Διαδίκτυο : κίνδυνοι και τρόποι αντιμετώπισης

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
Advertisements

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ CYBERBYLLING.. Το cyber bulling ορίζεται ως μία μορφή σωματικής, ψυχολογικής, πνευματικής, σεξουαλικής και λεκτικής επίθεσης.
Πάμε για surfing με ασφάλεια;. Το διαδίκτυο είναι ένα σύνολο από εκατομμύρια υπολογιστές που βρίσκονται διασκορπισμένοι σε όλο τον πλανήτη και επικοινωνούν.
Οι εκπαιδευτικοί: Τουλιόπουλος Φώτης
Μαρία Κουφέλου Μαρία Παυλή Θάλεια Τσουκαρέλλη Όλγα Δουγραματζή
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Το ΔιαδΙκτυο στη ζωΗ μαΣ
Ανήλικοι & ηλεκτρονικό έγκλημα
«Connect with respect! - Σύνδεση με σύνεση
Καθηγητής Πληροφορικής
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Πόσο συχνά χρησιμοποιείς το διαδίκτυο;. Για ποιό λόγο χρησιμοποιείς το διαδίκτυο;
ΑΣΦΑΛΗΣ ΠΛΟΗΓΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου
Ασφάλεια στο Διαδίκτυο
Ασφαλώς Πλοηγώ! Γυμνάσιο Καπανδριτίου Σχ.Έτος ᅠ Παρουσίαση Ερωτηματολογίου μαθητών.
Συγγραφείς: Βερόνικα Σαμαρά & Γεώργιος Κορμάς Εικονογράφηση των ιστοριών από τα παιδιά του:
Σεξουαλική παρενόχληση μέσω διαδικτύου και παιδική αποπλάνηση
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Συνεργασία Εκπαιδευτικών και Γονέων
Λύνοντας σταυρόλεξο μαθαίνουμε για την ασφάλεια στο Διαδίκτυο
“ Ένας 15χρονος έστειλε μήνυμα μέσω e- mail και γνωστοποιούσε ότι τον κορόιδευαν για μια συμπεριφορά που είχε και που δεν ταίριαζε με το στερεότυπο συμπεριφοράς.
Μάθετε τους κινδύνους και προστατέψτε εσάς και τα παιδιά σας.
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΟΜΑΔΑ:Ε.Π.Ε.Σ.Α Ανθή, Σέλφο, Ελένη, Παναγιώτα, (Έφη).
Project Β' Λυκείου. Πολλοί έφηβοι στρέφονται στο διαδίκτυο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν συναισθήματα άγχους, μοναξιάς, κατάθλιψης. Είναι ένας τρόπος.
Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου Σπύρος Παπαλεξάτος Νικόλας Λαϊνιωτης Γεώργιος Αλεξόπουλος Θύμιος Δραγώτης Παναγιώτης Κοντοδήμος.
Θέμα project : Cyberbullying
Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σχολή Θετικών Επιστημών Τμήμα Βιολογίας Mάθημα Παιδαγωγικών Ενισχυτική Εργασία Υπεύθυνη μαθήματος: Ζαχαρούλα.
Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων Πολιτισμού και Αθλητισμού Σταθείτε στο ύψος σας παρά … αδιάφορα στον κυβερνοεκφοβισμό Το φαινόμενο Cyberbullying.
Για ποιόν λόγο χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή; Εργασίες 27% Διασκέδαση 50% Επικοινωνία 15% Ενημέρωση 8%
 Υπάρχει πάντα ένας δράστης και ένα θύμα. Ο δράστης είναι αυτός που κάνει bullying και το θύμα είναι το παιδί που το δέχεται.  Ο δράστης μπορεί να.
ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ «Ασφάλεια στο διαδίκτυο». 6/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΕΛΟΠΙΟΥ Ε ΚΑΙ ΣΤ ΤΑΞΕΙΣ « Ο εαυτός μου στο διαδίκτυο / Σερφάρω σε «ασφαλή νερά»-Πληροφορούμαι,
ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ
Ασφαλείς online αγορές
Bullying.
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Γ2 τάξη Δημοτικού Σχολείου Αρναίας
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Συμβουλές για ασφάλεια στο FACEBOOK
Η δύναμη της εικόνας Και φέτος στις 7 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β3 Σχ. Έτος:
Το ερωτηματολόγιο για το σχολικό εκφοβισμό ως μέσο ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλου του σχολείου 1ο Γυμνάσιο Πεύκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία.
Firewall Antivirus Antispyware Internet security
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΜΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΦΗΜΗ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Κώδικας χρήσης Διαδικτύου
Θετικά Αρνητικά Συνέπιες Ασφαλές σερφάρισα στο διαδίκτυο
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Κανόνες Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ.
29ο Δημοτικο Σχολειο Θεσσαλονικησ
Ασφάλεια στο ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου
Οι κίνδυνοι στο Διαδίκτυο
Κανόνες Ασφαλούς Χρήσης του Διαδικτύου
Η ομάδα Αγωγής Υγείας του 39ου Γυμνασίου Αθηνών υλοποίησε ένα πρόγραμμα με θέμα “Διαδικτυακή Βία”. Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από 30 μαθητές σε δύο βασικά.
Κίνδυνοι του διαδικτύου
Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΡΕΥΝΑΣ 4Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ «Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ»
Συμβουλές Ασφαλείας.
3ο Γυμνάσιο Νέας Φιλαδέλφειας
Η δύναμη της εικόνας Και φέτος στις 7 Φεβρουαρίου γιορτάζουμε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου.
ΑΣΦΑΛΗΣ ΧΡΗΣΗ ΔΙΑΔιΚΤυΟΥ
Ασφάλεια στο διαδίκτυο
Εκφοβισμός είναι δυνατό να συμβεί μέσω του Διαδικτύου και περιλαμβάνει εσκεμμένη, επαναλαμβανόμενη και εχθρική συμπεριφορά απέναντι σε άτομο ή ομάδα ατόμων.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Διαδίκτυο : κίνδυνοι και τρόποι αντιμετώπισης Τμήμα Β1 - Β’ Γυμνασίου 1ο Γυμνάσιο Φαρσάλων

