Dr. Tseles Deputy Rector of PUAS Sigala Maria PhD Candidate of EKPA

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
1ο ΘΕΜΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ=Το σύνολο των διαδικασιών με τις οποίες επιτυγχάνεται η πνευματική, η κοινωνική,η ηθική ολοκλήρωση του ατόμου. ΦΟΡΕΙΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ.
Advertisements

Σπύρος Αβδημιώτης MBA PhD Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Κατεύθυνση Διοίκησης Επιχειρήσεων Τουρισμού & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας.
1 Λοιμώδη Νοσήματα – Υγιεινή Αγροτικών Ζώων – Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας, Τμήμα Ζωικής Παραγωγής, ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ - Ανοιχτά Ακαδημαϊκά Μαθήματα στο ΤΕΙ Ηπείρου.
Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής MSc, Med, PhD.
ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Ph.D.. ΕΡΕΥΝΕΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΕΣ Ή ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΒΑΡΟΥΣ: Α) ΑΥΤΟΑΠΟΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ ΕΜΕΤΟΣ Β) ΧΡΗΣΗ ΔΙΟΥΡΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΤΙΚΩΝ.
94Θ. Έννοιες φυσικών επιστημών ΙΙ Διδάσκει: Βασίλης Τσελφές.
1. Τ Α Μ ΕΡΗ Τ ΗΣ Π ΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ  Κατ'αρχήν θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κ. Λουράντο, τον κ. Μακρυγιάννη και φυσικά τον αγαπητό συνάδελφο από την PGEU τον.
Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ στα.
Μουστάκα Φρίντα Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής MSc, Med, PhD ΙΕΚ ΑΙΓΕΑΣ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ.
ERASMUS+ το Ευρω π αϊκό Πρόγραμμα για την Εκ π αίδευση, την Κατάρτιση, τη Νεολαία και τον Αθλητισμό ( ) Λευκωσία, 09 Δεκεμβρίου
Η ΑΤΟΜΙΚΗ ΑΜΥΝΑ N. Apostolidis Ph.D.. ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ ΤΟΥ ΑΜΥΝΤΙΚΟΥ ΠΑΙΚΤΗ n αλτική ικανότητα n ταχύτητα - εκρηκτικότητα n φυσική κατάσταση n επικοινωνία.
Σχέσεις με την Κυβέρνηση. Σχέσεις με την κυβέρνηση Σχέσεις με την κυβέρνηση ή δημόσιες υποθέσεις (σύμφωνα με τις αμερικανικές εταιρείες): η κύρια εστίαση.
Περιεχόμενα Παρουσίασης
Εργοθεραπεία Μάθημα: Κινησιολογία
Α.Π.Θ. Οι σπουδές στο Τμήμα Πληροφορικής Α.Π.Θ. Τμήμα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου
ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ
Λουκία Μπάκα Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Αθήνα 2011
Η εκπαίδευση δεν ήταν πάντοτε όπως σήμερα ….
Ερωτήσεις –απαντήσεις Ομάδων Εργασίας
ΕΘΝΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΟΜΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Εταιρική Διακυβέρνηση
Κυριάκος Αθανασίου, Καθηγητής TEAPH-EKPA.
Τμημα προσχολικησ αγωγησ και εκπαιδευσησ Διδασκουσα: ΡΗΓΑ ΑΣΗΜΙΝΑ
το αλσοσ μασ ειναι η μεγαλυτερη πηγη
Επιμέλεια-παρουσίαση
YEREVAN COMMUNIQUÉ 18η Διημερίδα Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων
Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΟΥ ΨΩΜΙΟΥ Ο ΣΙΤΑΡΟΥΛΗΣ ΕΥΕΛΙΚΤΗ ΖΩΝΗ ΣΧ. ΕΤΟΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Περιβαλλοντολόγοι :Παρουσίαση 2
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ»
Δ ι α χ ε ί ρ ι σ η Έ ρ γ ο υ P r o j e c t M a n a g e m e n t
Δ ι α χ ε ί ρ ι σ η Έ ρ γ ο υ P r o j e c t M a n a g e m e n t
ΘΕΜΑ : ΑΘΛΗΣΗ – ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
Νέα Ιωνία Βόλου: ΜΑΡΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ
Βιοκινητική αξιολόγηση αθλητικών ικανοτήτων
ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ
Οργάνωση & Διοίκηση Αθλητισμού
Workshop 1: Αναγνώριση τομεακό πρόγραμμα Erasmus
ECTS-DS Labels Selection 2011 Αθήνα, 28/11/2011
Μοσχάτο, Σεπτεμβρίου 2014, Εκπαιδευτήρια Λαμπίρη
Διάλεξη 13η Προέλευση και λειτουργικότητα του εξεικονισμού της εκπαίδευσης Αναπληρωτής Καθηγητής ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΕΙΟΣ.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΟΙΚΕΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΛΙΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡIΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
Θετικό δημιουργικό περιεχόμενο στο διαδίκτυο
Σχολείο Ανοιχτού Εκπαιδευτικού Περιεχομένου
Για να γίνει το γεύμα σας πιο ισορροπημένο...
Οι σπουδές στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Α. Π. Θ. Δ
«ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» Αθήνα, 12 Ιουλίου 2011
ERASMUS+ για την Εκπαίδευση, την Κατάρτιση,
ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ THE KIDNEY DISEASE QUESTIONNAIRE ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΥΠΟ ΑΙΜΟΚΑΘΑΡΣΗ Αλικάρη Βικτώρια1, Τσιρώνη Μαρία2, Μάτζιου Βασιλική3,
Διάγραμμα Πορείας Σχεδιασμού
Νοσηλευτική φροντίδα ασθενούς που υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση
Νοσηλευτική φροντίδα τραυματία
Μανομενίδης Γεώργιος Νοσηλευτής PhD
ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΨΥΧΙΚΗ ΚΑΤΑΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ ΠΝΕΥΜΟΝΑ  Πίγκου Κωνσταντίνα1, Ζυγά Σοφία2, Αλικάρη Βικτωρία3, Θεοφίλου Παρασκευή4, Λαβδανίτη Μαρία5,
Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου
Παραπτωματικότητα: πρόληψη & αντιμετώπιση Μαρία Σμυρνάκη, Ψυχολόγος MSc στις Εξαρτήσεις, PhD Επιστημών Αγωγής Παν/μίου Κρήτης, Υπεύθυνη Ανοικτής Δομής.
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Partalidou Xanthi, PhD Candidate, MSc, BSc.
Диффуз токсик букок 710-ГУРУХ ТАЛАБАСИ КАРИМОВА МУНИСА.
Τα ψηλά βουνά -Η κατάρα του πεύκου-
Τμήμα Θεολογίας Α.Π.Θ.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Πρόγραμμα βελτίωσης παροχών προς τους πελάτες
ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Παιδοψυχιατρική Dr. Μαρία Παπαδημητρίου, MD, PhD
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Dr. Tseles Deputy Rector of PUAS Sigala Maria PhD Candidate of EKPA Το προφιλ των ακαδημαϊκων τμηματων του ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, οπως προκυπτει απο την επεξεργαςια των ερωτηματολογιων της μοδιπ αει πειραια τ.τ. Dr. Tseles Deputy Rector of PUAS Sigala Maria PhD Candidate of EKPA

