Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παρασκευή και παράθεση ποτών
Advertisements

ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΜΕΝΟΥ
Η Chandeleur Η γιορτή της Κρέπας
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Ενότητα: 4 Μαγειρική Χώρου Εστίασης Κεφάλαιο 4. 2
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία Μπαρ
Η ΓΕΩΦΥΣΙΚΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ
Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3 ου Έτους Παράθεση φαγητών μπροστά στον πελάτη Μάθημα 2 ον 1.
EXPRESSIONS IDIOMATIQUES Avec des animaux Ευριδίκη Μπουρτσουκλή.
Ελεγκτικό Συνέδριο Δημοσιονομική ευθύνη αιρετών οργάνων Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού Δημοσιονομική ευθύνη αιρετών οργάνων Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού Μαρία – Ευαγγελία Καλλιτσιώτη.
Γεωγραφικές ενδείξεις και Προστατευόμενες Ονομασίες Προέλευσης Μαρίτα ΜΠΡΑ – Μέλος των Τμημάτων Προσφυγών Σεμινάριο Κοινοτικού σήματος, Δικηγορικός Σύλλογος.
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
 Αποτελεί τον πυρήνα θα λέγαμε και το σημαντικότερο εργαλείο διαφήμισης & πώλησης που χρησιμοποιεί η επισιτιστική επιχ/ση για να προσελκύσει πελάτες.
9 ο ΜΑΘΗΜΑ: ΟΙΝΟΣ Παλαίωση – Ωρίμαση ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ – Σ.ΤΕ.Γ. - ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΜΑΘΗΜΑ: ΓΕΩΡΓΙΚΕΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ Εισηγητής: Δρ. Νίκη Ταβερναράκη.
Project - Βιωματικής Δράσης ‘Το σχολείο που μας αξίζει’ Σχολική και Κοινωνική Ζωή Τμήμα Α4 2 ο Γυμνάσιο Άνω Λιοσίων.
Τουριστικές υπηρεσίες Μεταφορές-μετακινήσεις Στοιχεία βασικής ορολογίας εξυπηρέτησης επιβατών.
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ
ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑR. American Dancing Piano Espresso-café Snack Milk Wine Pool Beach Dispense Roof garden Mini bar.
Κοστολόγηση.
ΑΞΙΟΣΗΜΕΙΩΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ Α’ ΟΜΑΔΑ: ΚΡΟΜΛΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΑ ΕΡΜΙΟΝΗ ΚΩΤΣΑΡΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ ΜΑΡΤΙΡΟΣΙΑΝ ΑΝΤΖΕΛΑ.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. Αφορά την κάθε οργανωμένη δραστηριότητα που στοχεύει στην βελτίωση της απόδοσης των εργαζομένων και στην αύξηση των.
ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ TOΣΤ ΚΕΙΚ ΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ ΟΜΕΛΕΤΑ ΑΥΓΑ(Τεμ) ΠΙΤΣΑ SANDWICHES TOAST CAKE SPINACH PIE OMELLET EGGS(piece) PIZZA.
Δημήτριος Κυφωνίδης Παιδίατρος Διευθυντής Παιδιατρικής Κλινικής «Μποδοσάκειο» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας.
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΝΤΙΓΟΝΗ-ΑΛΜΠΑ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Διδάσκουσα Π.Δ. 407/80 ΜΑΘΗΜΑ 2 Ο (22/02/2013): Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ.
Διαχείριση του άγχους των μικρών μαθητών της Α’ δημοτικού κατά τις πρώτες μέρες του σχολείου με τη μέθοδο των σκεπτόμενων καπέλων του De Bono εκπ. Αθηνά.
1. Συνοχή, 2. πληροφορητικότητα, 3. συνεκτικότητα, 4. προθετικότητα, 5. διακειμενικότητα, 6. περιστασιακότητα και 7. αποδεκτότητα.  Τα κριτήρια αυτά.
