ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕ. Θ. Ε

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΠΟΝΩΝ Για ποιους λόγους φεύγουν οι πελάτες και δεν ξανάρχονται Τρόποι να τους ξανακερδίσετε.
Advertisements

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ – ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ Σημείωση: Οι οδηγίες που ακολουθούν αποτελούν βοήθημα και δεν αντικαθιστούν την.
1ο ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ=Το σύνολο των διαδικασιών με τις οποίες επιτυγχάνεται η πνευματική, η κοινωνική,η ηθική ολοκλήρωση του ατόμου. ΦΟΡΕΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Μέσα μαζικής ενημέρωσης Παναγιώτης, Τζέλο Δημήτρης, Άγγελος.
1 Δείκτες Χρηματοοικονομικής Μόχλευσης Με τους δείκτες αυτούς αξιολογούνται οι συνθήκες: της μακροκρόπρόθεσμης χρηματοοικονομικής λειτουργίας της επιχείρησης.
Εθισμός στο διαδίκτυο. Ο εθισμός στο Διαδίκτυο είναι μια σχετικά νέα μορφή εξάρτησης που έγινε γνωστή με την καινοτόμο έρευνα της Young (1996). Αναφέρεται.
Ιδέες για διαχείριση του εστιατορίου. Συχνή ερώτηση τι είδους εστιατόριο να ανοίξω.
O.T.S. FORUM Εφαρμογή Διαχείρισης Έργων Εισηγητής: Σιάμμενου Γιούλη.
Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΞΕΝΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ...ΑΝΑΛΛΟΙΩΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!! ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΕΣ: Καλλιόπη Κρασίδου Μπερναντέτ Χριστοφή.
Κεφάλαιο 7 Διαδικτύωση- Internet 7.1 Επίπεδο Δικτύου.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 Ο Ενότητα Αγροτική κοινωνία 1 Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος.
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση Ενότητα 2.1: Μυθολογία Αγγελική Γιαννικοπούλου Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία.
ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Και η «σωστή» συμπλήρωση του μηχανογραφικού.
Πίστη πελατών και στρατηγική προϊόντος. Ικανοποίηση του πελάτη: το κλειδί για την πίστη των πελατών  Η ανώτερη εξυπηρέτηση του πελάτη δημιουργεί ικανοποίηση.
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης - Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία ΙΙ
Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου
Το κουτσομπολιό και η φήμη στην κλασική Αθήνα
Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΘΕΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ – ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ Σημείωση: Οι οδηγίες που ακολουθούν αποτελούν βοήθημα και δεν αντικαθιστούν την.
Λουκία Μπάκα Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Αθήνα 2011
Η εκπαίδευση δεν ήταν πάντοτε όπως σήμερα ….
Ηγεσία Διαδικασία Λήψης Απόφασης
mke.uop.gr [open source doc / internet]
«Περιοδική έρευνα πεδίου σε αντιπροσωπευτικό δείγμα ΜΜ εμπορικών επιχειρήσεων» ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2013   Ενίσχυση της επιστημονικής και επιχειρησιακής ικανότητας.
το αλσοσ μασ ειναι η μεγαλυτερη πηγη
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 7
ΕΡΕΥΝΑ ΕΚΘΕΤΩΝ-ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ KAVALAEXPO 2015
Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ Ο ΣΙΤΑΡΟΥΛΗΣ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ ΣΧ. ΕΤΟΣ
ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ
Περιβαλλοντολόγοι :Παρουσίαση 2
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ – ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ Σημείωση: Οι οδηγίες που ακολουθούν αποτελούν βοήθημα και δεν αντικαθιστούν την.
ΕΡΕΥΝΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ – ΥΠΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ Σημείωση: Οι οδηγίες που ακολουθούν αποτελούν βοήθημα και δεν αντικαθιστούν την.
ΘΕΜΑ : ΑΘΛΗΣΗ – ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
Το Εικονογραφημένο Βιβλίο στην Προσχολική Εκπαίδευση
Σχολικός εκφοβισμός Ιστορίες (1ο μέρος) Παρατηρητές
ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤ’3
15ο Γυμνάσιο –Λ.Τ Β΄ Λυκείου Τμήμα 3ο
Μαλτα Αρέθα Ναταλία Β1 Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κων/να Μαλάμου
«Bήματα για τη ζωή - Βήματα απ’ το Εγώ στο Εσύ»
ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης
ΒΑΡΟΜΕΤΡΟ ΕΒΕΘ – ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016
Διάλεξη 13η Προέλευση και λειτουργικότητα του εξεικονισμού της εκπαίδευσης Αναπληρωτής Καθηγητής ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΕΙΟΣ.
Project: Εθισμός στο Internet
"Για να σερφάρεις στο Internet με ασφάλεια"
«ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»
Θετικό δημιουργικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
για τη σύνταξη των ερωτήσεων εργάστηκε ολόκληρο το τμήμα
Ι3: Διερεύνηση και καταγραφή παρουσίας στο Internet
Διάγραμμα Πορείας Σχεδιασμού
15/11/2018 ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ (1) Ενότητα A1.1 Ο Δάσκαλος.
Διδασκαλία με Χρήση των ΤΠΕ του Νόμου Προσφοράς
Οι μαθητές του ΣΤ’1 Ποιήματα για την καταπολέμηση του διαδικτυακού εκφοβισμού και της ρητορικής μίσους.
Οι μαθητές του ΣΤ’1 Ποιήματα για την καταπολέμηση του διαδικτυακού εκφοβισμού και της ρητορικής μίσους.
Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου
Emoticons σύμβολα που χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν συναισθήματα σε μηνύματα και στο Internet. Από τη μαθήτρια Κων/να Κιούση Τμήμα ΒΗΥ1, σχ. έτος.
Στατιστικά Στοιχεία Συνεδριάσεων
Internet safety Λεόντειος Σχολή Αθηνών Δημοτικό Στ2
ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ.
Ασφάλεια κινητού τηλεφώνου
ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΟΜΟΛΟΓΩΝ.
Τα ψηλά βουνά -Η κατάρα του πεύκου-
Πρόγραμμα βελτίωσης παροχών προς τους πελάτες
ΠΩΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Α1
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕ. Θ. Ε ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ - ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕ.Θ.Ε.Α ΘΕΜΑ :ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΠΡΟΦΥΛΑΣΣΟΜΑΙ ΜΑΘΑΙΝΩ ΝΑ ΖΩ ΠΟΙΟΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ: ΑΝΤΙΓΟΝΗ ΔΙΑΜΑΝΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΠΑΠΑΛΟΥΚΑ 2Ο ΕΠΑΛ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ 2010 - 2011

