Η περίπτωση της Γερμανίας

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Φεβρουάριος 2010 ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ στη συγκυρία της οικονομικής κρίσης Ποσοτική Έρευνα με τη μέθοδο των προσωπικών συνεντεύξεων στο μισθωτό και άνεργο.
Advertisements

Διοικητικό Συμβούλιο Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Αίθουσα Συνεδριάσεων Πανεπιστημίου 44 “ΕΠΙΤΑΓΗ ΕΙΣΟΔΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΝΕΟΥΣ.
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
"Δημιουργία Κοινωνικών Επιχειρήσεων με τη χρήση Κοινωνικού Κεφαλαίου"
Κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και Κοινωνικές Επιχειρήσεις: Η πρόκληση της εποχής μας Αthens Information Technology Απόστολος.
ΤΡΟΠΟΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΙΑΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  Εκπαιδευτικό Κεφάλαιο 3.3 Χαρακτηριστικά των δικτύων για τα προγράμματα κινητικότητας: IVT, PLM, VETPRO.
Ειρήνη Κορδερά Ψυχολόγος MSc Υγείας MSc Παιδιών και Εφήβων.
Η ΔΕΣΜΗ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.
ΠΡΑΞΗ: ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΛΗΨΗΣ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΓΣΕΒΕΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ.
Απασχόληση και Διεύρυνση εμπειρίες από διασυνοριακές περιοχές
ΑΝΕΡΓΙΑ ΑΣΠΑΙΤΕ ΕΠΠΑΙΚ 2010 – 2011 Για το μάθημα της Γ’ Λυκείου: Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Οικονομολόγος: Δέσποινα Αναστασάκη.
Δεκέμβριος 2009 Οι δαπάνες υγείας και η δημοσιονομική πολιτική μετά την κρίση Σάββας Ρομπόλης και Ηλίας Ιωακείμογλου Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ.
Η Οπτική του Φύλου στις Τοπικές Πολιτικές
 Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα  Ε.Ο.Κ..
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ 2007 – 2013
ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ συγχρηματοδοτούμενες από το ΕΤΠΑ (Μέτρο 4.2) και το ΕΚΤ (Μέτρο 4.3)
ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ.
© 2007 Εκδόσεις Κριτική Εισαγωγή στην Οικονομική ΤΟΜΟΣ Β’ David Begg S. Fischer, R. Dornbusch.
« Καταπολέμηση των διακρίσεων και της ανεργίας με τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΗ » ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ.
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ
ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΠ ΗΠΕΙΡΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ-
Οργάνωση προσώπων και μέσων ειδικού σκοπού. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΙΔΡΥΣΗΣ ΔΙ.Κ.ΚΕ.Μ. Θεσσαλονίκη 9 Ιουλίου 2014 Δημιουργία του ΔΙΚΤΥΟΥ Κοιν.Σ.Επ. Κεν. Μακεδονίας,
Ι.Π. Μεσολογγίου 01/12/2014 Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΧΩΡΟ
ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΙΙ Το Τμήμα Εργασίας ανέλαβε την υλοποίηση /διαχείριση των Σχεδίων Χορηγιών του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Απασχόληση, Ανθρώπινο Κεφάλαιο.
Υπό της σπουδάστριας: ΑΜΠΡΑΖΗ ΜΑΡΙΑ
ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ & Κοιν.Σ.Επ. Χορμόβα Γιάννα Γενική Γραμματέας Δήμου Καρπενησίου – Κοιν.Σ.Επ. «Ευρυτανική»
ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ 14η Διάλεξη.
ΤΟ ΕΡΓΟ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ" ΚΑΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ (ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ.
ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ 13 ΜΑΚΡΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Σκοπός της Μακροοικονομικής πολιτικής Είναι η αύξηση του Α.Ε.Π, η δίκαια.
4.1 Κοινωνικοί θεσμοί 4.2 Αναγκαιότητα κοινωνικών θεσμών
Κεφάλαιο 7 Δημόσια οικονομικά σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης Μακροοικονομία.
ΑΡΧΕΣ MARKETING ΟΙ ΤΟΜΕΙΣ & ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΜΚΤ
ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΕΡΒΕΣΟΣ Σύμβουλος ΔΣ/ΔΣΑ Μέλος ΕΔΕΚΑ Μέλος Ένωσης Ελλήνων Εργατολόγων «Η ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ.