7. Εσωτερική αγορά. Εσωτερική αγορά Μορφές οικονομικής ενοποίησης: 1) ζώνη ελευθέρων συναλλαγών (άρση των τελωνειακών εμποδίων), 2) Τελωνειακή ένωση (+
ΚΥΠΡΟΣ ΗΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΑΖΑΡΟΥ. Η Κύπρος, η οποία βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Μεσογείου Θαλάσσης και νότια της Τουρκίας, είναι το μεγαλύτερο.
ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ( ΗΜΕΡΗΣΙΟ - ΕΣΠΕΡΙΝΟ ) Τάξη Β ΄ Ι. Π. Αμπελάς, Δρ Φιλοσοφίας Αναδιάρθρωση και εξορθολογισμός διδακτέας ύλης.
Στάθης Μπάλιας αναπληρωτής καθηγητής Τ.Ε.Ε.Α.Π.Η.
AΓΓΛΙΑ ΚΑΙ ΡΩΜΗ H Αγγλία είναι μια πολύ αγαπητή χώρα για να πάτε.
Ενότητα: 1 - Εισαγωγή και Τεχνολογία του Φλαμπέ
Το Παρίσι Το Παρίσι είναι ένα πολύ ωραίο μέρος για του Αγίου Βαλεντίνου γιατί έχει το Πύργο του Άιφελ και εκεί πηγαίνουν ζευγάρια.
Η ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ.
Δραστηριότητες από τον Κόσμο της Φυσικής για το Νηπιαγωγείο
Η κρίση στους κόλπους της δυτικής χριστιανοσύνης
Αθλήματα Εργασία των μαθητών 4ου ΓΕΛ Πατρών 2016 Σ.Κάγκος
ΣΧΕΔΙΑΣΗ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑ 8Ο.
Παναγιώτης Γ. Μουσταΐρας Δρ Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης
Η Ελλάδα υπό οθωμανικό ζυγό ( ) 9/11/2016
Παιδαγωγικές Εφαρμογές Η/Υ ΑΣΠΑΙΤΕ – ΕΠΠΑΙΚ
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΩΝ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΚΥΚΛΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Ο Βυθός του Μίλτου Σαχτούρη
Η εποχή των επαναστάσεων
Εισαγωγή στη Βυζαντινή Φιλολογία
ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
Κροατία.
Νίκος Καζαντζάκης
Βιωματικό Εργαστήρι με θέμα: Λιασίδη Θέκλα, Μηνά Φλωρεντία
Μαθήματα στοματικής υγιεινής
Το Παναθηναϊκο Σταδιο.
Τέστ Μπανάνας Test de la banane: Κάνε κλίκ!.
ΚΙΝΟυμενη εικονα ομαδα 11 Βραχνακη Αντιγονη (601790) Παπαβλασοπουλου ρενα (601849) Πασσια Ραχηλ (601846)
ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ
Η Θράκη  είναι μια ιστορική και γεωγραφική περιοχή των Βαλκανίων στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Σήμερα η ονομασία Θράκη υποδηλώνει διεθνώς την περιοχή που.
Όταν η Ψυχοκινητική συναντά τη Μουσικοκινητική
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Ο δάσκαλος ως εμψυχωτής και διευκολυντής
Oι ιδιωτισμοί στη διδασκαλία της γαλλικής ως ξένης γλώσσας και στη μετάφραση (641025) Enseignante: Moustaki Argyro Étudiante: Xylogianni Artemis ( )
Βιωματική άσκηση λήψης απόφασης: 6 καπέλα σκέψης
Εισαγωγή στη Βυζαντινή Φιλολογία
στο Χιονοδρομικό κέντρο της Ροδόπης!
ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ
Η Ελλάδα κατά την πρώιμη ψυχροπολεμική περίοδο,
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Τεχνολογία Εστιατορικής Τέχνης 3ου Έτους Παράθεση φαγητών μπροστά στον πελάτη Μάθημα 1ον

ΦΛΑΜΠΕ

ΣΤΟΧΟΙ Με το τέλος του μαθήματος ο μαθητής/τρια θα είναι ικανός/ή να: Περιγράφει τη σταδιακή εξέλιξη της τεχνικής της παρασκευής φαγητών μπροστά στο πελάτη. Αναγνωρίζει και ονομάζει τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται στις παρασκευές αυτές.

