Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Net neutrality στο διαδίκτυο/ Κανονισμόσ ΕΕΤΤ Ανοικτού διαδικτύου(Εξειδίκευση θεμάτων Καν.(ΕΕ) 2015/2120) ΠΜΣ Ανταγωνισμού και Άυλων Αγαθών 2018-2019.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Net neutrality στο διαδίκτυο/ Κανονισμόσ ΕΕΤΤ Ανοικτού διαδικτύου(Εξειδίκευση θεμάτων Καν.(ΕΕ) 2015/2120) ΠΜΣ Ανταγωνισμού και Άυλων Αγαθών 2018-2019."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Net neutrality στο διαδίκτυο/ Κανονισμόσ ΕΕΤΤ Ανοικτού διαδικτύου(Εξειδίκευση θεμάτων Καν.(ΕΕ) 2015/2120) ΠΜΣ Ανταγωνισμού και Άυλων Αγαθών Ανταγωνισμός και Ρύθμιση: Παραδείγματα ενέργειας και τηλεπικοινωνιών. Μαρία – Ιφιγένεια Βασιλειάδη, Παρουσίαση

2 Ορισμοσ Net Neutrality στο διαδικτυο ή δικτυακη ουδετεροτητα:
Η διαδικτυακή ουδετερότητα ή ουδετερότητα του διαδικτύου είναι η αρχή σύμφωνα με την οποία οι ΠΑΡΟΧΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ και οι κυβερνήσεις που ρυθμίζουν το διαδίκτυο πρέπει να αντιμετωπίζουν ΙΣΟΤΙΜΑ το σύνολο των δεδομένων στο διαδίκτυο και να ΜΗΝ εισάγουν διακρίσεις ή να χρεώνουν διαφορετικά ανάλογα με τον χρήστη, το περιεχόμενο, τον ιστότοπο, την πλατφόρμα, την εφαρμογή και την μέθοδο επικοινωνίας. Συνεπώς, τα δεδομένα που κινούνται στο διαδίκτυο θα πρέπει να είναι το ίδιο προσβάσιμα σε όλους ασχέτως με το ποιος τα στέλνει και αντιστοίχως τα λαμβάνει. Ωστόσο, την ανωτέρω αρχή «πολεμούν» μεγάλες εταιρείες τηλεπικοινωνιών (Η.Π.Α. π.χ. Verizon), που θέλουν να δημιουργήσουν δίκτυο πολλαπλών ταχυτήτων ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του καθενός,

3 Υπάρχει η τάση δημιουργίας των προϋποθέσεων, κατόπιν των ανωτέρω, να γίνει το διαδίκτυο (Internet) μια ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΓΟΡΑ ΜΕ ΕΜΠΟΔΙΑ ΕΙΣΟΔΟΥ, Άρα, πρόκειται για άμεση παρεμπόδιση της ελευθερίας του λόγου καθώς και της διακίνησης ιδεών, Πρόκειται συνολικά για φαινόμενα ΑΘΕΜΙΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ.

4 Κανονισμοσ τησ εθνικησ επιτροπησ τηλεπικοινωνιων και ταχυδρομειων για το ανοικτο διαδικτυο (ΦΕΚ 242/Β/ και ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΕΤΤ 876/7Β/2019) Αφορά στην θέσπιση μέτρων για την ελληνική αγορά υπηρεσιών πρόσβασης στο Διαδίκτυο καθώς και Στα δικαιώματα των χρηστών όσον αφορά στα δίκτυα και στις υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών, βάσει του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 2015/2120. Τα ΜΕΤΡΑ αφορούν: Στην εφαρμογή πρακτικών διαχείρισης κίνησης και προσφορά εξειδικευμένων υπηρεσιών (όπως π.χ. τηλεόραση μέσω Διαδικτύου) από τους παρόχους, Στην προσφορά υπηρεσιών διαφοροποιημένης χρέωσης από τους παρόχους, Στην ενημέρωση συνδρομητών για θέματα σχετικά με το ανοικτό διαδίκτυο και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών, με έμφαση στην ταχύτητα πρόσβασης στο Διαδίκτυο.

