ΕΙΣΑΓΩΓΗ Καθηγήτρια : Νάνου Χρύσα

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
16ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ε.Γ.Β.Ε ΑΠΡΙΛΙΟΥ
Advertisements

Οι αντιλήψεις των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης ως προς την αποτελεσματικότητα της βιβλιοθεραπείας Μαρίνα Λουάρη Μαρίτα Παπαρούση.
Προσωπικές δεξιότητες
Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΦΟΥ (ΝΕΟΦΥΤΕΙΟ)
ΑΡΜΟΝΙΑ.
Αυτοεκτίμηση Σεβασμός Αγάπη
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Φυσική Άσκηση & Υγεία»
Το παιδικό παιχνίδι Εισαγωγικά σχόλια και ερμηνευτικές υποθέσεις
Μαθήτρια: Ισμήνη Τσιγκανέ Καθηγήτρια: Μπορέτου Σταυρούλα Μάθημα: Κείμενα Έτος:
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΟΡΟΥ ΧΟΡΟΣ ΠΥΛΑΙΑΣ
«ΠΙΡΠΙΡΟΥΝΑ» Πειραματισμός για τη διδασκαλία της παραδοσιακής μουσικής στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Δέσποινα Μπογδάνη – Σουγιούλ Ιούνιος 2002.
ΑΝΑΖΗΤΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ
ΕΦΗΒΕΙΑ,Η ΑΓΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑ Αρίφι Ιωάννα, α4/γ.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ
ΘΕΜΑ: Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
1ο Δημοτικό Σχολείο Νεάπολης Θεσσαλονίκης
Χαιρετισμός στον ήλιο.
Ποια είναι η αιτία που προκαλεί τη μεταβολή της ταχύτητας των σωμάτων;
Ερευνητική Εργασία β’ τετραμήνου
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ
Ηλεκτρομαγνητικά πεδία στο σπίτι και στην εργασία.
project: οψεις της ψυχολογιας
Παρουσίαση στο παγκύπριο συνέδριο Ευρωπαϊκού Δικτύου Σχολείων Προαγωγής Υγείας Δημ.Σχ.Χρυσελεούσας (Κ.Β΄)
Από την Στ‘2 την Μαρία τον Μηνά και τον Γιώργο
Χορός είναι η ρυθμική κίνηση ενός ή περισσότερων προσώπων που εκτελείται με συνοδεία μουσικής ή τραγουδιού. Στην αρχαιότητα λεγόταν χορός και το άσμα των.
Άσκηση και Διατροφή. Η άσκηση ωφελεί κάνει όμορφο κορμί Αρκεί να σκεφτείς τα θαύματα που κάνει για σένα : Βοηθά στην ανάπτυξη του μυοσκελετικού συστήματος:φτιάχνει.
Μάθημα: Οικιακή Οικονομία Μαθήτρια: Ευγενία Νικολέτου.
ΔΙΑΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ
Μαρία Παπαδάκη. Η αντιμετώπιση του προβλήματος πριν την εκδήλωσή του Μείωση της ζήτησης – Προαγωγή της υγείας WHO: Προαγωγή της υγείας αποτελεί η ανάπτυξη.
Χορός-Κίνηση-Έκφραση
Α΄ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ Α΄, Β΄ ΚΑΙ Γ΄ ΤΑΞΕΙΣ Λούλα Χαραλάμπους ΕΔΕ
Ο ΧΟΡΟΣ ΕΝΩΝΕΙ, ΣΥΓΚΡΑΤΕΙ, ΠΑΡΗΓΟΡΕΙ
Διδάσκοντας Κριτική της Τέχνης
Βιωματική δράση Α΄Γυμνασίου
ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Ι
ΕΠΑΛ ΑΓΙΑΣ Σχολικό έτος :
Πολιτιστικό Πρόγραμμα
Ελεύθερος χρόνος Ελεύθερος χρόνος καλείται ο χρόνος που διαθέτει ο άνθρωπος για να αναπαυθεί , να προάγει το πνεύμα του ,να καλλιεργήσει τα ταλέντα του.
Οφέλη της φυσικής δραστηριότητας
ΧΟΡΟΣ ΕΚΦΡΑΣΗ ΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΟΣ
Χορός: Μια πρώτη εννοιολογική προσέγγιση Φιλίππου Φίλιππος Επίκουρος καθηγητής ΤΕΦΑΑ, ΔΠΘ
1η Επιστημονική - Επιμορφωτική Συνάντηση Εκπ/κων Μουσικής Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης 2015 θέμα: ''Διαχείριση εκπαιδευτικού υλικού- παρτιτούρας και εξαγωγή.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ» ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ : ΣΠΥΡΕΤΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΕΜ : 1022.
Ο Μικρός Γιάννης (10 ετών) θα πρέπει να παρουσιάσει στη γιορτή του σχολείου του ένα παραδοσιακό χορό από την ιδιαίτερη πατρίδα του, στη γιορτή του σχολείου,
4 η ομάδα ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΙ Γαρυφαλλής Δημήτρης Γρύλλη Μαρία Καραντάνης Νικόλας Σκεμπές Παναγιώτης Τσακυριού Μαρία Ελιά: από το δέντρο στο … πιάτο μας.
Ρυθμική γυμναστική Κωνσταντίνα Μάστορα ΓΠ. ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ● ΣΤΗΝ ΡΥΘΜΙΚΗ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ! ● 1 ΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ● 2 ΤΟ ΟΜΑΔΙΚΟ(2-6)ΑΤΟΜΑ.
ΜΠΑΤΖΙΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Α.Μ Φοιτήτρια ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής στο Μ.Π.Σ. «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής» Κατεύθυνση ː «Πρόληψη- Παρέμβαση- Αποκατάσταση» Μάθημα ː.
ΧΟΡΟΣ-ΜΟΥΣΙΚΗ ΟΙ ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΙ. ΧΟΡΟΣ Ο χορός είναι μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως.
Ονοματεπώνυμο: Καρακόλια Αναστασία ΑΕΜ: 912/2012 Κομοτηνή 2013
ΕΦΗΒΕΙΑ - Η ΑΓΡΙΑ ΗΛΙΚΙΑ Γιώργος Δούλαλας ΠΕ04.01.
Εθισμός στο Διαδίκτυο.
Στέλιος Μητρόπουλος Α2 Εργασία για τον όμιλο φυσικής αγωγής
ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ.
Βιολογία Γυμνασίου.
«Αυτοαντίληψη, επικοινωνία και συνεργατικότητα στο σχολικό περιβάλλον»
ΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
PROJECT 2ου Τετράμηνου Σχ. Έτους
Project B3 Τορομάνι Εριόνα Τσεσμετζή Μαρία-Ζωή Τσιπώτη Μαρία
Άθληση και μαθητής Η ομάδα εργασίας μας ανέλαβε να ασχοληθεί με τη σημασία της άθλησης στη ζωή των μαθητών και τις θετικές επιπτώσεις της άθλησης στη.
Εισαγωγή στην έννοια των μουσικών συνόλων
Σοκολάτα Ένα μικρό διάλλειμα….. μια μεγάλη απόλαυση ….
Γονείς και Πανελλήνιες Εξετάσεις
ΧΟΡΟΣ ΚΟΜΠΑΤΣΙΑΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ.
Κείμενα Νεοελληνικής Λογοτεχνίας
To Teach Curricular Subjects
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΕΙΣΑΓΩΓΗ Καθηγήτρια : Νάνου Χρύσα Α ομάδα : Μιχαλάκη Μαρία,Γρινιαράκη Πελαγία,Γιασαφάκη Ειρήνη,Κουτσαντώνη Μαρκέλλα Β ομάδα : Φασουλάκη Αλεξάνδρα,Ταγαράκη Μαρία,Ταβερναράκη Ειρήνη,Χριστοφάκη Σοφία Γ ομάδα : Ασκοξυλάκης Γιώργος,Νικολιδάκη Λίτσα, Παντελάκη Βαγγελιώ,Γιασαφάκη Στέλλα,Γυπαράκης Στέλιος Δ ομάδα : Μαρακομιχελάκη Αλεξάνδρα,Μαυράκη Εύα, Μίσκα Μαρίνα, Μπάρτς Μαρία

