Διάφορες συσκευές. Συσκευή αυτόματης μέτρησης Τ.Κ.Ε. (ταχύτητα καθίζησης ερυθρών) Η μέτρηση της ΤΚΕ γίνεται με τη βοήθεια ηλεκτρονικού μηχανήματος, με.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΑ ΑΓΡΙΑ ΠΟΥΛΙΑ
Advertisements

Το αυτόματο ηλεκτρικό σίδερο
ΟΓΚΟΜΕΤΡΗΣΗ Ή ΤΙΤΛΟΔΟΤΗΣΗ ;
ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ
ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ Η ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΟΥΖΊΝΑ
Διαχωρισμός μιγμάτων.
Μεταφορά αντιδραστηρίου στην επιφάνεια εργασίας Tο παράθυρο της εφαρμογής έχει την παρακάτω μορφή στο εικονικό εργαστήριο Vlab Εισαγωγή υαλικών στην επιφάνεια.
Η ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΣΥΣΚΕΥΗ (ΜΕΡΟΣ Β’)
Ηλεκτρική θερμάστρα ακτινοβολίας
To υπολογιστικό σύστημα
ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ
Γνωριμία με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή
Αλλάζοντας τη θέση χημικής ισορροπίας σε διαλύματα σόδας και γαλαζόπετρας Νίκη Σπάρταλη, Ρουμπίνη Μοσχοχωρίτου και Ρομπέρτος Αλεξιάδης ΕΚΦΕ Χανίων
ΜΕΙΓΜΑΤΑ.
Υδράργυρος (Hg) Τι προκαλεί; Αρμπούζη Γεωργία Τάξη Β’1.
ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΤΑ ΑΓΡΙΑ ΠΟΥΛΙΑ Εισαγωγή Στόχος είναι να παρουσιαστεί η βασική διαδικασία της χορήγησης πρώτων βοηθειών στα άγρια πουλιά.
1.1 ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ
4 ο ΕΠΑ.Λ. Αθηνών Β Πληροφορικ ής Σχ. Ετ
∆είκτες Πρωτολυτικοί ή ηλεκτρολυτικοί δείκτες είναι ουσίες των οποίων το χρώμα αλλάζει ανάλογα με το pH του διαλύματος στο οποίο προστίθενται. Οι δείκτες.
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠO ΥΠΕΡΕΝΤΑΣΗ, ΒΡΑΧΥΚΥΚΛΩΜΑ ΚΑΙ ΔΙΑΡΡΟΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
Σύνταξη κειμένου-φωτογράφιση: Νικοδήμου Ναταλία - βιολόγος
HΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΘΕΡΜΑΣΤΡΕΣ
2.6.2 Φυσικές σταθερές των χημικών ουσιών. Τρόποι με τους οποίους μπορούμε να διαπιστώσουμε αν ένα δείγμα υλικού αποτελείται από μία μόνο ουσία ή είναι.
2.5 Διαχωρισμός μειγμάτων
ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΧΑΛΚΟΣΩΛΗΝΕΣ
Εργασία με παράθυρα.
Μείγματα.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
Ο προσωπικός υπολογιστής εσωτερικά
ΓΥΑΛΙ Σχολείο: 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης Μέλη Ομάδας: Δερδελάκου Τζένη
Η συγκέντρωση ή μοριακότητα κατ’ όγκο (c) εκφράζει τον αριθμό των moles της διαλυμένης ουσίας σε 1L διαλύματος.
μέθοδοι προσδιορισμού
Τα σχολεία άνοιξαν! «Γνωρίζοντας τις γωνιές της τάξης μου!»
ΥΔΡΟΣΤΑΤΕΣ Οι υδροστάτες είναι όργανα με τα οποία ελέγχουμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τον καυστήρα και τον κυκλοφορητή, ανάλογα με τη θερμοκρασία.
Ηλεκτροφόρηση.
Περιεκτικότητα διαλύματος & εκφράσεις περιεκτικότητας
Eπιμέλεια: Μανδηλιώτης Σωτήρης. Στον εργαστηριακό πάγκο υπάρχουν : Θερμιδόμετρο τύπου coffee-cup (2 πλαστικά κύπελλα το ένα μέσα στο άλλο με καπάκι η.
Μια ενδεικτική χρήση του Multilog στη Βιολογία.  Το H 2 O 2 είναι τοξικό για τους περισσότερους οργανισμούς.  Μπορεί να καταστρέψει ενζυματικά πολλούς.