Η ομάδα μας παρακολούθησε 17 δίωρες συναντήσεις οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μετά τη λήξη των μαθημάτων. Αρχικά, γνωριστήκαμε μεταξύ μας, εκφράσαμε τις προσδοκίες που είχαμε για την ομάδα αυτή και προσδιορίσαμε τα θέματα που θα θέλαμε να επεξεργαστούμε. Καταλάβαμε ότι για να μπορέσουμε να εκφραστούμε ελεύθερα και να εμπιστευτούμε ο ένας τον άλλο έπρεπε πρώτα από όλα να θέσουμε κανόνες που όλοι θα τους τηρούσαμε.

κατανόηση και όχι κοροϊδία, επίλυση παρεξηγήσεων μέσα στην ομάδα, Έτσι δεσμευτήκαμε για : εχεμύθεια, κατανόηση και όχι κοροϊδία, επίλυση παρεξηγήσεων μέσα στην ομάδα, οι προσωπικές διαφωνίες να μένουν απέξω, όχι κάπνισμα, ενεργή συμμετοχή, σεβασμό, Εμπιστοσύνη,

Και έτσι …………………………………..……… …………………………….συνεχίσαμε !!!

Στη συνέχεια θέσαμε ερωτήματα: - Τι είναι εξάρτηση; - Ποια τα στάδιά της; - Πότε το internet γίνεται εξάρτηση; - Πόσες ώρες την ημέρα βρίσκομαι μπροστά στην οθόνη μου; - Πόσους φίλους πραγματικά έχω; - Τι είναι το face book; - Πόσο «καμένος» είμαι;

Ακόμα αναρωτηθήκαμε: - Τι σημαίνει για μας το κινητό τηλέφωνο; - Γιατί είναι κολλημένο στην παλάμη μας; - Πόσο άγχος μας προκαλούν οι αναπάντητες κλήσεις; - Πόσα μηνύματα περιμένουμε και δεν έρχονται; - Τι «γλώσσα» χρησιμοποιώ;

Μετά μιλήσαμε για το τσιγάρο - Είναι το τσιγάρο εξάρτηση; - Πόσο πιο «μάγκας» γίνομαι όταν καπνίζω; - Ισχύει το «όποτε θέλω το κόβω»; - Πόσα χρόνια μου «κόβει» από τη ζωή μου;

Στην πορεία πήγαμε πιο βαθιά, θέλαμε να μάθουμε για τις εξαρτησιογόνες ουσίες : - Πως μπορούμε να τις αναγνωρίσουμε; - Τι συνέπειες έχουν; - Τι ονομάζεται πειραματισμός; - Ποια η διαφορά αποτοξίνωσης και απεξάρτησης; - Πως μπορούμε να βοηθήσουμε ένα φίλο χρήστη; - Ποιες ενέργειες μπορούν να οδηγήσουν κάποιον να ζητήσει βοήθεια σε θεραπευτικό κέντρο;

Αναρωτηθήκαμε επίσης : πώς ένα παιδί θα τολμήσει να μοιραστεί το «μυστικό» του; πώς ένα παιδί μπορεί να αντιμετωπίσει το γονιό του όταν εκείνος μάθει, ότι το παιδί του είναι χρήστης ; πώς ένα παιδί μπορεί να πλησιάσει το γονιό του ή το δάσκαλό του για να ζητήσει βοήθεια;

Σε όλα τα ερωτήματα προσπαθήσαμε να βρούμε απάντηση, να γίνουμε πιο συνειδητοποιημένοι, να μάθουμε για την πρόληψη, όχι όμως με τρόπο θεωρητικό. Δεν μάθαμε τίποτα απέξω! Δεν παπαγαλίσαμε ούτε μια λέξη!

Παίξαμε παιχνίδια, ζωγραφίσαμε, μοιραστήκαμε εμπειρίες και βιώματα, εκφράσαμε συναισθήματα, επικοινωνήσαμε με διαφορετικούς τρόπους. Μάθαμε να λέμε όχι, κάναμε ένα βήμα προς την αυτογνωσία, την αυτοεκτίμηση, την αποδοχή της διαφορετικότητας, την αξία της επικοινωνίας.

Συναισθήματα Γιάννης: Γνωριστήκαμε καλύτερα μεταξύ μας Δημήτρης: Πήραμε πολλές απαντήσεις. Όταν μιλάνε οι άλλοι λύνεις κάποια δικά σου προβλήματα. Αλέξανδρος: Συνδέθηκα με κάποια άτομα. Δεν ήρθα όσες φορές ήθελα. Το ωράριο με δυσκόλευε. Εύα: Τα παιχνίδια μου άρεσαν πολύ. Υπήρχε εμπιστοσύνη. Στενοχωριέμαι που τελειώνει. Δήμητρα: Θα ήθελα να συνεχιστεί το πρόγραμμα. Ήταν σημαντική εμπειρία για μένα. Χριστίνα: Υπάρχει τελικά ενημέρωση στο σχολείο. Ελένη: Αν ήταν πιο νωρίς θα ήταν πιο εύκολο.

Τελική εκδήλωση-παρουσίαση του προγράμματος