«Μαθαίνοντας μαγειρική από τα λάθη μου»

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελένη Μαρτσέλου Μαρία Κουρή Πάολα Αλυσανδράτου
Advertisements

ΤΟ ΤΥΡΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ
Ισορροπημένη διατροφή
Οι διατροφικές συνήθειες και διάφορες συνταγές κατά τη Βυζαντινή εποχή
ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΟΙ TΗΣ Γ ΄2 ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ….
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ.
ΒΟΥΡΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΙΒΑΔΙΩΝ ΧΙΟΥ
Η Λαμπρή Νάτην η λαμπρή με τα λουλούδια. κόψετε παιδιά την πασχαλιά κι όλα με χαρές και με τραγούδια τρέξετε ν᾿ αλλάξωμε φιλιά. Σήμαντρα γλυκά βαρούν.
Συνταγή φιλίας Εκτέλεση ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!!!!! Παρουσίαση
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ.
Παραδοσιακές Συνταγές
BOYS + GIRLS …………………… …………………… …………………… ……………………
Η δική μας έρευνα για τη διατροφή
Ενδεικτικές δραστηριότητες με διαβάθμιση ανά τάξη στην ενότητα ΔΙΑΤΡΟΦΗ Ομαδική εργασία εκπαιδευτικών ΚΕΑ.
Ιταλία Από τις Ελένη Χριστοδούλου Εύη Χατζούδα ΣΤ’1
CRAZY CARNΙVAL PARTY FROM Γ2 ΤΡΕΛΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ ΑΠΟ ΤΟ Γ2.
Μια γλυκιά σοκολατένια ΙΣΤΟΡΙΑ!!!!!
Τα μυστικα της υγειασ… για μικρουσ μαθητεσ
Παραδοσιακές Συνταγές Μυτιλήνης
Τεχνολογία Εστιατορικης Τεχνης
ΔΟΥΚΙΣΣΑ Μαρία Αγαθοκλέους.
ΤΡΟΠΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Τούρτα Spider-man Μάριος Αντώνης.
ΓΛΥΚΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ από το Μιχάλη Αλεξανίδη Στ΄1 Δημοτικό Αγίας Μαρίνας Στροβόλου (Κ.Β.) Δεκέμβριος 2013.
ΕΛΙΑ – ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ – ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΜΟΥΣ ΚΑΙ ΚΡΕΜΕΣ.
Λάβα - Κέικ.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
ΣΑΛΟΜΙΔΟΥ ΕΥΗ ΟΜΠΟΥΚΟΒΙΤΣ ΠΑΟΛΑ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ
ΚΑΡΠΟΥΖΙ.
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ ΣΤ1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑΨΙΟΥ
Ορέστης Γεωργιάδης Θέμης Αντωνίου Κωνσταντίνος Δημητρίου
ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ ΠΟΥ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ
Είδη Σοκολάτας Τα είδη σοκολάτας από την Dream Team
ΠΑΙΔΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Όπως όλοι ξέρουμε, πολλοί άνθρωποι έχουν πρόβλημα με την υγεία τους. Έχετε σκεφτεί τι φταίει γι' αυτό; Μερικές φορές δεν έχουμε καλή διάθεση.
Προγεύματα. Σημασία του προγεύματος Για τον πελάτη: Θρεπτικότητα Για το ξενοδοχείο: Δημιουργία καλής εικόνας.
Project στο μάθημα Τ.Π.Ε Μυκονιάτικη Κουζίνα.
Τρούφες Υλικά: Για το παντεσπάνι σοκολάτας 3/4 φλιτζανιού αλεύρι [που
