Graffiti Είναι η αναγραφή συνθημάτων ή σχεδίων σε επιφάνειες που συνήθως βρίσκονται σε δημόσιους χώρους(για παράδειγμα σε τοίχους). Πρωτοεμφανίστηκε την.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ff.c Επέλεξα τους FF.C ή αλλιώς FortiFied Concept που σημάνει ‘Οχυρωμένη Αντίληψη’, διότι μέσα από την μουσική τους έμαθα πράγματα που δεν πρόκειται να.
Advertisements

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Αθανασοπούλου Χριστίνα
ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ.
«Η ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ Η ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ – GRAFFITI & STREET ART ΕΡΓΑΣΙΑ
“Μαθαίνοντας να ζούμε μαζί”
Αθήνα, 30/10/2013 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (T.E.I.) ΑΘΗΝΑΣ Μεταπτυχιακά στο Εξωτερικό και Τεχνικές Αναζήτησης Υποτροφιών - Πως διαλέγω ένα μεταπτυχιακό.
Hip-hop.
CDR - DICOM Εργασία στο μάθημα «Εφαρμογές Οδοντιατρικής Πληροφορικής» Καλαμπαλίκη Αγγελική Παπαμαργαρίτης Χρήστος Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
, Β’ τετράμηνο Λύκειο Δεμενίκων Τμήμα Ατε2 Ομάδα: Rebels Ελευθερία: Αναζητώντας το πραγματικό νόημα της λέξης.
ΟΙ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
GRAFFITI:ΤΕΧΝΗ ‘Η ΒΑΝΔΑΛΙΣΜΟΣ;
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΡΟΣΟΜΟΙΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ
Έρευνα για την άποψη των νέων πάνω στο graffiti
Σεμινάριο: Πόλη και graffiti
GRAFFITI, Η ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ
Graffiti maniacs.
1 ο Βήμα  Ανάλυση θέματος σε επιμέρους παραρτήματα.  Διαχωρισμός των μαθητών σε 4 ομάδες και επιλογή θέματος για κάθε ομάδα.
GRAFFITI-STREET ART 4o ΓΕΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΕΕ3 Homo sapiens Σοφία Λογκάκη-Καμπανάκη Αναστασία-Νεφέλη Μακρή
GRAFF 4 ΤΕΧΝΙΚΕΣ GRAFFITI
HIP HOP  ΜΑΝΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΝΟΥΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ  ΠΟΛΥΖΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ  ΤΣΙΠΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
 Τέχνη – Έκφραση - Αντίδραση.  Η Street Art αναπτύσσεται σε δημόσιους χώρους και κυρίως σε τοίχους, περιλαμβάνοντας μια μεγάλη ποικιλία τεχνικών. 
ΠΛΗΡΤΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ GRAFFITI
KΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΤΕΝΑ LECTURE:5 KΛΕΟΠΑΤΡΑ ΚΤΕΝΑ LECTURE:5.
ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΡΡΩΣΤΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Τεχνολογία Περιβάλλοντος: Επεξεργασία Βιομηχανικών Υγρών Αποβλήτων Ενότητα 3: Οζονισμός Μαντζαβίνος Διονύσιος Πολυτεχνική Σχολή Τμήμα Χημικών Μηχανικών.
Κληρονομικές διαταραχές πηκτικού μηχανισμού Α. Μούγιου Αιματολόγος ΠΓΝΠ.
1 Η Ξήρανση στην Επεξεργασία – Θρεπτική Αξία των Τροφίμων ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 9η ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ - ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ.
Εισηγητής : Κωνσταντίνος Μηλιωρίτσας. Πολιτικός Μηχανικός, Προϊστάμενος Ύδρευσης ΔΕΥΑ Λαμίας. Αξιοποίηση υφιστάμενων σταθμών τηλεμετρίας ΑΠΡΙΛΙΟΣ, 2016.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ Η ΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΩΡΟ: ΟΠΤΙΚΗ-ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΦΑΣΗ Ή ΦΡΑΣΤΙΚΗ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ;
Οι παράγοντες κινδύνου για Ca μπορούν να ταξινομηθούν ως εξής: 1. Φυσικά καρκινογόνα (υπεριώδης ακτινοβολία του ηλίου κ.ά) 2. Χημικά καρκινογόνα (αμίαντος,
