1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
39ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών
Advertisements

Music: Nightengale Serenade
Όταν τα παιδια γραφουν …
Κόλλιας Αναστάσιος – Μπελίτσου Νατάσσα
Παγκόσμια Εβδομάδα Δράσης για την Εκπαίδευση 2014
“…ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΣΤΗ ΓΗ”
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΕΔΕΣΣΗΣ, ΠΕΛΛΗΣ & ΑΛΜΩΠΙΑΣ
«Τι είναι αυτό που σας εκπλήσσει περισσότερο στους ανθρώπους;»
Η ώρα είναι: 23:27 Για να δείτε την παρουσίαση κάντε κλικ σε κάθε οθόνη.
ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΕΡΙΑ.
Το μυστικό του μουσείου
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ «Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΕΡΕΣΙΩΤΩΝ»
Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ
Αυτό το ΤΑΝΤΡΑ ήρθε από την Ινδία. Δεν πειράζει αν είσαι ή οχι προληπτικός, αξίζει ο κόπος να διαβάσεις...OK? Αυτό είναι ένα Tantra Totem Nepalese για.
ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ … ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ! Ευθύνες Σχολείου και Οικογένειας στην πρόληψη Παραβατικής Συμπεριφοράς των παιδιών μας … Δ. Μικελλίδης.
ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ
Πόση ενέργεια ξοδεύει η γειτονιά μου, Πόσο συμμετέχω εγώ σε αυτό? ΣΥΝOΠΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΜΙΑΣ ΕΕ.
Εργασια στα κειμενα νεολληνικησ λογοτεχνιασ *βιβλιοπαρουσιαση*
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού.
A ARTE DE VIVER JUNTO Η τέχνη της συμβίωσης Automatic.
4 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ Σχ. Έτος
Ο Μικρός Πρίγκιπας Αντουάν ντε Σαιντ Εξυπερύ
ωρα σκεφτομαι στιχο για να φιαξω…
Lord Robert Baden Powell of Gilwell. TΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΥΜΑ Αγαπητοί μου πρόσκοποι, είμαι 80 ετών (πώς σας φαίνεται;) αλλά δεν μπορώ να πω ότι αισθάνομαι.
14ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών Τάξη ΣΤ’
Ας μιλήσουμε για τη φιλία!!!
Κωστής Κουρσάρης Μιχάλης Κοντοπίδης
ΜΙΑ Η ΜΑΛΛΟΝ ΔΥΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ένα παραμύθι κατά του σχολικού εκφοβισμού
Το θαύμα της γέννησης Η ιστορία ενός παιδιού
Σ ΄ αγαπώ Είσαι για μένα το πιο τρελό μου όνειρο.
Ξυπνάς το πρωί. Μια μέρα ξεκινάει….
Γειτονιά καθαρή… Κυψέλη πολιτισμού
Ο ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΣΟΦΟΣ
Γενικό Λύκειο Ανδραβίδας Σχολικό έτος:
Πολιτιστικό Πρόγραμμα «Ψηφιδωτό, ψηφιδωτό από τον κόσμο τον παλιό ως και τον σημερινό,ΨΑΧΝΩ,ΒΡΙΣΚΩ ΚΑΙ ΚΟΛΛΩ.» Σχ. έτος Υπεύθυνος Εκπαιδευτικός:
Εργασίες των μαθητών της Γ΄3 στο κείμενο ″ Το χαρούμενο λιβάδι ″
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΦΙΛΙΑ ΕΙΝΑΙ… ΑΠΌ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Α΄ ΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΚΖ.
Αγαπημένο μου παιδί....
“ΕΓΩ, Ο AΛΛΟΣ, Ο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ … ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ”
ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Τάξη Γ΄ Σχ. έτος Υπεύθυνη εκπ/κός : Μαρία Τσουλφά.
«εάν όλοι βοηθούσαμε ο ένας τον άλλον, κανένας άνθρωπος δεν θα ήταν εξαρτημένος από την τύχη» ~ Μένανδρος ~
ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ
Έχω κάτι … διαφορετικό??. ’διαφορετικός «το να είσαι …’διαφορετικός’…» 14 ο Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών Επιμέλεια από την εκπαιδευτικό της Στ2 τάξης: Μέλλου.
Σχολική και Κοινωνική Ζωή 1 ου Γυμνασίου Χαλκίδας ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ Υπεύθυνη καθηγήτρια Τσαρουχά Ελένη ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ Υπεύθυνη καθηγήτρια.
Όσο Υπάρχουν Άνθρωποι Εθελοντισμός. Ορισμός Εθελοντισμός είναι η δραστηριότητα που γίνεται ελεύθερα, αυθόρμητα και ανιδιοτελώς από μορφωμένους πολίτες.
ΠΑμπλο Πικασο.
Μαθαίνω τη γλώσσα των αριθμών Πράξεις με μεικτές αριθμητικές παραστάσεις.
Ομαδική εργασία Ελένη Μπαμπίλα Σχολική Σύμβουλος.
Αειφορια και εθελοντισμοσ
Βιολογία Γυμνασίου.
ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ –ΖΩ-ΥΠΑΡΧΩ
Αγαπημένο μου παιδί....
Περιβαλλοντικά Προγράμματα
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΥΝΑΙΚΑ
Φύλο εργασίας :στο σώμα του ανθρώπου, έκοψαν και κόλλησαν εικόνες ,όπου το σώμα λέει ΝΑΙ (ευχάριστα αγγίσματα)
Εκπαιδεύοντας τον παππού στο διαδίκτυο
ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ... Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΓΚΩΜΗΣ (Κ.Α΄)
Παράλληλες εκδηλώσεις
1.Βλέπω στα μάτια σου τη θλίψη. Νοιώθω την τελευταία σου χαρά.
Τίτλος Δράσης: “Zούμε Αειφορικά στην Ε.Ε.”
3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής 2o Δημοτικό Σχολείο Κρύας Βρύσης Πέλλας “Η Τάξη του Μέλλοντος” Ηλεκτρονική Εφημερίδα.
Γενικό Λύκειο Ανδραβίδας Σχολικό έτος:
1ο Γενικό Λύκειο Θεσσαλονίκης Ομάδα εθελοντισμού
Κυκλοφοριακή Αγωγή Στο πρόγραμμα αυτό συμμετείχε το σχολείο μας (Ειδικό Κωφών & βαρήκοων Ιωαννίνων), καθώς και το Ειδικό Τυφλών Ιωαννίνων.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΜΕΡΙΧΩΒΙΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Θρησκευτικά Έτος: Τμήμα: Β’2 Μαρασλίδου Δανάη Μαρία
Ο άνθρωπος ως διάκονος του πλησίον
Ασφαλές Διαδίκτυο.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ – ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ – ΑΣΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟ Σχολική χρονιά: 2013 - 2014

