Αλυσίδα Εφοδιασμού και Μεταφορικά

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
1 Χ Ο υπό έκδοση νόμος για τις υπηρεσίες πληρωμών στην εσωτερική αγορά Χρήστος Βλ. Γκόρτσος Αναπληρωτής Kαθηγητής Διεθνούς Οικονομικού Δικαίου, Πάντειο.
Advertisements

ΤΡΟΠΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ
1 Ανάπτυξη μέσω πρόσβασης σε Διεθνοποιημένα Δίκτυα Εφοδιαστικής Αλυσίδας EXPORT SUMMIT Roadmap to Growth Θεσσαλονίκη 3-4 Μαΐου 2012.
Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης
ΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΤΡΕΝΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΔΕΡΑΛΑ ΠΑΣΧΑΛΗ ΚΑΙ ΣΙΜΟ ΚΑΛΟΓΕΡΙΔΗ.
Ανάπτυξη Επιχειρηματικότητας: από την ιδέα στην υλοποίηση Δρ. Εμμανουήλ Αλεξανδράκης 28/05/2004.
expectations raise your H ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΧΗΜΙΚΩΝ
1 ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Χρυσοβαλάντου Μήλλιου
Επιλογές Marketing & Logistics
Κατεύθυνση Τεχνολογιών Ηλεκτρονικών και Κινητών Υπηρεσιών
Επιλογές Marketing & Logistics
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ (LOGISTICS CHAIN MANAGEMENT)
Μεταφορές και Logistics
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ (LOGISTICS CHAIN MANAGEMENT)
Κεφάλαιο 8 Η νέα οικονομία 8.1 Η μετάβαση από την παλιά στη νέα οικονομία. 8.2 Η έννοια και το περιεχόμενο της νέας ψηφιακής οικονομίας. 8.3 Οι κυριότερες.
Logistics partnership and national strategy: A 360° approach Ο πρωταγωνιστικός ρόλος των logistics στη σύναψη στρατηγικών συμμαχιών στην οικονομία και.
Διάγραμμα 2.2: Η επίδραση των Logistics και της εξυπηρέτησης πελατών στο μάρκετινγκ Πηγή: Martin Christopher «Δικαιόχρηση» καταναλωτή «Δικαιόχρηση» πελάτη.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Ο ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΠΣ
ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ
Διάγραμμα 1.1: Δίκτυο εφοδιαστικής αλυσίδας
Διάγραμμα 7.2: Η ανάπτυξη του παγκόσμιου εμπορίου Πηγή: Martin Christopher Πηγή: Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου Όγκος εξαγωγών ΑΕΠ © 2007 Εκδόσεις Κριτική.
Συμβολή της εμπορικής ναυτιλίας στην Ελληνική οικονομία
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ MARKETING
ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΝΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΒΑΠΟΡΙΔΗΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΑΜΙΓΟΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΕγγλΕζοΣ, ΕΛΕΝΗ ΑΡΧΟΝΤΗ, ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΕΥΤΕΡΑΙΟΥ. ομφάκινον.
Διάγραμμα 10.1: Η εφοδιαστική αλυσίδα του μέλλοντος Εικονικά δίκτυα Βασισμένο στην πληροφορία Προσανατολισμένο στην αξία για τον πελάτη Αυριανό μοντέλο.
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού (ΙΙ)
Μεθοδολογία και Υποδομές: Βελτίωση του Επιχειρηματικού Περιβάλλοντος Α. Ροβολής Τμήμα Γεωγραφίας Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο.
ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ και οι επιδράσεις του…. Ορισμός: Ηλεκτρονικό εμπόριο είναι η πραγματοποίηση εμπορικών συναλλαγών (αγορών προϊόντων, υπηρεσιών ή.
1 Π. Μαυρογένης ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ: 1. Εξηγεί τι είναι το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Τουριστικού Πρακτορείου (Ο.Π.Σ.Τ.Π.) 2. Αναφέρει τις κυριότερες.
1 Η έννοια της διανομής υλικών. 2 Επιχειρησιακή Εφοδιαστική (Business Logistics) Απόθεμα (Inventory) Μέσα μεταφοράς (transportation) Διεξαγωγή παραγγελιών.
1 Εφαρμογή των Τ.Π.Ε. στις Ξενοδοχειακές και Επισιτιστικές Επιχειρήσεις. Από τις Σημειώσεις του Μαθήματος (Νοέμβριος 2004), το Διαδίκτυο και προσωπικές.
Ο Όμιλος Εταιριών Π. Γερμανού (Olympia), διαθέτοντας ισχυρή επιχειρηματική δραστηριότητα στην ελληνική και διεθνή αγορά, χαρακτηρίζεται από εδραιωμένη.
ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ ΑΛΥΣΙΔΑΣ (Δ.Ε.Α.) ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Καθηγητής Κωνσταντίνος Γ. Ζωγράφος Οικονομικό.
Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Ζαχαριάδου Κλειώ Εμμανουέλα (7717)
1 Η Απουσία Διεθνούς Μακροοικονομικής Ισορροπίας στην Πρόσφατη Οικονομική Κρίση και η Περίπτωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γ. Δ. Δημόπουλος Καθηγητής Ευρωπαϊκής.
ΑΡΧΕΣ MARKETING ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ & ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΚΤ
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ηλεκτρονικές υπηρεσίες επιχειρήσεων / οργανισμών ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6.
ΤΟ Α.Ε.Π. ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ.. Τι ονομάζουμε Α.Ε.Π. ; Το ποσό που αξίζουν τα αγαθά και οι υπηρεσίες που παράγει μια οικονομία σε ένα συγκεκριμένο.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ) ΤΜΗΜΑ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΘΕΜΑ : ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ, ΤΑΣΕΙΣ.
Κ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ Εργαστήρια Πληροφορικής Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΜΑΘΗΜΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ: Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα και Εφαρμογές Διαδικτύου και Εφαρμογές.
Δρ. Γ. Μαλινδρέτος ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗΣ. Δρ. Γ. Μαλινδρέτος Η μοναδοποίηση του φορτίου ορίζεται ως ο τρόπος με τον οποίο αποθηκεύονται και μεταφέρονται.
Δρ. Γ. Μαλινδρέτος  LOGISTICS KAI ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ (‘GREEN’ LOGISTICS)  ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ (REVERSE LOGISTICS)  Η ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ (CITY.
à Δρ. Δέσποινα Καραγιάννη, ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
 Michael Grömling Intereconomics January 2014, Volume 49.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1η ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - ΣΑΒΒΑΣ ΚΑΤΕΡΕΛΟΣ.
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.
Διάλεξη 7 Μακροοικονομία. Κεϋνσιανός Σταυρός Πραγματική δαπάνη (Υ): το ποσό που τα νοικοκυριά, οι επιχειρήσεις και το κράτος δαπανούν σε αγαθά και υπηρεσίες,
Μέθοδοι οργάνωσης νοσηλευτικής εργασίας Κατά ασθενή μέθοδος Λειτουργική ή κατά εργασία μέθοδος Ομαδική νοσηλευτική Πρωτοβάθμια νοσηλευτική Προσωπική διευθέτηση.
«Ενεργειακές ανάγκες του παραγωγικού τομέα»
Τ.Ε.Ι. Κεντρικής Μακεδονίας Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού
Ηλεκτρονικό Επιχειρείν
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
κεφαλαιο 2 το περιβαλλον
Οι Στρατηγικές Ανταγωνισμού
Τεχνικά Θέματα Πωλήσεων και Προδιαγραφές Υλικού και Λογισμικού
Πως να ξεχωρίσει η επιχείρηση σας
A Supply-Side Explanation for Current Account Imbalances 2014
ΟΡΙΣΜΟΣ ΑΓΟΡΑΣ.
Υγιείς Εργασιακές Σχέσεις, Σύγχρονες Επιχειρήσεις
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Η Διαχείριση του Πλούτου των Εθνών στο σύγχρονο Οικονομικό και Τεχνολογικό Περιβάλλον Οδυσσέας Κοψιδάς (ΠΕ 09, 17.05)
Philip McCann Αστική και περιφερειακή οικονομική 2η έκδοση
Τεχνολογία Β’ Γυμνασίου
Κεφάλαιο 30 Διαχείριση κεφαλαίου κίνησης Αρχές
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Αλυσίδα Εφοδιασμού και Μεταφορικά Τα Μεταφορικά ορίζονται ως οι μεταφορικές δραστηριότητες εντός ενός οργανισμού Η αλυσίδα εφοδιασμού αναφέρεται στα δίκτυα εταιρειών που συνεργάζονται Η εφοδιαστική αλυσίδα και τα Μεταφορικά διαδραματίζουν βασικό ρόλο στη συνολική επιχειρηματική δραστηριότητα, οποιουδήποτε μεγέθους και σε οποιοδήποτε τομέα Η αλυσίδα εφοδιασμού και τα Μεταφορικά έχουν άμεση επίδραση στην επιχειρηματική απόδοση Η εφοδιαστική αλυσίδα και τα Μεταφορικά απαιτούν βαθιά έρευνα αγοράς Περίπτωση Μελέτης: Kiosk Zara Supply Chain Management Case Study Link: https://www.youtube.com/watch?v=vTmxAxV7ngk

