Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΑΝΑΜΠΕΤΗ, δασκάλα Γ΄τάξης ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΦΤΣΟΓΛΟΥ, δασκάλα Ε΄τάξης.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΑΝΑΜΠΕΤΗ, δασκάλα Γ΄τάξης ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΦΤΣΟΓΛΟΥ, δασκάλα Ε΄τάξης."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΑΝΑΜΠΕΤΗ, δασκάλα Γ΄τάξης ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΦΤΣΟΓΛΟΥ, δασκάλα Ε΄τάξης

2 ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ: Βασίλης Παπασταύρου, δάσκαλος Ε΄τάξης Περιφερειακό Δημοτικό Σχολείου Καλού Χωριού Λεμεσού Κύπρου

3 Τίτλος έργου: Bridging Mediterranean Civilizations Using Technology Κεντρική ιδέα: Ενώνουμε την Ελλάδα και την Κύπρο με γέφυρα τη Μεσόγειο. Σκοπός έργου: να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις και πληροφορίες για τις πόλεις μας, τα σχολεία μας, τα ήθη και τα έθιμα των πόλεών μας.

4 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Δημιουργία βίντεο γνωριμίας των μαθητών και παρουσίαση των σχολείων και των πόλεων. Συμμετοχή των μαθητών σε Forums με θέματα: το όνομά μου, επάγγελμα, έθιμα δωδεκαημέρου, μουσική, χρονομηχανή. Ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων καρτών μέσω ταχυδρομείου. Επικοινωνία σχολείων μέσω skype (χριστουγεννιάτικη κατασκευή με ανακυκλώσιμα υλικά). Γνωριμία με Έλληνες και Κύπριους ποιητές. (Δημιουργία βίντεο, power point, απαγγελία ποιημάτων, ζωγραφική και τραγούδι μελοποιημένων ποιημάτων) Επικοινωνία σχολείων μέσω e twinning live (παρακολούθηση παραδοσιακών παιχνιδιών και σιατιστινού εθίμου «το χάσκα»). Αίτηση αδελφοποίησης των δύο δήμων.

5 ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Ανταλλαγή πασχαλινών ευχών και εθίμων. Γνωριμία με Έλληνες και Κύπριους πεζογράφους. ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ Οι μαθητές γνώρισαν όψεις του σιατιστινού και κυπριακού πολιτισμού. Εξοικειώθηκαν με τη χρήση της παραδοσιακής και ηλεκτρονικής αλληλογραφίας και της τεχνολογίας. Καλλιέργησαν τις καλλιτεχνικές τους ικανότητες, τον προφορικό και τον γραπτό λόγο και την ικανότητα να επικοινωνούν και να αποκτούν νέους φίλους. Αδελφοποίηση των δύο δήμων.


Κατέβασμα ppt "3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΖΑΝΑΜΠΕΤΗ, δασκάλα Γ΄τάξης ΜΑΡΙΑ ΤΣΙΦΤΣΟΓΛΟΥ, δασκάλα Ε΄τάξης."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google