Στα πλαίσια της συμμετοχής σας στην εφαρμογή

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ Λασκαρίδου Λίνα Ζαχαριάδου Αναστασία Αϊδινίδου Εύη Ζαχαριάδου Εύα Μυρτολλάρι Όλγα.
Advertisements

Εξοικονόμηση ενέργειας στην κατοικία
Ά Λυκείου ΘΕΜΑ: «Η Συμβολή των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Εξέλιξη και Διάσωση του Πολιτισμού» Υπεύθυνος Καθηγητής: Χατζαρούλας Τιμόθεος.
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ
Το Πράσινο Σπίτι.
Βιοκλιματικός σχεδιασμός κτιρίων: Δημιουργία σχετικής ιστοσελίδας
IEE/09/ SHEEP - A Schools' panel for High Energy Efficiency Products Οδηγίες για Μείωση της Κατανάλωσης Ενέργειας.
Μορφές ενέργειας.
Ο ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΤΑ ΒΙΩΣΙΜΑ ΚΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΤΗΣ ΑΜΦΙΛΟΧΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:
Επιμέλεια και παρουσίαση: Μαρκουλή Άννα-Μαρία
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ
Συστήματα Α.Π.Ε..
ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΟΜΑΔΑ “ FAΒ 5 ” ΜΑΘΙΟΥΜΑΝΩΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΜΕ ΜΗΔΕΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ CO2 ΣΤΗ ΚΡΗΤΗ
Α. ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
Παγγελματικό E Λ ύκειο Μ εγαλόπολης.
1.4 Οι υδρογονάνθρακες ως καύσιμα
ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ
Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
Στα πλαίσια της συμμετοχής σας στην εφαρμογή
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Α ΞΙΟΠΟΊΗΣΗ ΉΠΙΩΝ ΜΟΡΦΏΝ ΕΝΈΡΓΕΙΑΣ Αιολική ενέργεια Γεωθερμική ενέργεια Ηλιακή ενέργεια.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ.
Ασκήσεις.
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΚΤΗΡΙΑ
«ΥΔΑΤΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ» Κεφάλαιο 5 (Διαχείριση Φυσικών Πόρων Β’ Λυκείου)
Η ρύπανση της ατμόσφαιρας
Η ενέργεια αλλάζει συνεχώς μορφή
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Η ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΟΙ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΜΗ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ ΤΗΝ.
H παραγωγή και η κατανάλωση ενέργειας στην Ευρώπη
ΘΕΜΑ: «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ"
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΠΙΤΙΟΥ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ
Καδόγλου Ευτυχία Λάζαρη Ευγενία Παπαδημητρίου Κωνσταντίνα
Καββαδίας Κωνσταντίνος
Ήλιος & ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣΗ
Ερευνητικη εργαςια Α’ τετραμηνου Β’ γενικου λυκειου Νιγριτας : «Εναλλακτικες πηγες ενεργειας και εξοικονομηςη ςτο ςχολειο μας» Θέμα ενασχόλησης:
Άσκηση 8/1/2013 για όλες τις υποομάδες. Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΙΣ Mια πόλη με λιγότερους δ………………… και περισσότερο π……………………….παρουσιάζει.
Άσκηση 8/1/2013 για όλες τις υποομάδες. Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΙΣ Mια πόλη με λιγότερους δρόμους και περισσότερο πράσινο.
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ-ΨΥΞΗΣ ΧΩΡΩΝ
Νέα συστήματα αξιοποίησης της ηλιακής ενέργειας
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Υπάρχει λύση;.
ΤΟ ΛΕΞΙΚΟ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ. Α Αιολική Ενέργεια Αιολική Ενέργεια Η κινητική ενέργεια του ανέμου που προέρχεται από τη μετακίνηση αερίων μαζών στην ατμόσφαιρα.
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας !!. Αιολική ενέργεια Χαρακτηριστικά παραδείγματα εκμετάλλευσης της αιολικής ενέργειας είναι τα ιστιοφόρα και οι ανεμόμυλοι.
Ανανεώσιμες και μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Ευστράτιος- Ευάγγελος 1 Ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ Σχολική χρονιά:
1 ο ΕΠΑΛ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1 ου ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ Project 6 ΘΕΜΑ: ΑΕΙΦΟΡΙΑ - ΑΕΙΦΟΡΟ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Quiz για την ενέργεια Προσαρμογή από “Jiffy’s eco-quiz” Ευρωπαϊκή Περιβαλλοντική Εργαλειοθήκη του Πολίτη Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιλαμβάνεται στο εκπαιδευτικό.
