Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ερευνα 2011 Θέμα : Μικρή Λιανική.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ερευνα 2011 Θέμα : Μικρή Λιανική."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ερευνα 2011 Θέμα : Μικρή Λιανική

2 Καταγραφή ισχύουσας κατάστασης Γεωγραφική Διασπορά Στοιχεία 2010
Καταγραφή ισχύουσας κατάστασης Γεωγραφική Διασπορά Στοιχεία 2010

3 Ανάλυση ανά κατηγορία (μικρών σημείων ) Περίπτερα
Ανάλυση ανά κατηγορία (μικρών σημείων ) Περίπτερα Το περίπτερο καλύπτει μεγάλο φάσμα καταναλωτικών αναγκών Μέσος όρος επισκέψεων : 1 έως 7 φορές την εβδομάδα. Οι αγορές γίνονται από όλα τα μέλη της οικογένειας ακόμη και από πολύ μικρούς σε ηλικία καταναλωτές Κύριοι λόγοι επίσκεψης : η άμεση κατανάλωση, η κάλυψη άμεσων αναγκών, αλλά και προγραμματισμένες αγορές που αποτελούν καθημερινές πιθανές συνήθειες όπως τσιγάρα, εφημερίδες. Τι προσδιορίζει την επίσκεψη : η κοντινή απόσταση από το σπίτι η την εργασία και η άμεση εξυπηρέτηση.

4 Ψιλικά /Γαλακτοπωλεία /Φούρνοι
Τύπου καταστημάτων με πολλά κοινά χαρακτηριστικά, αλλά με διαφορετικά κύρια προϊόντα. Μέσος όρος επισκέψεων : 1 έως 6 φορές την εβδομάδα. Οι αγορές γίνονται από όλα τα μέλη της οικογένειας ακόμη και από πολύ μικρούς σε ηλικία καταναλωτές Κύριοι λόγοι επίσκεψης : Προκαθορισμένες αγορές ειδών πρώτης ανάγκης καθώς και συμπληρωματικές αγορές προϊόντων κατά την διάρκεια μιας εβδομάδας Τι προσδιορίζει την επίσκεψη : η κοντινή απόσταση από το σπίτι και η φιλικές σχέσεις με τον ιδιοκτήτη.

5 Mini Market / Παντοπωλεία /Μπακάλικα
Τα συγκεκριμένα καταστήματα λειτουργούν συνήθως με ένα ταμείο και στα περισσότερα σημεία ο καταστηματάρχης με την οικογένεια του εργάζονται και διευθύνουν την επιχείρηση Μέσος όρος επισκέψεων : 1 έως 3 φορές την εβδομάδα. Οι αγορές γίνονται από όλα τα μέλη της οικογένειας. Κύριοι λόγοι επίσκεψης : Οι συμπληρωματικές αγορές προϊόντων κατά την διάρκεια μιας εβδομάδας καθώς και η αγορά προϊόντων προς άμεση κατανάλωση. Τι προσδιορίζει την επίσκεψη : η κοντινή απόσταση από το σπίτι και η γρήγορη εξυπηρέτηση.

6 Το διευρυμένο ωράριο και ο σχετικά περιορισμένος αριθμός προϊόντων είναι τα βασικότερα πιθανά χαρακτηριστικά των μικρών σημείων.

7 Πωλήσεις σε Ψιλικά

8 Γενικές εμπορικές τάσεις ( € ) 2010 Vs 2009

9 ΕΡΕΥΝΑ 2011 Για να αναλύσουμε σε βάθος το τι ισχύει σήμερα στην Αγορά της Μικρής Λιανικής πραγματοποιήσαμε μια Έρευνα με δείγμα 105 σημείων μικρής λιανικής στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας. Τα σημεία επιλέχτηκαν με γνώμονα την ευρύτερη περιοχή λειτουργίας τους, το βασικό δείγμα έχει ληφθεί από μεγάλες πόλεις όπου υπάρχει έντονα πλέον ο ανταγωνισμός από τις μεγάλες αλυσίδες. Έχουν συμπεριληφθεί καταστήματα όλων των μεγεθών, από 30 m2 έως και πάνω από 150 m2. Πήγαμε σε 130 σημεία και μας απάντησαν οι 105. Τα στοιχεία που ζητούσαμε καταγράφηκαν σε ερωτηματολόγιο με αρκετά απλές και πολύ διευκρινιστικές ερωτήσεις και εν συνεχεία όλα μαζί μπήκαν σε ένα ειδικά διαμορφωμένο αρχείο excel ( μέσω του προγράμματος Pivot ) όπου παρήχθησαν τα στατιστικά τα οποία θα δούμε και θα αναλύσουμε πιο κάτω.

10 Είδος επιχείρησης

11 Χρονολογία ιδρύσεως

12 Ιδιοκτησία επιχείρησης

13 Θέσεις στάθμευσης

14 Ηλικίες ιδιοκτητών

15 Γραμματικές γνώσεις

16 Προφίλ ιδιοκτητών

17 Μείγμα κατοίκων περιοχής καταστήματος

18 Μέγεθος καταστήματος

19 Αριθμός απασχολούμενων

20 Σημείο καταστήματος

21 Γνώσεις ποικιλίας

22 Ποιοτική γνώση κωδικών

23 Ημερήσιες πωλήσεις

24 Διανομή σε πελάτες

25 Ωράριο Λειτουργίας

26 Διαθέτουν τμήματα Φρέσκων

27 Η Μάχη της γειτονιάς σε τιμές

28 Η μάχη της γειτονιάς γενικά

29 Προϊόντα Ιδιωτικής ετικέτας

30 Γνώσεις κερδοφορίας και εξόδων

31 Οι σχέσεις τους με την τεχνολογία

32 Διάθεση τους ως προς την βελτίωση του χώρου τους

33 Προσωπική βελτίωση των δεξιοτήτων τους

34 Α )Θετικά συμπεράσματα

35 Β ) Αρνητικά συμπεράσματα


Κατέβασμα ppt "Ερευνα 2011 Θέμα : Μικρή Λιανική."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google