Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

«Είμαστε Ευρωπαίοι, Είμαστε ίσοι»

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "«Είμαστε Ευρωπαίοι, Είμαστε ίσοι»"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 «Είμαστε Ευρωπαίοι, Είμαστε ίσοι»
Πρόγραμμα Εράσμους+ Συνεργασία σχολείων σε ευρωπαϊκό επίπεδο για καινοτομία και ανταλλαγή καλών πρακτικών

2 Ερασμους+/ικυ Πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ( ) για την εκπαίδευση, την κατάρτιση, τη νεολαία και τον αθλητισμό. Στοχεύει: στην ανάδειξη των δεξιοτήτων, της απασχολησιμότητας και στον εκσυγχρονισμό των συστημάτων σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης και της Δια Βίου Μάθησης.

3 Συνεργασια σχολειων Κα229
Συνεργασία σχολείων σε ευρωπαϊκό επίπεδο με στόχους την: Ανταλλαγή καλών πρακτικών Αντιμετώπιση νέων προκλήσεων Συμπερίληψη και ανοχή της διαφορετικότητας

4 ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΣΟΙ
Διάρκεια: 2 χρόνια Αρχή: 1 Σεπτεμβρίου 2018 Λήξη: 31 Αυγούστου 2020 Θέματα: διαφορετικές εθνότητες, θρησκείες, φύλο, ηλικιωμένοι, άτομα με αναπηρία, μετανάστευση, σεξουαλικός προσανατολισμός.

5 ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΙΣΠΑΝΙΑ (συντονιστικό σχολείο) ΙΤΑΛΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

6 Κορδοβα / ισπανια

7 ΚΟΡΔΟΒΑ / ΙΣΠΑΝΙΑ Τη διαρρέει ο ποταμός Γουδαλκιβίρ
κάτοικοι (2016) Το ιστορικό κέντρο της πόλης ανακηρύχθηκε το 1984 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO.

8 Ies guadalquivir Σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
160 μαθητές, 12 έως 18 ετών 30 καθηγητές

9 Ies guadalquivir Βρίσκεται στην πιο μειονεκτική περιοχή της πόλης και φιλοξενεί μια πολυεθνική κοινότητα Ρομά, Βορειοαφρικανών και Ευρωπαίων από τις ανατολικές χώρες.

10 San nicandro Garganico / Ιταλια

11 San nicandro Garganico / Ιταλια
Βρίσκεται σε ένα συγκρότημα λόφων, ανάμεσα στις λίμνες της Λέσινας και του Βάρανο. Το φυσικό περιβάλλον της περιοχής είναι πλούσιο σε χαράδρες, σπήλαια και πηγές. κάτοικοι

12 Scuola Secondaria di Grado “D’Alessandro-Vocino”
Το σχολείο έχει περίπου 400 μαθητές, ηλικίας 11 έως 14 ετών και 42 καθηγητές. Μεταξύ των μαθητών υπάρχει ένας αριθμός νέων που προέρχονται από οικογένειες μεταναστών από το Μαρόκο και την Αλβανία και άτομα με αναπηρία.

13 Ναουσα / ελλαδα

14 Ναουσα / ελλαδα

15 3ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΝΑΟΥΣΑΣ Σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης
207 μαθητές, 12 έως 15 ετών 24 καθηγητές Η πόλη βρίσκεται σε μια φθίνουσα τροχιά μετά το κλείσιμο των εργοστασίων της. Φοιτούν, επίσης, μαθητές από οικογένειες μεταναστών κυρίως από την Αλβανία.

16 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕς IES Guadalquivir:
Inmaculada Mediavilla (Διευθύντρια), Julia Gracia (συντονίστρια) D’Alessandro Vocino: Incoronata Di Tullio (Διευθύντρια), Giovanna Della Monica (συντονίστρια) 3ο Γυμνάσιο Νάουσας: Ιωάννης Βαρθολομαίος (Διευθυντής), Μάρθα Καρβουνίδου (συντονίστρια)

17 ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Γιωτόπουλος Παναγιώτης Ζαφειρίου Απόστολος Κάγκας Δημήτριος Κουτσογιάννη Αικατερίνη Μπιτζιόγλη Αθηνά Νούση Ευδοξία Πέιου Αθηνά

18 We are European, we are equal
Στόχοι του προγράμματος η ανάπτυξη γλωσσικών και ψηφιακών ικανοτήτων, καθώς και των προσωπικών, κοινωνικών και πολιτικών δεξιοτήτων. Η συμμετοχή και η συνεργασία με τους γονείς των μαθητών. Η συνεργασία με τοπικούς φορείς. Βασικός απώτερος στόχος Ο περιορισμός της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου.