5 Πρόνοιεσ κανονισμου/αποφασησ:
Πεδίο εφαρμογής της παρούσας απόφασης: αφορά στις υπηρεσίες πρόσβασης στο Διαδίκτυο των παρόχων που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά υπό καθεστώς Γενικής Άδειας (ΓΑ), 2)Περιλαμβάνει όλες τις τεχνολογίες πρόσβασης στο Διαδίκτυο, σε σταθερά και κινητά δίκτυα (DSL,Fiber, Mobile) 3) Αφορά τόσο σε οικιακούς όσο και σε μη οικιακούς τελικούς χρήστες (π.χ. επιχειρήσεις) και εικονικούς παρόχους (παροχή υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών βασιζόμενες στην υποδομή κάποιου άλλου παρόχου αλλά υπό διαφορετικό σήμα και επιχειρηματική οργάνωση, π.χ. Cyta κινητή). ΔΕΝ περιλαμβάνονται ΕΚΤΟΣ αν οι υπηρεσίες προσφέρονται από πάροχο με Γενική Άδεια: 1)Συμφωνίες Διασύνδεσης και 2) Wi-Fi Hotspots σε εστιατόρια, ξενοδοχεία, ΜΜΜ ή κλειστά εταιρικά δίκτυα.

6 Προβλέπονται μέτρα διαφάνειας και ενημέρωσης αναφορικά με τους όρους παροχής και χρήσης των συμβάσεων: Συγκεκριμένα, οι ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ περιέχουν υποχρεωτικά πληροφορίες για: Πρακτικές διαχείρισης κίνησης (Η κίνηση στο διαδίκτυο περιλαμβάνει όλα τα διαφορετικά μηνύματα, αρχεία και δεδομένα που αποστέλλονται μέσω αυτού, συμπεριλαμβανομένων s και ψηφιακών αρχείων ήχου), Παραμέτρους ποιότητας δικτύων και επίδραση περιορισμών όγκου δεδομένων και χρήσης τερματικού εξοπλισμού, Εξειδικευμένες υπηρεσίες, Ταχύτητες σύνδεσης στο διαδίκτυο, Αποζημιώσεις/Επανορθώσεις προς συνδρομητές,

7 Υποχρέωση τροποποίησης όλων των σε ισχύ συμβάσεων, σύμφωνα με τα ανωτέρω, ΑΛΛΑ η εν λόγω τροποποίηση δεν επιφέρει δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης , εκτός αν οι νέοι όροι έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους υφιστάμενους, Παροχή πληροφοριών στον χρήστη για την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών καθώς και για τους περιορισμούς χρήσης (π.χ. ταχύτητα μετάδοσης), Παροχή πληροφοριών για περιορισμούς όγκου (data caps): σε τι χρήση αντιστοιχούν π.χ. 1GB για 10 ώρες music streaming και τι συμβαίνει όταν ο χρήστης υπερβαίνει το data cap, π.χ. μείωση ταχύτητας, Περιορισμοί τερματικού εξοπλισμού, π.χ. περιορισμοί στην εγκατάσταση και λειτουργία servers από τον χρήστη,

8 Ενημέρωση για εξειδικευμένες υπηρεσίες, δηλαδή υπηρεσίες που δεν συνιστούν υπηρεσίες πρόσβασης στο διαδίκτυο, Ενημέρωση για τις ταχύτητες (οι οποίες υπολογίζονται κατόπιν σχετικών μετρήσεων) σύνδεσης στο διαδίκτυο: οι συνδρομητές διατηρούν το δικαίωμα σε αποζημίωση σε περίπτωση απόκλισης μεταξύ της πραγματικής απόδοσης της ποιότητας της σύνδεσης στο διαδίκτυο και της ποιότητας που αναγράφεται στο συμβόλαιο, Δικαίωμα καταγγελίας συμβολαίου σε περίπτωση σημαντικών αποκλίσεων απόδοσης ποιότητας της σύνδεσης στο διαδίκτυο, Μέτρα για την αποφυγή παραπλανητικής διαφήμισης: α) Οι διαφημιζόμενες τιμές ταχυτήτων ή άλλων παραμέτρων ποιότητας δεν μπορεί να είναι υψηλότερες από τις μέγιστες που μπορούν να επιτύχουν οι συνδρομητές σε βέλτιστες συνθήκες σύνδεσης , π.χ. μικρή απόσταση από αστικά κέντρα και β) Ο πάροχος περιλαμβάνει σαφή περιγραφή των συνθηκών καθώς και των γεωγραφικών περιοχών στις οποίες επιτυγχάνονται οι διαφημιζόμενες ταχύτητες.

