Η εταιρεία Monsanto.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Από το χωράφι στο πιάτο μας Σκέψεις, εμπειρίες, ερευνητικά δεδομένα.
Advertisements

ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ & ΣΤΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
8 κανόνες της έξυπνης κατανάλω-σης Κλείσε τον κύκλο
Η ΠΕΙΝΑ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ
1 Μεταλλαγμένα και Ποιότητα Τροφίμων Ποιοτική Γεωργία Δευτέρα Θεσσαλονίκη Οργάνωση : Υ.Α.Α.Τ και ο Α΄ Σοροπτιμιστικός Όμιλος Θεσ/νικης. Η χρήση.
ΣΠΟΡΟΣ “Κλειδί στην πρόκληση για αύξηση της παραγωγής τροφίμων”
Κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Κοινωνικές Επιχειρήσεις: Η πρόκληση της εποχής μας Αthens Information Technology Απόστολος.
Η ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΝΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ ΣΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ
Από τον Βαγγέλη Καπετανάκη, Γεωπόνο Πρόεδρο του ΤΕΙ Κρήτης
ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Είναι γνωστό σε όλες μας πλέον ότι πολλά από τα συστατικά πού περιέχονται στα καλλυντικά μας είναι χημικές τοξικές ουσίες άλλες πιο.
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ •Είναι εξαιρετικά ασφαλή •Είναι εξαιρετικά ασφαλή, καθώς ελέγχονται στο σύνολό τους πριν φτάσουν στον καταναλωτή •Δεν.
Ομάδα εργασίας ( ΚΙΤΡΙΝΗ ) : Δημήτρης Γ. Βασίλης Κ. Μαρία Γ. Νεκταρία Λ. Συντονιστές καθηγητές : Καραΐσκου Ελισάβετ, Πιτσιλαδής Βασίλης.
Τι είναι η βιολογική γεωργία;
Επιμέλεια Εργασίας: Χαράλαμπος Ζέππος, Βασίλης Αλλοίμονος.
ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Γενετικά Τροποποιημένα Φυτά – Τρόφιμα ΕΕΕΕΚ Ρόδου
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας Ενιαίου Λυκείου Εμπεσού Οι μεταλλάξεις στα τρόφιμα και τις ιατρικές εφαρμογές Προβληματισμοί και προοπτικές Εμπεσός
Γενετική Μηχανική Τι είναι τελικά;.
Σκοπός της εργασίας Κατά πόσο οι καταναλωτές της Θεσσαλονίκης γνωρίζουν τα βιολογικά προϊόντα Αν αγοράζουν βιολογικά προϊόντα, και ποια είναι αυτά. Η.
Ποιότητα Τροφής και Είδη Καλλιεργειών
Οικονομικές Συνέπειες των Γενετικά Τροποποιημένων Τροφίμων
ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΤΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
ΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΣΚΕΨΗ… ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΤ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ
ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Έτσι είπε ο Θεός... «Ας βλαστήσει η γη χλωρό χόρτο, χόρτο που κάνει σπόρο κατά το είδος του, και δέντρο που κάνει καρπό, του οποίου ο σπόρος να βρίσκεται.
ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ-ΑΓΡΟΤΗΣ Στον τομέα της οργάνωσης της αγροτικής παραγωγής, που ήταν και η βάση της βυζαντινής οικονομίας, φαίνεται πως τον 7ο και 8ο αιώνα επικράτησε.
ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ Η ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
Project:”Διατροφή και υγεία”
ΦΟΡΜΑΛΔΕΥΔΗ - ΔΙΣΦΑΙΝΟΛΗ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Εφαρμογές της βιοτεχνολογίας στη γεωργία
Εφαρμογές της βιοτεχνολογίας στην γεωργία- κτηνοτροφία.
«Οικολογία και μετακίνηση».. Ομάδα εργασίας μαθητών.
ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
Εισαγωγή Αντικείμενο Αποσαφήνιση βασικών εννοιών της ΕΚΕ Εμπλεκόμενα μέρη Σκοπός Αξιολόγηση της εφαρμογής της ΕΚΕ από την Nestle Ελλάς Μεθοδολογία Επισκόπηση.
Γιάννης Αυγουστάκης Β1  Συχνό φαινόμενο των πόλεων, αλλά όχι μόνο. Η ρύπανση χωρίζεται σε φυσική και τεχνητή. Η φυσική προέρχεται από διάφορα φυσικά.
Γενετική Τροποποίηση Οργανισμών