Βιοκλιματικός σχεδιασμός ενός κτιρίου είναι ο σχεδιασμός ο οποίος λαμβάνοντας υπόψη το κλίμα κάθε περιοχής, στοχεύει στην εξασφάλιση των απαραίτητων εσωκλιματικών.
Ενέργεια.
ΘΕΡΜΑΝΣΗ:ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ 1ο ΕΠΑ.Λ. Αγρινίου
ΑΕΙΦΟΡΙΑ Γ’ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ.
Κωνσταντίνος Ποτόλιας
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΦΤΙΑΞΑΜΕ «ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ» ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ… «ΧΗΜΕΙΑ» ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ
ήλιος άνεμος νερό γεωθερμία βιομάζα γαιάνθρακας πετρέλαιο φυσικό αέριο σχάση πυρήνων 1.Ποιες πηγές ονομάζουμε ανανεώσιμες και ποιες μη ανανεώσιμες;
Η επιρροη του φαινομενου του θερμοκηπιου στην καθημερινη Μασ ΖΩΗ
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Λεωνίδας Κωστάλας, Μενέλαος Μικέδης
Αντωνιάδης Αλέξανδρος
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου:
Ο ήλιος ακτινοβολεί φως και θερμότητα
Περιβαλλοντική εκπαίδευση
Project : Εναλλακτικές πηγές ενέργειας
ΠηγΕΣ ενΕργειαΣ Ενότητα 2η.
Η ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΗΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ Ομάδα T-4: Ηλίας Παπαδόπουλος Κων/νος Παπαδόπουλος.
Κωνσταντίνος Ποτόλιας
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Στα πλαίσια της συμμετοχής σας στην εφαρμογή Στα πλαίσια της συμμετοχής σας στην εφαρμογή με θέμα: ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ παρακαλούμε να συμπληρώσετε το παρακάτω ΑΡΧΙΚO ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΑΙ/ΟΧΙ/Δ.Γ. (δεν γνωρίζω) ΝΑΙ ΟΧΙ Δ.Γ. (δεν γνωρίζω) 1. ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΟΝ ΟΡΟ ΑΕΙΦΟΡΙΑ; + 2. ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ; 3. ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ; 4. Η ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΜΕ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΟΡΥΚΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ; 5. Η ΧΡΗΣΗ ΟΡΥΚΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ; Η ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ (ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΟΥ) ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΟΡΥΚΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ; 7. Η ΟΞΙΝΗ ΒΡΟΧΗ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΚΑΤΑ ΚΥΡΙΟ ΛΟΓΟ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΟΡΥΚΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ 8. Η ΑΣΤΙΚΗ ΑΙΘΑΛΟΜΙΧΛΗ (ΝΕΦΟΣ) ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΟΡΥΚΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ; 9. Η ΧΡΗΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ; 10. ΟΙ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΝΑΝΕΩΝΩΝΤΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ; ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ ΔΥΟ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ; 11. ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ: ήλιος, αέρας, γεωθερμία, κυκλοφορία του νερού 12. ΜΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΙΝΑΙ: ορυκτά καύσιμα όπως το πετρέλαιο ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΝΑΙ/ΟΧΙ/Δ.Γ. ΝΑΙ ΟΧΙ Δ.Γ. 13. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΤΙΡΙΑΚΟ ΤΟΜΕΑ; 14. ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ; 15. ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ; 16. Η ΜΟΝΩΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΚΤΙΡΙΟ ΕΠΙΔΡΑ ΣΤΗΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ; ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΡΑΨΕ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 17. ΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΛΛΕΓΕΙ Ο ΗΛΙΑΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΙΦΩΝΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΙ; την ηλιακή και την μετατρέπει σε θερμική 18. ΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΥΛΛΕΓΟΥΝ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ; την ηλιακή και μετατρέπεται σε ηλεκτρική 19. ΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΘΡΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΤΗΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ; την ηλιακή και την μετατρέπουν σε θερμότητα ΓΙΑ ΝΑ ΔΡΟΣΙΣΟΥΜΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΝΑ ΚΤΙΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΦΥΤΕΥΣΗ Η ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ; φύτευση ΟΝΟΜΑ: …………Πουρτουλίδου Δέσποινα