Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

1ο Πειραματικό δημοτικό 12\Θ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "1ο Πειραματικό δημοτικό 12\Θ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 1ο Πειραματικό δημοτικό 12\Θ
ΡωμαιοκαθολικοΙ Λευτέρης Δάλπης 1ο Πειραματικό δημοτικό 12\Θ Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ ΣΤ’ 2

2 Ρωμαιοκαθολικοί Κατά την πρώτη χιλιετία μ.Χ. ο χριστιανικός κόσμος όλης της Ευρώπης, ανατολικής και δυτικής, ήταν ενωμένος. Και στη δυτική Ευρώπη οι χριστιανοί λέγονταν ορθόδοξοι. Μετά το σχίσμα το 1054 μ.Χ οι δυτικοί χριστιανοί, που υπάγονταν στη δικαιοδοσία του Πατριάρχη της Ρώμης, αντί του τίτλου ορθόδοξος χρησιμοποιούσαν για τον εαυτό τους τον τίτλο «καθολικός» ή «ρωμαιοκαθολικός»...

3 Ρωμαιοκαθολικοί Οι ορθόδοξοι χριστιανοί πιστεύουνε ότι Καθολική Εκκλησία είναι μόνο η Ορθόδοξη, γιατί ο χαρακτηρισμός Καθολική Εκκλησία στο Σύμβολο της πίστεως δηλώνει την Εκκλησία, που έχει όλη την αλήθεια. Οι ρωμαιοκαθολικοί σήμερα, για λόγους προπαγάνδας, τον όρο ορθοδοξία τον χρησιμοποιούν υποτιμητικά, με την έννοια της φανατικής προσήλωσης στα παλαιά.

4 Ρωμαιοκαθολικοί Τα κυριότερα θεολογικά προβλήματα, που απασχόλησαν τις Εκκλησίες της Ανατολής με την Εκκλησία της Ρώμης, ήταν οι εικόνες στη εκπόρευση του Αγίου Πνεύματος από τον Πατέρα ή και τον Υιό. Ο αυξανόμενος τονισμός από τη Δυτική Εκκλησία της ιδιαίτερης θέσης και σημασίας της Εκκλησίας της Ρώμης απέναντι στις άλλες Εκκλησίες.

5 Ρωμαιοκαθολικοί Κατά μία άποψη, η Καθολική Εκκλησία δεν είναι απλώς η λατινική Εκκλησία, αλλά πολύ περισσότερο μια κοινωνία Εκκλησιών, οι οποίες είναι ενωμένες στην Ομολογία της μιας πίστης, και οι οποίες επιτρέπεται να έχουν διαφορά μεταξύ τους στη Θεία Λειτουργία, στην πνευματικότητα και στην εκκλησιαστική τάξη. Ανάλογα, λοιπόν, με τον λειτουργικό ρυθμό της κάθε μιας απ’ αυτές, στην Ρωμαιοκαθολική.

6 1ο Πειραματικό δημοτικό 12\Θ
ΡωμαιοκαθολικοΙ Λευτέρης Δάλπης 1ο Πειραματικό δημοτικό 12\Θ Σχολείο Π.Τ.Δ.Ε Α.Π.Θ ΣΤ’ 2


Κατέβασμα ppt "1ο Πειραματικό δημοτικό 12\Θ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google