Ένα ταξίδι με πολύ φαντασία

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Γένεση, εξέλιξη και μέλλον του Σύμπαντος
Advertisements

Ανάλυση του πλαισίου αλλαγών/ Case studies Γεώργιος Μιχαήλ Κλήμης ΜΒΑ, PhD Πάντειο Πανεπιστήμιο.
GEORGES LEMAITRE ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΑΝΑΗ ΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗ
CERN- Εκπαίδευση Τεχνολογία Συνεργασία Έρευνα και Ανακάλυψη Εμμανουήλ Τσεσμελής (CERN) 16 Νοεμβρίου 2011.
Αναστασιάδης Αντώνιος 1 Ερευνητική Εργασία 1η 1η 1η 1η Ομάδα ΝΤΟΥΣΝΙΚΟΥ Μανώλης ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Γιάννης ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ Παναγιώτης ΜΙΚΡΟΠΟΥΛΟΣ Μιχάλης ΠΕΤΣΙΑΝΗΣ.
Σχεδιασμός Προγράμματος αλλαγής: Οι επιλογές Γεώργιος Μιχαήλ Κλήμης ΜΒΑ, PhD Πάντειο Πανεπιστήμιο.
ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΕΊΝΑΙ EΝΑ ΑΠO ΤΑ ΟΜΟΡΦΟΤΕ- ΡΑ ΑΞΙΟΘΕ- ΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
Ταξινόμηση κατά Hubble, Σμήνη Γαλαξιών, Σκοτεινή Ύλη
H ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
0,20 € 1 € 2 € 4 € 6 € 9 € 12 € 0,10 € 3 € Ποιό είναι το νόμισμα της Αγγλίας;
1 Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Σε συνεργασία με: την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος 4 ο Τριήμερο.
9. Αρχή και πορεία του κόσμου
Οικονομία και οικολογία στην ενέργεια Γίνεται; Το χρώμα της ενέργειας Ομάδα: Big Bang Κρασσά Θάλεια Λιάπη Εμμέλεια Μιλιόνη Λαμπρινή Μιχόπουλος Μανώλης.
Το Σύμπαν.
Σύγχρονα εργαλεία on-line εκπαίδευσης για τις φυσικές επιστήμες
Διημερίδα Αστροφυσικής
BIG BANG Πτολεμαϊκό και Κοπερνίκειο Σύστημα
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
Η περιοχή του σχολείου μας ΤΑΞΗ Γ΄ 2 Η ΕΝΟΤΗΤΑ 1 η Παρουσίαση.
Order of Adjectives 1.Opinionγνώμη 2.Sizeμέγεθος 3.Ageηλικία 4.Shapeσχήμα 5.Colourχρώμα 6.Originκαταγωγή 7.Materialυλικό 8.Purposeσκοπός 9.+ Objectτο αντικείμενο,
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ 2 Ο ΓΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ Θ έμα:«Από το σύμπαν στο μικρόκοσμο, κυνηγώντας το σωματίδιο Higgs» ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:
Tομέας Γεωδαισίας και Τοπογραφίας – ΤΑΤΜ - ΑΠΘ A. ΔερμάνηςΣυστήματα αναφοράς και χρόνου A. Δερμάνης Συστήματα αναφοράς και χρόνου Σ υ σ τ ή μ α τ α α ν.
Μαθηματικά και Λογοτεχνία
ΘΡΗΣΚΕΙΑ & ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΦΥΣΙΚΗ
Ο. Τ. Ο. Ε. – Ημερίδα Το οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε στην Ελλάδα από : τις επιπτώσεις της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης από.
Small spaces Big ideas! ΜΙΚΡΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ. ΠΟΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΝΙΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ/ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ.
Εταιρική Ταυτότητα Τα τελευταία 52 χρόνια, η ΕΨΙΛΟΝ ΕΨΙΛΟΝ Α.Ε. παράγει κυρίως πλάκες επίστρωσης και κυβόλιθους, υψηλής ποιότητας, με μεγάλη αντοχή στο.
