Τι συμβαίνει σήμερα Λουκέτο σε σημεία πώλησης λιανικής

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
1  Τα όρια της λιτότητας  “The missed target was mainly the result of the deeper-than-anticipated recession of the Greek economy...”  “Economic growth.
Advertisements

Μήπως έχουμε ακρίβεια «Ελληνικής κατασκευής;» Γιώργος Μπάλτας Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Μάρκετινγκ & Επικοινωνίας Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Μια αγορά με ευκαιρίες και παγίδες. Η συγκεκριμένη αγορά γίνεται πολύ συχνά, αντικείμενο λαϊκισμού, δημαγωγίας και πλειοδοσίας μιας δήθεν κοινωνικής ευαισθησίας.
«Μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη με υψηλό κόστος ενέργειας ;» Investing in Energy 2014 Κοντολέων Αντώνης Μέλος Δ.Σ.
ΘΕΣΕΙΣ ΣΕΕΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΕΜΙΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ‐Το μέγεθος του προβλήματος ‐Το νέο νομοθετικό πλαίσιο και η εφαρμογή του.
Η ιστορική φορολογική μεταρρύθμιση που δεν θα γίνει Γιώργος Σταθάκης Βουλευτής Χανίων ΣΥΡΙΖΑ Καθ. Παν. Κρήτης.
Αγορά Ενέργειας στην Ελλάδα Π. Κάπρου Προέδρου της ΡΑΕ Καθηγητή ΕΜΠ.
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
ΣΑΠΟΥΝΙ με οικονομικούς όρους. Στέλλα Δουνιά Θωμαΐ Κελεπερτζη
Οικονομική κρίση και καταναλωτική συμπεριφορά
ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑ: ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΓΙΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ
Κώστας Αθανασάκης, BScHS, BScEcon, MSc, PhD
Η τιμή των προϊόντων καπνού ως εργαλείο της αντικαπνιστικής πολιτικής στην εποχή της κρίσης Τομέας Οικονομικών της Υγείας 1 Γιάννης Κυριόπουλος MD, MPH,
1 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Χρυσοβαλάντου Μήλλιου
Ερωτήσεις Televoting 9 th HealthWorld 21/4/2010. Α – Β Γ Την περίοδο η απασχόληση στις φαρμακευτικές.
ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ I Φαίδων Θεοφανίδης
1.  Μεθοδολογία-Στόχοι-Ερωτήματα  Πειρατεία και οι τρόποι αντιμετώπισης  Πειρατεία στην Ελλάδα  Συνέπειες  Ερωτηματολόγια και σχολιασμοί  Βιβλιογραφία.
ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΖΗΤΗΣΗ 10η Διάλεξη.
Γεωργία Καπλάνογλου Βασίλης Θ. Ράπανος
Οικονομικές Επιπτώσεις κινητής τηλεφωνίας
© 2007 Εκδόσεις Κριτική Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Β’ David Begg S. Fischer, R. Dornbusch.
Ερευνα 2011 Θέμα : Μικρή Λιανική.
Νέλλη Τζάκου – Λαμπροπούλου Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής Εθνική Τράπεζα Ο ρόλος του Τραπεζικού Τομέα στην επανεκκίνηση του Real Estate Prodexpo.
Θεσσαλονίκη, 12 Μαρτίου 2010 ΕΤΗΣΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΥΝΤΟΝ. ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΒΑΣΙΛΗ ΚΑΡΑΘΑΝΟΥ & ΤΩΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΩΝ κ.κ. ΔΗΜ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ & ΜΑΚΗ ΜΙΧΑΗΛΟΥΔΗ Οικονομικό.
Στηρίξτε τη φαρμακευτική περίθαλψη για τους Έλληνες ασθενείς Νοέμβριος 2013.
Ο ρΟλοΣ και η συνεισφορΑ των γραφιστΩν προς την αειφορΙα
Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Α΄
1 Προϋπολογισμός 2007 Δεκέμβριος Ποια είναι τα κριτήρια αξιολόγησης του Κρατικού προϋπολογισμού ; Ο προϋπολογισμός του 2007, όπως και κάθε προϋπολογισμός,
επιπτώσεις της στους νέους
Προκλήσεις κλάδου: Κόστος κινητής τηλεφωνίας Οι τιμές στην Ελλάδα έχουν προσεγγίσει το μέσο όρο των τιμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση το Η πτωτική πορεία.
ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ-ΑΓΡΟΤΗΣ Στον τομέα της οργάνωσης της αγροτικής παραγωγής, που ήταν και η βάση της βυζαντινής οικονομίας, φαίνεται πως τον 7ο και 8ο αιώνα επικράτησε.
Κωνσταντίνος Μ. Φρουζής Πρόεδρος ΣΦΕΕ 31 Μαΐου 2013 Shaping the Future of Healthcare in Greece AΝ EVENT FROM THE FINANCIAL TIMES.
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Αγροτική Επιχειρηματικότητα: Επιχειρηματικές Προτάσεις, Προϊόντα & Τεχνολογίες Αιχμής Γεώργιος Πίττας Δ.Σ. Σ.Ε.Β.Τ.
Κοινωνικοοικονομική Αξιολόγηση Επενδύσεων Διάλεξη 4η
Κεφάλαιο 7 Δημόσια οικονομικά σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης Μακροοικονομία.
ΑΝΤΙΚΑΠΝΙΣΤΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ 2ο ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΛΑΜΙΑΣ Τμήματα ΓΠ2, ΓΝΣ.
Κεφάλαιο 11 Διαχείριση Συνολικής Ζήτησης: Δημοσιονομική Πολιτική «Κατόπιν, ας στραφούμε στα προβλήματα της δημοσιονομικής μας πολιτικής. Εδώ οι μύθοι αποτελούν.
