E-twinning Δραστηριότητες για τον Αυτισμό

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γενική Διεύθυνση Εκπαίδευσης & Πολιτισμού Η Ελληνική Υπηρεσία Υποστήριξης λειτουργεί από το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Advertisements

Ε-twinning: Διαδικτυακές επαφές στα πλαίσια της εκμάθησης της Γαλλικής Γλώσσας Πολίτης Αιμίλιος Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Η νέα Πύλη eTwinning Εργαλεία για την κοινωνική δικτύωση και την επικοινωνία των εκπαιδευτικών Εργαλεία διαχείρισης ενός έργου eTwinning.
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Πρόγραμμα Ε-Twinning Καρτσιώτου Θωμαϊς Δασκάλα της Δ2 τάξης
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ  ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ - ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΜΑΘΗΣΗ - ΣΤΟΧΟΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ - ΟΜΑΔΟΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ.
Το νέο Twinspace Η συνεργατική πλατφόρμα του etwinning, εργαλείο για την κοινωνική δικτύωση την επικοινωνία των εκπαιδευτικών και τη διαχείριση ενός έργου.
Παράδειγμα eTwinning καλής πρακτικής
Η περίπτωση του ευρωπαϊκού Έργου Green Twinning Ημερίδα: «Δράσεις των Τοπικών Κοινωνιών για την Αειφόρο Ενέργεια» Παπακωνσταντίνου Κωνσταντία, Δρ Μηχανολόγος.
Ιδέες Συνεργασιών Η παρουσίαση αυτή απευθύνεται κυρίως στους χρήστες που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα eTwinning αλλά δεν έχουν συνάψει ακόμα συνεργασία.
Δρ. Βερόνικα Σαμαρά Επικεφαλής Ελληνικού Κόμβου Ασφαλούς Διαδικτύου Υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ελληνικός Κόμβος Επαγρύπνησης για ένα Ασφαλέστερο.
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ Συνεργαζόμενα μαθήματα: Γαλλικά – Τ.Π.Ε.
«Χρήση του εργαλείου Wiki για το e-Twinning Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα: Οικοσυστήματα γύρω μας – Μαθητές/τριες από την Ελλάδα και την Πολωνία οδηγούνται.
Company LOGO Ώρα για Ασφαλέστερο Διαδίκτυο Με την υποστήριξη της Εκπαιδευτικής Πύλης
ETwinning Η δράση της Ηλεκτρονικής Αδελφοποίησης.
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ
Ομάδα Φ Καλαϊτziδησ Κλεοβουλοσ Καραναστασησ Δημητρησ Κεσογλου Μαρινα
Η Πύλη eTwinning.net Εργαλεία για την κοινωνική δικτύωση και
Εισαγωγή στο eTwinning Ημερομηνία. Η Ιδέα του eTwinning.
“Antiqua aqua” “Υδάτινα δίκτυα” ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΡΩΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ “e-Twinning” 2006 ΓΕΩΡΓΑΝΤΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΓΕΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ.
Το ταξίδι του 11oυ γυμνασίου στο Το ταξίδι του 11oυ γυμνασίου στο e-twinning.
4o Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης
ΚΑ1- Ατομική Κινητικότητα για μαθησιακούς σκοπούς
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΠΡΟΣΔΟΚΙΕΣ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας
6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Δασκάλων
Tattoo VS Piercing Ερωτηματολόγιο για τα tattoos και το piercing.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Μαρκου Παναγιώτης Το διαδίκτυο ως πηγη πληροφοριών και εκπαιδευτικών πόρων Εκπαιδευτικά δίκτυα Ευρωπαϊκό δίκτυο σχολείων[ Canada's.
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Και ξαφνικά το κόκκινο… χάθηκε!
Ιδιωτικό Δημοτικό Σχολείο ΔΔΜΝ Ναυστάθμου Κρήτης
Small european travel 1ο Νηπιαγωγειο κουνουπιδιανων