19 ΜΑΘΗΤΕΣ Βραχυπρόθεσμοι στόχοι
Η ενθάρρυνση συμμετοχής των μαθητών μέσα από τις συνεργασίες με τα άλλα σχολεία για να αναπτύξουν προσωπικές, κοινωνικές και πολιτικές δεξιότητες. Μεσοπρόθεσμοι στόχοι Να βελτιωθεί η συμμετοχή τους μέσα στην τάξη και να αναπτυχθούν γλωσσικά και ψηφιακά. Μακροπρόθεσμοι στόχοι Να ολοκληρώσουν τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και να ενταχθούν κοινωνικά.

20 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ Ανάπτυξη της παιδαγωγικής τους προσέγγισης με βάση τις δεξιότητες και τις διεπιστημονικές δραστηριότητες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι μαθησιακές ανισότητες. Η συνεργασία των εκπαιδευτικών μεταξύ των διαφορετικών χωρών θα προσθέσει εμπειρία και γνώση για ένα καινοτόμο σχολείο προσαρμοσμένο στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.

21 ΓΟΝΕΙΣ Ή ΚΗΔΕΜΟΝΕΣ Η συνεργασία μεταξύ τους και η συμμετοχή τους στους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων για τη στήριξη των παιδιών τους.

22 ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΝ Ή ΠανευρωπαϊκΩν ΗΜΕΡΩΝ
26 Σεπτεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 1 Οκτωβρίου: Διεθνής Ημέρα των Ηλικιωμένων 3 Δεκεμβρίου: Διεθνής Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία 24 Ιανουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα Θρησκείας 8 Μαρτίου: Διεθνής Ημέρα Γυναικών 8 Απριλίου: Διεθνής Ημέρα Ρομά 9 Μαΐου: Ημέρα της Ευρώπης 20 Ιουνίου: Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων

23 ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΕΣ Οκτώβριος 2018 – συνάντηση εκπαιδευτικών στην Ισπανία. Οργάνωση του project. Νοέμβριος 2018 – συνάντηση μαθητών, συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς στην Ισπανία. Φεβρουάριος συνάντηση εκπαιδευτικών στην Ελλάδα. Εφαρμογή του project. Μάρτιος συνάντηση μαθητών, συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς στην Ελλάδα. Οκτώβριος συνάντηση εκπαιδευτικών στην Ιταλία. Παρακολούθηση του project. Νοέμβριος συνάντηση μαθητών, συνοδευόμενοι από εκπαιδευτικούς στην Ιταλία.

24 ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ
Γλωσσικές δεξιότητες των μαθητών στα αγγλικά. Η σωστή συμπεριφορά και η καλή συνεργασία. Η συχνή παρουσία στις συναντήσεις. Η συμμετοχή στις δράσεις και η συνέπεια σε ό,τι αναλαμβάνουν. Αν οι μαθητές που πληρούν τις προϋποθέσεις είναι παραπάνω, θα γίνει κλήρωση.

25 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟϋΠΟΘΕΣΕΙς
Υπεύθυνη δήλωση γονέων ή κηδεμόνων για τη συμμετοχή στο πρόγραμμα. Υπεύθυνη δήλωση γονέων ή κηδεμόνων για την άδεια ανάρτησης φωτογραφιών/βίντεο του μαθητή στο διαδίκτυο και χρήσης του υλικού που θα παραχθεί. Εγγραφή στο e-twinning. Εργασίες για το Project. Συμμετοχή μόνο σε μια μετακίνηση εκτός αν υπάρχει διαθεσιμότητα. Επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση που δε μετακινηθεί ο μαθητής.

26

27 ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ
Twinspace: We are European, We are Equal Facebook: We are European, We are Equal Instagram: we_are_european Youtube: We are European We are Equal

28 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!


Κατέβασμα ppt "«Είμαστε Ευρωπαίοι, Είμαστε ίσοι»"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google