Επιλογη υλικου Η/Υ Cpu /επεξεργαστης RAM/μνημη GPU/καρτα γραφικων Οθονη HDD/Σκληρος δισκος.
Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων Εργαστήριο Γεωργικής Υδραυλικής.
ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2 ο. ΣΑΚΧΑΡΑ Τα σάκχαρα αποτελούν το βασικότερο συστατικό (12–30 %), συντίθενται και συσσωρεύονται στις ράγες όσο προχωρεί η ωρίμανση.
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΕΡΑΤΟΛΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΤΟ ΔΕΡΜΑ
ΕΚΦΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Γεννήτρια συχνοτήτων με ενισχυτή τύπου YB16200 Εγχειρίδιο Οδηγιών Χρήσης (Συνοπτική Παρουσίαση) ΕΚΦΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 2010.
Εισαγωγή Η αντικλεπτική συσκευή της Save-bees βοηθά τους μελισσοκόμους στον εντοπισμό των κυψελών τους, σε περιπτώσεις κλοπής ή ανεπιθύμητης μετακίνησης.
ΟΡΥΚΤΟΙ ΑΝΘΡΑΚΕΣ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Λέγονται και ΓΑΙΑΝΘΡΑΚΕΣ Βρίσκονται στο υπέδαφος σε στερεή μορφή και σχηματίστηκαν πριν εκατομμύρια χρόνια απο.
ΥΔΡΟΣΤΑΤΕΣ Οι υδροστάτες είναι όργανα με τα οποία ελέγχουμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τον καυστήρα και τον κυκλοφορητή, ανάλογα με τη θερμοκρασία.
Διαχωρισμός μειγμάτων
ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ
Καλλιέργεια βακτηρίων
ΟΙΝΟΛΟΓΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 3ο.
Η ΦΥΣΙΚΗ ΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Θερμόμετρα Αλλαγή Φάσης – Τήξη
Θέμα: Επιστήμη στο πιάτο
ΔΕΙΚΤΕΣ Πρόκειται για ασθενείς ηλεκτρολύτες (οργανικά οξέα ή βάσεις) με χαρακτηριστική ιδιότητα το διαφορετικό χρώμα αδιαστάτων μορίων και χαρακτηριστικών.
ΦΕ13: ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΦΕ 6 : Παράγοντες από τους οποίους
Γιάννης Β. Ντελής Δάσκαλος – Φυσικός Συνεργάτης του Ε.Κ.Φ.Ε Καρδίτσας.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΙΚΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ Ανάπτυξη Εφαρμογών για Φορητές Συσκευές
ΣΙΔΕΡΑ Το σίδερο είναι μια οικιακή συσκευή που χρησιμοποιείται για να ισιώνει υφάσματα και ιδιαίτερα ρούχα.
Μείγματα.
επιπλέει στον κουβά με το νερό.
Συσκευές ηλεκτροφόρησης. Ηλεκτροφόρηση Αναλυτική μέθοδος που χρησιμοποιείται συνήθως στη βιολογία και στην ιατρική για το χωρισμό – σπάσιμο – διάλυση.
ΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ ΦΛΕΒΑΣ (για λήψη δειγμάτων αίματος)
Ηλεκτρολογικό Εργαστήριο και Αυτοματισμοί
ΥΔΡΟΣΤΑΤΕΣ Οι υδροστάτες είναι όργανα με τα οποία ελέγχουμε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τον καυστήρα και τον κυκλοφορητή, ανάλογα με τη θερμοκρασία.
3ο Κεφάλαιο - Δυνάμεις Δύναμη είναι η αιτία που μπορεί να προκαλέσει μεταβολή στην κινητική κατάσταση ενός σώματος ή την παραμόρφωση του. Είναι διανυσματικό.
ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 Βασικές Συμβουλές Φωτογραφίας
ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Διάφορες συσκευές