Το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς και Συσσώρευσης Ακαδημαϊκών Μονάδων (ECTS) και η χορήγηση του Diploma Supplement, αποτελούν για τα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια εργαλεία, που ενισχύουν το βέλτιστο σχεδιασμό στη διαμόρφωση προγραμμάτων σπουδών και την χορήγηση τίτλων σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που παρέχουν παρόμοιου τύπου ικανότητες και δεξιότητες στους αποφοίτους τους και διευκολύνει την αναγνώρισή τους σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το παράρτημα Διπλώματος ή Diploma Supplement αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του πτυχίου, έχει ενιαία φόρμα για όλα τα συμμετέχοντα Ιδρύματα.

Προϋποθέσεις που τίθενται από την ΑΔΙΠ (και τον Οργανισμό Διασφάλισης Ποιότητας στο Χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης European Dimension of Quality Assurance in Higher Education ή ENQA):

Ολοκληρώνοντας την Έκθεση Αυτο-αξιολόγησης και αναμένοντας την Εξωτερική Ιδρυματική Αξιολόγηση, το κάθε Ίδρυμα έχει εικόνα για τα δυνατά και αδύνατα σημεία του και προτείνει κάποιες λύσεις για τη βελτίωση αυτών. Τα εκπαιδευτικά ιδρύματα, εστιάζοντας στην ικανοποίηση των φοιτητών τους, δύνανται να ανασχεδιάσουν τις στρατηγικές τους με γνώμονα τις ανάγκες των φοιτητών τους, αλλά και την ανάπτυξη ενός συστήματος συνεχούς παρακολούθησης του τρόπου που αυτές πληρούνται, μέσω της επεξεργασίας των συμπληρωμένων ερωτηματολογίων από τους φοιτητές τους ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Εξοπλισμός - Βιβλιοθήκη ΦΟΙΤΗΤΗΣ Εκπαιδ. Προσωπικό Περιβάλλον Μάθησης Εξοπλισμός - Βιβλιοθήκη Εκπαιδ. Υλικό Κάθε εξάμηνο περίπου 9.000 ανώνυμα ερωτηματολόγια συμπληρώνονται από τους φοιτητές του Ιδρύματος, μέσω της ΜΟΔΙΠ, με στόχο τον εντοπισμό της άποψης των φοιτητών για το ίδρυμα και τις παρεχόμενες υπηρεσίες, ώστε να γνωρίζουμε τα δυνατά και αδύνατα σημεία, όπως αυτά προκύπτουν από τους ίδιους τους φοιτητές.

