ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα 23:19 Ευριπίδης Σάββα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Advertisements

ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
Για ένα καλύτερο χαμόγελο
Κοστολόγηση Μάθημα 16.
ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΦΑΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ ΣΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥ
ΣΟΥΠΕΣ.
ΖΑΧΑΡΗ & ΟΞΕΑ.
Σούπες - Soups.
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
Όσπρια ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα όσπρια και να δινει παραδείγματα
ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Α’
Κοστολόγηση Μάθημα 14.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
Παράγοντες που επηρεάζουν τη Σύνθεση του μενού
2010 Σ Α Λ Τ Σ Ε Σ.
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ
ΚΟΚΤΕΙΛ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΑΛΙΠΑΣΤΩΣΗ.
Η ΙΤΑΛΙΑ Η Ιταλία ανήκει στην ήπειρο της Ευρώπης, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη.
ΦΑΓΗΤΑ ΕΥΚΟΛΗΣ ΧΡΗΣΗΣ # 1
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
Φαγητά εύκολης χρήσης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
 Πλεονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Μειονεκτήματα των φαγητών εύκολης χρήσης  Οδηγίες για τη σωστή χρήση φαγητών εύκολης χρήσης  Θρεπτική.
ΥΛΙΚΑ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ # 2.
Κοστολόγηση Μάθημα 10.
ΨΥΞΗ.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΣΑΛΤΣΕΣ 2 ΟΥΣΙΕΣ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΤΗ ΠΥΚΝΟΤΗΤΑ
Project:”Διατροφή και υγεία”
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΓΙΑ ΠΑΡΑΘΕΣΗ
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
Ενότητα 1.1 Νερό.
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΛΙΠΗ ΚΑΙ ΛΑΔΙΑ Στόχοι Ο Μαθητής
ΣΑΛΤΣΕΣ.
Ζυμαρικά - Pasta.
` «Το αγαπημένο μου φαγητό» Ελισσάβετ Χριστίνα Μελιάδη
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
ΧΟΙΡΙΝΑ 1 Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ΣΑΛΤΣΕΣ - SAUCES.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Vinaigrette, Citronette, Roquefort dressing.
ΣΗΜΑΝΣΗ # 2.
Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 15.2 Επιμελημένη παράθεση Ορεκτικών Θέμα: Ριγκατόνι Ριβιέρα (Rigatoni Riviera) 1.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ.
Μαγειρική Χώρου Εστίασης Θέμα: Παρασκευές Βοδινών
ΒΟΔΙΝΑ & ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΑ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
Μαθημα 6 Παραγοντες που επηρεαζουν τη Συνθεςη του μενου
2010 ΨΗΣΙΜΟ ΣΤΗ ΣΧΑΡΑ.
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
TOMATO SAUCE. ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ Η ντομάτα ήρθε στη Ευρώπη από το Νέο Κόσμο (Αμερική), το 1521 μετά την κατάκτηση των Αζτέκων από τους Ισπανούς Μια από τις.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ 3 ος Διαγωνισμός Έφηβου Μεσσήνιου Καταναλωτή.
22:28 ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα Ευριπίδης Σάββα.
ΜΠΡΕΖΕ BRAISE.
ΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΛΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΩΣΤΗΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ.
ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ ο μαθητής να είναι σε θέση να: Τι ονομάζουμε γαλακτωματοποιητικές ουσίες. Χρήσεις των κροκαδιών ή αυγών. Οδηγίες για να.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Σάντουιτς.
Λαχανικά ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: Ορίζει τα λαχανικά
ΓΕΥΜΑΤΑ ΠΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ 6Η ΟΜΑΔΑ
23:37 ΣΑΛΤΣΕΣ 11/12/2018 Ευριπίδης Σάββα.
Ομάδες τροφίμων.
ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑΣ
Ο «γάρος»: Μία αρχαία νοστιμιά και η κέτσαπ των αρχαίων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΣΑΛΤΣΕΣ Ευριπίδης Σάββα 23:19 Ευριπίδης Σάββα

ΣΤΟΧΟΙ ο μαθητής να είναι σε θέση να: Απαριθμεί και εξηγεί τρόπους αποθήκευσης των σαλτσών. Απαριθμεί πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα από τη χρήση έτοιμων και συντηρημένων σαλτσών. Κατονομάζει μητρικές και παράγωγες σάλτσες. Ευριπίδης Σάββα 23:19