ΧΟΡΟΣ Μία από τις καλές τέχνες , εκφραζόμενη με αρμονικές και ρυθμικές κινήσεις άκρων (χεριών και ποδιών) και σώματος του χορευτή .Ο χορός συνοδεύεται πάντοτε από μουσική ή τραγούδι .Χορός, ποίηση και μουσική συνδέονται αδιάσπαστα ,αποτελούν το πρώτο καλλιτεχνικό δημιούργημα του ανθρώπου. Ο πιο πρωτόγονος άνθρωπος χοροπηδούσε χαρούμενα, έκανε ποικίλες ρυθμικές κινήσεις με το σώμα του ολόκληρο και έβγαζε εκφραστικές κραυγές, για να εκδηλώσει τον εσωτερικό του κόσμο, να δείξει την μεγάλη χαρά και τον ενθουσιασμό, που για τον οποιονδήποτε λόγο πλημμύριζαν την ψυχή του.

O χορός στη ζωή μας Ο χορός είναι η πιο ευγενής ,η πιο συγκινητική ,η πιο όμορφη από τις τέχνες, γιατί δεν αποτελεί απλά μετάφραση ή απόσταση της ζωής ΕΊΝΑΙ Η ΙΔΙΑ Η ΖΩΗ. Έχουμε παρατηρήσει ότι ορισμένες φορές, στο άκουσμα μιας ρυθμικής μουσικής, δεν μπορούμε να αντισταθούμε στον πειρασμό του λικνίσματος. Μελέτες δείχνουν ότι ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται τους δυνατούς ήχους σαν απότομες μετακινήσεις και προσπαθώντας να ισορροπήσει το σώμα, του δίνει την εντολή για κίνηση (δηλαδή: για να χορέψει)...

Ο χορός είναι η πιο αρχαία μορφή έκφρασης συναισθημάτων Οι αρχαίες φυλές χόρευαν για να καλέσουν τα πνεύματα, για να προσκαλέσουν την βροχή αλλά και για να προετοιμάσουν το έδαφος για κυνήγι. Σήμερα ο χορός χρησιμοποιείται και ως μέθοδος ψυχοθεραπείας. Σκοπός της είναι να προσφέρει στο άτομο ένα ασφαλές ψυχοθεραπευτικό πλαίσιο όπου μπορεί να εξερευνήσει τον εαυτό του και τις σχέσεις του με τους άλλους σε σωματικό, συναισθηματικό και πνευματικό επίπεδο.

Πλεονεκτήματα του χορού Χορεύοντας αποκτάμε συνείδηση του σώματός μας. Ενεργοποιεί τον αυθορμητισμό και την εμπιστοσύνη μας. Είναι ιδιαίτερα ιαματικός για τα άτομα με ντροπαλό χαρακτήρα. Είναι ένας τρόπος για αποφόρτιση εντάσεων, τόσο σωματικών όσο και ψυχικών. Μας βοηθάει να γνωρίζουμε τα συναισθήματά μας μεταφράζοντας τα σε κινήσεις μέσα στον χορό..

Πως μπορεί ο χορός να βοηθήσει στην εκπαίδευση?? Να δημιουργηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα που θα αναγνωρίζουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του χορού. Οι τέχνες και συγκεκριμένα ο χορός να συμπεριληφθούν στην εκπαίδευση των δασκάλων. Επίσης ο ΓΕΝΙΚΟΣ δάσκαλος μπορεί με την βοήθεια του χορού να αναπτύξει καλύτερες σχέσεις με τους μαθητές του. Εμπειρικά φαίνεται ότι ο χορός ανθίζει στο σχολείο μόνο όταν οι δάσκαλοι και οι διευθυντές δουλεύουν μαζί για να τον αναπτύξουν.

Οι χοροί μειώνουν το άγχος και βελτιώνουν τη ζωή Λιγότερο άγχος φαίνεται ότι έχουν οι νέοι, που ακούν λαϊκή μουσική και χορεύουν παραδοσιακούς χορούς. Αλλά οι παραδοσιακοί χοροί έχουν ωφέλιμες επιδράσεις και στα ηλικιωμένα άτομα, διότι τα βοηθούν να είναι λειτουργικά στην καθημερινή τους ζωή, συμβάλλοντας έτσι στη βελτίωση της ευεξίας και της ποιότητας ζωής τους.  Αυτά προκύπτουν από τα αποτελέσματα ερευνών, που παρουσιάζονται στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο με θέμα «Σύγχρονος Τρόπος Ζωής και Πρόληψη Καρδιαγγειακών και Μυοσκελετικών Παθήσεων», που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη. 

Ο χορός γυμνάζει το σώμα, τονώνει την ψυχολογία και ανεβάζει την αυτοπεποίθηση Ο χορός είναι μια δραστηριότητα δημιουργική γεμάτη έκφραση και πλήθος συναισθημάτων που αποδίδονται με την κίνηση Ακόμα ο χορός συμβάλει στην μείωση καρδιαγγειακού κινδύνου και τη μείωση της αρτηριακής πίεσης Επίσης ο χορός σε συνδυασμό με ισορροπημένη διατροφή σου χαρίζει ένα όμορφο σώμα και ένα υγιές βάρος