Συνιστώμενες Διατροφικές Οδηγίες για τη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους Μπίλιου Διαμάντω Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Εξειδικευμένη στις Διατροφικές.
Όλα για την υγεία μου Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα πλήρες και ισορροπημένο πρωινό. Ο οργανισμός για να λειτουργήσει καλά, χρειάζεται ενέργεια. Για τον.
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Επιμέλεια παρουσίασης Καλοδήμου Ιωάννα
4ο Γυμνάσιο Πύργου Ηλειακή κορινθιακή σταφίδα
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ # 4 PROFITEROLES
Λουΐζα Παντζιαρά Δ΄2 τάξη 10/2/2015. Για τη ζύμη  1 κιλό αλεύρι σκληρό (περίπου)  2 φακελάκια μαγιά ξερή  1 κ.γ.κοφτό αλάτι  2-3 ποτήρια νερό χλιαρό.
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΓΛΥΚΑ
Μάθημα: Φλαμπέ Ενότητα: 19 - Μαγειρική χώρου εστίασης Κεφάλαιο 1 - Αστακός Νιούμπουργκ (Lobster Newburg) 1.
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ
2 ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πόλεως Ρόδου. ΑναφορέςΠεριεχόμενο σχετικό με το ελαιόλαδο Τροποποίηση (CEE) αρ.136/66/CEE του Συμβουλίου της 22 ης Σεπτεμβρίου.
ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΚΑΡΥΔΙΑ (ΦΛΟΥΔΑ) 1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ 1 ΚΙΛΟ ΚΟΝΙΑΚ 10 ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ 1 ΞΥΛΟ ΚΑΝΕΛΑ.
Π ΡΟΓΕ Υ ΜΑΤΑ Ευριπίδης Σάββα. ΣΤΟΧΟΙ Ο ΜΑΘΗΤ ΗΣ ΝΑ Ε Ι ΝΑΙ Σ Ε Θ ΕΣ Η ΝΑ : Διακρίνει τους παράγοντες ελέγχου της ποιότητα των αυγών. Περιγράφει τους.
Π ΥΡΑΜΙΔΑ Μ ΕΣΟΓΕΙΑΚΗΣ Δ ΙΑΤΡΟΦΗΣ Άντρη Τζιωνή.
Υλικά : 1 κιλό κρέας 3 σκελίδες σκόρδο 2 κουταλιές βιτάμ αλάτι και πιπέρι Εκτέλεση : Ξεθερμίζουμε το κρέας, το στραγγίζουμε και το βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
Χριστουγεννιάτικοι στολισμοί και συνταγές από όλο τον κόσμο Πολιτιστικό πρόγραμμα: «Γνωρίζοντας τον κόσμο μέσα από γεύσεις και εικόνες» Γυμνάσιο Μελίκης.
Η Πάτρα είναι το μεγαλύτερο οικονομικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων χιλιετιών.
ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΥΛΙΚΑ Για τη ζύμη και τα φύλλα: 6 φύλλα κρούστας
5 Ελληνικά φαγητά που ο υπόλοιπος κόσμος δεν καταλαβαίνει
Εργασία των μαθητών της τάξης Ε1
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΙΤΣΙΟ Αυτή είναι η συνταγή για το παστίτσιο, που φτιάχνανε οι μαμάδες κι οι γιαγιάδες μας και δεν το χορταίναμε ποτέ. Πλούσιο, γευστικό,
Παραδοσιακά φαγητά διαφόρων χωρών
4o Γυμνάσιο Σπάρτης «Γ. Ρίτσος» Τάξη Α’ Τμήμα Α1 Σχ
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Πρωτότυπα προβλήματα Κατσανού Μαρία.
Cupcakes Κατερίνα + Μαρβίνα.
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΤΑΞΗ Α’ ΤΜΗΜΑ 2 ΣΧ. EΤΟΣ
23:37 ΣΑΛΤΣΕΣ 11/12/2018 Ευριπίδης Σάββα.
Περιεκτικότητες διαλυμάτων
Μεταγράφημα παρουσίασης:

