Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Συγγραφή Βιογραφικού Σημειώματος

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Συγγραφή Βιογραφικού Σημειώματος"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Συγγραφή Βιογραφικού Σημειώματος

2 Το Βιογραφικό Σημείωμα είναι ένα βήμα για πρόσκληση για να κάνεις μία Συνέντευξη με τον Υπεύθυνο Προσλήψεων του Φορέα. Επίσης είναι ένα έγγραφο που δίνει πληροφορίες για το ποιοι είμαστε και το τι έχουμε κάνει μέχρι την ώρα που το δίνουμε. Δεν επιτρέπονται σ’ ένα Βιογραφικό Σημείωμα τα τσαλακώματα, οι μουτζούρες, τα ορθογραφικά λάθη, η έλλειψη ενημέρωσης & η ανειλικρίνεια.

3 Κανόνες Συμπλήρωσης Βιογραφικού
Από το Νεώτερο στο Παλαιότερο Γεγονός Επίπεδο Γνώσης Γλώσσας & Προγράμματος Η/Υ όχι με βάση το πτυχίο αλλά με βάση την πραγματική γνώση: Άριστη, Πολύ Καλή, Καλή, Βασική.

4 Κανόνες Συμπλήρωσης Βιογραφικού
Το Βιογραφικό Σημείωμα αποτελείται από ενότητες: Προσωπικά Στοιχεία Εκπαίδευση Εργασιακή Εμπειρία Γλώσσες Δεξιότητες Πληροφορικής Επιμόρφωση Βραβεία Εργασίες Άλλα Στοιχεία

5 Κανόνες Συμπλήρωσης Βιογραφικού
Προσωπικά Στοιχεία Αναρτούμε όλες εκείνες τις πληροφορίες που χρειάζεται κάποιο άτομο για να μας βρει Εκπαίδευση Αναρτούμε την ημερομηνία των πτυχίων που έχουμε πάρει στην Τυπική Εκπαίδευση: Μεταδιδακτορικό Διδακτορικό Μεταπτυχιακό Τριτοβάθμια Εκπαίδευση Μεταδευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Απόφοιτος/η Ι.Ε.Κ.) Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (Απόφοιτος/η Λυκείου) Υποχρεωτική Εκπαίδευση (Απόφοιτος/η Γυμνασίου ή Απόφοιτος/η Δημοτικού)

6 Κανόνες Συμπλήρωσης Βιογραφικού
Εργασιακή Εμπειρία Όχι με βάση τις συμβάσεις αλλά με βάση την πραγματική απασχόληση. Αναρτούμε τις ημερομηνίες της Απασχόλησης, της Πρακτικής ‘Ασκησης & του Εθελοντισμού. Ο Φορέας της Εργασιακής Εμπειρίας. Το αντικείμενο της Απασχόλησης, της Πρακτικής ‘Ασκησης & του Εθελοντισμού.

7 Κανόνες Συμπλήρωσης Βιογραφικού
Γλώσσες Επίπεδο Γνώσης Γλώσσας όχι με βάση το πτυχίο αλλά με βάση της πραγματικής γνώσης: Άριστη, Πολύ Καλή, Καλή, Βασική. Δεξιότητες Πληροφορικής Ομαδοποιούμε τη γνώση των προγραμμάτων σε ομάδα με βάση το αντικείμενο: Γραφείου, Σχεδιαστικά, Επεξεργασία Δεδομένων κ.λ.π. και με βάση το επίπεδο Άριστη, Πολύ Καλή, Καλή, Βασική. Επιμόρφωση Ενημέρωση όλων των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων, Σεμιναρίων, Χειμερινών/Θερινών Σχολείων, Συνεδρίων, Ημερίδων, Διαλέξεων που έχουμε παρακολουθήσει, και όχι με βάση το χαρτί που έχουμε πάρει. Βραβεία Αν έχουμε συμμετάσχει σε Διαγωνισμούς και έχουμε πάρει βραβείο. Αν έχουμε πάρει Υποτροφία (από ποιον Φορέα, πότε και ποιο είναι το αντικείμενο)

8 Κανόνες Συμπλήρωσης Βιογραφικού
Άλλα Στοιχεία Δίπλωμα Οδήγησης Μέλος Οργανώσεων Άλλη Δεξιότητα

9 Κανόνες Συμπλήρωσης Βιογραφικού
Βιογραφικό Europass Ένα έγγραφο που σας επιτρέπει να παρουσιάσετε τις δεξιότητες και τα προσόντα σας με τρόπο σαφή και αποτελεσματικό. Aναλυτικότερα: Συνοδευτική Επιστολή Η συνοδευτική επιστολή προηγείται του βιογραφικού σημειώματος και δίνει στον εργοδότη μια πρώτη εικόνα για εσάς, αποδίδοντας έναν πιο προσωπικό χαρακτήρα από το βιογραφικό σημείωμα. Με την αποστολή συνοδευτικής επιστολής στον πιθανό εργοδότη εκφράζετε το πραγματικό σας ενδιαφέρον για απασχόληση στη συγκεκριμένη επιχείρηση, επιδεικνύοντας παράλληλα μία πιο επαγγελματική στάση στην αναζήτηση εργασίας

10 Οδηγίες σύνταξης συνοδευτικής επιστολής
Η συνοδευτική επιστολή προηγείται του βιογραφικού σημειώματος και δίνει στον εργοδότη μια πρώτη εικόνα για εσάς, αποδίδοντας έναν πιο προσωπικό χαρακτήρα από το βιογραφικό σημείωμα. Με την αποστολή συνοδευτικής επιστολής στον πιθανό εργοδότη εκφράζετε το πραγματικό σας ενδιαφέρον για απασχόληση στη συγκεκριμένη επιχείρηση, επιδεικνύοντας παράλληλα μία πιο επαγγελματική στάση στην αναζήτηση εργασίας.

