Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΘΕΜΑ: «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΘΕΜΑ: «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ""— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΘΕΜΑ: «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ"
1ο ΣΕΚ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ ΘΕΜΑ: «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ"

2 Τί είναι βιοκλιματικό κτίριο;
Ένα κτίριο που περιλαμβάνει παθητικά & ενεργητικά συστήματα θέρμανσης, δροσισμού ή ακόμη και φυσικού φωτισμού, κατασκευασμένο εξαρχής ή τροποποιημένο και είναι δυνατό να καλύψει μεγάλο μέρος των ενεργειακών του αναγκών από την άμεση ή έμμεση αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας, ονομάζεται "βιοκλιματικό κτίριο".

3 Η βιοκλιματική αρχιτεκτονική και ο βιοκλιματικός σχεδιασμός περιλαμβάνουν : Παθητικά Ενεργητικά Συστήματα Συστήματα Προσανατολισμός κτιρίου Ηλιακοί συλλέκτες Θερμομόνωση Φωτοβολταϊκά στοιχεία Σκίαση Υβριδικά συστήματα Φυσικός αερισμός Φυσικός φωτισμός

4 Τα παθητικά ηλιακά συστήματα
Είναι τα δομικά στοιχεία ενός κτιρίου που υποβοηθούν στην καλύτερη άμεση ή έμμεση εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας. Ένα από αυτά είναι ο προσανατολισμός. Νότιος προσανατολισμός κτιρίου.

5 Η θερμομόνωση του κτιρίου (διπλά τζάμια, στεγανοποίηση, κ.ά.).
Η ηλιοπροστασία του κτιρίου –σκίαση (πρόβολοι, τέντες, περσίδες, κληματαριές κ.ά.) . Η φυσική κυκλοφορία του αέρα στο εσωτερικό των κτιρίων. Ο φυσικός φωτισμός.

6 Τα ενεργητικά ηλιακά συστήματα
Η "καρδιά" ενός ενεργητικού ηλιακού συστήματος είναι ο ηλιακός συλλέκτης που είναι συνήθως τοποθετημένος στην ταράτσα ή στη στέγη ενός σπιτιού είναι ο γνωστός μας ηλιακός θερμοσίφωνας. Διάγραμμα ηλιακού θερμοσίφωνα

7 Τα φωτοβολταϊκά στοιχεία
Εκμεταλλευόμαστε την ενέργεια της ηλιακής ακτινοβολίας με τη χρήση των ηλιακών φωτοβολταϊκών συστημάτων & στρέφοντάς τα προς τον ήλιο, είναι δυνατό να πάρουμε ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ: ότι μπορεί να αποθηκευτεί σε ηλεκτρικούς συσσωρευτές (μπαταρίες). Έτσι έχουμε ενέργεια ανεξάντλητη, ανανεώσιμη, φθηνή και κυρίως "καθαρή".

8 Τα υβριδικά συστήματα Τα υβριδικά συστήματα είναι συστήματα που χρησιμοποιούν περισσότερες από μία, μορφές ενέργειας. Το πλεονέκτημα των υβριδικών συστημάτων είναι ότι όταν υστερεί η μία πηγή ενέργειας, συνήθως πλεονεκτεί η άλλη. Και αναφερόμαστε στον συνηθισμένο συνδυασμό, ανεμογεννήτριας και φωτοβολταϊκών στοιχείων, ενώ αρκετά δημοφιλής είναι και ο συνδυασμός ηλιακού θερμικού συλλέκτη με καυστήρα πετρελαίου ή βιομάζας.

9 5.ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

10 5.ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

11 5.ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΙΑΚΩΝ ΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

12 6.ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ ΔΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΡΟΣ ΜΕΛΕΤΗ α) Φωτοβολταϊκό σύστημα μετατροπής Ηλιακής Ενέργειας σε Ηλεκτρική

13 6.ΑΓΟΡΑΣΤΗΚΑΝ ΔΥΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΠΡΟΣ ΜΕΛΕΤΗ β) Ανεμογεννήτρια μικρών διαστάσεων μετατροπής Αιολικής Ενέργειας σε Ηλεκτρική

14 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
Η ομάδα δραστηριοποιήθηκε και ενημέρωσε όλο το σχολείο για τη μέρα της ΓΗΣ στις 28 Μαρτίου, όπου και συμμετείχαμε ενεργά.

15 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΣΗ Παιδιά από την ομάδα ασχολούνται με τα παρτέρια του σχολείου μας.

16

17 Η ομάδα του 1ου ΣΕΚ Αγίων Αναργύρων σας χαρίζει ένα από τα τριαντάφυλλα του κήπου μας με την ελπίδα . . .

18 … να καταφέρουμε να κάνουμε πραγματικότητα τα ΠΡΑΣΙΝΑ- ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Ευελπιστούμε στη συνεργασία με τον ΟΣΚ & το Δήμο Αγίων Αναργύρων ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ !


Κατέβασμα ppt "ΘΕΜΑ: «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ""

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google