Ορισμός Φλαμπέ λέγονται διάφορα παρασκευάσματα, τα οποία ετοιμάζονται στη τραπεζαρία μπροστά στους πελάτες και τα οποία ανάβονται με οινοπνευματώδη ποτά σε τηγάνι.

Το πρώτο φλαμπέ έγινε διάσημο την Εδουάρτια εποχή. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΦΑΓΗΤΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΠΕΛΑΤΗ Το πρώτο φλαμπέ έγινε διάσημο την Εδουάρτια εποχή. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι το ‘Crepe Suzette’ έχει δημιουργηθεί από τον ‘Χεντρυ Σιαρπεντιέρ’ όταν εργαζόταν ως βοηθός τραπεζοκόμος στο ‘Café de Paris’ στο Μόντε Κάρλο το 1894 όταν μαγείρευε άναψε φωτιά κατά λάθος όταν πρόσθεσε οινόπνευμα στο τηγάνι. Σήμερα γίνεται σε κλασικά εστιατόρια και ξενοδοχεία

Σήμερα μπορούν να παρασκευαστούν σχεδόν όλα τα φαγητά μπροστά στο πελάτη όπως: α) Σούπες - Tortue Claire – Διαυγές σούπα από χελώνα και Bisque de Hommard Σούπα αστακών β) Οστρακοειδή - Scampi – Γαρίδες κ.α. γ) Κρέατα - Steak Diane, Chateaubriand κ.α. δ) Επιδόρπια- Crepes Suzette, Bananes Flampees κ.α.

ΤΡΟΛΕΪ

Eξοπλισμός των φλαμπέ Εξοπλισμός Ρεσό Σανίδι τεμαχισμού Τρόλεϊ του φλαμπέ ή γκέριντον Μια ή περισσότερες εστίες παραφίνης, υγραερίου ή οινοπνεύματος - ειδική εστία για το γκέριντον (flare lamp) Ραφάκια ή αρμαράκια για τα ποτά και τα τηγάνια Τηγάνια σε διάφορα μεγέθη Βαθιά και ξέβαθα Εξωτερικά μπρούτζινα ή χάλκινα και εσωτερικά επάργυρα ή κασσιτερωμένα Ανοξείδωτα Ρεσό Σανίδι τεμαχισμού Μαχαίρια, πιρούνια, κουτάλια Κουτάλες για σάλτσες Μύλος πιπεριού, πιπεριέρα, αλατιέρα, ζαχαριέρα, βαζάκια για λάδι και ξύδι, σπίρτα, Tabasco, Worcestershire Πιάτα διαφόρων μεγεθών

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

Οινοπνευματώδη ποτά που χρησιμοποιούνται στα φλαμπέ Οινοπνευματώδη ψηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ Χρησιμοποιούνται για το άναμμα του φαγητού (flambage) Μόνο θέαμα Πρέπει να καίγονται εντελώς Spirits – Eaux de vie Brandy Cognac Rum Ouzo Pernod Kirsch Whisky Αρωματικά ποτά Χρησιμοποιούνται για να δώσουν άρωμα και γεύση στο φαγητό Καλής ποιότητας Αρμονία μεταξύ των ποτών και του φαγητού Κρασιά :Άσπρα και κόκκινα ξηρά Αρωματικά (vermouths) Ενδυναμωμένα (Sherry, Port, Marsala, Madeira, Commandaria Liqueurs Orange liqueur Grand Marnier Benedictine Cherry Brandy