Αλυσίδα Εφοδιασμού και Μεταφορικά Οι προμηθευτές στην Κύπρο μπορούν να αναγνωριστούν από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Οι ιστότοποι επιτρέπουν στις εταιρείες να εντοπίζουν τους προμηθευτές Οι συμβάσεις αποτελούν πολύτιμα εργαλεία που δεν είναι μόνο χρήσιμα. Οι συμβάσεις επιτρέπουν ευκολότερη επιχειρηματική αλληλεπίδραση με οργανισμούς σε διάφορες χώρες Οι συμβάσεις αποτελούν βασικό στοιχείο της αλυσίδας εφοδιασμού και εφοδιαστικής Στην Θεωρία αλλά και στην πράξη στο πραγματικό πεδίο μάχης

Αλυσίδα Εφοδιασμού και Μεταφορικά Υπάρχουν δύο κατηγορίες (ταξινομήσεις) συμβάσεων: Μεταφορά συμβατικών πληρωμών Κίνητρα Καταμερισμός κινδύνου αποθέματος Οι συμβάσεις αλυσίδας εφοδιασμού χρησιμοποιούνται από δύο ή περισσότερους συμμετέχοντες ως εργαλείο συντονισμού Ο κύριος στόχος για την ανάπτυξη μιας σύμβασης είναι η ανάκτηση της αξίας των ανακυκλωμένων υλικών και των προϊόντων στο τέλος του κύκλου ζωής τους Οι συμβάσεις επιτρέπουν σε όλα τα μέρη να εκτιμήσουν το πραγματικό κόστος κάθε συναλλαγής και να αναπτύξουν τις κατάλληλες δημοσιονομικές πολιτικές

Αλυσίδα Εφοδιασμού και Μεταφορικά Η ZARA είναι οι πρωταθλητές στην εφοδιαστική αλυσίδα και τα μεταφορικά στον τομέα του λιανικού εμπορίου Η FedEx είναι ένα καλό παράδειγμα στον τομέα τους και σήμερα διαχειρίζεται πάνω από 750 αεροπλάνα Η Amazon έχει υπερασπιστεί τον τομέα και είναι τώρα ο ηγέτης της αγοράς στην προσφορά προϊόντων διαδικτύου Οι φαρμακευτικές εταιρείες χρησιμοποιούν εξελιγμένη αλυσίδα εφοδιασμού και Μεταφορικά προκειμένου να παραδώσουν τα προϊόντα τους Η Αμερικάνικη εταιρεία Wal-Mart είναι κορυφαίοι στον τομέα τους. Η αλυσίδα εφοδιασμού και τα Μεταφορικά τους είναι μοναδικά στον τομέα

Αλυσίδα Εφοδιασμού και Μεταφορικά Η βιομηχανία μεταφορών αποτελείται από έξι τομείς : οδικές μεταφορές, σιδηροδρομικές μεταφορές, αεροπορικές μεταφορές, θαλάσσιες μεταφορές, αποθήκευση και υπηρεσίες αποθήκευσης. Είναι μία από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες στον κόσμο Η ναυτιλιακή βιομηχανία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την αποτελεσματικότητα της εφοδιαστικής αλυσίδας και της Μεταφοράς Οι ΗΠΑ και η Κίνα είναι οι κορυφαίες χώρες του κλάδου Ο τομέας αποτελεί περίπου το 9% της οικονομίας των ΗΠΑ (ΑΕΠ) Οι προοπτικές στον τομέα είναι πολύ υψηλές