Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΝΟΥΚΛΕΪΚΩΝ ΟΞΕΩΝ (DNA ΚΑΙ RNA) AΠΟ ΦΥΤΙΚΑ ΚΥΤΤΑΡΑ
Advertisements

Ελένη Μαρτσέλου Μαρία Κουρή Πάολα Αλυσανδράτου
Εισαγωγή στο Προγραμματισμό
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
Σαπούνι συνταγές Μπούρα Αγνή Μουτζούρη Μαρία Πετριτζικλή Ταξία
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
Συνταγή φιλίας Εκτέλεση ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!! Παρουσίαση
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Παραδοσιακές Συνταγές
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΥΤΟΥ ΜΗΔΕΝΟΣ ΓΕΡΟΘΑΝΑΣΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ.
ΚΡΗΤΗ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ :ΣΤΕΦΑΝΟ ΜΠΟΥΡΑΖΑ ΚΑΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Ιταλία Από τις Ελένη Χριστοδούλου Εύη Χατζούδα ΣΤ’1
ΥΛΙΚΑ:  ½ Kg κιμά μοσχαρίσιο  1 και ½ Kg μελιτζάνες  3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα  2 τομάτες αποφλοιωμένες και πολτοποιημένες  1 χούφτα μαϊντανό ψιλοκομμένο.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
Μια γλυκιά σοκολατένια ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!!
Υλικά.
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
Το ψωμί της ζαχαροπλαστικής
ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ από το Μιχάλη Αλεξανίδη Στ΄1 Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2013.
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Παρασκευές επιδορπίων
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
Λάβα - Κέικ.
2.2.1– Μείγματα.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
ΚΑΡΠΟΥΖΙ.
ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Μια σύντομη περιήγηση στην Επιστήμη της Πληροφορικής Αφηγητής: Μάριος Δικ. Δικαιάκος Πανεπιστήμιο Κύπρου.
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
Ενότητα: 12 - Παντς (Punches)
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Είδη Σοκολάτας Τα είδη σοκολάτας από την Dream Team
Προγεύματα. Σημασία του προγεύματος Για τον πελάτη: Θρεπτικότητα Για το ξενοδοχείο: Δημιουργία καλής εικόνας.
Ενότητα: 5 Ετοιμασία και Παράθεση Σάλτσες Σαλατών και Σαλάτες Κεφάλαιο Caesar dressing, Thousand island dressing.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
8ο Δημοτικό Σχολείο Κορυδαλλού Τμήμα Β’2
ΚΟΥΡΑΜΠΙΕΔΕΣ KOYRAMPIEDES. 1 κιλό αλεύρι /1 kilo flour Υλικά /Ingredients.
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
Γυμνάσιο Προαστίου Τι θα δείτε:  Σε διηθητικό χαρτί γράφουμε το «μήνυμά» μας με τη βοήθεια ενός μικρού πινέλου που βουτάμε σε άχρωμο διάλυμα φαινολοφθαλεΐνης.
ΕΝΑ ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ # 4 PROFITEROLES
Λουΐζα Παντζιαρά Δ΄2 τάξη 10/2/2015. Για τη ζύμη  1 κιλό αλεύρι σκληρό (περίπου)  2 φακελάκια μαγιά ξερή  1 κ.γ.κοφτό αλάτι  2-3 ποτήρια νερό χλιαρό.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΟΙ ΜΕΛΙΣΤΑΛΑΧΤΕΣ Σχολείο: Γενικό Λύκειο Μύρινας Τάξη: Α
Ενότητα: Μαγειρική χώρου εστίασης
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
Γ ΕΩΠΟ ΝΙΚΟ Π ΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Α ΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΗΡΟΤΡΟΦΙΑΣ & ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ.
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
 Η Γαλλία βρίσκεται στην Ευρώπη. Συνορεύει με: Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία Ελβετία και Ανδόρα! Η πρωτεύουσα της Γαλλίας είναι το.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί και συνταγές από όλο τον κόσμο Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Γνωρίζοντας τον κόσμο μέσα από γεύσεις και εικόνες» Γυμνάσιο Μελίκης.
Τα φαινόμενα της τήξης και της πήξης
Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χιλιετιών.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΠΙΤΕΣ ΘΡΑΚΗΣ: ΘΡΑΚΙΩΤΙΚΗ ΑΛΜΥΡΗ ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Πολλαπλασιασμός κλασμάτων ( Ενότητα 5 )
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
ΕΘΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
«Μαθαίνοντας μαγειρική από τα λάθη μου»
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Περιεκτικότητες διαλυμάτων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα

CUPCAKES ΥΛΙΚΑ 120γρ. μαργαρίνη σε κύβους  120γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις  120γρ. ζάχαρη  2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου  1 βανίλια  1 κουταλιά του γλυκού baking powder 

Διακόσμηση 200 γρ. βούτυρο αγελαδινό, ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου 400 γρ. ζάχαρη άχνη, περασμένη από κόσκινο 1 βανίλια

Εκτέλεση Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα ή 200 χωρίς αέρα

Εκτέλεση (συνέχεια α’) Σε ένα μίξερ αναμειγνύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψει, προσθέτουμε όλα τα υλικά και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομογενές μείγμα

Εκτέλεση (συνέχεια β’) Μέσα σε φόρμα υποδοχής για muffins βάζουμε χάρτινες θήκες για ατομικά κεκάκια και γεμίζουμε με το μείγμα κατά τα 2/3.

Εκτέλεση (συνέχεια γ’) Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν μία χρυσαφένια απόχρωση και στη συνέχεια τα βγάζουμε από το φούρνο και τα τοποθετούμε ένα-ένα σε σχάρα για να κρυώσουν.

Εκτέλεση (συνέχεια δ’) Για να φτιάξουμε το buttercream χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το βούτυρο και τη βανίλια μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε μερικές σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθεί. 

Εκτέλεση (συνέχεια ε’) Αν θέλουμε παραπάνω από ένα χρώμα, μοιράζουμε σε μπολάκια και προσθέτουμε εκεί το χρώμα. Βάζουμε το μείγμα για 5 λεπτά στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί λίγο.

Εκτέλεση (συνέχεια στ’) Στη συνέχεια το απλώνουμε πάνω στα κεκάκια που έχουνε κρυώσει, με ένα μαχαίρι για το βούτυρο ή με κορνέ ζαχαροπλαστικής.

Εκτέλεση (συνέχεια ζ’) Διακοσμούμε με την τρούφα και βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί το βούτυρο.

Τι σημαίνει στα ελληνικά Τα cupcakes σημαίνει στα ελληνικά κεκάκια.

Μια παραλλαγή για butter cream