Σόνια Αρχοντάκη, Νάντια Βασιλικού, Θεοδώρα Τσουτσουλιανούδη
ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
1o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΛΚΙΔΑΣ «Βιοτεχνολογικές εφαρμογές και περιβάλλον- Γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί» Καθηγήτρια: Βόρρη Δήμητρα Τμήμα : Γ6.
OIKOΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 14 ο μαθητικό συνέδριο με θέμα περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές πτυχές της αειφορίας «Αυτός ο κόσμος.
Αρχές Γεωργικής Οικονομίας και Οργάνωση Γεωργικών Επιχειρήσεων 2 η Διάλεξη.
Η τρύπα του όζοντος Ιάσονας Ευαγγέλου. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΖΟΝ ΚΑΙ ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ Η γη, όπως πολλοί ξέρουμε, περιβάλλεται από την ατμόσφαιρα.
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ.
1 Η ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ 2 ΒΙΟΛΟΓΙΑ είναι η θετική επιστήμη που ασχολείται με τη μελέτη των έμβιων όντων και γενικά των φαινομένων της ζωής Μελετά τα.
Ντίνος Μπλιάτσιος ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Α.Ε. 7/11/2013.
ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΑ Μια εργασία των : Βασιλείου ΔημήτρηΔημητρούλη ΖήνωναΤσάνη ΒασίληΜιχαήλ Παναγιώτη.
 Η ανάγκη του ανθρώπου για ασφαλή επιλογή της τροφής πυροδότησε τη μελέτη των δηλητηριωδών ουσιών. Ο άνθρωπος της προϊστορικής εποχής βασισμένος κατ’
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΟΡΟΣΗΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ Χημικοί και χημικοί μηχανικοί έχουν κάνει πολλές παρεμβάσεις στη διατροφή και τη γεωργία που θα μας επιτρέψουν.
ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ.
ΑΕΙΦΟΡΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Η έννοια της τοξικότητας Σ. Αθανασέλης Καθηγητής Τοξικολογίας
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ
ΝΕΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Νέο τρόφιμο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, είναι το τρόφιμο ή το συστατικό τροφίμου που δεν είχε χρησιμοποιηθεί ευρέως (για ανθρώπινη.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΣΠΟΡΟΙ TA ΕΙΔΗ ΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΥΒΡΙΔΙΑ.
Νέα νομοθεσία για Σπόρους & Τοπικές Ποικιλίες: Υπέρ της βιοποικιλότητας και των αγροτών ή για τις εταιρείες;
‘Περί ορέξεως…’ Project 2ου τετραμήνου
ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΥΤΟΚΑΤΑΣΤΟΡΦΗΣ
ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
εισαγωγή Nashico Enterprises Limited:
Τζένη Ρούτσι. Τζένη Ντίνε. Θεοδώρα Βλαχάκη..
Π.Γ.Ε.Σ.Σ. ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
συμπληρώματα διατροφής-νομοθεσία 2017
Ευρωπαϊκή Νομοθεσία Περί Διάθεσης Φυτοπροστατευτικών Προϊόντων στην Αγορά Κανονισμός 1107/2009 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ 2ο.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ
ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ Όταν χρησιμοποιούμε τον όρο "κατανάλωση", αναφερόμαστε στη χρησιμοποίηση, το ξόδεμα ενός οικονομικού αγαθού για την ικανοποίηση κάποιας συγκεκριμένης.
1) ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ) ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ 2) ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ – ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΈΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟΣΥΣΤΑΤΙΚΑ – ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΈΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ 3) ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η εταιρεία Monsanto

