ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ISO 22000:2005 ΣΕ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Θέμα πτυχιακής εργασίας
Advertisements

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Α. Σεμινάρια Βραχείας Διάρκειας (120 ωρών) Β. Επαγγελματικά Σεμινάρια (120 ωρών) Γ. Ταχύρυθμα Σεμινάρια 80 ωρών Δ. Συνέδρια –
Γ ΕΩΠΟΝΙΚΟ Π ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Α ΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ - ΕΝΟΦΘΑΛΜΙΣΜΟΣ ΜΟΥΡΙΑΣ Αλεξανδρίδου.
1.Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών 2. Ξένων Γλωσσών και Ευρωπαϊκών Σπουδών 3. Θετικών Επιστημών - Βιοεπιστημών – Πληροφορικής - Τεχνολογίας 4. Οικονομικών.
Πρακτική εξάσκηση στο κύκλωμα του γλυκού νερού ΒΕΝΕΤΗ ΝΑΤΑΣΑ.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΛΑΙΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2015/2016 ΣΥΣΤΗΜΑ ΙΧΝΗΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ.
1 Λοιμώδη Νοσήματα – Υγιεινή Αγροτικών Ζώων – Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ - Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου.
ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ & ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΩΣΤΗ ΕΞΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ.
Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΟ ΣΤΑΥΡΟΔΡΟΜΙ ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΚΑΡΑΔΗΜΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΣΤΥΛΙΔΑΣ 1ο Αγροτικό Συνέδριο Ναυτεμπορικής.
ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑ 1 ο. Ο όρος marketing είναι πολύ ευρύς και περιλαμβάνει όλες τις δραστηριότητες που γίνονται κατά τη διακίνηση των.
Α.Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ (LOGISTICS) ΒΑΣΙΛΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΟΓΚΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ.
ΟΥΡΟΛΙΘΙΑΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ Πανεπιστημιακή Παιδοχειρουργική Κλινική Διευθυντής : Kαθηγητής Σ. Γαρδίκης.
1 ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΑΞΗΣ 5 Η ΤΥΦΟΕΙΔΗΣ ΠΥΡΕΤΟΣ & ΣΑΛΜΟΝΕΛΛΩΣΗ.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ
X TÜV AUSTRIA GROUP Qatar Rail certification September 2014 Η Πιστοποίηση αξία προστιθέμενη Κων/νος Μαυρόπουλος Δ/ντης Ανάπτυξης.
ΔΕΛΤΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗΣ ΔΕΞΑΜΕΝΗΣ Καθ Αθηνά Μαυρίδου Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων ΤΕΙ Αθήνας.
1 Ανάλυση Κινδύνου και Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου Το Σύστημα HACCP.
Ο Βόλος στο πέρασμα των χρόνων…  Εργασία στο μάθημα της τοπικής ιστορίας Μέλη ομάδας: Ασπρούδης Στέφανος Ευτυχίδης Αποστόλης Ζυλάλι Οργκές Γκέσκoυ Μαλένα.
Διαχείριση Κινδύνου Ενότητα 4: Εντοπισμός Κινδύνου. Διδάσκων: Βασιλική Καζαντζή, Επίκουρος Καθηγήτρια. Τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεων.
Διατροφή-Διαιτολογία Ενότητα 14: Διατροφικά συμπληρώματα Αναστασία Κανέλλου, καθηγήτρια Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων Ανοικτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ.
OLYMPIAN GREEN.
Μηχανογραφημένη Λογιστική ΙI
Αρχές HACCP Παναγιώτης Ν. Σκανδάμης Αναπληρωτής Καθηγητής ΓΠΑ
ΈΡΕΥΝΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Ενότητα 1: ΕΙΣΑΓΩΓΗ – ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ
Συστήματα διαχείρισης ποιότητας & Εφαρμογές προτύπων ποιότητας
Κοινωνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες τοπικών συλλόγων στον τόπο καταγωγής και τον τόπο εγκατάστασης.
Της Μαθήτριας Α’ Λυκείου Μποσμαλή Αγγελική Υπ. Καθηγητής: Κ. Δούκας
ΥΓΙΕΙΝΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ «ΡΕΚΟΡ»
ορισμοσ χαρακτηριστικα επισημανση
Κλιματολογικές συνθήκες ελιάς
Μετουσίωση Πρωτεϊνών Επιμέλεια: Ηλίας Μαυροματίδης, ΕΚΦΕ Νέας Σμύρνης
ΑΝΑΕΡΟΒΙΑ ΧΩΝΕΥΣΗ.
«ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΡΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ» ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΠΕΤΡΟΣ Α.Μ 754
Προετοιμασία εργασίας
TO ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.
5ος ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ
Διατροφή-Διαιτολογία
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ??
Διατροφή γυναίκας, παιδιού
Ανάλυση – Διόρθωση - Οινοποίηση του γλεύκους
Αν δεν υπήρχε το Tουριστικό Marketing πως θα γνωρίζαμε για…
Επιβλέπουσα καθηγήτρια: Πετσιμέρη Ειρήνη
Πληροφορική Κεφάλαιο 10ο: Εισαγωγή στο EXCEL 2010 Μέρος Γ
Η ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΚΑΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
1ο Γυμνάσιο Ανατολής 28 0κτώβρη 2016.
Ι. Γιδαράκου (Ομότιμη Καθηγήτρια ΓΠΑ) Α. Κουτσούρης (Καθηγητής ΓΠΑ)
Γυμνάσιο Νεάπολης Κοζάνης
Διατροφή-Διαιτολογία
Τροφική αλυσίδα: Με τον όρο τροφική αλυσίδα χαρακτηρίζεται γενικά η ακολουθία της μεταφοράς ύλης και ενέργειας από οργανισμό σε οργανισμό με τη μορφή τροφής.
6Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΧ. ΕΤΟΣ
Έρευνα για την Υιοθέτηση Διοίκησης Ολικής Ποιότητας Οδυσσέας Κοψιδάς
Project τμηματοσ γυναικων
Εργασία στο μάθημα της Βιολογίας Σταυρακάκης Κων/νος Εφραίμ.
Α Ο Δ Ε ΑΡΧΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
Χρησιμοποιώ υπεύθυνα Ένα πάρτυ αλλιώτικο απο τ’άλλα!
ΒΙΟΤΥΡ ΑΕΒΕ Από το 1976.
Πειράματα Χημείας για τη Γ’ τάξη Γυμνασίου Σχολ. έτος
Шакенова Жамиля Наурызбаевна аға оқытушы,
Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού
ΟΜΟΙΟΣΤΑΣΗ Α) ορισμός Β) αιτίες διαταραχών της ομοιόστασης
Φάσεις ολοκλήρωσης επενδυτικών σχεδίων
Τηλεόραση και Παιδί!!!.
Βασικοί ορισμοί ποιότητας
Εργαστήριο Χημείας Εργαστηριακά Όργανα.
ΚΛΙΜΑΚΕΣ Είναι η σχέση του γραφικού μεγέθους ενός αντικειμένου προς το πραγματικό. Δηλώνει πόσες φορές ένα μέγεθος του σχεδίου είναι μικρότερο ή μεγαλύτερο.
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΧΟΣ Ο μαθητής να μπορεί να τοποθετεί ορθά τις διαστάσεις και κάμνει σωστή χρήση της κλίμακας.
ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ
ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΣΤΑΝΙΤΣΑ ΜΑΛΑΜΑΤΕΝΙΑ
Μπισκοτούλης Α.Ε. ΜΠΙΣΚΟΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ Τμήμα : Β΄4 Ομάδα : Β΄
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ISO 22000:2005 ΣΕ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Τ.Ε.Ι ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ISO 22000:2005 ΣΕ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΣΤΗΝ INTERCOMM FOODS SA ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΝΑ ΠΛΗΓΟΥΡΟΥΔΗ ΙΩΑΝΝΑ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΤΣΑΡΟΥΧΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ, 2016

ΔΟΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Ορισμός Ποιότητας Χαρακτηριστικά & κίνδυνοι τροφίμων ISO 22000 & HACCP Βήματα εφαρμογής ISO 22000:2005 Πλεονεκτήματα/Μειονεκτήματα ISO 22000:2005 Προαπαιτούμενα Προγράμματα (PRPs) & Κρίσιμα σημεία ελέγχου(CCP) Πρότυπο IFS & BRC FMEA & ISHIKAWA Μεθοδολογία INTERCOMM FOODS SA Ανάλυση αποτελεσμάτων Αποτελέσματα ερωτηματολογίου Συμπεράσματα-Προτάσεις

ΟΡΙΣΜΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ «Το σύνολο των ιδιοτήτων & χαρακτηριστικών ενός προϊόντος ή υπηρεσίας που ικανοποιούν τις εκφραζόμενες ανάγκες του χρήστη»

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά: Αναγνωρίσιμα με αισθήσεις ( μέγεθος, χρώμα, σχήμα, ομοιομορφία, σκληρότητα, οσμή ,γεύση) Μη εμφανή Χαρακτηριστικά: Μη αντιληπτά με αισθήσεις Αρνητικά συμπτώματα καταναλωτή Εργαστηριακοί έλεγχοι

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Φυσικοί (ξένα αντικείμενα) Α ύλες, εξοπλισμό, εργαλεία συντήρησης και καθαρισμού, έντομα, προσωπικό Χημικοί(Φυσική απόκριση ουσιών-Χημικά) Εντομοκτόνα, συντηρητικά, χημικά καθαριστικά, περιβάλλον, σκεύη Βιολογικοί Μακροβιολογικοί( μόλυνση από έντομα) Μικροβιολογικοί(βακτήρια, ιοί, παράσιτα)

ISO 22000 & HACCP 1959: Εξέλιξη με βάση HACCP μέσω PILLSBURY 1980/1989: Αναγνώριση & μικροβιολογικός έλεγχος/ Ορισμός κατηγοριών κινδύνων 1993/1998: Έκδοση οδηγιών για την εφαρμογή του & ενσωμάτωση με ISO 9001 HACCP Κομμάτι του ISO 22ooo όχι συνέχεια Επιπλέον απαιτήσεις του ISO 22ooo : Εισαγωγή των προαπαιτούμενων Συμβατότητα & επέκταση με ISO 9001 Σωστή διαχείριση πόρων Εξωτερική επικοινωνία(προμηθευτές ,αρχές) Αναγνώριση -Κατηγοριοποίηση προληπτικών μέτρων

ΒΗΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ISO 22000:2005 Αξιολόγηση-βελτίωση υλικοτεχνικής υποδομής Συγκρότηση ομάδας ασφαλείας τροφίμων Περιγραφή Ά υλών Περιγραφή προϊόντος Σχεδιασμός διαγράμματος ροής παραγωγής Επαλήθευση διαγράμματος ροής παραγωγής Αναγνώριση & αξιολόγηση κινδύνων Προσδιορισμός προληπτικών μέτρων Καθορισμός κρίσιμων ορίων

ΒΗΜΑΤΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ISO 22000:2005 Εγκατάσταση Συστημάτων παρακολούθησης Καθιέρωση διορθωτικών ενεργειών Προσδιορισμός διαδικασιών επαλήθευσης Καθιέρωση επιπρόσθετων διαδικασιών Εγκατάσταση συστήματος καταγραφής Εκπαίδευση προσωπικού Επικύρωση & εφαρμογή συστήματος Ανασκόπηση & τροποποίηση συστήματος Διεξαγωγή εσωτερικής επιθεώρησης

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ISO 22000:2005 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Βελτίωση αποδοτικότητας της επιχείρησης Επιχειρηματικό εργαλείο βελτίωσης πωλήσεων Καλύτερος έλεγχος παράγωγης από διοίκηση Ενίσχυση ποιότητας & αίσθημα ασφάλειας Μείωση απωλειών & ζημιών μέσω ιχνηλασιμότητας Αναγνωρισιμότητα μέσω του σήματος πιστοποίησης Πλήρης συμμόρφωση με ισχύουσα νομοθεσία Ισχυρή εταιρική εικόνα Συνεχής αναβάθμιση της συνολικής διαχείρισης & λειτουργίας της επιχείρησης Προστιθέμενη αξία προϊόντος

ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ISO 22000:2005 Δυσκολία εφαρμογής σε μικρές επιχειρήσεις λόγω αυξημένου κόστους εγκατάστασης & εφαρμογής Δυσκολία υιοθέτησης από μικρομεσαίες επιχειρήσεις λόγο ελλείψεων στοιχείων του ISO Δυσκολία στην έννοια της ασφάλειας ενός τροφίμου και της συνεχούς βελτίωσης Δυσκολία στον καθορισμό στόχων ασφάλειας των τροφίμων

ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ(PRPs) & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(ΟPRPs) OPRPs Σχεδιασμός βοηθητικών εγκαταστάσεων Καθαριότητα, απολύμανση, απεντόμωση Εγκατάσταση, συντήρηση, καθαρισμός απαιτούμενου εξοπλισμού Υγιεινή προσωπικού Σύστημα διαχείρισης αποβλήτων Παρεμπόδιση επιμολύνσεων τροφίμου Δίκτυα παροχής νερού, φωτισμού, ενέργειας Έλεγχος ποιότητας νερού & ύπαρξη ξένων σωματιδίων Συνθήκες υγιεινής(προσωπικού, υποδομών) Προμήθεια & παραλαβή Ά υλών , χημικών ουσιών, απορρυπαντικών-απολυμαντικών

ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΙΝΔΥΝΩΝ & ΚΡΙΣΙΜΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ (CCP) Πραγματοποίηση μετρήσεων Ανάλυση κινδύνων σε:Α ύλες, Περιβάλλον, Προσωπικό Καθορισμός ορίων ανοχής Όταν οι τιμές υπερβαίνουν τα όρια Προσπάθεια για διορθωτικές ενέργειες Όταν δεν είναι δυνατή η αναστρεψιμότητα Ανάκληση προϊόντος Για τον περιορισμό CCP Δημιουργία ερωτηματολογίων (Δέντρο αποφάσεων )

ΠΡΟΤΥΠΟ IFS & BRC IFS BRC Παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας Προϊόντα εξαγωγών και super market Δημιουργία ενιαίου συστήματος αξιολόγησης για πλήρη διαφάνεια στην εφοδιαστική αλυσίδα Τήρηση νομικών υποχρεώσεων πωλητών & προστασία καταναλωτών Μείωση κόστους(αποφυγή κυρώσεων) Ανταγωνιστικότητα(αξιολόγηση προμηθευτών) Marketing ( επιλέγονται λόγω ασφάλειας) Μείωση αριθμού επιθεωρήσεων(ανάπτυξη προϊόντος) Παροχή μοναδικού προτύπου από τον φορέα Παροχή μοναδικής επαλήθευσης

FMEA & ISHIKAWA FMEA Προσδιορίζει τους πιθανούς τρόπους αστοχίας Προσδιορίζει τις μεθόδους για μείωση αστοχιών Προϋποθέτει την συγκρότηση ομάδας ISHIKAWA Εντοπισμός ενός προβλήματος Αναγνώριση ως αρνητικό αποτέλεσμα Λήψη αποφάσεων για διορθωτικές ενέργειες Παράγοντες σύνδεσης αιτιών με το αποτέλεσμα

ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ Συνεντεύξεις κυρίως από μεγαλύτερα στελέχη της επιχείρησης Ερωτηματολόγια κλειστού τύπου προς εργαζομένους της επιχείρησης Ερωτηματολόγια κλειστού τύπου προς Super Market & καταναλωτές

INTERCOMM FOODS SA Ιδρύθηκε το 1990 στο Συκούριο της Λάρισας Εγκαταστάσεις σε Άρτα και Χαλκιδική Διαθέτει 2 εγκαταστάσεις στην Λάρισα Για επεξεργασία ελιάς Για επεξεργασία φρούτων(ροδάκινο, βερίκοκο) Αναπτύσσει δικό της Ιδιωτικό σήμα DELPHI

INTERCOMM FOODS SA Το 98% των προϊόντων της εξάγονται: Ρωσία, Ουκρανία, Μέση ανατολή , Ιράν , Νότιο Αφρική, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, ΗΠΑ, Καναδά, Μεξικό Βραζιλία, Περού Διαθέτει εταιρία διανομής στην Μόσχα Πραγματοποιεί εισαγωγές από: Κίνα, Αίγυπτο, Ρουμανία, Σερβία, Ισπανία