9 Επανορθωσεισ προσ συνδρομητεσ:
Επανορθωσεισ προσ συνδρομητεσ: Ο πάροχος υποχρεούται στην παροχή επανορθώσεων στην περίπτωση συνεχών ή επαναλαμβανόμενων αποκλίσεων από τιμές ταχυτήτων που αναφέρονται στις συμβάσεις και συγκεκριμένα στα σταθερά δίκτυα στη περίπτωση αποκλίσεων από την ελάχιστη ταχύτητα και στα κινητά δίκτυα στην περίπτωση αποκλίσεων από την μέγιστη ταχύτητα, Οι επανορθώσεις συνίστανται σε : 1)Έκπτωση στο λογαριασμό, 2)Επιστροφή τμήματος ή συνόλου του παγίου, 3)Δωρεάν υποβάθμιση (χωρίς τέλος για την αλλαγή συμβολαίου), 4)Δυνατότητα διακοπής συμβολαίου χωρίς χρέωση, Προσοχή !!! Στην περίπτωση σημαντικών αποκλίσεων, εάν ο πάροχος δεν αποκαταστήσει το πρόβλημα εντός 30 ημερών από την υποβολή του παραπόνου/καταγγελίας, ο συνδρομητής έχει το δικαίωμα καταγγελίας της σύμβασης αζημίως,

10 Για την ενεργοποίηση του δικαιώματος επανόρθωσης, θα πρέπει η απόκλιση να είναι συνεχής ή/και επαναλαμβανόμενη, όταν παρουσιάζεται στα 2 από τα 3 δείγματα μετρήσεων, τα οποία λαμβάνονται σε συνεχόμενες ημέρες, Εφόσον η απόκλιση είναι α)σημαντική (ποσοστιαία εκτίμηση) και β)συνεχιζόμενη ή/και επαναλαμβανόμενη, τότε ο χρήστης δύναται να καταγγείλει την σύμβαση αζημίως, Προβλέπεται η δυνατότητα του χρήστη να υποβάλλει στον πάροχο του παράπονο/καταγγελία, το οποίο οφείλει ο τελευταίος να εξετάσει και αναλόγως να επανορθώσει, διαφορετικά εφόσον δεν επιλυθεί το οποιοδήποτε ζήτημα, ο τελικός χρήστης διατηρεί το δικαίωμα της καταγγελίας της σύμβασης αζημίως, με την παρέλευση 30 ημερών.

11 Προβλέπεται ο έλεγχος εμπορικών πρακτικών με βάση: 1)τους σκοπούς του Κανονισμού, 2)τη θέση στην αγορά των εμπλεκομένων παρόχων περιεχομένου και παρόχων δικτύου 3)την επίδραση της πρακτικής στα δικαιώματα των τελικών χρηστών, 4)την επίδραση της πρακτικής στα δικαιώματα των παρόχων περιεχομένου, 5)την έκταση και μέγεθος της πρακτικής και την ύπαρξη άλλων εναλλακτικών. Προβλέπεται επίσης, υποχρεωτική πολιτική ανοικτών θυρών, όπου θα προβλέπεται πρόσβαση με ίσους όρους σε όλες τις εφαρμογές/υπηρεσίες της ίδιας κατηγορίας (π.χ. όλες οι εφαρμογές κοινωνικών δικτύων, όλες οι εφαρμογές μουσικής/βίντεο συνεχούς ροής, κλπ.) Η ΕΕΤΤ υποχρεούται να διεξάγει ετήσια έρευνα για παρόχους με συνδρομητές άνω των , η οποία περιλαμβάνει ενότητες για: 1)εμπορικές πρακτικές, 2)περιορισμούς εξοπλισμού και χρήσης υπηρεσιών/εφαρμογών, 3)πρακτικές διαχείρισης κίνησης, 4)εξειδικευμένες υπηρεσίες.

12 Ισχύσ τησ αποφασησ: : Έναρξη ισχύος με εφαρμογή όλων των διατάξεων, εκτός από τις ενημερώσεις συμβολαίων και πρακτικές διαφοροποιημένης χρέωσης, : α)Τροποποίηση εφαρμογών μηδενικής και διαφοροποιημένης χρέωσης περιεχομένου και β)Ενημέρωση συμβολαίων με όλες τις πληροφορίες εκτός από ταχύτητες, : Ενημέρωση συμβολαίων με πληροφορίες και για ταχύτητες.

13 Σας ευχαριστώ θερμά για την προσοχή σας!


Κατέβασμα ppt "Net neutrality στο διαδίκτυο/ Κανονισμόσ ΕΕΤΤ Ανοικτού διαδικτύου(Εξειδίκευση θεμάτων Καν.(ΕΕ) 2015/2120) ΠΜΣ Ανταγωνισμού και Άυλων Αγαθών 2018-2019."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google