«Μαθαίνοντας μαγειρική από τα λάθη μου» Ερευνητική Εργασία Β’ τετραμήνου Τάξη Α’ Σχολικό Έτος 2016 - 2017

Δραστηριότητες Β’ τετραμήνου Λουκανικοπιτάκια Τρουφάκια Ερωτηματολόγιο διατροφικών συνηθειών Γλυκό κουταλιού καρότο Διακόσμηση πασχαλινών αυγών Θεατρική παράσταση για τη μαγειρική

Λουκανικοπιτάκια Πιτάκια με λουκάνικα φρανκφούρτης Υλικά 1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό 1 φλιτζάνι ηλιέλαιο Λίγο αλάτι ½ κουταλάκι μαγιά σκόνη ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ Αλεύρι όσο πάρει (μισό κιλό και λίγο περίπου) Λουκανικάκια τύπου φρανκφούρτης Εκτέλεση Ζυμώνουμε όλα τα υλικά της ζύμης μαζί, μέχρι να γίνει μια λεία εύπλαστη αλλά όχι πολύ σφιχτή ζύμη. Ανοίγουμε φυλλαράκια ζύμης και τυλίγουμε ένα λουκανικάκι μέσα. Αλείφουμε τα πιτάκια με λίγη κρέμα γάλακτος (αν έχουμε) για να γυαλίσουν στο ψήσιμο. Ψήνονται στους 180 βαθμούς για 15 -20 λεπτά. Μπορούμε να βάλουμε στα πιτάκια τη γέμιση της αρεσκείας μας αντί για λουκανικάκια. (αλλαντικά σε ρολό, τυρί κρέμα, φέτα και αυγό, τριμμένα τυριά, χορταρικά κ.λπ.) Για πιο ελαφριά ζύμη, αντικαθιστούμε το γάλα με νερό, για πιο τριφτή ζύμη, χρησιμοποιούμε γιαούρτι αντί για γάλα.

Τρουφάκια Τρουφάκια σοκολάτας Υλικά 1 βιτάμ 250 γραμ. σε θερμοκρασία δωματίου 1 κρέμα γάλακτος 250 ml ½ κούπα σκόνη κακάο ½ κούπα άχνη 1 φλιτζανάκι καφέ λικέρ 50 γραμ. κουβερτούρα λιωμένη 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ τριμμένα ½ φλιτζάνι τριμμένο καρύδι ή φουντούκι 2 φλιτζάνια τρούφα σοκολάτα Χάρτινες θήκες για μικρά γλυκά Εκτέλεση Ανακατεύουμε το βιτάμ με την άχνη και το κακάο, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και τη λιωμένη κουβερτούρα. Στο μίγμα ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα που τα έχουμε ραντίσει με το λικέρ και τα καρύδια. Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει στο ψυγείο. Πλάθουμε μπαλίτσες, τις βουτάμε σε πιάτο με τρούφα, βάζουμε τα τρουφάκια στις θήκες και τα αφήνουμε περίπου 2 ώρες στο ψυγείο να σφίξουν.

Ερωτηματολόγιο αυτοκριτικής Φύλο: …… ΒΑΡΟΣ: …… ΥΨΟΣ ΣΕ ΕΚΑΤ.: …… ΔΜΣ (όπως υπολογίστηκε): …… Συνιστώμενη Ημερήσια Πρόσληψη Θερμίδων:……… Σκέψου και απάντησε: Πόσα γεύματα καταναλώνεις την ημέρα; Πόσα από αυτά είναι σπιτικά και πόσα έτοιμα; Σπιτικά ……. Έτοιμα …… Τι χρειάζεται αλλαγή στη διατροφή σου; Α. …………………………………………. Β. …………………………………………. Γ. …………………………………………. Δ. …………………………………………. Η ενασχόληση με τη σπιτική κουζίνα έχει τη δυνατότητα να σε βοηθήσει να υιοθετήσεις υγιεινές συνήθειες στη διατροφή σου, αρκεί εσύ να το θελήσεις!! Ενδεικτικό ημερήσιο διαιτολόγιο: ΓΕΥΜΑΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΠΡΩΙΝΟ ΠΡΟΓΕΥΜΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΒΡΑΔΙΝΟ ΠΡΟ ΥΠΝΟΥ