Ε ΝΔΙΑΜΕΣΗ ΕΞΕΤΑΣΗ Άντρη Τζιωνή. Δ ΙΣΑΚΧΑΡΙΤΕΣ 2 σάκχαρα ενωμένα Σακχαρόζη: Γλυκόζη+ Φρουκτόζη “επιτραπέζια ζάχαρη” Προέρχεται από τα ζαχαροκάλαμα και.
Ευρωπαϊκή Δημόσια Πολιτική Σπύρος Μπλαβούκος Δημήτρης Μπουραντώνης
Βαρύτητα-Βαρυτικά Κύματα. Φύση της Βαρύτητας-Νευτώνεια φυσική Isaac Newton ( ) Ο Νεύτων περιέγραψε στον νόμο της παγκόσμιας έλξης την βαρύτητα.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ IDentifEYE ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-11.
Σπύρος Καλτσάς Ακαδημία Πλάτωνος – Προγράμματα για ενήλικες πολίτες 9 ος κύκλος 2.2 – Από το Big Bang στο σήμερα Asteroid day 30/6/15.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Σχολικός Εκφοβισμός 1.Συναισθηματικός 2.Σωματικός 3.Ηλεκτρονικός
Ας δούμε σε ποιο ενεργειακό επίπεδο μπορείς να φτάσεις!
Η κοσμολογία ως περιγραφή του συνόλου της ύλης
1η θεματική ενότητα Εισαγωγή
«ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»
Αγγλία Παναγιώτα Μαριάννα.
Στρατηγικές ελέγχου ολοκλήρωσης
Εργαστήρι για «Ευφυή συστήματα συμψηφισμού» Πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης έξυπνων μετρητών Από τους στόχους στην υλοποίηση Ιωάννης Παπαγεωργίου Αρχή.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Τι είναι; Τι περιλαμβάνει;
Γενικό Λύκειο Αναβύσσου Ερευνητική εργασία Β΄ τάξης Σχολικό έτος:
H μεγαλη εκρηξη.
Project Ο ΈΡΩΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΑΛΕΞΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Έλενα Σιδέρη ΤΜΗΜΑ: Β3.
Υπεύθυνος καθηγητής: Παλάσκας Μιχάλης
ΜΙΑ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑΣ
Ερωτήσεις Ποιες οι μεγάλες διαμάχες του 20ου αιώνα
ΔΙΑΣΤΗΜΑ Πληροφορίες, εικόνες και άλλα σχετικά.
Οι εβραϊκές και οι χριστιανικές χρονολογήσεις για την αρχή της Δημιουργίας και οι απόψεις της Σύγχρονης Αστροφυσικής Στράτος Θεοδοσίου αφυπηρετήσας Αναπληρωτής.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ
ALICE in PLASMA-LAND.
Παρουσίαση Ερευνητικών Ενδιαφερόντων
Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον ΑΕΠΠ
This is your presentation title
ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Στη Γερμανία το διάστημα που προηγείται των Χριστουγέννων είναι πολύ σημαντικό. Για τις οικογένειες τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα,
Πυρηνική Φυσική και Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων (5ου εξαμήνου, χειμερινό ) Τμήμα T2: Κ. Κορδάς & Δ. Σαμψωνίδης Μάθημα 1β Μια εισαγωγή στο αντικείμενο.
BIG ISSUES IN SMALL HANDS
ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ & ΕΔΑΦΗ
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ.
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018 Δώρο 25 αναπτήρες
Προκλήσεις Ολιστικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ERP
Πλανήτες - Planets Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας.
Πλανήτες - Planets Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας.
Ανοιχτά Δεδομένα στην Ελλάδα: από το Παρόν στο Μέλλον
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ -ΣΥΝΘΕΤΑ ΥΛΙΚΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ένα ταξίδι με πολύ φαντασία ΔΙΑΣΤΗΜΑ Ένα ταξίδι με πολύ φαντασία

Πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος; Κατά επιστημονικής άποψης, ο κόσμος δημιουργήθηκε από τη σύγκρουση τεράστιων κομητών φτιαγμένους από σκόνη. Έτσι, από μια έκρηξη ονόματι “Big Bang”, δημιουργήθηκε το σύμπαν. Ως δημιουργισμός, στην πιο ευρεία μορφή του, εννοείται η θρησκευτική πίστη πως το σύμπαν και η ζωή δημιουργήθηκε εκ του μηδενός από μια θεϊκή οντότητα, απορρίπτοντας κατά αυτό τον τρόπο τις γνωστές επιστημονικές εξηγήσεις σχετικά με τη δημουργία του κόσμου και ειδικότερα την εξελικτική βιολογία.

Ηλιακό Σύστημα Το Ηλιακό σύστημα περιλαμβάνει τον Ήλιο και όλα τα αντικείμενα τα οποία κινούνται σε τροχιά γύρω από αυτόν μέσα στο πεδίο βαρύτητάς του, είτε περιστρεφόμενα άμεσα γύρω από αυτόν είτε κινούμενα σε τροχιές γύρω από άλλα σώματα που κινούνται γύρω από τον Ήλιο.

Πλανήτες Πλανήτης, σύμφωνα με τον σύγχρονο ορισμό της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (IAU), ονομάζεται κάθε ουράνιο σώμα που (α) βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο και όχι γύρω από κάποιο άλλο σώμα, (β) διαθέτει επαρκή μάζα και βαρύτητα ώστε να έχει αποκτήσει σφαιρικό σχήμα και (γ) κυριαρχεί στην τροχιακή ζώνη στην οποία κινείται. Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι οκτώ: Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ποσειδώνας και Πλούτωνας.

Διαστημικές Αποστολές Η εξερεύνηση του διαστήματος είναι η φυσική εξερεύνηση των ουράνιων σωμάτων και γενικά οτιδήποτε περιλαμβάνει τις τεχνολογίες, την επιστήμη, και την πολιτική σχετικά με τις διαστημικές προσπάθειες. Στις 4 Οκτωβρίου 1957 δόθηκε μία μεγάλη ώθηση στον συγκεκριμένο τομέα με την εκτόξευση του Σπούτνικ 1, του πρώτου ανθρώπινου κατασκευάσματος που μπήκε σε τροχιά, η οποία έδωσε το έναυσμα για τον διαστημικό αγώνα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σοβιετικής Ένωσης. Ο πρώτος άνθρωπος που πήγε στο διάστημα ήταν ο Γιούρι Γκαγκάριν με το Βοστόκ 1 το 1961.

Κομήτες και Αστεροειδής Οι κομήτες είναι ουράνια σώματα που σε αντίθεση με τους απλανείς αστέρες και τους πλανήτες παρουσιάζουν όψη νεφελώδη (κόμη), ενώ η ύλη από την οποία συνίστανται μερικές φορές επιμηκύνεται υπό μορφή μακριάς ουράς όταν διέρχονται κοντά από τον Ήλιο. Οι αστεροειδείς είναι τα μικρά σώματα του Ηλιακού συστήματος, που είναι σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο. Η συντριπτική πλειονότητα των αστεροειδών είναι συγκεντρωμένη σε δύο Ζώνες: στην Κύρια ζώνη αστεροειδών και στη Ζώνη του Κάιπερ.

Μαύρες Τρύπες Μαύρη τρύπα είναι μια συγκέντρωση μάζας σημαντικά μεγάλης ώστε η δύναμη της βαρύτητας να μην επιτρέπει σε οτιδήποτε να ξεφεύγει από αυτή, παρά μόνο μέσω κβαντικής συμπεριφοράς. Το βαρυτικό πεδίο είναι τόσο δυνατό, ώστε η ταχύτητα διαφυγής κοντά του ξεπερνά την ταχύτητα του φωτός. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι τίποτα, ούτε καν το φως, δεν μπορεί να ξεφύγει από τη βαρύτητα της μαύρης τρύπας, εξ ου και η λέξη «μαύρη».

Δεν είμαστε μόνοι! Τα ΑΤΙΑ έχουν συνδεθεί εδώ και χρόνια με την ύπαρξη ευφυών όντων από άλλους πλανήτες και τις επισκέψεις τους στον πλανήτη μας. Κατά τη θεωρία αυτή, τα ΑΤΙΑ είναι τα μεταφορικά σκάφη (διαστημόπλοια) των εξωγήινων αυτών όντων από τον πλανήτη τους στον δικό μας ή και αλλού. Όλα αυτά είναι ψέματα. Ωστόσο, έχουν ανακαλυφθεί εξωγήινοι μικροοργανισμοί στον πλανήτη Άρη.

Προστασία Η Γη προστατεύεται από μια αέρια ασπίδα που ονομάζεται ατμόσφαιρα. Η ατμόσφαιρα μας προστατεύει από κομήτες, αστεροειδής κ.α. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια η ατμόσφαιρα αρχίζει να καταστρέφεται από την τρύπα του όζοντος.

Το διάστημα είναι τεράστιο με πολλούς κινδύνους. Σας ευχαριστούμε για την παρακολούθηση!