Ο ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΟΣ ΕΦΡΑΙΜ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ο David Doubilet γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1946, και άρχισε καταδύσεις στην ηλικία των 8 ετών. Πέρασε 13 χρόνια φωτογραφίζοντας κατά μήκος των ακτών.
Advertisements

Η Καινή Διαθήκη Α΄: Τα Ευαγγέλια και οι Πράξεις των Αποστόλων
Leonardo Pisano ή Fibonacci (1180 – 1250 μ.Χ.)
4. Η Καινη Διαθηκη Β΄: Οι Επιστολες και η Αποκαλυψη
ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Μάθημα 7
Η Ιστορία Και Η Ομορφιάς Της
Νικόλαος Κοπέρνικος. Παιδική ηλικία και μόρφωση Αγαπημένε μου φίλε, Θα σου πω μια ιστορία για τον πιο ονομαστό και φημισμένο σε όλο τον κόσμο, πολίτη.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Δ΄1
KΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ 1.Η Ποικιλία των βιβλίων της Π. Διαθήκης 2.Πως και πότε γράφτηκαν τα βιβλία της Π. Διαθήκης.
1.Η Ποικιλία των βιβλίων της Π. Διαθήκης 2.Πως και πότε γράφτηκαν τα βιβλία της Π. Διαθήκης.
Θ.Ε. 3: Βία στο όνομα του Θεού και της αλήθειας Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΥΠΑΤΙΑΣ Μαρία Σεργάκη, Γ3, Θρησκευτικά, 16/11/2013.
Ουίλλιαμ Σαίξπηρ μάθημα :ιστορία Νεφέλη Κυπριανού.
Θουκυδίδης Ἀθηναῖος (c. 455 – 399 π.Χ.).
ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΘΕΟΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ;
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ
Ο David Doubilet γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1946, και άρχισε καταδύσεις στην ηλικία των 8 ετών. Πέρασε 13 χρόνια φωτογραφίζοντας κατά μήκος των ακτών.
Ο Άγιος Μάμας έζησε στα μέσα του 3ου αιώνα και μαρτύρησε επί Αυτοκράτορα Αυρηλιανού. Γεννήθηκε στην Παφλαγονία της Μικράς Ασίας το 260 μ.Χ. από γονείς.
Μνημεία της Κύπρου Τα μνημεία για τα οποία θα μιλήσουμε βρίσκονται στην επαρχία Πάφου της Κύπρου. Η Πάφος είναι μία από τις πιο όμορφες τουριστικές περιοχές.
Σάντρο Μποτιστέλι Ο Αλεσσάντρο ντι Μαριάνο Φιλιπέπι γεννήθηκε το , γνωστός περισσότερο ως Σάντρο Μποτιτσέλλι, ήταν διακεκριμένος Ιταλός ζωγράφος.
Σάντρο Μποτιστέλι Ο Αλεσσάντρο ντι Μαριάνο Φιλιπέπι γεννήθηκε το , γνωστός περισσότερο ως Σάντρο Μποτιτσέλλι, ήταν διακεκριμένος Ιταλός ζωγράφος.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ
Σταματίου Ιωάννα Επί πτυχίο Β0024 Πεπόνη Νικολέτα Ή παράταση Β00073 Πουλίση Ελένη Επί πτυχίο Β0022 ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ Θέμα: Η βιβλιοθήκη του Βατικανού.
Ιστορικές ελληνικές επιγραφές
Ποιός ήταν ο Αριστοφάνης;
13. Χριστιανισμός – Ελληνισμός : μια ιδιότυπη συνάντηση
ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ
Κύριλλος κ Μεθόδιος Άγιοι της εκκλησίας. Η ζωή τους Η ζωή τους Στις αρχές του 9ου αιώνα, οι αδελφοί Κωνσταντίνος (μοναστικό όνομα Κύριλλος) και Μεθόδιος,
Για το μάθημα των Θρησκευτικών Μητσάνη Ιωάννα Γ2
ΣΕΒΑΣΤΗ ΚΥΡΤΣΙΔΟΥ Γιορτάζουμε την “14η Μαΐου 1920” την Επέτειο της απελευθέρωσης της Θράκης και οδηγούμε τη σκέψη μας στην απαρχή της νεότερης ιστορίας.
