Το 1ο ΓΕΛ. Χίου παρουσιάζει το πρόγραμμα COMIC και ΕΦΗΒΕΙΑ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
3Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Σχολικό έτος
Advertisements

2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΒΡΟΝΤΑΔΟΥ ΧΙΟΥ
ΓΑΛΛΟΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ στο ART COMICS. Ο σχολιασμός της εικόνας αποτελεί σύνηθες εργαλείο στη διδακτική των ξένων γλωσσών. Ο μαθητής την αναγνωρίζει.
Οι δραστηριότητές μας θα παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα:
Τα μυστικά της διαφήμισης: Ψυχαγωγία
Πανεπιστήμιο Πειραιά Τμήμα Ψηφιακών Συστημάτων
Εποικοδομικά Περιβάλλοντα Μάθησης με χρήση ΤΠΕ Αναστασία Παπαβασιλείου ΑΕΜ
Το U4energy είναι ο πρώτος Πανευρωπαϊκός διαγωνισμός για την ενεργειακή εκπαίδευση που οργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Παιδαγωγική Αξιοποίηση
Παρουσίαση Για Το 3ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας.
Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός Προγραμμάτων Ηλεκτρονικής Μάθησης
Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών ΠΜΣ Δυνητικές κοινότητες Μάθημα: Εισαγωγικά Θέματα W.W.W. CSS CASCADING STYLE SHEETS ΑΠΟΔΟΣΗ ΕΚΦΡΑΣΤΙΚΟΥ.
Ομάδα Β: Επεξεργασία πειραματικών δεδομένων
Τρισδιάστατες κατασκευές
Τι μπορεί να είναι το υλικό;. Ένα παραμυθάκι, ίσως;
8ο Δ.Σ. Κορίνθου Νέα Προγράμματα Σπουδών
The great Comic of Greek Philosophers Τίτλος: The great Comic of Greek Philosophers Τάξη:Έκτη Δημοτικού Διάρκεια:6 μήνες Μάθημα: Ξένη Γλώσσα (Αγγλική)
Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών στο Δημοτικό: Δημιουργώ και εκφράζω μύθους και ιστορίες με πολυμέσα. Ολοήμερο Π.Π.Σ.Π.Θ.
Δημιουργία εκπαιδευτικού κόμικ
ΑΡΧΑΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ … ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ: ΜΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΜΙΑ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΩΝ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΩΝ. (IFLA,

