Savoir Vivre Το Savoir Vivre (σαβουάρ βιβρ) είναι εγχειρίδιο σύμφωνα με το οποίο ο αναγνώστης μαθαίνει να εφαρμόζει στο σύνολο της ζωής του, κανόνες καλής.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Γεωργία Αναστασίου Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΙΔΑΛΙΟΥ
Advertisements

ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
Κανόνες χρήσης του Διαδικτύου για μαθητές
Παιδικοί Σταθμοί Αγίας Παρασκευής «Βάζοντας όρια στα παιδιά»
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε.
Θέματα Ψυχολογίας για Παιδιά Προσχολικής Ηλικίας
POKEMON ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΙ ΦΑΙΔΩΝΑΣ.
Πάντα ακούμε τους «κανόνες» των γυναικών
ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΤΑΧΤΟΠΟΥΤΑ
Πάντα ακούμε τους «κανόνες» των γυναικών
Το μάθημα της Πληροφορικής Η πραγματικότητα σήμερα!!! ΗΥ-302:Διδακτική της Πληροφορικής Επιμέλεια-Παρουσίαση Γεωργία Αδαμοπούλου Εύα Νοικοκυράκη.
Σημειώσεις : Χρήστος Μουρατίδης
Τα παράδοξα των καιρών μας
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
Ερευνητική Εργασία Α’ Τετραμήνου
Tο project από τα μάτια των μαθητών ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑ Το καλοκαίρι του 2011, όταν άκουγα στην τηλεόραση για ένα καινούριο μάθημα– την ερευνητική.
Η κατάσταση στην εκπαίδευση υποψηφίων οδηγών:
Οι Φιλόσοφοι της αρχαίας Ιωνίας
Λήψη Αποφάσεων Δράμα Νοέμβριος Ποιες είναι οι ευκαιρίες και ποιες οι παγίδες που πρέπει να γνωρίζουμε κατά τη λήψη των αποφάσεων; Πώς ανακαλύπτουμε.
4. Απόψεις και κίνητρα των μαθητών στο μάθημα των Μαθηματικών.
GRAFFITI:ΤΕΧΝΗ ‘Η ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ;
«Είμαστε σύννεφα και παίρνουμε όποιο σχήμα θέλουμε»
Η ομάδα στις ερευνητικές εργασίες. Τι είναι μια ομάδα; Πως μπορούμε να την προσδιορίσουμε; Η ομάδα έχει τουλάχιστον δυο στόχους α) Πραγματοποίηση ενός.
O Σωκράτης και το τεστ του φιλτραρίσματος
Διαφορετικότητα 4ο Δημοτικό Σχολείο Ελληνικού Ομάδα: Δανάη Φαλέκα
ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ AMUSE
Της Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
Έντυπος vs Ηλεκτρονικός Λόγος
Γνωρίζω τον υπολογιστή
Σπίτι για πέντε Λότη Πέτροβιτς-Ανδρουτσοπούλου
1. Το όνομά σου, η διεύθυνσή σου, το τηλέφωνό σου. Το όνομά σου, η διεύθυνσή σου, το τηλέφωνό σου. 2. Ο χαρακτήρας σου. Ο χαρακτήρας σου 3. To μ π ουφάν.
Συγγραφείς: Βερόνικα Σαμαρά & Γεώργιος Κορμάς Εικονογράφηση των ιστοριών από τα παιδιά του:
ΤΡΕΛΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΕΣ Λογοτεχνία – Γλώσσα Ονόματα μαθητών Ασλανίδου Νεκταρία – Χριστίνα Α1 Τουλούμη Αντιγόνη Α4 Αραούζου Βαρδαλάχου Αθηνά Α1 Νικοδημητροπούλου.
Το τέρας της πολυνομίας και η παραβατικότητα των Ελλήνων.
ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ.
Το εἶναι και το φαίνεσθαι στην Ελένη του Ευριπίδη
2ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας
Κάντε κλικ για έναρξη… Τ Ο ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Κέντρο εντολών Χώρος γραφικών (σελίδα) Χώρος σύνταξης διαδικασιών.