ΠΑΙΛΑΙΟΛΟΓΟΙ ΤΟΥ ΜΥΣΤΡΑ Ο Κωνσταντίνος ΙΑ’ ο Παλαιολόγος (9 Φεβρουαρίου Μαΐου 1453 (49 ετών) ) ήταν ο τελευταίος Αυτοκράτορας του οποίου η ηρωϊκή.
ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ: Παλαιοχριστιανικά και Βυζαντινά μνημεία της Θεσσαλονίκης
Ελληνική παλαιογραφία
Εικαστικά:Μιχαήλ Άγγελος
Οι Ιταλοί καλλιτέχνες τις Αναγέννησης
ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΡΕΤΟΣ. ΕΙΚΟΝΕΣ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ.
Κύριλλος και Μεθόδιος. Οι Άγιοι Κύριλλος και Μεθόδιος ήταν αδέλφια, μοναχοί, με μεγάλη ιεραποστολική δράση. Σε αυτούς αποδίδεται ο εκχριστιανισμός των.
Τάξη Δ1 Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος Κωμωδία και δράμα.
ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ Οι Εβδομήντα μεταφράζουν την εβραϊκή λέξη berith στα ελληνικά διαθήκη Απαντάται στις εκφράσεις.
Γεννήθηκε στις, 12 Ιουνίου του 1969 στην Φρανκφούρτη - Φεβρουάριος ή Μάρτιος 1945 Μπέργκεν - Μπέλζεν. Ήταν Γερμανίδα Εβραιοπούλα που έγραψε ένα ημερολόγιο.
ΗΡΟΔΟΤΟΣ!! Βασίλης Αρμάντο Δημήτρης. Η ΖΩΗ ΤΟΥ ΗΡΟΔΟΤΟΥ!!!  Ο Ηρόδοτος γεννήθηκε στην Αλικαρνασσό (σημερινή Τουρκία) εξ ου αποκαλούμενος ο Αλικαρνασσεύς.
Εβραϊσμός και Ισλάμ Λεωνίδας Κ. 1 ο Πειραματικό Δημοτικό Θεσσαλονίκης ΣΤ2 –
ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ ΛΕΒΕΝΤΟΥΛΑ ΚΑΜΑΤΑΚΗ ΣΤ2 1 Ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΥΡΩΝΑ «Στο βλέμμα του Μπάιρον»
Ισαβέλλα Παπαδοπούλου ΄Γ3. Σελίδα 31, άσκηση 3 Ποιο είναι το συμπέρασμα που βγαίνει από την προσπάθεια των Αποστόλων-για την οποία έχουμε μιλήσει μέχρι.
Οδηγίες Συγγραφής Εργασιών του μαθήματος Φιλοσοφίας/Ηθικής Φ.Α.
Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Ζάχος Δημήτριος, Ταφραλή Ελένη Ε΄ ΤΑΞΗ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 5: «Η εκκλησία του Χριστού μπαίνει στην ιστορία». Βασικό θέμα: «Η γενέθλια.
ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ
Κων/νος Καβάφης Διαθεματική εργασία Λογοτεχνίας Σταυρούλα Μαγουλά
Η διάδοση του Χριστιανισμού στους Μοραβούς και τους Βουλγάρους
Άννα Δριμή Β1 Υπεύθυνος Καθηγητής: Γ. Καπετανάκης
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚEIΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Ευγένιος Τριβιζάς.
9. ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΑΣ: ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ
ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ Γεννήθηκε στην Αίνο το Τελείωσε τα Ζαρίφεια Διδασκαλεία της Φιλιππουπόλεως  και γράφτηκε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου.
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ
Τι άραγε μας προσφέρουν τα βιβλία;
Ασκήσεις.
Βυζάντιο Νέα Ρώμη-Κωνσταντινούπολη Άλωση 1204 Άλωση 1453
Λ. Πέτροβιτς Ανδρουτσοπούλου
ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: Άννα Σαββατοπούλου Νάτσιος Σταύρος Παπαχαρίτων Στάθης Χατζηστυλλή Στεφανία.
