Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Πελοπίδας, Φαίδωνας, Νεφέλη, Μαρία.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Πελοπίδας, Φαίδωνας, Νεφέλη, Μαρία."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Πελοπίδας, Φαίδωνας, Νεφέλη, Μαρία.
Ασφαλές Διαδίκτυο Πελοπίδας, Φαίδωνας, Νεφέλη, Μαρία.

2 Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου
Από το έτος 2004, η «Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου» εορτάζεται κάθε Φεβρουάριο σε περισσότερες από 99 χώρες σε 6 ηπείρους. Αποτελεί την ετήσια κορύφωση των δράσεων του Πανευρωπαϊκού Δικτύου Εθνικών Κέντρων Ασφαλούς Διαδικτύου Insafe, τόσο σε παγκόσμιο όσο και σε εθνικό επίπεδο.

3 Επικοινωνία μέσω υπολογιστή
Είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η σχέση που έχουμε με ορισμένα άτομα δεν αλλάζει επειδή άλλαξε ο τρόπος που επικοινωνούμε μαζί τους. Έτσι, όπως θα απέφευγες να μιλήσεις με έναν άγνωστο που θα σου μίλαγε στο δρόμο, έτσι θα πρέπει να αγνοείς και τα αιτήματα φιλίας από άτομα που δεν γνωρίζεις. Αντίστοιχα, όπως θα κλείδωνες την πόρτα του δωματίου σου για να τα πεις με τον / την κολλητό / ή σου, έτσι και στο Διαδίκτυο φρόντισε να προστατεύεις τις συνομιλίες σου. Έτσι θα μπορείς να διασκεδάσεις με την ψηφιακή σου παρέα με ασφάλεια και χωρίς έκτροπα!

4 Παρενόχληση Πολύ πιθανόν θα έχει τύχει σε εσένα ή σε κάποιο φίλο / η σου να έχετε δεχθεί ένα απειλητικό ή προσβλητικό μήνυμα, να δείτε μια παραλλαγμένη φωτογραφία σας online. Μπορεί ακόμη να σας έχουν κλέψει τους κωδικούς για το προφίλ σας ή να έχουν φτιάξει ένα ψεύτικο προφίλ για να διαδώσουν φήμες εις βάρος σας. Όλα τα παραπάνω είναι περιστατικά ηλεκτρονικής παρενόχλησης και όσο αστεία και αν είναι για αυτόν που έκανε τις ενέργειες ή για τα άτομα που είδαν π.χ. μια παραλλαγμένη φωτογραφία ή ένα αστείο βίντεο, δεν φαίνονται καθόλου χιουμοριστικά σε αυτούς που εξευτελίζονται λόγω των ενεργειών αυτών.

5 Λογοκρισία To Διαδίκτυο είναι ένα μέσο το οποίο επιτρέπει στους χρήστες του να εκφράζουν την άποψη τους, όποια και αν είναι αυτή. Παρόλα αυτά ελλοχεύει παγκοσμίως το φαινόμενο της λογοκρισίας. Η λογοκρισία που εφαρμόζεται ξεκινά από την πλήρη απαγόρευση όλων των διαδικτυακών τόπων ανάλογα με τη θεματική τους και φτάνει μέχρι τον αποκλεισμό επιλεγμένου περιεχομένου. Άρα λοιπόν η λογοκρισία ακόμα και αν επιβάλλεται με τις καλύτερες προθέσεις ανοίγει τον δρόμο σε νέες απόπειρες περιορισμού της ελεύθερης έκφρασης και καταλήγει επικίνδυνη.

6 Υποστηρίζω Αν έχεις συναντήσει σελίδες στο Διαδίκτυο που σε σόκαραν ή σε έκαναν να νιώσεις άβολα… Αν υπάρχουν άτομα που προσπαθούν να σε προσβάλουν και να σε γελοιοποιήσουν μέσω Διαδικτύου… Ή αν πολύ απλά θέλεις να μιλήσεις σε κάποιον για μια δυσάρεστη διαδικτυακή εμπειρία σου… Μπορούμε να σε βοηθήσουμε! Στο τηλέφωνο και στο μπορείς ανώνυμα και χωρίς χρέωση να ζητήσεις πληροφορίες και συμβουλές για θέματα που σχετίζονται με την ζωή σου στους εικονικούς κόσμους.


Κατέβασμα ppt "Πελοπίδας, Φαίδωνας, Νεφέλη, Μαρία."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google