Ευθύς και πλάγιος λόγος
ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
Μερικές φορές το αποτέλεσμα εμφανίζεται αμέσως από κάτω.
ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ Ο σύγχρονος άνθρωπος πρέπει συνεχώς να αποφασίζει και να ελίσσεται σε διαρκώς μεταβαλ .κόσμο.Έχει μεγαλύτερο εύρος επιλογών.
“ΕΓΩ, Ο AΛΛΟΣ, Ο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ … ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ”
’’Καιρός’’ για σωστή διατροφή!! 1 Παρακάτω ακολουθεί η μορφοποιημένη ενότητα «Ισορροπημένη διατροφή», (Φυσική Ε’ Δημοτικού, σελ 38-39).«Ισορροπημένη διατροφή»
ΛΙΘΟΞΟΪΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Α.Ε.Μ  Ένα βασικό κι αναγνωρισμένο πεδίο εισαγωγής της στα προγράμματα σπουδών και της γενικής εκπαίδευσης.  Ένα συχνό θέμα.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΛΓΑ Είναι Κυριακή πρωί και η Όλγα έχει ξυπνήσει. Πηγαίνει στη μαμά της και την ρωτάει αν μπορεί να πάει στον φούρνο.
ΤΟ ΚΑΠΛΑΝΙ ΤΗΣ ΒΙΤΡΙΝΑΣ
Γυμνάστρια\Γυμναστής Ορισμός: Ο γυμναστής φροντίζει για την σωματική άσκηση και καλή φυσική κατάσταση των αθλητών ή άλλων ατόμων, προτείνοντας και εφαρμόζοντας.
ΦΙΛΊΑ Τα χαρακτηριστικά του καλού φίλου ◦ Τα χαρακτηριστικά ενός καλού φίλου μπορεί να είναι χρήσιμα πάντα, ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές που θα.
Οι φοιτήτριες: Διαμαντάκη Μυρτώ Θεώνη Κλαιρ_ Αγραφιώτη Δήμητρα_ Κατερίνα Σταύρου_
Εκπαιδευτικές τεχνικές Π.Απόστολος. Προσχολική ηλικία Της Εύας της αρέσουν οι δραστηριότητες του νηπιαγωγείου αλλά καμιά φορά κολλάει στην αγαπημένη της.
Φιλοσοφία για τα γερατειά.
Ομαλή μετάβαση από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο
Τα παράδοξα των καιρών μας
Μία ταινία του Κώστα Γαβρά
Βιωματική Δράση Α΄Τάξης 2ου Γυμνασίου Πεύκης
Η ΕΝΝΟΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ
(Απαντήσεις σελ βιβλίου)
ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
Διδακτικοί στόχοι Το κεφάλαιο αυτό θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις ότι κάθε κοινωνία οργανώνεται με βάση συγκεκριμένους κοινωνικούς κανόνες, οι οποίοι προσδιορίζουν.
ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ Θωμάς Πάπατς Φελέκης Ε’1
Παιχνίδια από το παρελθόν
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Διδάσκοντας με στόχο την κατανόηση ΄ Δρ. Μ. Λάτση – ΠΕ 70
Πείθουμε τους εαυτούς μας ότι η ζωή μας θα είναι καλύτερη όταν θα παντρευτούμε, θα αποκτήσουμε ένα μωρό, μετά ένα ακόμα. Μετά αγχωνόμαστε διότι τα παιδιά.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Savoir Vivre Το Savoir Vivre (σαβουάρ βιβρ) είναι εγχειρίδιο σύμφωνα με το οποίο ο αναγνώστης μαθαίνει να εφαρμόζει στο σύνολο της ζωής του, κανόνες καλής συμπεριφοράς . Άλλωστε αυτή είναι και η ετυμολογία του : να ξέρεις να ζεις. Είναι η γνώση του τι ακριβώς η κοινωνία θεωρεί αποδεκτό , του τι ζητά από εμάς και του τι πρέπει να πράττουμε σε κάθε στιγμή και περίσταση της ζωής μας.