Για τη βέλτιστη επεξεργασία των ερωτηματολογίων των Ακαδημαϊκών Τμημάτων του ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τ.Τ., με στόχο τον εντοπισμό δυνατών και αδυνάτων σημείων, όπως αυτά προκύπτουν από τους φοιτητές, έγινε Ομαδοποίηση των υπο - ερωτήσεων του Ερωτηματολογίου της ΜΟΔΙΠ ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, ανά θέμα, με συνέπεια τη δημιουργία πέντε κλιμάκων μελέτης: Στοχοθεσία (ερωτήσεις 1 έως 10), Εκπαιδευτική Διαδικασία - Εργασίες (ερωτήσεις 11 έως και 19), Εξοπλισμό Εργαστηρίου και Βιβλιοθήκης (ερωτήσεις 20 έως και 26), Διδάσκων (ερωτήσεις 27 έως και 32), Φοιτητής (ερωτήσεις 33 έως και 36).

Η κλίμακα βαθμολογίας Likert στο δοσμένο κλειστού τύπου ερωτηματολόγιο που δόθηκε στους φοιτητές, έχει ως εξής: 1 Απαράδεκτη, 2 Μη ικανοποιητική 3 Μέτρια, 4 Ικανοποιητική και 5 Πολύ Καλή Αναλυτικά Ανά Ακαδημαϊκό Τμήμα έχουμε τα παρακάτω αποτελέσματα:

ΤΜΗΜΑ Mean Statistics ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΗΣ   Mean 3,7134 3,7319 3,5811 3,7745 3,8314

Statistics ΤΜΗΜΑ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΗΣ   Mean 3,7627 3,7249 3,7574 3,9226 3,7328

Statistics ΤΜΗΜΑ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΗΣ   Mean 3,7051 3,6730 3,5904 3,7138 3,7107

Statistics ΤΜΗΜΑ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΗΣ   Mean 3,6822 3,8763 3,7176 4,0304 3,8916

Statistics ΤΜΗΜΑ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΗΣ   Mean 3,7684 3,7660 3,7632 3,9727 3,7807

ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΗΣ Statistics ΤΜΗΜΑ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΗΣ   Mean 3,6980 3,6768 3,6070 3,8318 3,9418

Statistics ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΗΣ   Mean 3,5704 3,6450 3,8038 4,0076 3,7845

Statistics ΤΜΗΜΑ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΗΣ   Mean 3,8851 4,0059 4,2524 4,2523 3,7919

Statistics ΤΜΗΜΑ ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΗΣ   Mean 3,9443 4,0674 3,9791 4,2273 3,8696

Statistics   ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΗΣ Mean 3,7548 3,7578 3,7458 3,9622 3,8227

Τί μπορούμε να βελτιώσουμε ανέξοδα και γρήγορα; Οι εκπαιδευτικές διαδικασίες δύνανται να γίνουν πιο διαφανείς, επικαιροποιημένες και δημοσιοποιημένες ώστε οι φοιτητές να έχουν πρόσβαση και ενημέρωση, π.χ. Κανονισμός Σπουδών, περιγράμματα μαθημάτων, ημερομηνίες Προόδων ή και πορείας της ύλης μαθήματος σε όλο το εξάμηνο να ανακοινώνονται εξαρχής, κλπ. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες βιβλιοθήκης και Internet να γίνουν γνωστές σε όλους τους φοιτητές Οι εκπαιδευτικοί και διοικητικοί να ακολουθούν τις διαδικασίες, σύμφωνα με τον Κανονισμό να γίνει ευρέως γνωστό στους φοιτητές ότι τα στοιχεία της ΜΟΔΙΠ αξιοποιούνται, με στόχο τη συνεχή βελτίωση

Συμπερασματικά Οι διδάσκοντες βαθμολογούνται με την υψηλότερη βαθμολογία Οι φοιτητές θεωρούν ότι ασχολούνται με τα μαθήματα σε καλό επίπεδο Σε σχέση με τις συνθήκες, είναι ικανοποιημένοι με τις παροχές στον εξοπλισμό εργαστηρίων αλλά και βιβλιοθήκης, την εκπαιδευτική διαδικασία αλλά και την στοχοθεσία

Από τη σύμπτωση των αποτελεσμάτων σε όλα τα τμήματα, προκύπτει ότι το σώμα των φοιτητών απαντά με υπευθυνότητα και αξιοπιστία, αποτελώντας έτσι, εκτός από λήπτη της υπηρεσίας, έναν αξιόπιστο και σημαντικό εταίρο (stakeholder) της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Άρα, θα πρέπει να εντατικοποιηθεί η προσπάθεια ενθάρρυνσης συμμετοχής φοιτητών στη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων μέτρησης ικανοποίησής τους μέσω ημερίδων, διαλέξεων, διαφημιστικού έντυπου υλικού και ενεργειών από τα ιδρύματα, ώστε να πεισθούν οι φοιτητές ότι οι απαντήσεις τους στα ερωτηματολόγια υφίστανται επεξεργασία και λαμβάνονται υπόψη με στόχο τη διόρθωση και τη συνεχή βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου.

Καθηγητής και Έψυχο δυναμικό Professors ability and knowledge Φοιτητής Student Καθηγητής και Έψυχο δυναμικό Professors ability and knowledge Περιβάλλον Μάθησης Learning Environment Χώρος – Εργαστήρια - Υποδομές Facilities Courses - material Εκπ. Υλικό