11 Οδηγίες σύνταξης συνοδευτικής επιστολής
Στοιχεία επικοινωνίας Τα προσωπικά σας στοιχεία (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση και στοιχεία επικοινωνίας) και ημερομηνία σύνταξης της επιστολής. Προσθέτετε επίσης τα στοιχεία του παραλήπτη (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, θέση) και προσπαθήστε να αναζητήσετε το όνομα του υπευθύνου για την πρόσληψή σας ή του υπευθύνου Τμήματος Ανθρωπίνου Δυναμικού.

12 Οδηγίες σύνταξης συνοδευτικής επιστολής
Προσφώνηση Χρησιμοποιείστε κατά κύριο λόγο το «Αξιότιμη κυρία/Αξιότιμε κύριε», ενώ αποφύγετε το «Αγαπητέ/ή», εκτός αν γνωρίζετε προσωπικά τον παραλήπτη και υπάρχει μεταξύ σας οικειότητα. Εισαγωγή Στην εισαγωγή, συστήνετε τον εαυτό σας και αναφέρετε τον λόγο για τον οποίο στέλνετε την επιστολή. Αν αφορά συγκεκριμένη θέση, αναγράφετε την πηγή ενημέρωσής σας, διαφορετικά, αναφέρετε ποιο τμήμα ή θέση της επιχείρησης θα σας ενδιέφερε.

13 Οδηγίες σύνταξης συνοδευτικής επιστολής
Κύριο μέρος Περιγράψτε περιληπτικά και με σαφήνεια τις σπουδές και τα προσόντα σας, που ανταποκρίνονται στη συγκεκριμένη θέση, επιδεικνύοντας ενεργό ενδιαφέρον για την απασχόληση και την εταιρεία. Επίλογος Εκδηλώστε τη διαθεσιμότητά σας για προσωπική συνέντευξη και παροχή διευκρινήσεων ή επιπρόσθετων πληροφοριών. Ευχαριστείστε τον παραλήπτη για τον χρόνο που αφιέρωσε και κλείστε την επιστολή με έναν τυπικό χαιρετισμό, π.χ. «Με τιμή», «Με εκτίμηση» και το ονοματεπώνυμό σας.

14 Οδηγίες σύνταξης συνοδευτικής επιστολής

15 Συνοδευτική Επιστολή Το όνομά σας Διεύθυνση κατοικίας Τηλέφωνο, Ημερομηνία Προς: Ονομασία εταιρείας Διεύθυνση Ανθρωπίνου Δυναμικού Υπόψιν Κυρίου/ας (Ονοματεπώνυμο Υπευθύνου) Διεύθυνση έδρας της εταιρείας Αξιότιμη κυρία / αξιότιμε κύριε, Ονομάζομαι (Ονοματεπώνυμο) και είμαι Απόφοιτη του Τμήματος του , με κατεύθυνση Αποστέλλω την παρούσα επιστολή θέλοντας να εκφράσω την ισχυρή μου θέληση να ενταχθώ στο προσωπικό της επιχείρησής σας, στη θέση του Υπευθύνου Η περιγραφή της θέσης, όπως αποτυπώνεται στην ιστοσελίδα της επιχείρησής σας, ταυτίζεται πλήρως με τον κύριο στόχο μου να εργαστώ σε μία θέση ευθύνης με σημαντικές απαιτήσεις και δυνατότητες συνεχούς εξέλιξης στον ενεργειακό τομέα. Επιπροσθέτως, η εργασία σε μία ταχέως αναπτυσσόμενη εταιρεία, όπως η ΧΧΧ, αποτελεί για μένα ισχυρό κίνητρο. Θεωρώ πως τόσο οι σπουδές μου, όσο και η εργασιακή μου εμπειρία στον συγκεκριμένο τομέα, μου επιτρέπουν να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις της θέσης αυτής. Επιπλέον, μέσα από τη μέχρι τώρα επαγγελματική μου πορεία έχω αναπτύξει δεξιότητες όπως συνέπεια, ακρίβεια, μεθοδικότητα και ικανότητα να εργάζομαι αρμονικά σε ομάδες, δεξιότητες που κρίνω απαραίτητες για εργασία σε μια θέση ευθύνης. Εσωκλείω το βιογραφικό μου σημείωμα στο οποίο θα βρείτε λεπτομέρειες για τα προσόντα και τις δεξιότητές μου. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τη δυνατότητα μιας προσωπικής συνέντευξης, όπου θα έχω την ευκαιρία να παρουσιάσω αναλυτικότερα τις ικανότητές μου και να εξετάσουμε τη συνεισφορά μου στην επίτευξη των στόχων της εταιρείας σας. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για κάθε σας ενέργεια. Με εκτίμηση, Ονοματεπώνυμο


Κατέβασμα ppt "Συγγραφή Βιογραφικού Σημειώματος"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google