Από τον Παναγιώτη Κάρκουλα Σούπα Πατσάς Από τον Παναγιώτη Κάρκουλα
Σούπα Πατσάς Η σούπα πατσάς γίνεται από τις κοιλιές του αρνιού και τα ποδαράκια του. Ξύνουν την κοιλιά πρώτα καλά να καθαρίσει, επίσης και τα ποδαράκια. Μετά τα βράζουμε λίγο να ζεματιστούν, το χύνουν το νερό αυτό, κόβουν την κοιλιά σε μικρά κομματάκια και στην συνέχεια τα βάζουν πάλι να βράζουν με καθαρό νερό.
Σούπα Πατσάς Αφού το βράζουν αρκετή ώρα και δουν ότι έχουν βράσει καλά, τα αυγά κόβουν. H σούπα πατσάς συνηθίζεται να τρώγεται το Πάσχα το βράδυ της Ανάστασης. Πρώτα ο κόσμος νήστευε για το Πάσχα και γι’ αυτό έτρωγε το βράδυ της Αναστάσεως κάτι ελαφρύ για το στομάχι (πατσά), όχι όπως τώρα που συνηθίζεται να τρώμε βαριά (μαγειρίτσα).
Εικόνες