1ο Πειραματικό δημοτικό 12\Θ
Αθανάσιος Ρεπανιδιώτης ο Νεομάρτυρας
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΛΥΚΕΙΟΥ
21. Το Βυζάντιο εκχριστιανίζει τους Σλάβους
Ακαδημαϊκές και Επαγγελματικές Δεξιότητες
El Greco Η ιστορία του Έλληνα Ζωγράφου 1541–1614.
ΑΝΑΣΥΣΤΑΣΗ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗ ΣΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
30β. Τα ελληνικά κράτη μετά την άλωση της Πόλης
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ο ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΟΣ ΕΦΡΑΙΜ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ Την ύπαρξη του συγγραφέα Εφραίμ πληροφορούμαστε όταν στα 1503 ο Ιταλός R. Volaterranus σε ένα του βιβλίο σημειώνει πως ο Εφραίμ πριν από διακόσια περίπου χρόνια έγραψε ένα έργο σε ιαμβικούς στίχους για τους ηγεμόνες της παλαιάς και της νέας Ρώμης το οποίο σώζεται στο χειρόγραφο 1οο3 της Βατικανής Βιβλιοθήκης. Η μαρτυρία αυτή μαζί με τις πληροφορίες που αντλούμε από τα ίδια τα έργα του Εφραίμ μας επιτρέπουν να σκιαγραφήσουμε δίχως όμως περισσή βεβαιότητα, μόνο λίγα σημεία του βίου του χρονογράφου.

Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ ΤΟΥ Η Θράκη και πολύ πιθανό η πόλη Αίνος. Την πληροφορία αυτή την υπαινίσσονται μερικά χωρία της Χρονογραφίας αλλά και οι διάφοροι Κατάλογοι των χειρογράφων της Βατικανικής Βιβλιοθήκης από το 1475 μέχρι το 17ο αιώνα που σημειώνουν για το χειρόγραφο 1003 ότι περιείχε έργα Εφραίμ αινίου η Ennii.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ Γεννήθηκε- πιθανότατα- στην Κωνσταντινούπολη, στις τελευταίες δεκαετίες του 13ου αιώνα και πρέπει να έζησε εκεί για πολλά χρόνια. Ο Εφραίμ, αν σωστά συμπεραίνουμε από τα γραφόμενά του, ήταν μοναχός , και μάλιστα φανατικός υποστηρικτής της ορθοδόξου εκκλησίας και των δογμάτων της. Ο θάνατός του τοποθετείται στην περίοδο ανάμεσα στα 1323 και 1332.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Μοναδική πηγή για τη βιογράφηση του Εφραίμ παραμένει μέχρι τώρα το χειρόγραφο 1003 της Βατικανής Βιβλιοθήκης που περιέχει και τα δύο ιστορικά έργα του Εφραίμ - τη Χρονογραφία -τον Κατάλογο των Πατριαρχών της Κωνσταντινούπολης

«ΧΡΟΝΟΓΡΑΦΙΑ» Διασώθηκε σε δύο χειρόγραφα της Βατικανής Βιβλιοθήκης: στο Vaticanus 1003 και στο Barberinianus 146. Το δεύτερο όμως χειρόγραφο είναι αντίγραφο του πρώτου. Έτσι μόνο το Vaticanus 1003 μπορεί και πρέπει να λαμβάνεται υπόψη από τον ερευνητή και τον αναγνώστη.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΟ Το χειρόγραφο γράφτηκε μετά το 1341. Η Βιβλιοθήκη του Βατικανού το απόκτησε ανάμεσα στα 1455 και 1475. Σε μια επιδρομική λεηλασία, στις 5 Μαΐου 1527, το χειρόγραφο ακρωτηριάστηκε και έμεινε ακέφαλο, δίχως τα δύο πρώτα φύλλα , όπου ήταν γραμμένος ο τίτλος και οι πρώτοι 75 περίπου στίχοι του έργου.