INTERCOMM FOODS SA Ποσοστά πωλήσεων Είναι πιστοποιημένη με : 65% από βρώσιμη και μεταποιημένη ελιά 35% από μεταποιημένα ροδάκινα και βερίκοκα Είναι πιστοποιημένη με : ISO 9001:2008 ISO 22000:2005 BRC IFS

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΡΟΗΣ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΑΡΧΗ ΠΑΡΑΛΑΒΗ Ά ΥΛΩΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ Ά ΥΛΩΝ ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ/ΠΟΣΟΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΚΑΥΣΤΙΚΗΣ ΣΟΔΑΣ ΟΧΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΥΣΤΙΚΗΣ ΣΟΔΑΣ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΚΑΥΣΤΙΚΗΣ ΣΟΔΑΣ ΕΚΠΛΥΣΗ ΕΛΕΓΧΟΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΑΛΜΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΛΜΗΣ ΝΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΑΛΜΗΣ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΕΡΕΟΥ ΑΛΑΤΟΣ

ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΡΟΗΣ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ(συνέχεια) ΖΥΜΩΣΗ ΠΟΙΟΤΙΚΗ & ΑΝΑ ΜΕΓΕΘΟΣ ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΣΕ ΒΑΡΕΛΙΑ/ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΧΑΡΑΞΗ ΕΛΙΑΣ ΟΧΙ ΕΚΠΥΡΗΝΩΣΗ ΓΕΜΙΣΜΑ ΕΛΙΑΣ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΑΛΟΓΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΣΕ ΔΟΧΕΙΑ/ΒΑΡΕΛΙΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΕΛΟΣ ΝΑΙ ΤΕΜΑΧΙΣΜΟΣ ΡΟΔΕΛΑΣ

ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΚΙΝΔΥΝΩΝ CCPs

ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ CCPS

ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΜΕ ISHIKAWA

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Το 53% των εργαζομένων έχει καλή επικοινωνία με την διοίκηση Το 66% των εργαζομένων θεωρεί απαραίτητη την διατήρηση καθαριότητας του χώρου Το 75% των καταναλωτών είναι ικανοποιημένοι με το προϊόν συμφώνα με τις απαιτήσεις τους Το 78% των καταναλωτών είναι ικανοποιημένοι με την ποιότητα και την τιμή του προϊόντος ανάλογα Το 61% των καταναλωτών θα σύστηνε το προϊόν σε άλλο πρόσωπο.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Παρακολούθηση συστήματος από ομάδα ασφαλείας τροφίμων Εκπαίδευση προσωπικού Διανομή εγγράφων στο προσωπικό Δημιουργία αρχείων ασφαλείας Αξιολόγηση προμηθευτών & επίπληξη εργαζομένων Έλεγχοι που πραγματοποιούνται: Ημερήσιοι(βάρος- θερμοκρασία ελιάς , Ά ύλες) Εβδομαδιαίοι(καθαριότητα εγκαταστάσεων) Μηνιαίοι(απεντομώσεις, καθαριότητα οχημάτων) Ετήσιοι( έλεγχοι μηχανημάτων, νερού, αποχέτευση)

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ Αυστηρός έλεγχος εισερχόμενων υλικών κατά: Την μεταφορά Διαχείριση & εκμετάλλευση τους Αποθήκευση Σωστός εξαερισμός & εντονότερος φωτισμός κατά την επεξεργασία Διακρίβωση οργάνων(θερμόμετρα, phμετρο) Μελέτη για τυχόν παράπονα πελατών και διόρθωση τους

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ-ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ Πλεονεκτεί έναντι ανταγωνιστών Επέκταση στην διεθνή αγορά Καλύτερη αναγνώριση ΙSO στο εξωτερικό Μεγαλύτερη εμπιστοσύνη καταναλωτών Μεγαλύτερα έσοδα Εφαρμογή προτύπου σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις Καλύτερη & σαφέστερη ενημέρωση προσωπικού, προμηθευτών & καταναλωτών με σκοπό την μεγαλύτερη προσδοκία για βελτιώσεις & ανταγωνισμό

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ Questions?