Τα Αποτελέσματα των Δράσεων της ΑΝ.Ε.ΒΟ. Α.Ε. Γεώργιος Γκάγκας Διαχειριστής της Πράξης.
Πανσυλλεκτικό-Πολυσυλλεκτικό Κόμμα Χρονική περίοδος: Καθολική ψηφοφορία Βαθμός κοινωνικής ανάπτυξης: η οικονομική ανάπτυξη μειώνει ανισότητες και.
Συγκριτική κοινωνική εργασία Εθνικό σχέδιο δράσης Αυστρίας Καταπολέμηση φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού Ιούνιος 2001 Καλατζή Αθηνά Εξάμηνο ΣΤ΄ Κλουφά.
Εργατικό Δυναμικό Στο εργατικό δυναμικό, ή στον οικονομικό ενεργό πληθυσμό συμπεριλαμβάνονται άτομα που μπορούν και επιθυμούν να συμμετέχουν στην παραγωγική.
Γεωργάκη Άννα-Μαρία Φίλιου Δήμητρα Χαλός Αλέξανδρος Χαντρόι Βησσαρίων.
Α. ΔΕΔΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙ 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  ΔΥΟ ΑΡΧΕΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ◦ PATH DEPENDENCE ◦ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΥΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ  ΕΛΛΕΙΨΗ.
Προτάσεις για την εξειδίκευση της διάστασης της αναπηρίας κατά την εφαρμογή του Ε.Π. - Περιφερειακή Στρατηγική για την Αναπηρία Εισηγητής: Λογαράς Δημήτρης,
ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ 1. Μέσω των δημοσίων δαπανών πραγματοποιούνται όλοι οι στόχοι του κράτους, όπως : 1.Η ανακατανομή των πόρων της οικονομίας. 2.Η επέκταση.
1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΟΡΑΜΑ2. ΣΚΟΠΟΙ3. ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΕΥΞΗΣ ΣΚΟΠΩΝ4. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ6. ΜΕΛΗ7.
Πολιτική Παιδεία Β’ Τάξη Γενικού Λυκείου Γεωργία Καζάκου, ΠΕ09 Οικονομολόγος 1.
Μακροοικονομία Διάλεξη 4. Χρήμα 1) Μέσο Ανταλλαγής -να είναι αποδεκτό από όλα τα μέλη της κοινωνίας -να μην υπόκειται σε φθορά και αλλοίωση με την πάροδο.
Δημόσιος Vs Ιδιωτικός Τομέας Διαφορές - Ομοιότητες.
Συνοπτική Παρουσίαση Ε.Π. «ΚτΠ» Παναγιώτης Γεωργιάδης Αθήνα 9 Νοεμβρίου 2004.
1 Λογιστική Εθνικών Λογαριασμών Θεσμικές Μονάδες Διακομιχάλης Μιχαήλ Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ LEONARDO DA VINCI “ Μεταφορά Καινοτομίας - ΤΟΙ ” Ελίνα Δαγρέ, ΤΟΙ Project Manager Αθήνα, 12 Δεκεμβρίου 2012 Βόλος, 14 Δεκεμβρίου 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ.
Εισαγωγή στις δημόσιες επιχειρήσεις και οργανισμούς
Τα κύρια oργανωτικά χαρακτηριστικά ενός συστήματος προκύπτουν από τις ιδιαιτερότητες της οικονομικής και κοινωνικής κάθε χώρας είναι: Ο βαθμός επίτευξης.
Παράγοντες που επηρεάζουν ένα σύστημα Υγείας
Πρωτοβάθμια περίθαλψη
ΩΣ ΤΡΙΤΟΣ ΠΥΛΩΝΑΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ
ΟΑΕΔ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ
Μερικά βασικά χαρακτηριστικά της ελληνικής αγοράς εργασίας: εργατικό δυναμικό, δομή της απασχόλησης, ανεργία Συνεχής αύξηση της συμμετοχής στην αγορά εργασίας.
Ηλίας Νικολούλης Πειραιάς25/02/2013
Παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη Δικτύων ΠΦΥ στην Τοπική Κοινωνία Επίπεδο ωρίμανσης του πληθυσμού: α) προ σχέδιο, β) σχέδιο, γ) προετοιμασία, δ)
Βασικά δεδομένα Το σύστημα υγείας δεν αποτελεί απλά άθροισμα επιμέρους μερών. Τα επιμέρους στοιχεία του συστήματος βρίσκονται σε συνεχή αλληλεξάρτηση.
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών ΤΜΧΠΠΑ
Η περίπτωση των Η.Π.Α.
Ενότητα 9: Συστήματα Υγείας στην Ευρώπη: Σουηδία
Κατερίνα Αλεξομανωλάκη,
A Supply-Side Explanation for Current Account Imbalances 2014
Η έννοια της επιχείρησης
Πολιτική Παιδεία Α’ Λυκείου Διδάσκων: Κοψιδάς Οδυσσέας
Η επιχείρηση ΜΗΤΣΙΟΥ ΕΛΕΝΗ που εδρεύει στην περιφέρεια ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ εντάχθηκε στη δράση «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την.
Ευρωπαϊκός Πυλώνας Κοινωνικών Δικαιωμάτων:
Κοινωνική Έρευνα.
Η επιχείρηση ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΣΠΡΟΙ ΒΡΑΧΟΙ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ, στην περιφέρεια ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, εντάχθηκε στη Δράση «Ενίσχυση Τουριστικών.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Η περίπτωση της Γερμανίας