Προστατέψτε τον υπολογιστή σας Σήμερα ο Η/Υ μπορεί να είναι και ένα tablet ή ένα Smartphone! Έχετε πάντα τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας του λειτουργικού συστήματος. Χρησιμοποιείτε ένα ενημερωμένο πρόγραμμα προστασίας από ιούς. Χρησιμοποιείτε τοίχος προστασίας (firewall). Δημιουργείτε τακτικά αντίγραφα ασφαλείας.

Ασφάλεια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης Φροντίστε τις ρυθμίσεις απορρήτου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείτε. Να είστε πολύ επιφυλακτικοί και να μην μοιράζετε προσωπικές πληροφορίες σας! Να σκέφτεστε πάντα με ποιόν στο Διαδίκτυο! Να είστε υποψιασμένοι για βασικές τεχνικές «κοινωνικής μηχανικής» Να κάνετε χρήση και όχι κατάχρηση του Διαδικτύου

Cyber Bullying Η ηλεκτρονική παρενόχληση είναι οποιοδήποτε είδος επανειλημμένης επιθετικής συμπεριφοράς λεκτικής, ψυχολογικής ή σωματικής –που πραγματοποιείται από ένα άτομο ή μια ομάδα ατόμων κατά τρίτων. Πραγματοποιείται ανώνυμα από τον θύτη με ηλεκτρονικά μέσα. Μπορεί να μοιραστεί με άλλους μέσω εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης .

Cyber Bullying Μπορεί να γίνεται όλο το 24ωρο μέσω της χρήσης κινητού, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άλλων υπηρεσιών ηλεκτρονικής επικοινωνίας. Παρατηρείται συνήθως χρονοκαθυστέρηση στην απομάκρυνση του προσβλητικού περιεχόμενου, το οποίο οδηγεί σε παρατεταμένη αγωνία.

Υποκλοπή προσωπικών δεδομένων (Phishing) και «κοινωνική μηχανική» Όρος που χρησιμοποιήθηκε από το Mitnick στο βιβλίο του «Η τέχνη της Απάτης». Αναφέρεται σε τεχνικές με τις οποίες κάποιος μπορεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη μας ώστε να λάβει προσωπικά μας δεδομένα. Δεν αφορά μόνο στο Διαδίκτυο αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε τηλεφωνική ή και προσωπική επικοινωνία.

Συμβουλές ασφαλούς χρήσης Διαδικτύου Αγαπητοί μαθητές: Μη δίνετε ποτέ προσωπικά σας στοιχεία και μην αποκαλύπτετε λεπτομέρειες της προσωπικής σας ζωής σε άλλους χρήστες του Διαδικτύου. Μη γνωστοποιείτε μέσω του Διαδικτύου τα στοιχεία επικοινωνίας σας σε αγνώστους. Μην αποκαλύπτετε τους κωδικούς πρόσβασης (password) που χρησιμοποιείτε.

Συμβουλές ασφαλούς χρήσης Διαδικτύου Μην επιχειρείτε συναλλαγές μέσω του Διαδικτύου για την αγορά προϊόντων και μην δίνετε στοιχεία που αφορούν πιστωτικές κάρτες. Κατά την επίσκεψη σας στους διάφορους δικτυακούς τόπους μη συμπληρώνετε φόρμες με τα παραπάνω στοιχεία, όταν σας ζητούνται.

Συμβουλές ασφαλούς χρήσης Διαδικτύου Τα άτομα που γνωρίζετε στο Διαδίκτυο δεν είναι πάντοτε αυτά που ισχυρίζονται ότι είναι . Μπορεί να λένε ψέματα για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σας. Μη δίνετε πληροφορίες που αφορούν τους φίλους σας , την οικογένεια σας ή το σχολείο σας σε άτομα που γνωρίζετε στο Διαδίκτυο.

Συμβουλές ασφαλούς χρήσης Διαδικτύου Μη συναντάτε μόνοι σας άτομα που γνωρίσατε από το Διαδίκτυο. Η συνάντηση πρέπει να πραγματοποιείται οπωσδήποτε σε δημόσιο χώρο και οι γονείς σας να είναι παρόντες . Να συζητάτε με τους δασκάλους σας, τους γονείς σας και με πρόσωπα που εμπιστεύεστε για τις δραστηριότητες σας στο Διαδίκτυο, ιδιαίτερα αν αντιμετωπίσετε οτιδήποτε περίεργο ή ασυνήθιστο.