Συσκευή αυτόματης μέτρησης Τ.Κ.Ε. (ταχύτητα καθίζησης ερυθρών) Η μέτρηση της ΤΚΕ γίνεται με τη βοήθεια ηλεκτρονικού μηχανήματος, με ενσωματωμένο μικροϋπολογιστή για την ακρίβεια και επαλήθευση των αποτελεσμάτων Η εξέταση πραγματοποιείται άμεσα από τα σωληνάρια συλλογής, χωρίς να υπάρχει ο κίνδυνος λάθους και μόλυνσης από τον χειριστή

Συσκευή μέτρησης αποικιών Μεταλλικό κουτί Πάνω επιφάνεια λοξή και στο κέντρο υπάρχει μια στρογγυλή υποδοχή Ο πυθμένας της υποδοχής είναι από διάφανο υλικό και φωτίζεται και εκεί τοποθετείται το τρυβλίο Πάνω από την υποδοχή υπάρχει ένας φακός με το ίδιο περίπου μέγεθος, που μετακινείται πιο κοντά στο τρυβλίο ή πιο μακριά, ανάλογα αν θέλουμε να μεγεθύνουμε ή να μειώσουμε το μέγεθος των αποικιών Μετακινείται δεξιά και αριστερά για να τοποθετηθεί εκεί που θέλουμε ή για να μην το χρησιμοποιλησουμε στις περισσότερες συσκευές υπάρχει και μία οθόνη όπου εμφανίζεται ο αριθμός των αποικιών που μετράμε

Αναδευτήρες - ανακινητήρες Επειδή τα στερεά συστατικά ενός διαλύματος κατακάθονται και πρέπει η σύσταση σε ορισμένα διαλύματα να είναι παντού η ίδια, για να γίνει σωστή η δοκιμασία, χρησιμοποιούνται αναδευτήρες – ανακινητήρες για την καλή ανάμειξη των δειγμάτων με τα αντιδραστήρια Επίσης πολλές φορές χρειάζεται καλή ανάμειξη υγρών

Vortex Επιτυγχάνεται γρήγορη και ασφαλής ανάμειξη υγρών σε σωληνάρια, φιάλες, μπουκάλια κτλ Ορθογώνια συσκευή από ατσάλι και καθαρίζεται εύκολα Στηρίζεται στον πάγκο με 3 ελαστικά πόδια «βεντούζες» για να μη γλιστρά κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Διακόπτης με λυχνία για να τίθεται σε λειτουργία Διακόπτης για τη ρύθμιση της ταχύτητας ανάδευσης Στην επιφάνεια της συσκευής υπάρχει πλαστική υποδοχή, όπου κρατάμε το σωληνάριο ή η φιάλη Η ανάδευση αρχίζει αυτόματα, όταν πιεστεί η υποδοχή με τη βάση του σωληναρίου Η συσκευή τοποθετείται σε πάγκο χωρίς ευαίσθητα όργανα επειδή προκαλεί δονήσεις Πρέπει να κρατάμε σταθερά το σωληνάριο

Θερμαινόμενοι μαγνητικοί αναδευτήρες Χρήσιμες συσκευές, επειδή συνδυάζουν ανάδευση με τη βοήθεια μαγνήτη και θερμαινόμενη πλάκα Μοιάζουν με τις εστίες, τα μάτια της ηλεκτρικής κουζίνας, οι οποίες θερμαίνονται και μεταδίδουν τη θερμότητα στο σκεύος που τοποθετείται πάνω τους και κατόπιν και στο διάλυμα που περιέχουν, ενώ συγχρόνων το διάλυμα ανακατεύεται Οι δύο αυτές λειτουργίες μπορεί να εκτελούνται και ξεχωριστά