Το Savoir Vivre στην Ελλάδα Στην Ελλάδα σταθμό αποτελεί το βιβλίο της Ελένης Χαλκούση " Σαβουάρ Βιβρ" τη δεκαετία του '60, έκδοση η οποία καταγράφει με περιγραφικό τρόπο την ελληνική πραγματικότητα. Η Ελένη Χαλκούση, δημοσιογράφος και ηθοποιός στο επάγγελμα καταφέρνει να μπει σε πολλά ελληνικά σπίτια για να αποδείξει το αυτονόητο : οι κακοί τρόποι συμπεριφοράς δεν ήταν και δε θα είναι ποτέ της μόδας .Τα τελευταία χρόνια διεθνώς και στην Ελλάδα, γίνονται πολλές προσπάθειες για να καλυφθεί το αναγνωστικό κοινό γύρω από το θέμα του savoir vivre. Οι μέχρι τώρα όμως εκδόσεις στην Ελλάδα περιορίζονται σε ανατυπώσεις προηγούμενων βιβλίων ή μεταφράσεις ξένων εγχειριδίων που δεν ανταποκρίνονται στην ελληνική πραγματικότητα. Από τις τελευταίες εκδόσεις καλής συμπεριφοράς στη χώρα μας, αποτελεί το βιβλίο του Χρήστου Ζαμπούνη, "Savoir Vivre".

Savoir Vivre στο σπίτι Σίγουρα υπάρχουν τρόποι ή κανόνες που θα μπορούσαν να κάνουν καλύτερη τη συγκατοίκηση ανάμεσα σε δύο ή περισσότερους ανθρώπους και αυτό θα ήταν βεβαία εφικτό εάν τους τηρούσαν όλοι.

Συμβάλουμε από κοινού σε όλα τα έξοδα που αφορούν το σπίτι. Σεβόμαστε τις προσωπικές επιθυμίες του συγκατοίκου μας και εάν σε κάτι δεν συμφωνούμε πριν επιβάλουμε το «δικό μας», το συζητάμε πρώτα. Καλό είναι να υπάρχει συνεννόηση για τις υποχρεώσεις του σπιτιού. Το πιο σωστό είναι ο καθένας να αναλάβει από μια αρμοδιότητα και να προσπαθεί να την τηρεί.

Δεν βάζουμε στη διαπασών την τηλεόραση ή τη μουσική που μας αρέσει, έστω κι αν δεν είναι ώρα κοινής ησυχίας Όταν γυρνάμε αργά από μια έξοδο φροντίζουμε να μην κάνουμε φασαρία όταν μπαίνουμε μέσα στο σπίτι. Όταν θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουμε κάτι από τον συγκάτοικο μας, δεν θα πρέπει να το παίρνουμε αυθαίρετα, αλλά πρώτα να τον ρωτάμε.

Μεταξύ αδερφών Δύο αγόρια τις περισσότερες φορές έχουν δυναμική σχέση με τσακωμούς γεμάτους από ζήλεια και εγωισμό. Συνήθως οι λόγοι για τους καβγάδες είναι ασήμαντοι, όπως για τον υπολογιστή, τα ρούχα κ.ά. Όμως σε μια δύσκολη στιγμή ο ένας θα καλύψει τον άλλον χωρίς να αναλογιστεί τις συνέπειες. Δύσκολα θα αλλάξει αυτή η σχέση και δεν νομίζω να αλλάζει ποτέ.

ΕΝ ΚΑΤΑΚΛΕΙΔΙ …το “Καλοί τρόποι” μάς δημιουργεί υποχρεώσεις που όλοι ζητούμε να τις αποφύγουμε, ενώ τις απαιτούμε από τους άλλους…