Κάνε τη ζωή σου comic «Μια μέρα στο σχολείο»
«Ένα παράδειγμα αξιοποίησης των Τ.Π.Ε. στη διδακτική της τραγωδίας: Δημιουργία ψηφιακών κόμικς με βάση την Ελένη του Ευριπίδη (Γ΄ Γυμνασίου)» B. Καμπουρέλλη,
Η Ιστορία των Κόμικς μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Οι γκρίζες πλευρές του σύγχρονου τεχνολογικού πολιτισμού μέσα από το χιούμορ του Αρκά Ερευνητική εργασία του 24ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης Συντονιστές Εκπαιδευτικοί.
Από τους μαθητές : Κόμικς !. Ποιος δημιούργησε πρώτος τα κόμικς ; Βάλε και φωτογραφία του.
 Περίπλοκη ανθρώπινη δραστηριότητα  Με ίσως την πιο μακραίωνη ιστορία από τις πολιτισμικές πρακτικές των ανθρώπων  Επιτρέπει στα άτομα:  «να συνδέουν.
“ΑΡΧΑΙΑ ΓΝΩΜΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΟΡΦΗ ΚΟΜΙΚΣ (COMICS)”
Παΐσιος Ταξιάρχης Παναγιώτου Κώστας Παύλου Τίμος Φώτης Νίκος
1Κεφάλαιο 4 Κανόνες Σύνταξης HTML Όλες οι ετικέτες εσωκλείονται μεταξύ των χαρακτήρων “ “. Κάθε τι που βρίσκεται μεταξύ των χαρακτήρων “ ”, αποτελεί σχόλιο.
Autism – θεραπευτικές παρεμβάσεις & στρατηγικές ???
«eTwinning: Εργαλείο επικοινωνίας, συνεργασίας, γνώσης, διάδοσης καλών πρακτικών – στρατηγικών πρόληψης και αντιμετώπισης του Σχολικού και Διαδικτυακού.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Σχολή Ανθρωπιστικών & Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Ζητήματα σχεδιασμού εικονογραφημένων παιδαγωγικών.
ΨΗΦΙΑΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΣΤΗΝ Α’ΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ Β’ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ EXPLORATORY MATERIALS Mystery/Lost series English QuestsGenre-based.
C OMIC S TRIP C REATOR. T Ο Π ΡΟΓΡΑΜΜΑ Το Comic Strip Creator αποτελεί μια εναλλακτική εφαρμογή δημιουργίας ψηφιακών κομικς. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα.
ΨΗΦΙΑΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΣΤΗΝ Α’ΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ Β’ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ EXPERIENTIAL MATERIALS Digital stories Virtual toursChildren’s Songs.
ΕΚΠΑ Παιδαγωγική Ψυχολογία Ακαδημαϊκό Έτος Δημιουργικότητα & Διδασκαλία της Ιστορίας Κωνσταντίνα Πλευρίτη.
Εισαγωγή E ργαλεία Web 2.0. Web 1.0 ( ) Web 2.0 ( ) “ διάβασμα ” δραστηριότητα “ γράψιμο και συνεισφορά ” “ σελίδα ” Βασική μονάδα περιεχομένου.
Ιστορία των Comic Τα comic συχνά αναφέρονται και ως “η ένατη τέχνη”, είναι μια μορφή οπτικής τέχνης που αποτελείται από διαδοχικές εικόνες που συνήθως.
Πρότυπα Εκπαιδευτήρια Θεσσαλονίκης. Comic  Τα κόμικς (comics) είναι μια μορφή οπτικής τέχνης που αποτελείται από διαδοχικές εικόνες που συνήθως συνδυάζονται.
Μαθαίνοντας τα ανθρώπινα και Ευρωπαϊκά δικαιώματα Εργασία που υλοποιήθηκε από την Ε-Στ τάξη του 3-θέσιου Ράλλειου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Πειραιά.
«Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!» Το Διαδίκτυο είναι αδιαμφισβήτητα ένας καταπληκτικός κόσμος Μάθησης, Επικοινωνίας, Διασκέδασης, Πληροφόρησης.
O ρισμός Εφαρμογές E ργαλεία Web 2.0. Web 1.0 ( ) Web 2.0 ( ) “ διάβασμα ” δραστηριότητα “ γράψιμο και συνεισφορά ” “ σελίδα ” Βασική μονάδα.
Δ΄1 15 Δ. Σ. Ν. ΙΩΝΙΑΣ ΡΕΒΕΚΚΑ - ΣΟΦΙΑ.  Ο Λούκυ Λουκ είναι κόμικ, δημιούργημα του Βέλγου Morris. Γνώρισε την περίοδο της μεγαλύτερης ακμής του κατά.
Audio Extracts ΨΗΦΙΑΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΣΤΗΝ Α’ΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ Β’ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ INFORMATIVE MATERIALS Glossaries Picture dictionaries.
1 Πολιτιστικός ιμπεριαλισμός- πολιτιστική παγκοσμιοποίηση.
Μέλη ομάδας: Κατσιγιάννη Δήμητρα
Save Planet Earth 3Rs Reduce Reuse Recycle
5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης.
Εργαλεία ψηφιακής αφήγησης
QUESTIONNAIRE RESULTS – ALL COUNTRIES
Τμήμα Α’2 Μαθητές: Καπαρελιώτης Νικόλαος Κοκοτσή Δέσποινα
Κόκκινη Ζώνη Ιάσονας 13/9/2015.
Μίλα Στο cyber bulling ! STOP
Creativity, innovation and change...in class.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΤΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
 «Ηλεκτρονικός υπολογιστής και διαδίκτυο: Σύγχρονες Εξαρτήσεις;» Πρακτικές Συμβουλές Τίτλος: Calibri, μέγεθος 40, έντονα, πλάγια, χρώμα γραμμάτων απόχρωση.
Anastasiya Kochergina
ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΑΚΟΙ ΔΙΕΘΝΗΣ
ΣΧΕΣΗ STORYBOARD ΜΕ COMICS
«Διδάσκω στην Ψηφιακή Ξενόγλωσση Τάξη»
 Η ποπ-αρτ αντλούσε την έμπνευσή της από τις εικόνες της καταναλωτικής κοινωνίας και της λαϊκής κουλτούρας. Κωμικές ταινίες, διαφημίσεις,
ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΜΙΑ ΣΚΑΚΙΕΡΑ
(ΠΔ71) ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2018
Γ2 Σοφία Χαντζή.
Γυμνάσιο Δρεπάνου Αργολίδας
Μαθησιακά Αντικείμενα στην Εκπαίδευση για την Βιώσιμη Ανάπτυξη
Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Το 1ο ΓΕΛ. Χίου παρουσιάζει το πρόγραμμα COMIC και ΕΦΗΒΕΙΑ

Κριτήρια επιλογής του θέματος και μέθοδος επιλογής αποτέλεσαν η αναγκαιότητα έκφρασης των εφηβικών προβληματισμών με τρόπο ελκυστικό προς αυτούς, η γνωριμία με ένα ιδιαίτερο καλλιτεχνικό είδος καθώς και η δυνατότητα καλλιτεχνικής έκφρασης ( είτε ως σκιτσογράφοι είτε ως σεναριογράφοι ) των μαθητών.