Τιμή μετοχής: MON (NYSE) 90,10 $ +0,03 (+0,03%) Κεντρικά γραφεία: Σαιντ Λούις, Μιζούρι, ΗΠΑ Μονσάντο Ίδρυση: 1901, Σαιντ Λούις, Μιζούρι, ΗΠΑ

Η εταιρεία Monsanto Η Monsanto είναι μια εταιρεία παραγωγής φυτοφαρμάκων όπως είναι το roundup καθώς επίσης είναι υπεύθυνη και για το μεγαλύτερο ποσοστό παραγωγής μεταλλαγμένων τροφίμων, σε καλλιέργειες που χρησιμοποιείται αυτό το φυτοφάρμακο…

Τι είναι η Monsanto; Η ίδια ισχυρίζεται ότι είναι μια πολυεθνική αγροτική εταιρεία, η οποία βοηθά τους αγρότες να παράγουν πιο υγιεινά τρόφιμα μειώνοντας την επίδραση της γεωργίας στο περιβάλλον. Η μόνη αλήθεια στην παραπάνω πρόταση είναι οι λέξεις πολυεθνική, αγροτική. Στην πραγματικότητα είναι μια πρώην χημική, νυν βιοτεχνολογική εταιρεία.

Η εταιρική απληστία πιο πάνω από την υπηρεσία στην ανθρωπότητα Οι δράσεις της, έχουν σχεδιαστεί για την μεγιστοποίση των κερδών της. Η ποικιλία βλαβερών σπόρων και ζιζανιοκτόνων της επιχείρησης έχει σχεδιαστεί για να μετατρέψει τους αγρότες σε μισθωμένους υπηρέτες που δεν μπορούν να επιστρέψουν στην παραδοσιακή γεωργία αφού το έδαφός τους έχει πια καταστραφεί με Roundup.

Βιοτεχνολογία και Μονοπώλιο Σύμφωνα με τη Monsanto: η συνδυαστική χρήση των σπόρων με το αντίστοιχο ζιζανιοκτόνο επιτρέπει στους καλλιεργητές να σπείρουν, χωρίς μεγάλες αποστάσεις μεταξύ των φυτών, μεγιστοποιώντας την απόδοση. Στις ΗΠΑ το 90% της καλλιέργειας αραβοσίτου, σόγιας, βαμβακιού, ζαχαρότευτλων και ελαιοκράμβης είναι ανθεκτική στο γλυφοσικό οξύ άρα έχει υποστεί γενετική μετάλλαξη.

Ο θάνατος πιο πάνω από τη ζωή Τα προϊόντα της Monsanto επιφέρουν το θάνατο. Π.χ. το μεταλλαγμένο καλαμπόκι της εμπεριέχει μια τοξική χημική ουσία. Κι αυτό μετά καταναλώνεται από τους ανθρώπους είτε με αυτή τη μορφή είτε ως ένα άλλο προϊόν που το έχει ως βασικό του συστατικό.

Η μυστικότητα πιο πάνω από τη διαφάνεια Η Monsanto δαπανά εκατομμύρια δολάρια για να πολεμήσει την Πρόταση 37 της Καλιφόρνια - ένα νομοσχέδιο που απαιτεί να υπάρχει υποχρεωτικά στις ετικέτες των τροφίμων η ένδειξη για μεταλλαγμένα προϊόντα. Μαζί με τη Monsanto και άλλες εταιρείες δεν συμφωνούν με αυτή την πρόταση όπως είναι η Larabar, η Silk and Kashi.

Κυριαρχία τεχνολογίας παρά μοίρασμα σοφίας Περιβαλλοντική καταστροφή για την περιβαλλοντική διαχείριση Όσοι αγρότες αρνούνται να φυτέψουν τους σπόρους της,  η Monsanto παρουσιάζεται ότι έχει τα 'δικαιώματα' και προχωρεί σε μηνύσεις των αγροτών. Το ζιζανιοκτόνο Roundup καταστρέφει τα εδάφη αποτέλεσμα είναι αδύναμα να παράγουν υγιή φυτά χρησιμοποιώντας την παραδοσιακή μέθοδο καλλιέργειας. Με την καταπίεση των γεωργών να ψεκάζουν εκατομμύρια στρέμματα με Roundup, η Monsanto τους εμπλέκει σε μια συνωμοσία και μετατρέπει όλους τους καταναλωτές σε «σκλάβους των τροφίμων" της Monsatan.