3 rd grade activities. CULTURAL AWARENESS Στην Γ ’ και Δ ’ Δημοτικού στα πλαίσια εκμάθησης της Αγγλικής γλώσσας δίνεται έμφαση τόσο στην ανταλλαγή όσο.
JOBS FOR YOUTH, SKILLS FOR COMPANIES ΕΠΑΛ ΣΗΤΕΙΑΣ Ευρωπαϊκό πρόγραμμα με τίτλο :
Ελληνικό γραφείο υποστήριξης: Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη.
«ΚΑΛΕΣ» ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
σχολείων στην Ευρώπη - eTwinning Βασιλική Νιάρρου Καθηγήτρια Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδική Θεματική Προωθήτρια της Ευρωπαϊκής.
Ηλεκτρονική Αδελφοποίηση και Κοινωνική Δικτύωση
E-Twinning project Knowing me, knowing you. Τι είναι το e-Twinning;  Το eTwinning είναι ένα Ευρωπαϊκό πρόγραμμα ηλεκτρονικής αδελφοποίησης σχολείων.
Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα e-Twinning Τίτλος : eCLIL4You Environment and Language Integrated paths for Young Learners Υλοποίηση Προγράμματος από τους εκπαιδευτικούς:
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΟΕΔΡΙΑ 1 η Ιουλίου - 31 Δεκεμβρίου 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 1 Σεμινάρια Φεβρουαρίου 2012.
E-twinning Greece - Poland. E-twinning Δημοτικό Σχολείο Μονεμβάσιας 1 ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης 7 ο Δημοτικό Σχολείο Σπάρτης Zespół.
Τρέφομαι σωστά… μεγαλώνω σωστά
Η οργάνωση – διοίκηση σχολείου και ο χρόνος του διευθυντή σχολείου
ΑΝΝΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦYΛΛΟΥ ΣΧ.ΣYΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕ05 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΄΄COMENIUS΄΄: ΒΟΗΘΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ.
Φέτος μας δόθηκε η ευκαιρία να ταξιδέψουμε και να συνεργαστούμε με 15 διαφορετικά νηπιαγωγεία απ’ όλη την Ελλάδα καθώς και με δυο από την Τουρκία και.
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΑΝΑΜΠΕΤΗ, δασκάλα Γ΄τάξης ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΦΤΣΟΓΛΟΥ, δασκάλα Ε΄τάξης.
Ηλεκτρονική Αδελφοποίηση και Κοινωνική Δικτύωση Επιμέλεια Υλικού: ΕΥΥ e twinning Πρεσβευτής Κεντρικής Ελλάδας: Ιουλία Γκίκα.
ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΠΑΛΩΜΕΝΟΥ– ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΠΓΠΠ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ERASMUS+ Τομέας Σχολικής Εκπαίδευσης
ΚΑ1- Ατομική Κινητικότητα για μαθησιακούς σκοπούς
Key Action 2: Καταληκτική ημερομηνία: ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014
Ερευνητική εργασία Α΄ τετραμήνου
Μετάβαση από το Δημοτικό
Περιφέρεια Ιονίων Νήσων
Ερευνητική εργασία Α΄ και Β΄ τετραμήνου
Extinct animals in greece
Β. Ευρωπαϊκά Προγράμματα
Πολιτιστικές διαδρομές ανάμεσα σε μαθητές της Μεσογείου
Let’s follow a teenager’s day!!!
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Δημοτικό σχολείο Ζυγού
Η μάχη των Νορμανδών-Βυζαντινών στο Δημητρίτσι (1185)
1ο ΕΙΔΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Περιδιαβαίνοντας στα σοκάκια του χωριού μου…
To Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης ( )
ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΟΜΑΧΙΑΣ
«Είμαστε Ευρωπαίοι, Είμαστε ίσοι»
«Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ενδοϋπηρεσιακής Κατάρτισης» - Comenius PRATIQUES INNOVANTES DANS L'ENSEIGNEMENT DES LANGUES   (19/03/ /03/2012) Centre de.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

E-twinning Δραστηριότητες για τον Αυτισμό Τα παιδιά ρωτήθηκαν τι τους έρχεται στο μυαλό όταν ακούν την λέξη αυτισμό. Οι απαντήσεις τους έδειξαν ότι δεν γνώριζαν και δεν καταλάβαιναν καθόλου τι είναι αυτό;