Γλυκό κουταλιού καρότο Γλυκό κουταλιού με καρότο Υλικά 1 κιλό καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες 1 κιλό ζάχαρη Λίγο στιμμένο λεμόνι 2 ποτήρια νερό Λίγη βανίλια και κανέλα Εκτέλεση Βράζουμε τα καρότα για να μαλακώσουν κανένα εικοσάλεπτο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και βράζουμε ώσπου να δέσει το γλυκό μας. Προς το τέλος προσθέτουμε βανίλια – κανέλα – λεμόνι. Το γλυκό είναι έτοιμο όταν το ζουμάκι του δεν είναι τελείως νερουλό αλλά στέκεται ελαφρά όταν πάρουμε μια κουταλίτσα και τη βάλουμε σε ένα μικρό πιατάκι. Αν πήξει πολύ το γλυκό, το ξαναβράζουμε ελαφρά προσθέτοντας κι άλλο νερό.

Διακόσμηση πασχαλινών αυγών Πασχαλινά αυγά με την τεχνική «ασπράδι αυγού» Υλικά Αυγά σφιχτά βρασμένα και όχι σπασμένα, κατά προτίμηση λευκά και όχι καφετιά Χρωματιστές χαρτοπετσέτες 1 ασπράδι αυγού Εκτέλεση Βράζουμε τα αυγά και τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά. Κόβουμε τα σχέδια της χαρτοπετσέτας κρατώντας μόνο το εξωτερικό φύλλο που είναι χρωματισμένο (τα εσωτερικά φύλλα της είναι συνήθως λευκά). Εφαρμόζοντας το λεπτό χαρτί πάνω στο αυγό, με ένα πινέλο ή και με τα δάχτυλά μας παίρνουμε ασπράδι και καλύπτουμε την επιφάνεια του αυγού έτσι, ώστε να νοτίσει το χαρτί και να κολλήσει πάνω στο τσόφλι του αυγού. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν για να ξεραθεί το ασπράδι και να κολλήσει το σχέδιο στο αυγό.

Θεατρική παράσταση: «Κάτω η μαγειρική» Η Νέλλη και ο Θάνος (που είναι δίδυμα αδέρφια) και η φίλη τους η Βίκυ, είναι τρία παιδιά Λυκείου που δεν παρακολούθησαν το project «Μαγειρική και σπιτικό, υγιεινό φαγητό» αλλά δυστυχώς δεν κάθισαν και ποτέ με τη μαμά τους να μάθουν μερικά βασικά πράγματα στο θέμα «Κουζίνα και μαγειρική». Έτσι, ένα απόγευμα τα βρήκαν σκούρα μετά από ένα τηλεφώνημα του πατέρα των διδύμων… Παρακολουθήσαμε την παράσταση στις 8 Μαΐου 2017 … στο τέλος όμως, έμαθαν και κατάλαβαν καλά, ότι η ενασχόληση με τη μαγειρική μπορεί να ωφελήσει τον καθένα από τόσες απόψεις, που όποιος την καταδεχτεί, βγαίνει σίγουρα κερδισμένος... Στην παράσταση συμμετείχαν οι μαθητές: Έλλη Μαργέλου, Εμίλιο Χαρίζι, Παρασκευή Παναγιώτου, Θάνος Παπακωνσταντίνου, Θανάσης Ψέμμας, Μαρία Κατσιάμπα, Μαρία Πανάγου.

Συνεργάστηκαν οι μαθητές – υποψήφιοι σεφ: Καλαμαρά Στεφανία Καλτσή Δόμνα Κατσιάμπα Μαρία Κλούφη Όλγα Κουρέλης Παύλος Κουφογιάννη Ναταλία Μαργέλου Έλλη Μπαλά Δήμητρα Παναγιώτου Παρασκευή Πανάγου Μαρία Παπακωνσταντίνου Αθανάσιος Παπαντάλια Φωτεινή Πιστάλης Νίκος Πολύσης Χρήστος Χαρίζι Εμιλιάνο Ψέμμας Αθανάσιος …Και η υπεύθυνη καθηγήτρια Βούλγαρη Αναστασία ΠΕ19 Καλό μαγείρεμα και καλή σας όρεξη!! Μάθετε από τα λάθη σας και δε θα χάσετε…