Τεχνητή χειραγώγηση της φύσης και όχι προς τιμήν της Η Monsanto προσπαθεί να παραβιάσει τη φύση, αντικαθιστώντας τα υγιή γονίδια των φυτών με γονίδια που παράγουν δηλητήριο εντομοκτόνο αναπτύσσοντας έτσι "σπόρους Terminator".  Ο λόγος για τον οποίο δεν επιθυμούν μακροπρόθεσμες δοκιμές είναι η γρήγορη ανάπτυξη καρκινικών όγκων που προέκυψε μετά από μόλις  90 ημέρες έρευνας και δοκιμής σε αρουραίους .

Roundup Το κύριο συστατικό του ζιζανιοκτόνου Roundup της Monsanto συνδέεται με την πρόκληση καρκίνου, γενετικών ανωμαλιών και της νόσου του Πάρκινσον. Το Roundup και η ενεργή του ουσία glyphosate, χρησιμοποιείται στη γεωργία, την κηπουρική και σε δημόσιους χώρους παρ’όλο που αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία. Μια πρόσφατη ανασκόπηση κατέδειξε ότι η έκθεση στην ουσία μπορεί να προκαλέσει μια σειρά σοβαρών ασθενειών όπως πέρα από καρκίνο, ορμονικές διαταραχές, γενετικές ανωμαλίες και νευρολογικές ασθένειες όπως η νόσος του Πάρκινσον.

Γνώριζαν αλλά απέκρυπταν… Συγκεκριμένα 1980: Η Monsant γνώριζε ήδη και από δίκες της μελέτες ότι το glyphosate προκαλεί δυσπλασίες σε πειραματόζωα σε υψηλές δόσεις. 1993: Η βιομηχανία γνώριζε ότι τα αποτελέσματα αυτά εμφανίζονται επίσης και σε χαμηλότερες δόσεις. 1998: Η γερμανική κυβέρνηση γνώριζε από τότε ότι το glyphosate προκαλεί δυσπλασίες. 1999: Η ομάδα εμπειρογνωμόνων αναθεώρησης της Κομισιόν γνώριζαν ότι το glyphosate προκαλεί δυσπλασίες. 2002: Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνώριζε ότι το glyphosate προκαλεί δυσπλασίες. Αυτή ήταν η χρονιά που υπογράφτηκε η τρέχουσα έγκριση του glyphosate.

Η αντίσταση (των ζιζανίων) εξαπλώνεται . Η ανθεκτικότητα στο glyphosate έχει ήδη επιβεβαιωθεί στην Αργεντινή, τη Βραζιλία και τις ΗΠΑ. Υπάρχουν ανησυχίες ότι η Monsanto για την καταπολέμηση της ανθεκτικότητας θα δημιουργήσει μια “κούρσα χημικού πολεμικού εξοπλισμού”.

Ειρηνική επανάσταση Δεν πρέπει να καταναλώνονται μεταλλαγμένες τροφές από μεγάλες εταιρίες και επίσης πρέπει να ψωνίζουμε από γνωστές πηγές γεωργικές ή κτηνοτροφικές. Θα πρέπει να σταματήσουμε να αγοράζουμε μη-βιολογικά προϊόντα καλαμποκιού, όπως τα δημητριακά πρωινού, tortillas καλαμποκιού, και τα τσιπ σνακ καλαμποκιού. Και όλα τα προϊόντα που αναγράφονται στη φωτογραφία παρακάτω: Πρέπει να σταματήσουμε την αγορά χημικών φυτοφαρμάκων γκαζόν. Πρέπει να σταματήσουμε να αγοράζουμε φυτοφάρμακα. Πρέπει να σταματήσουμε να αγοράζουμε τοξικά αρώματα, καλλυντικά και προϊόντα προσωπικής φροντίδας. Ο καταναλωτής έχει μια δύναμη: Το ίδιο του το πορτοφόλι!

Πηγές http://www.pronews.gr/portal/o/46634 http://www.allnewz.gr/h-monsanto-muepsilon-lambda943gammaalpha-lambda972gammaiotaalpha.html http://www.thepressproject.gr/article/43854/Monsanto-I-biotexnologia-se-lathos-xeria https://en.wikipedia.org/wiki/Monsanto http://www.pronews.gr/portal/o/46634

Συγγραφείς- Μαθητές Αγγελή Έλενα Δαρζέντας Γεράσιμος Θεοφιλόπουλος Παναγιώτης Μαργέτη Ολυμπία 2ο Λύκειο Πειραιά 2016 ΤΕΛΟΣ