Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

H μεγαλη εκρηξη.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "H μεγαλη εκρηξη."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 h μεγαλη εκρηξη

2 Τι είναι η μεγάλη έκρηξη;
o Η Μεγάλη Έκρηξη (Big Bang, Μπιγκ Μπανγκ) είναι κοσμολογική θεωρία σύμφωνα με την οποία το σύμπαν δημιουργήθηκε από μια υπερβολικά πυκνή και θερμή κατάσταση, πριν από περίπου 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια. o Η θεωρία αυτή για τη δημιουργία του σύμπαντος είναι η πιο διαδεδομένη αυτή τη στιγμή στην επιστημονική κοινότητα.

3 Ποια είναι η Θεωρία αυτής της έκρηξης;
Εισηγητής της θεωρίας υπήρξε ο Βέλγος Αββάς και αστρονόμος Ζωρζ Λεμαίτρ. Ύστερα από τις διαπιστώσεις ότι: o Οι λύσεις της Θεωρίας της σχετικότητας προέβλεπαν ως αρχή του Σύμπαντος μια μαθηματική ανωμαλία. o Εφόσον η εντροπία (το μέτρο της αταξίας) του σύμπαντος ολοένα και αυξάνει θα υπήρχε στιγμή στο παρελθόν με ελάχιστη εντροπία όπου η ύλη θα είχε την μέγιστη δυνατή πυκνότητα.

4 Με βάση αυτές τις δύο παρατηρήσεις πρότεινε ως αρχή του σύμπαντος το αρχικό άτομο, όπου ολόκληρη η μάζα του Σύμπαντος είναι συγκεντρωμένη σε ένα και μοναδικό σημείο και οχωρόχρονος δεν έχει ακόμα δημιουργηθεί. Το αρχικό άτομο εν καιρώ εξερράγη και από την ύλη που εκτοξεύτηκε δημιουργήθηκαν οι γαλαξίες και τα αστέρια.

5 Ποια είναι τα στάδια της μεγάλης έκρηξης;
Διαστολή Σύμπαντος Βίαιο φαινόμενο κατά το οποίο ο χώρος μεταξύ των γαλαξιών αυξανόταν με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός. Ακτινοβολία μικροκυμάτων Ο Πενζίας και ο Γουίλσον ανακάλυψαν μια ακτινοβολία (-270 C) η οποία ερχόταν ομοιόμορφα από κάθε πλευρά του σύμπαντος. Κατανομή Γαλαξιών Διαπιστώθηκε ότι η πυκνότητα των γαλαξιών πρέπει να μειώνεται όσο αυξάνεται η ηλικία του σύμπαντος.

6 Το «πριν» της μεγάλης έκρηξης…
Ο χρόνος και ο χώρος δεν είχαν οντότητα. Υπήρχε μόνο ο κοσμικός πυρήνας, ο αρχικός εκείνος σπόρος των απεριόριστων διαστάσεων, που περιέκλειε μέσα του ολόκληρο το σύμπαν. Τα πάντα ήταν συγκεντρωμένα σε εναν χώρο μικρότερο από άτομο. Ο χρόνος και ο χώρος, όλα άρχισαν με τη "Μεγάλη Έκρηξη". Έτσι, δεν έχει κανένα νόημα να μιλάει κάποιος για γεγονότα που συνέβησαν πριν από την Ώρα Μηδέν, γιατί πριν από αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ροή του χρόνου.

7 Ο χρόνος και ο χώρος, όλα άρχισαν με τη "Μεγάλη Έκρηξη"
Ο χρόνος και ο χώρος, όλα άρχισαν με τη "Μεγάλη Έκρηξη". Έτσι, δεν έχει κανένα νόημα να μιλάει κάποιος για γεγονότα που συνέβησαν πριν από την Ώρα Μηδέν, γιατί πριν από αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ροή του χρόνου.

8 Εργάστηκαν οι παρακάτω μαθητές:
Ελευθερία Ντούλια Ευριδίκη Ουζούνη Βάσια Μπιζντούνα Κώστας Παναγιωτόπουλος


Κατέβασμα ppt "H μεγαλη εκρηξη."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google