Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ??

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ??"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ??

2 Η οικονομία του τόπου μας συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία αυτού
Η οικονομία του τόπου μας συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία αυτού. Η οποία ξεκινά με την δημιουργία του σιδηροδρομικού σταθμού το 1870.

3 Ο Σουλτάνος Αβδούλ Αζίζ αποφασίζει να συνδέσει συγκοινωνιακά την Κωνσταντινούπολη με τη Δύση. Ξεκίνησε με τρεις σιδηροδρομικές γραμμές. Εκ των οποίων μια από αυτές ήταν και του Αδένδρου. Την εποχή εκείνη τα εργατικά χέρια ήταν περιζήτητα και έτσι επί είκοσι χρόνια κέρδιζαν χρήματα από τις δουλειές που δημιουργήθηκαν χάρη σε αυτόν. Ήταν μια περίοδος οικονομικής ευρωστίας. Η σιδηροδρομική γραμμή της Θεσσαλονίκης διέρχεται και από το σταθμό του Κίρτζιλάρ – Αδένδρου εως τα όρια της Ελλάδας και πρώην Γιουγκοσλαβίας. Η τεράστια αυτή συγκοινωνιακή ανάπτυξη έφερε μια επανάσταση στην περιοχή και μια αναβάθμιση σε όλα εκείνα τα χωριά που επιλέχτηκαν από το κράτος ως επιβατικοί και εμπορικοί σταθμοί προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι επαρχίες.

4 Το Άδενδρο μέσα σε λίγα χρόνια από ασήμαντος οικισμός που ήταν έγινε ένα κεφαλοχώρι γνωστό στην περιφέρεια και στο νομό Θεσσαλονίκης. Οι κάτοικοι του χωριού ωφελήθηκαν ιδιαίτερα από αυτόν τον οργανισμό καθώς προσελήφθηκαν εξασφαλίζοντας μόνιμες δουλειές και βελτιώνοντας έτσι κατά πολύ το βιωτικό τους επίπεδο.

5 Το 1918 η αγορά του Αδένδρου πλούτηνε με εμπόρους, μικροεπιχειρηματίες και τεχνίτες που έδωσαν ένα πρωτόγνωρο ενδιαφέρον στο χωριό. Ο Ο.Σ.Ε (Ομοσπονδία Γεωργικών Συνεταιρισμών) Θεσσαλονίκης δημιούργησε μεγάλες αποθήκες και εγκατέστησε μεγάλο μόνιμο κλιμάκιο υπηρεσιών για τη συγκέντρωση όλων των ειδών της αγροτικής παραγωγής της περιφέρειας.

6 Οι οικονομικές επιχειρήσεις του χωριού σήμερα.
4 mini market 3 super market 1 μανάβικο 3 ζαχαροπλαστεία 1 Κ.Α.Π.Η 8 καφέ 2 κρεοπωλεία 2 φαρμακεία 3 φροντιστήρια 2 ανθοπωλεία 4 ταβέρνες 1 πιτσαρία 2 περίπτερα 1 κατάστημα επίπλων 1 βιβλιοπωλείο 5 κομμωτήρια

7 1 pet shop 1 γυμναστήριο 2 βενζινάδικα 1 οδοντιατρείο 2 ιατρεία 2 καταστήματα με υλικά οικοδομών 1 συνεργείο αυτοκινήτων 1 συνεργείο γεωργικών μηχανημάτων 2 λογιστικά γραφεία 1 δικηγορικό γραφείο 3 αισθητικούς 1 πολιτιστικός σύλλογος 1 γραφείο εργολαβείας

8 Η κατάσταση των επιχειρήσεων του Αδένδρου σήμερα..
Χάρη στις δυνατότητες που προσφέρει σχετικά με τα γύρω χωριά ,το Άδενδρο αποτελεί το <<κέντρο>> για αυτά. Επομένως οι κάτοικοι αυτών χρησιμοποιούν τα μαγαζιά του, ενισχύοντας την οικονομία του τόπου. Μάλιστα κάποια από αυτά προσελκύουν κόσμο, ακόμα και από την Θεσσαλονίκη αλλά και από πιο μακρινές περιοχές.

9 Μπορεί ο τόπος μου να αναπτυχθεί οικονομικά???
Επειδή το χωριό μας έχει λίγους κατοίκους εμφανίζει πληρότητα σε ορισμένους κλάδους επιχειρήσεων. Δηλαδή σε ο,τι αφορά τα φαρμακεία, τα super market, τα περίπτερα και σε παρόμοιες επιχειρήσεις Σίγουρα όμως υπάρχουν τομείς που δεν έχουν αναπτυχθεί σε ικανοποιητικό βαθμό ή και καθόλου. Ενδεχομένως επιχειρήσεις όπως γυμναστήριο, μπαρ, κρεπερί, πιτσαρία, παιδότοπο κάποια καταστήματα ρούχων και υποδημάτων, βιολογικά είδη, άλλα ακόμα και κάποιες μεγαλύτερες επιχειρήσεις όπως ένα εργοστάσιο θα μπορούσαν να στεγασθούν έδω.

10


Κατέβασμα ppt "ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ??"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google