Απαριθμεί και εξηγεί τρόπους αποθήκευσης των σαλτσών. Οι σάλτσες λόγω της σύνθεσης τους είναι από τα πιο ευπαθή τρόφιμα και ευνοούν την ανάπτυξη μικροβίων. Για την αποφυγή των τροφικών δηλητηριάσεων πρέπει να παίρνουμε τις σωστές προφυλάξεις και επιβάλλεται: Να φτιάχνουμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες του μενού της ημέρας. Να ετοιμάζουμε τις σάλτσες όσο πιο κοντά στο χρόνο σερβιρίσματος. Να φυλάσσουμε τυχόν περισσεύματα στο ψυγείο 1°C-6 °C σε καλά κλειστά γυάλινα ή ανοξείδωτα δοχεία . Ο χρόνος διατήρησης να μην υπερβαίνει τις 12 ώρες. Να προσθέτουμε ετικέτα σε κάθε δοχείο που γεμίζουμε με συγκεκριμένη σάλτσα. Να εφαρμόζουμε τις αναγραφόμενες στην ετικέτα οδηγίες όταν πρόκειται για έτοιμες ή συντηρημένες σάλτσες. Ευριπίδης Σάββα 23:19

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα έτοιμων και συντηρημένων σαλτσών. Στις μέρες μας υπάρχει στην αγορά μεγάλη ποικιλία από έτοιμες και συντηρημένες σάλτσες όπως: μαγιονέζα, ντομάτας, μπεσιαμέλ, ντέμι γκλας κ.α. Οι έτοιμες και συντηρημένες σάλτσες χρησιμοποιούνται ευρέως λόγο των ακόλουθων πλεονεκτημάτων: Ελάχιστος χρόνος προετοιμασίας Ευκολία στην χρήση. Ευκολία στην μεταφορά. Χαμηλότερο κόστος. Λιγότερο προσωπικό Ευριπίδης Σάββα 23:19

Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα από έτοιμων και συντηρημένων σαλτσών. Τα πιο σημαντικά μειονεκτήματα των έτοιμων και συντηρημένων σαλτσών είναι: Υστερούν σε ποιότητα. Η γεύση ορισμένες φορές δεν είναι όπως αυτή των σαλτσών που παρασκευάζουμε. Περιέχουν συντηρητικά , τεχνητές, χημικές και χρωστικές ουσίες. Παρατεταμένη χρήση τους συντείνει ούτως ώστε το προσωπικό της κουζίνας να ξεχνά πως παρασκευάζονται οι βασικές σάλτσες και τα παράγωγά τους. Ευριπίδης Σάββα 23:19

ΒΑΣΙΚΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ ΣΑΛΤΣΑ ΕΣΠΑΝΙΟΛ ΝΤΕΜΙ ΓΚΛΑΣ Βούτυρο Αλεύρι Ντοματοπολτό 1 λίτρο σκούρο ζωμό βοδινό Σέλινο Καρότο Κρεμμύδι Μπουκέ Καρνί ΝΤΕΜΙ ΓΚΛΑΣ 1 λίτρο σκούρο ζωμό βοδινό 1λιτρο Εσπανιόλ ΕΛΑΤΤΩΜΕΝΗ ΚΑΤΑ ½. Ευριπίδης Σάββα 23:19

ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΝΤΕΜΙ-ΓΚΛΑΣ Madeira-ΝΤΕΜΙ-ΓΚΛΑΣ+ΣΩΤ. ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΚΡΑΣΙ ΜΑΔΕΪΡΑ. Chasseur-ΝΤΕΜΙ-ΓΚΛΑΣ+ΣΩΤ. ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΣΩΤ. ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΑΣΠΡΟ ΚΡΑΣΙ, ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΚΑΙ ΕΣΤΡΑΚΟΝ. Robert- ΝΤΕΜΙ-ΓΚΛΑΣ+ΣΩΤ. ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΑΣΠΡΟ ΚΡΑΣΙ, ΞΙΔΙ, ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ, ΖΑΧΑΡΗ. Charcutiere-Robert+ ΨΙΛ. ΑΓΓΟΥΡΑΚΙ ΞΙΔΑΤΟ. Pepper-ΝΤΕΜΙ-ΓΚΛΑΣ+ΣΩΤ. ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ, ΚΡΑΣΙ, ΚΟΚΚΟΙ ΠΙΠΕΡΙΟΥ ΣΠΑΣΜΕΝΟΙ. Ευριπίδης Σάββα 23:19

ΣΤΟΧΟΙ ο μαθητής να είναι σε θέση να: Απαριθμεί και εξηγεί τρόπους αποθήκευσης των σαλτσών. Απαριθμεί πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα από τη χρήση έτοιμων και συντηρημένων σαλτσών. Κατονομάζει μητρικές και παράγωγες σάλτσες. Ευριπίδης Σάββα 23:19