Δραστηριότητα 2 Προκειμένου οι μαθητές να κατανοήσουν τι σημαίνει αυτισμός τους η συντονίστρια του διάβασε το παραμύθι με τίτλο «Το Αυγό»

Κατά τη διάρκεια της αφήγησης του παραμυθιού, προκειμένου να γίνει πιο κατανοητή η έννοια του αυτισμού, τα παιδιά δραματοποίησαν κάποια σημεία του

Έτσι για παράδειγμα με τη στάση του σώματος έδειξαν το κλείσιμο στο αυγό, ενώ βάζοντας τα χέρια στα αυτιά έδειξαν τις ενοχλήσεις που νιώθει ένα παιδί που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού

Δραστηριότητα 3η Οι μαθητές βλέποντας τις εικόνες του βιβλίου, ζωγράφισαν αυτό που κατάλαβαν από το παραμύθι και αυτό που τελικά του άρεσε περισσότερο από όλα

Δεύτερη συνάντηση Σήμερα θυμηθήκαμε τι είναι ο αυτισμός σύμφωνα με το παραμύθι που διαβάσαμε «Το αυγό» Στη συνέχεια κάναμε κάποιες βιωματικές δραστηριότητες σε συνεργασία με την εκπαιδευτικό ειδικής αγωγής κ. Μυλοπούλου με σκοπό να αναδείξουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με αυτισμό σε σχέση με την ακοή, την αφή, την όραση αλλά και την γλώσσα εισάγοντας τη σημασία των εικόνων αλλά και των κοινωνικών ιστοριών

1η Δραστηριότητα Ένας εθελοντής μαθητής, με ακουστικά στα αυτιά τα οποία παράγουν παράσιτα, προσπαθεί να κάνει μαθηματικές πράξεις. Αντιλαμβάνεται τη δυσκολία που έχει αυτό. Γίνεται συζήτηση, ότι αυτός ο θόρυβος μπορεί να υπάρχει στα αυτιά ενός παιδιού με αυτισμό σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας του.

Δραστηριότητα 2η Τα παιδιά, φορώντας γάντια μηχανής, προσπαθούν να βάλουν μέσα στο σακουλάκι φακές. Δυσκολεύονται και κάποια αναφέρουν ότι αυτή η δυσκολία τους έκανε να αισθάνονται χαζοί σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά, ενώ κάποια άλλα επινοούν άλλους τρόπους, προκειμένου να μαζέψουν τις φακές. Το γεγονός αυτό επισημαίνεται από τους συντονιστές, καθώς όταν έχουμε μια δυσκολία το μυαλό μας, σκέφτεται τρόπους που θα ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες

Δραστηριότητα 3η&4η Ένας μαθητής φορά γυαλιά τα οποία έχουμε περάσει με σαπούνι. Τα φορά και προσπαθεί να διαβάσει κείμενα με μικρά γράμματα. Η δυσκολία είναι πολύ μεγάλη και τα περισσότερα παιδιά δυσκολεύονται να διαβάσουν Η συντονίστρια τους μιλά μια γλώσσα που δεν καταλαβαίνουν, δίνοντας τους οδηγίες προκειμένου αυτά να φάνε. Τα παιδιά φυσικά δεν καταλαβαίνουν τι πρέπει να κάνουν. Επισημαίνεται, ότι αυτό συμβαίνει πολύ συχνά σε παιδιά με αυτισμό. Στη συνέχεια δίνονται οι ιδιες οδηγίες με τη μορφή εικόνων Η συνάντηση κλείνει με την ανάγνωση κοινωνικών ιστοριών, προκειμένου τα παιδιά να καταλάβουν ότι συχνά τα παιδιά με αυτισμό δεν κατανοούν πως πρέπει να συμπεριφερθούν στα πλαίσια μια κοινωνικής σύμβασης, π.χ. τι πρέπει να κάνω όταν η δασκάλα μου μιλάει, τι κάνω όταν θυμώνω.