Μακροοικονομικές και αναδιανεμητικές τάσεις από μία αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος στην Ελλάδα.
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Εργαστήριο Πολιτικής Οικονομίας και Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης.
Αλήθειες και ψέματα για τα υβριδικά αυτοκίνητα ΤΣΙΜΠΟΥΡΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ.
ΤΟ Α.Ε.Π. ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ.. Τι ονομάζουμε Α.Ε.Π. ; Το ποσό που αξίζουν τα αγαθά και οι υπηρεσίες που παράγει μια οικονομία σε ένα συγκεκριμένο.
1 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΔΙΑΛΕΞΗΣ Βαγής Σαμαθρακής 2 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ &
 ΕΛΛΑΔΑ *ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ (ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΠΤΥΓΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ) * ΔΙΑΦΘΟΡΑ (ΣΥΝΗΘΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ) * ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ (
Επένδυση στη δημιουργία Ανθρώπινου Κεφαλαίου: Εκπαίδευση και Κατάρτιση Γιώργος Μ. Αγιομυργιανάκης Καθηγητής Οικονομικής Ανάλυσης και Πολιτικής Ελληνικό.
Γενική Οικονομική Ιστορία Ενότητα # 12: Η Εποχή μετά το 1973 Διδάσκων: Ιωάννα-Σαπφώ Πεπελάση Τμήμα: Οικονομικής Επιστήμης.
1 «Ο κλάδος των Κινητών Επικοινωνιών κυρίαρχος πυλώνας στη στρατηγική ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας», Νοέμβριος 2015.
Φόρος δαπάνης.. Φόρος επί της δαπάνης. Το ποσό του εισοδήματος που μεταβιβάζεται από την φορολογούμενη μονάδα στο δημόσιο εξαρτάται από το μέγεθος της.
Η Επίδραση της Οικονομικής Κρίσης σε Κοινωνικούς Δείκτες και Δείκτες Υγείας Γεώργιος Πιερράκος Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΙ Αθήνας Δήμητρα Λατσού Εργαστηριακός.
1 62 η Γενική Συνέλευση της ΠΑΣΕΓΕΣ Αθήνα, 19 Δεκεμβρίου 2013.
ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ, ΑΜ:Δ15100 ΤΜΗΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ &ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
Προσφορά, ζήτηση και δυνάμεις της αγοράς Κεφάλαιο 4 Copyright © 2001 by Harcourt, Inc. All rights reserved. Requests for permission to make copies of any.
Πρόεδρος Εφοριακών – Οικονομολόγoς MBA, Msc
ΦΟΡΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ, ΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΒΑΡΟΣ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΟ
Ενοτητα 5. αμεσεσ ξενεσ επενδυσεισ
Δρ. Ιωάννης Ε. Χανιωτάκης
ΣΤΟΧΟΙ Να μπορούν οι μαθητές:
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 9ο: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΑΚΥΜΑΝΣΕΙΣ – ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ – ΑΝΕΡΓΙΑ
Ειδικοί παραγωγικοί συντελεστές
ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ 9η
ΟΛΙΚΗ ΖΗΤΗΣΗ Με τον όρο ολική ζήτηση αναφερόμαστε στη
ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΔΙΟΙΚΗΣΗ & ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ της ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗς
Τα μέσα εμπορικής πολιτικής 1. δασμός
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Η Διαχείριση του Πλούτου των Εθνών στο σύγχρονο Οικονομικό και Τεχνολογικό Περιβάλλον Οδυσσέας Κοψιδάς (ΠΕ 09, 17.05)
Η ΑΓΟΡΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ Αναστασιος Παπαθωμάς Σύμβουλος ΟΕΥ Α’, Βρυξέλλες ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ.
Γιώργος Γραμματικάκης
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ & ΕΜΠΟΡΩΝ Ν
Ειδικοί παραγωγικοί συντελεστές
ΘΕΜΑ 2015 μη κληρωθέν α) Ποιες επιδράσεις επιφέρει στο εγχώριο εμπορικό ισοζύγιο μια υποτίμηση του εγχώριου νομίσματος σε μια μεγάλη χώρα με ανεξάρτητη.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τι συμβαίνει σήμερα Λουκέτο σε 12.000 σημεία πώλησης λιανικής Τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις σε Αττική και Περιφέρεια, όπου επηρεάζονται χιλιάδες οικογένειες λιανοπωλητών και καπνοπαραγωγών 8 απανωτές αυξήσεις σε ΕΦΚ και ΦΠΑ σε 7 χρόνια Η φορολογία είναι σήμερα στο 84% της τιμής για τα τσιγάρα και στο 88% για τα στριφτά Τα προϊόντα με τη μεγαλύτερη φορολόγηση στη χώρα Το κράτος αντί να εισπράττει πρόσθετα έσοδα, δημιουργεί εδώ και 7 χρόνια ελλείμματα και «μαύρες τρύπες» Σε έξαρση το λαθρεμπόριο καπνού – Σοβαροί κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία

Από 1.1.2017 ακόμα μία αύξηση του ΕΦΚ στα προϊόντα καπνού H 9η συνεχόμενη αύξηση φορολογικού συντελεστή στον κλάδο από το 2010 δοκιμάζει πλέον τα όρια της εξάντλησής του Η φορολογία στα τσιγάρα θα φτάσει στο 90% της μέσης λιανικής τιμής Από κάθε ευρώ που θα πληρώνει ο καταναλωτής, τα 90 λεπτά θα πηγαίνουν στο κράτος (ΕΦΚ και ΦΠΑ) και μόλις 10 λεπτά στους καλλιεργητές, μεταποιητές, βιομηχανίες, διανομείς, λιανέμπορους Για πολλοστή φορά, επιλέγεται ένας «εύκολος» φόρος» σε έναν «εύκολο στόχο», που δεν τιμωρεί τις μεγάλες καπνοβιομηχανίες, αλλά τους χιλιάδες επαγγελματίες του κλάδου

Για κάθε ευρώ, τα 84 λεπτά πηγαίνουν στο κράτος (ΕΦΚ και ΦΠΑ) και μόλις τα 16 λεπτά σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα (καλλιεργητές, μεταποιητές, βιομηχανίες, διανομείς, λιανέμπορους) [

Ανεργία και Λουκέτα Στο δρόμο περισσότερες από 60.000 οικογένειες που απασχολούνται στην καπνική αλυσίδα Λουκέτο στο 70% των περιπτέρων σε όλη τη χώρα - Τα καπνικά προϊόντα είναι στατιστικά το Νο1 κίνητρο επίσκεψης στα σημεία λιανικής πώλησης για τον καταναλωτή και συνολικά τα 2/3 του τζίρου τους Σε αφανισμό οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια η καπνοκαλλιέργεια Στο στόχαστρο ολόκληρες αγροτικές περιοχές σε όλη την Ελλάδα

Κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης και απώλειες στα δημόσια έσοδα Η αύξηση στην τιμή και η ταυτόχρονη μείωση της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών οδήγησε τη νόμιμη αγορά σε πτώση περίπου του 50% του όγκου της Αντί για επιπλέον έσοδα 120 εκ. ευρώ από τη νέα αύξηση του ΕΦΚ στα καπνά, αναμένεται νέα «μαύρη τρύπα» και ενίσχυση της παραοικονομίας Σημαντική πτώση στα δημόσια έσοδα την 6ετία 2009-15: Από 3,247 δισ. ευρώ το 2009 σε 3,035 δισ. Ευρώ το 2015, συνολική μείωση στα έσοδα από τα καπνικά: 212 εκ. ευρώ! … και με τη μισή νόμιμη αγορά!

2009-2015 - 50.6%

Δημόσια Έσοδα παρά την κατακόρυφη αύξηση του ΕΦΚ + ΦΠΑ καπνικών 2009 -6.5% 2015 …με τη μισή νόμιμη αγορά!

Σε έξαρση το λαθρεμπόριο Η Ελλάδα χάνει ετήσια έσοδα 670 εκατ. ευρώ από το λαθρεμπόριο 4 δισ. λαθραίων τσιγάρων, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΙΟΒΕ Η διείσδυση των παράνομων καπνικών στην Ελλάδα από το 3% που ήταν το 2009, ξεπερνά σήμερα το 22% στην Ελλάδα δεν έχουν προχωρήσει τα απαραίτητα βήματα για την αυστηροποίηση των ποινών

Μ.Ο. 9.8%

TI ZHTAME Να επικρατήσει η λογική! «Κάθε φορά που αυξάνουμε τη φορολογία στα καπνικά προϊόντα, χάνουμε περισσότερους φόρους από ό,τι εισπράττουμε», Πρώην Αναπληρωτής Υπ. Οικονομικών, Δεκέμβριος 2015 «Είμαι αντίθετος στην αύξηση του φόρου στα καπνικά γιατί αυξάνει το λαθρεμπόριο» Πρώην Γ.Γ. κατά της Διαφθοράς, Απρίλιος 2016 Να επικρατήσει η λογική! Ακύρωση του μνημονιακού νόμου που φέρνει τη νέα αύξηση στα καπνικά προϊόντα Να μη συνεχίσει η κυβέρνηση την αφαίμαξη του κλάδου, με μια νέα φοροεπιδρομή που θα δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε 60.000 οικογένειες Προστασία της νόμιμης αγοράς από τη μάστιγα του λαθρεμπορίου