Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η πλατφόρμα Moodle στο Βαρβάκειο: δημιουργία, συντήρηση και διδακτική αξιοποίηση Διονύσης Λαμπρινίδης Μαθηματικός.
Advertisements

Μονάδες Διασφάλισης Ποιότητας: Από τους τετραετείς κύκλους αξιολόγησης στους διαχρονικούς κύκλους ποιότητας Ημερίδα «Διασφάλιση της Ποιότητας στην Ανώτατη.
Αντικείμενο του παρόντος είναι να διερευνήσει τις προοπτικές του έντυπου τύπου, όπως αυτός διαμορφώνεται υπό το νέο πρίσμα της ταχύτατης ανάπτυξης του.
Κάντε κλικ για πλοήγηση. Ποτέ μην ανοίγετε που δε γνωρίζετε τον αποστολέα και ιδιαίτερα μην ανοίγετε τα συνημμένα αρχεία που υπάρχουν σε τέτοια.
Η ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΟΧΗ Α΄ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ 2011 – ΓΕΛ ΔΙΟΝΥΣΟΥ Συντονίστριες: Ειρ. Χλέντζου – Μ. Φλώρου.
Πώς μπορεί ένας νέος Δερματολόγος να είναι Αποτελεσματικός και Ανταγωνιστικός, με το λιγότερο δυνατό κόστος? Νικόλαος Γ. Αποστολάκης.
ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΩΝ Γ’ – Δ’ ΤΑΞΕΩΝ.
Διαδικτυακές συναλλαγές στον Τουρισμό (e-tourism) (Θ) Ενότητα 10: e-marketing και τουρισμός Δρ.Βασιλική Κατσώνη, Επίκουρος Καθηγήτρια ΤΕΙ Αθήνας Τμήμα.
ΑΦΗΓΗΣΗ Ορισμός (ενότητα 3) Μορφές αφήγησης (ενότητα 3) Δομή αφηγηματικού κειμένου (ενότητα 3) Το ρήμα στην αφήγηση (ενότητα 5) Οπτική γωνία (ενότητα 8)
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Ασφάλεια και Προστασία στο Διαδίκτυο
Motor Festival IV (πρώην Auto Battleships Festival)
Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση
Η Κοκκινοσκουφίτσα σε νέες περιπέτειες
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Βλαβερό Λογισμικό και περιεχόμενο
Οι μαθητές μου κι εγώ γυρίζουμε ταινία
«Ο εθισμός των νέων στο διαδίκτυο»
Spam Βαγγέλης Κοπαλάς Β΄ Οικονομίας ΕΠΑΛ Αταλάντης Σχολ. Έτος
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Παρατακτική και υποτακτική σύνδεση, ασύνδετο σχήμα
ΝΥΧΤΕΡΙΔΑ….
Η τέχνη της σωστής πλοήγησης
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
“Εφαρμογές Κοινωνικής δικτύωσης & Σύγχρονης ανταλλαγής μηνυμάτων”
Μεςα κοινωνικης δικτυωςης
Ερευνητική Εργασία «Εφηβεία και προβλήματα»
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
4ο Γυμνάσιο Αμαρουσίου Ενημέρωση Γονέων
ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Επαγγελματική Εκπαίδευση και Αγορά Εργασίας
Υψηλά Αλώνια (Ψηλαλώνια)
Ενώ ο Λύσανδρος βρίσκεται στη Ρόδο, οι Αθηναίοι, με ορμητήριο τη Σάμο, λεηλατούν τις ιωνικές πόλεις που ανήκαν στον Κύρο.
Προφίλ Facebook.
"Για να σερφάρεις στο Internet με ασφάλεια"
Ιανουάριος 2014 Ομάδα 4 Γαβριηλίδης Γεώργιος Διακουμάκος Αριστείδης
Επιβλέπων: Παρίση Ευαγγελία Μάθημα: Επίλυση προβλημάτων και καινοτομία
Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο
Ασφαλής Χρήση του Διαδικτύου: Πως και Γιατί!
ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ
Επικοινωνούμε; Από τα σήματα καπνού… στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Διδακτικη της ιστοριας με ΤΠΕ 4ο μαθημα
Δημιουργία ομάδας στο facebook
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
βλέπουμε – διαβάζουμε – γράφουμε»
8. ΚτΠ και προστασία του καταναλωτή Βασίλης Γ. Χατζόπουλος, Επ
ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΟΙΗΜΑΤΩΝ Οι μαθητές του ΣΤ2.
ΚΡΗΤΙΚΟΣ – Δ. ΣΟΛΩΜΟΥ.
Ποιοί είμαστε: Ο Σύλλογος Κ.Ε.Φ.Ι ιδρύθηκε την άνοιξη του 2004 στην Αθήνα, με στόχο να προσφέρει συναισθηματική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη.
ΟΝΟΜΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ | ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
Διαδραστική Μάθηση © 2018.
Δημήτρης Παπαστεργίου // Δήμαρχος Τρικάλων
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Internet safety Λεόντειος Σχολή Αθηνών Δημοτικό Στ2
TIPS για ασφάλεια στο FACEBOOK
ΑσφAλεια του ΔιαδικτΥου
4η ΕΝΟΤΗΤΑ «Φορείς – Οργανισμοί – Χάρτα δικαιωμάτων»
ΗΛΕΚΤΡΑ ΜΩΥΣΙΔΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Ψευδή προφίλ στο facebook
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Μεσα Κοινωνικησ Δικτυωσησ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Β΄ Δημοτικό Σχολείο Παλουριώτισσας (Κ.Β)
Social Media Networks.
Τζωρτζίνα Βαλτζή Εύα Μπινίκου
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΜΕ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ή ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΟΤΑ Εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ Μαριτίνα Τσίκου Αγγελική Χατζηπαναγιώτου Βαρβάρα Τσαλαφούτα

Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Πολλές φορές οι άνθρωποι πέφτουν θύματα διαδικτυακών ληστειών.Αυτό γίνεται καθημερινά όταν ένας άνθρωπος δεν ξέρει να χρησιμοποιεί με ασφάλεια το διαδίκτυο. Έτσι κι εμείς γράψαμε ένα κείμενο σχετικά με την… Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ

SPAM EMAILS Είναι η ανεπιθύμητη αλληλογραφία η οποία γεμίζει το ηλεκτρονικό γραμματοκιβώτιο με ανεπιθύμητα μηνύματα και εικόνες. Σκοπός των spam emails είναι να εξαπατήσουν τους δέκτες τους, ώστε να τους παροτρύνουν να επιλέξουν την προσφορά που προωθούν. Τελικός στόχος είναι να τους εξαπατήσουν κλέβοντας τους χρήματα.

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ SPAM Υπάρχουν ειδικά προγράμματα (Αντιϊικά / Antivirus) που αναγνωρίζουν τους ιστότοπους που στέλνουν spam emails. Επίσης οι δέκτες μπορούν να φιλτράρουν τα emails τους, ώστε να μην λαμβάνουν καθόλου αυτά τα ανεπιθύμητα ηλεκτρονικά emails.

ΙΟΣ / VIRUS Ένας ιός υπολογιστών  είναι ένα κακόβουλο πρόγραμμα υπολογιστή, το οποίο μπορεί να αντιγραφεί χωρίς παρέμβαση του χρήστη και να "μολύνει" τον υπολογιστή χωρίς τη γνώση ή την άδεια του χρήστη του. Μπορεί να προκαλέσει στον υπολογιστή την ίδια ζημιά που προκαλεί στον άνθρωπο ο κοινός ιός, να τον «αρρωστήσει».

ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΟΥΣ Οι ιοί αποτελούν ένα από τα πιο διαδεδομένα λογισμικά. Η ανίχνευσή τους από τον απλό χρήστη του υπολογιστή είναι από δύσκολη έως και αδύνατη . Για την προστασία λοιπόν του υπολογιστή έχει δημιουργηθεί μία ειδική κατηγορία λογισμικού, το λεγόμενο αντιιικό (antivirus). Προκειμένου να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη και χωρίς μολύνσεις λειτουργία ενός συστήματος, τα αντιϊκά εκκινούν ταυτόχρονα με το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή, χωρίς εντολές από το χρήστη, και παραμένουν ως διαδικασίες στη μνήμη (memory resident), ώστε να είναι σε θέση να ανιχνεύουν τυχόν μολύνσεις σε πραγματικό χρόνο. Τα προγράμματα αυτά πρέπει να αναβαθμίζονται σε τακτική βάση, ώστε να είναι σε θέση να αντιμετωπίζουν με επιτυχία τους νέο δημιουργούμενους ιούς.

ΣΩΣΤΗ ΧΡΗΣΗ SOCIAL MEDIA Αποφύγετε να γράφεται πολύ προσωπικές πληροφορίες όπως διευθύνσεις κατοικίας, τηλέφωνα, επωνυμία της εταιρίας που εργάζεστε κτλ. Υπάρχουν πολλοί κακόβουλοι που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τέτοιες πληροφορίες για να σας βλάψουν. Αν δεν μπορείτε να αποφύγετε να δημοσιεύσετε κάποια επικίνδυνη πληροφορία, φροντίστε να περιορίστε το σύνολο των ανθρώπων που μπορούν να την δουν. Οι ιστοσελίδες κοινωνικών δικτύων σας παρέχουν την δυνατότητα διαβάθμισης κάθε πληροφορίας που εισάγεται στο προφίλ σας, έτσι ώστε να ορίζεται ποιοι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτές. Για παράδειγμα το Facebook παρέχει τρεις βασικές διαβαθμίσεις για κάθε πληροφορία στο προφίλ και στο timeline σας: Δημόσιο, Φίλοι φίλων, Φίλοι και Μόνο εγώ.

ΠΗΓΕΣ *el.wikipedia.org/wiki/Διαδίκτυο Για περισσότερες πληροφορίες αναζητήστε τα σάιτ που ακολούθουν: *el.wikipedia.org/wiki/Διαδίκτυο *hermes.di.uoa.gr/exe_activities/diadiktio/11.html *gym-peram.reth.sch.gr/safeinternet.htm *el.wikipedia.org/wiki/Εθισμός_στο διαδικτυο *uth.gr/main/help/help-desk/internet/internet3.html *www.pi.ac.cy/InternetSafety/diadiktio_anazitisi.html *uth.gr/main/help/help-desk/internet/internet2.html