ALTERNATIVE ART ( Εναλλακτική Τέχνη ). Τ Ι ΕΙΝΑΙ ΤΕΧΝΗ ? Δεν έχει δοθεί κάποιος συγκεκριμένος ορισμός για τον όρο τέχνη, καθώς για τον καθένα είναι κάτι.
Photo: The Guardian Α ΚΑΔΗΜIΑ Π ΛAΤΩΝΟΣ Ατλαντίδα.
Ενότητα # 3: Εισαγωγή στο Ms Word CLAUDIA BOETTCHER Τμήμα Ιστορίας
Συστήματα Άρδευσης 1/3 Δύο μεγάλες κατηγορίες τεχνολογιών άρδευσης:
Τυπογραφία - Typography
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ ΙΙ
Bansky:Ένας σπουδαίος καλλιτέχνης
Χημεία Τροφίμων Ενότητα #3: Πρωτεΐνες Αθανάσιος Μανούρας
Κοινότητα (1/5) Μια ομάδα ανθρώπων οι οποίοι ζούν στην ίδια, οριοθετημένη περιοχή, μοιράζονται τις ίδιες βασικές αξίες, την οργάνωση και ενδιαφέροντα.
novoril® ex carpet Kαθαριστικό με άρωμα
ΕΔΤ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΣΗ.
Είδη Χορού Κάθε χορός έχει τα δικά του βήματα, την δική του προέλευση, την δική του ιστορία. Ελάτε λοιπόν να εμπλουτίσουμε αυτήν την ιστορία προσθέτοντας.
ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ 1 ΕΝΟΤΗΤA!!!
Dick Hebdige «Υπο-κουλτούρα: το νόημα του στυλ» Κεφ. 7ο & Κεφ. 8ο
Γνωριμία με το πληκτρολόγιο
Το Πληκτρολόγιο.
1ο Ε.ΠΑΛ. ΙΘΑΚΗΣ   Α’ Τάξη   Ερευνητική Εργασία Πρώτου Τετραμήνου  Graffiti ιστορία - θέματα - υλικά - τεχνικές.
ΚΙΝΗΤΑ ΚΕΣΠΕΜ 2013 – 2014 κινυρα νομου ροδοπησ
ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ GRAFFITI Μέλη ομάδας Ντενισα Ολντασι Αρχοντια Ταλαδιανου
Η έμπνευση των ονομάτων τους
Πρακτικές Διδασκαλίας Αλεξία Παναγιώτου
Γενικές Αρχές Συντήρησης Πέτρας
Γνωριμία με το πληκτρολόγιο
European School Radio.
Συμπληρώματα διατροφής
NΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΑΡΡΩΣΤΟΥ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΕΠΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ
Dr. Παναγιώτης Πανουργιάς Παθολόγος Γαστρεντερολόγος Ιατρός Εργασίας
ΤΟ GRAFFITI ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΟΧΗ……
Ενημέρωση δημοσιογράφων
ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ:
Απλά βήματα για τον σχεδιασμό δραστηριοτήτων και την αξιολόγησή τους
Αντιπαρασιτικά σκύλων σε εκπληκτικές τιμές
Γεώργιος Απλαδάς Μάθημα 4Ο Χειμερινό
Plasma neutrophil gelatinase-associated lipocalin (pNGAL) for AKI discrimination and diagnostic accuracy. Plasma neutrophil gelatinase-associated lipocalin.
Andrew J.P. Lewington, Jorge Cerdá, Ravindra L. Mehta 
Πολιτική για τη δημιουργία Φιλικών Πόλεων για τα άτομα με Άνοια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θέλετε διαφορετική εικόνα σε αυτή τη διαφάνεια; Επιλέξτε.
Το Πανεπιστήμιο στη Σύγχρονη Κοινωνία: Φοιτητικό Κίνημα/Συνδικαλισμός, Δημοκρατία, Κοινωνικοποίηση και Γκράφιτι ΕΠΑ 304: Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης.
Net neutrality στο διαδίκτυο/ Κανονισμόσ ΕΕΤΤ Ανοικτού διαδικτύου(Εξειδίκευση θεμάτων Καν.(ΕΕ) 2015/2120) ΠΜΣ Ανταγωνισμού και Άυλων Αγαθών
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΜΜΕ ΣΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ή ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΟΤΑ Εξ αποστάσεως εκπαιδευτικό.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Graffiti Είναι η αναγραφή συνθημάτων ή σχεδίων σε επιφάνειες που συνήθως βρίσκονται σε δημόσιους χώρους(για παράδειγμα σε τοίχους). Πρωτοεμφανίστηκε την ίδια περίοδο και στα ίδια μέρη που αναπτύχθηκε το κίνημα του Χιπ χοπ, από τον ίδιο καταπιεσμένο κόσμο.Γι'αυτό πολλοί θεωρούν ότι αποτελεί μέρος της κουλτούρας Χιπ Χοπ. Οι ελληνικοί όροι που περιγράφουν εν μέρει το γκράφιτι είναι τοιχογράφημα, ακιδογράφημα. Στην αργκο των γκραφιτάδων η πράξη του να κάνεις γκράφιτι λέγεται συνήθως "βάψιμο".