Γενικοί στόχοι Γνωστικοί: να γνωρίσουν ένα καλλιτεχνικό είδος ιδιαίτερων απαιτήσεων, αφού απαιτεί εξαιρετικό χειρισμό του λόγου και εικαστική έκφραση να εξοικειωθούν με τον πυκνό και πνευματώδη λόγο των κόμικς να ενημερωθούν για τις διαφορετικές κατηγορίες κόμικς

Αισθητικός: να εκφράσουν μέσα στα καρέ προβληματισμούς, απορίες, όνειρα, που έχουν ως έφηβοι να εκφραστούν καλλιτεχνικά είτε ως σκιτσογράφοι είτε ως σεναριογράφοι μιας ιστορίας να αναδειχθούν καλλιτεχνικές/εικαστικές κλίσεις και ταλέντα

Βιωματικός: να απολαύσουν την ανάγνωση ενός κειμένου αυτού του είδους. να βιώσουν και να χαρούν τη δημιουργία ενός καλλιτεχνικού έργου που τους αφορά άμεσα και τους εκφράζει. να αποφορτιστούν από καθημερινό τους μαθησιακό φορτίο δημιουργικά.

Παροχή κινήτρων : δραστηριοποίηση των μαθητών με καλλιτεχνικές ανησυχίες έρευνα των μαθητών πάνω στο είδος του κόμικ. Διαπίστωση ότι παλαιότερα θεωρούνταν περιθωριακό είδος ενώ τις τελευταίες δεκαετίες κατέκτησε τη θέση που του άξιζε ως καλλιτεχνικό-λογοτεχνικό είδος. την ενασχόληση με το είδος του κόμικ που θέτει κοινωνικούς προβληματισμούς. τη συνειδητοποίηση ότι το κόμικ έχει κερδίσει εκατομμύρια φανατικών αναγνωστών, αλλά και ξεχωριστού μουσείου Γελιογραφίας και Καρικατούρας στη Ελβετία.

Από το Β3 : Λύκουρα Ανδριάνα Μινάκη Βαλεντίνα Παπαντωνακάκη Καλλιόπη Στο πρόγραμμα συμμετείχαν: Από το Α1 : Γελέ Kατερίνα Κέφη Μαίρη Από το Β2 : Μαρδάς Νίκος Από το Β3 : Λύκουρα Ανδριάνα Μινάκη Βαλεντίνα Παπαντωνακάκη Καλλιόπη Σακουλά Ειρήνη Σαλλιάρη Μαρίνα Σαλλιάρης Γιάννης Σπίγγου Δήμητρα Χριστοδούλου Ερμιόνη Από το Γ2 : Σαλλιάρη Δόμνα Φραγκάκης Αλέξανδρος Χατζηελένη Έλενα

Συντονίστρια προγράμματος Νίκη Καρατζιά Φιλόλογος

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ σε δράση…

Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ Οικολογία και περιβάλλον «Χάσμα γενεών»: Κριτική πάνω σε επίκαιρα θέματα από την: α) πολιτική, β) κοινωνική πραγματικότητα Από τις μεταξύ σας σχέσεις/διαπροσωπικές: Στιγμιότυπα από τη διασκέδαση: Στιγμιότυπα από το σχολείο Προβληματισμός για το μέλλον μου: Η παγκόσμια «ειρήνη» Ρατσισμός και ξενοφοβία Και τόσα άλλα που μπορείτε εσείς να σκεφτείτε…

Οργανωθήκαμε και ξεκινήσαμε… Τα παιδιά Μελέτησαν διάφορα είδη comic Αντιλήφθηκαν την μεγάλη ποικιλία που υπάρχει Εντόπισαν τα διαφορετικά χαρακτηριστικά των σκιτσογράφων, καθώς και τις τεχνοτροπίες που μπορούν να ακολουθήσουν

Το τελικό αποτέλεσμα

Πώς βλέπουν τα παιδιά αυτό το είδος;

Και επιχείρησαν τα δικά τους comic!

Μίλησαν για την ιθαγένειά τους σε σχέση με τους υπόλοιπους ευρωπαίους

Σχολίασαν τις άδικες παρεμβάσεις που συμβαίνουν στον πλανήτη

Στηλίτευσαν το εκπαιδευτικό σύστημα…

Σατίρισαν καθημερινές σκηνές από το σχολείο… πάντα με τους δικούς τους κώδικες…

Καυτηρίασαν τη σύγχρονη πραγματικότητα αποδεικνύοντας ότι δεν εφησυχάζουν, αλλά αντίθετα προβληματίζονται

Μας έδειξαν τα όνειρά τους…

Μίλησαν για το χάσμα που χωρίζει τις γενιές…

Έδειξαν τις οικολογικές τους ανησυχίες…

Προβληματίστηκαν για τη θέση της σύγχρονης γυναίκας

Ως υπεύθυνη του προγράμματος θα ήθελα ολόψυχα να ευχαριστήσω τα παιδιά για τον πολύτιμο χρόνο που αφιέρωσαν, καθώς και για τις όμορφες αναμνήσεις και το ωραίο «ταξίδι» που κάναμε παρέα στο μαγικό κόσμο των comics!