Ο ΜΚΤ στην Γερμανία Ονομάζονται οργανισμοί “χωρίς κερδοσκοπικά κίνητρα ή εμπορικό χαρακτήρα”. Ορίζονται ως εξής: Οι ΜΚΟ είναι σύνδεσμοι οι οποίοι είτε παρέχουν δημόσια αγαθά ή εξυπηρετούν το κοινό συμφέρον ή αντιμετωπίζουν τα συγκεκριμένα ενδιαφέροντα των μελών τους ή των ομάδων τους. Δεν δραστηριοποιούνται για οικονομικά οφέλη. Αντιμετωπίζουν τα έξοδα τους μέσω των συνεισφορών των μελών, δημοσίων επιχορηγήσεων και, στην περίπτωση των εκκλησιών, μέσω φόρων και μόνο σε μικρότερο βαθμό μέσω εισοδημάτων παραγωγής, συνήθως με την μορφή παροχής υπηρεσιών.

Ο ΜΚΤ στην Γερμανία (συνέχεια) Ο ΜΚΤ στην Γερμανία συμπεριλαμβάνει εκκλησίες, πολιτικά κόμματα, ενώσεις, εργοδότες και επιχειρησιακούς συνδέσμους καθώς και νομικές οντότητες οικονομικών και επαγγελματικών συνδέσμων, όπως Εμπορικά Επιμελητήρια. Ο ΜΚΤ στην Γερμανία έχει ιδιαίτερη συμμετοχή στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών και έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της κοινωνίας μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο ΜΚΤ συνεισφέρει κατά 2% ως 3% στο ΑΕΠ και παρέχει 1,2 εκ. θέσεις εργασίας (4% της συνολικής απασχόλησης). Ο ΜΚΤ αριθμεί 200.000 με 300.000 οργανισμούς (οι περισσότεροι λειτουργούν χωρίς αμειβόμενο προσωπικό). Οι εκκλησίες είναι η πιο συχνοί τύποι οργάνωσης στον Γερμανικό ΜΚΤ.

Ο ΜΚΤ στην Γερμανία (συνέχεια) Η ανάπτυξη του ΜΚΤ οφείλεται: Στη γενική διεύρυνση και εξάπλωση των υπηρεσιών της γερμανικής οικονομίας. Στην αυξημένη συμμετοχή του γυναικείου πληθυσμού στην αγορά εργασίας. Στην εξάπλωση της μερικής απασχόλησης. Στις πρωτοβουλίες του δημοσίου τομέα να μειωθεί η ανεργία, ιδιαίτερα μεταξύ των νέων.

Κατηγοριοποίηση των ΜΚΟ Κατηγορίες οργανισμών Εμπορικός Τομέας: γεωργία, παραγωγή, ενέργεια και μεταλλουργία, μεταποίηση και επεξεργασία, οικοδόμηση, εμπορία, επικοινωνίες, τράπεζες και ασφάλιση, υπηρεσίες. Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί Μη Κερδοσκοπικοί οργανισμοί που εξυπηρετούν νοικοκυριά. Μη Κερδοσκοπικοί οργανισμοί που εξυπηρετούν επιχειρήσεις. Κρατικές υπηρεσίες και κοινωνική ασφάλεια

Κατηγοριοποίηση των ΜΚΟ (συνέχεια) Κατηγορίες ΜΚΟ Μη Κερδοσκοπικοί οργανισμοί που εξυπηρετούν νοικοκυριά: Εκκλησίες, θρησκευτικοί και πολιτικοί σύνδεσμοι, σύνδεσμοι κοινωνικής πρόνοιας και νεότητας. Οργανισμοί στο πεδίο μόρφωσης, επιστήμης, έρευνας και τέχνης. Ενώσεις, σύνδεσμοι δημοσίων σωμάτων (πόλεις), περιφερειακά σώματα (κομητείες) και οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης, πολιτικά κόμματα, κλπ. Άλλοι Μη Κερδοσκοπικοί Οργανισμοί, οι οποίοι δεν εξυπηρετούν επιχειρήσεις. Μη Κερδοσκοπικοί οργανισμοί που εξυπηρετούν επιχειρήσεις: Σύνδεσμοι επιχειρήσεων και εργοδοτών (Εμπορικά Επιμελητήρια) Επαγγελματικοί σύνδεσμοι.

Ο ΜΚΤ και η Γερμανική Οικονομία Ο ΜΚΤ είναι ο έβδομος μεγαλύτερος τομέας (από την άποψη της απασχόλησης) και προηγείται των τραπεζών, ασφαλιστικών, ενέργειας, μεταλλευμάτων και γεωργίας. Οι γυναίκες καταλαμβάνουν δύο στις τρεις θέσεις εργασίας στον ΜΚΤ, σε αντίθεση με το ένα τρίτο της απασχόλησης της συνολικής οικονομίας. Από την άποψη των συνολικών ημερομισθίων, ο ΜΚΤ είναι ο όγδοος μεγαλύτερος τομέας, μόλις 3% μικρότερος από την συνεισφορά του τραπεζικού και ασφαλιστικού τομέα. Το μερίδιο των ΜΚΟ αυξήθηκε από 2,3% το 1970 σε 3,1% το 1987 (αύξηση 50%). Τα νοσοκομεία και οι παιδικοί σταθμοί κατέχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά απασχόλησης στον Μη Κερδοσκοπικό Τομέα.