Η αρχή αυτού του «κινήματος» παίρνει μέρος στην Νέα Υόρκη γύρω στο 60 με 70.Ξεκίνησε από πιτσιρικάδες που έγραφαν το ονομά τους ή το ψευδόνυμό τους σε τοίχους,ταχυδρομικά κουτιά, καρτοτηλέφωνα, υπόγειες διαβάσεις και τέλος στο μετρό. Μερικά από τα είδη γκράφιτι που παρουσιάζονται σήμερα είναι: Σε εξωτερικούς τοίχους (συνήθως σε τοίχους στους δρόμους). Όταν γίνονται σε ένα προσωπικό χώρο που το βλέπουν ελάχιστοι, δεν θεωρείται γκραφίτι. Συνθήματα Ζωγραφική (φαινόμενο προερχόμενο από την Αμερική – ΗΠΑ) Διαμαρτυρία (για παράδειγμα στην Βόρεια Ιρλανδία, με τα murals που απαθανατίζουν νεκρούς και θέματα από τις συγκρούσεις με τους Βρετανούς) Σε εσωτερικούς τοίχους και επιφάνειες (συνήθως μικρού μεγέθους), π.χ. τουαλέτες, σκοπιές, θρανία Αυτοσχέδια ποιήματα

Υλικά που χρησιμοποιούνται Spray μπογιάς Spray caps Graffiti remover Μαρκαδόροι δρόμου-τέχνης πχ krink Κυριότεροι εκπρόσωποι Dome Τaki 183 Julio 204 Friendly Freddy Banksy Cartrain Raim

Τo στένσιλ, στα ελληνικά διάτρητο επειδή φτιάχνεται από ένα διάτρητο πρότυπο,συνήθως από χαρτόνι ή άλλα υλικά που διαπερνούνται δύσκολα από χρώμα, χρησιμοποιείται για να δημιουργηθούν συγκεκριμένα σχέδια γκράφιτι (γράμματα,σύμβολα,μορφές ή σχέδια) κάθε φορά που χρησιμοποιείται (μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάνω από μια φορά έχοντας το ίδιο αποτέλεσμα).

Τα στένσιλ διαμορφώνονται με την αφαίρεση των τμημάτων από το υλικό πρότυπο σχέδιο,υπό μορφή κειμένου ή εικόνας. Το στένσιλ χρησιμοποιείται συχνά σε πορείες διαμαρτυρίας για "γρήγορα" γκράφιτι. Σε ορισμένες πόλεις του κόσμου υπάρχουν τοίχοι μόνο για γκραφίτι. Κατά τα όσα συνηθίζονται ανάμεσα στους γκραφιτάδες, υπάρχουν και τοίχοι που είναι μόνο για καλούς γκραφίστες, και οι υπόλοιποι δεν δικαιούνται να κάνουν πάνω στο δικό τους γκραφίτι μια μουτζούρα ή κάποιο άλλο σχέδιο (εκτός αν έχει χαλάσει με το πέρασμα του χρόνου και ειδοποιηθούν ότι θα γίνει άλλο σχέδιο πάνω στο δικό τους)

To να δημιουργείς κάτι σημαίνει ότι θέλεις να πεις κατι,να δηλώσεις κατι…Το graffiti δηλώνει πολλά! Κάποιοι θεωρούν πως το graffiti είναι μια αντίδραση στο κατεστημένο,στην ησυχία των κατοίκων της πόλης,στην μουντάδα των τοίχων.. Ζωγράφισε το γκρίζο της πόλης…!