Αισθητική παρέμβαση στην αυλή του σχολείου, φύτευση λουλουδιών Διεξαγωγή ομιλίας σχετική με την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισ- μού Επίσκεψη στη Σχολή Τυφλών Έρευνα στην γειτονιά. «Τι είναι εθελοντισμός;» «Είστε εθελοντής;» Συμμετοχή στο φεστιβάλ φαγητού «Food for good» στο περίπτερο της Ισπανίας 2η ΄Ερευνα «Πώς ονειρεύεστε τη γειτονιά σας;» Στην γιορτή Πολυγλωσσίας που οργανώνει ο Δήμος Θεσ/νίκης Επίσκεψη στο κέντρο ΑΜΕΑ Καθαρισμός των κάστρων της Θεσ/νίκης μαζί με την ομάδα Let’s Do It Greece Τραγούδι αφιερωμένο στους εθελοντές!

Αφίσες στον χώρο του σχολείου

Συνάντηση της ομάδας

Ομορφαίνοντας την αυλή του σχολείου με τα παιδιά του σχολείου, την ομάδα από το Let’s do it Greece και European Youth Capital Thessaloniki 2014

Συνάντηση και φωτογράφιση 200 εθελοντών στον Λευκό Πύργο

Φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Blue της Aegean Airlines.

Τι χαρακτηρίζει τον εθελοντή;

Τι είναι ο εθελοντισμός;

Ομιλία για τον εθελοντισμό στις 5/12/13 Ο εθελοντισμός σύμφωνα με τον ορισμό που του δίνουν τα βιβλία είναι «μια δραστηριότητα που συνεπάγεται τη διάθεση χρόνου, τη μη αμειβόμενη προσφορά εργασίας και αποσκοπεί στο να ωφελήσει το περιβάλλον ή μεμονωμένα άτομα ή ομάδες». Εγώ όμως για να εξηγήσω τον εθελοντισμό προτιμώ ένα απόσπασμα από τον «μικρό πρίγκιπα»: Λέει λοιπόν ο μικρός πρίγκιπας απευθυνόμενος στα τριαντάφυλλα:

Είσαστε όμορφα, όμως είσαστε άδεια, τους είπε ακόμα Είσαστε όμορφα, όμως είσαστε άδεια, τους είπε ακόμα. Δεν πεθαίνει κανείς για σας. Βέβαια, το δικό μου τριαντάφυλλο ένας απλός περαστικός θα έλεγε πως σας μοιάζει. Όμως εκείνο μόνο του έχει περισσότερη σημασία απ’ όλα εσάς, αφού εκείνο είναι που πότισα. Αφού εκείνο έβαλα κάτω απ’ τη γυάλα. Αφού εκείνο προστάτεψα με το παραβάν. Αφού σ’ εκείνο σκότωσα τις κάμπιες (εκτός από δύο τρεις για να γίνουν πεταλούδες). Αφού εκείνο άκουσα να παραπονιέται ή να κομπάζει ή κάποιες φορές ακόμα να σωπαίνει. Αφού είναι το τριαντάφυλλό μου.

Και ξαναγύρισε στην αλεπού: -Αντίο, είπε… -Αντίο, είπε η αλεπού. Να το μυστικό μου. Είναι πολύ απλό: μόνο με την καρδιά βλέπεις καλά. Την ουσία τα μάτια δεν τη βλέπουν. -Την ουσία τα μάτια δεν τη βλέπουν, επανέλαβε ο μικρός πρίγκιπας για να το θυμάται. -Είναι ο χρόνος που ξόδεψες για το τριαντάφυλλό σου που το κάνει τόσο σημαντικό. -Είναι ο χρόνος που ξόδεψα για το τριαντάφυλλό μου… είπε ο μικρός πρίγκιπας, για να το θυμάται. -Οι άνθρωποι ξέχασαν αυτή την αλήθεια, είπε η αλεπού.

-Μα εσύ δεν πρέπει να την ξεχάσεις -Μα εσύ δεν πρέπει να την ξεχάσεις. Γίνεσαι για πάντα υπεύθυνος για ό,τι έχεις εξημερώσει. Είσαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλό σου… -Είμαι υπεύθυνος για το τριαντάφυλλό μου… Ξανάπε ο μικρός πρίγκιπας, για να το θυμάται… Η αγάπη είναι ευθύνη, μας λέει ο μικρός πρίγκιπας και ο εθελοντισμός είναι ΑΓΑΠΗ άρα και ΕΥΘΥΝΗ. Είναι να μάθεις να κοιτάς με την καρδιά…

Είναι μια συνολική στάση ζωής, μια εμπνευσμένη πράξη στηριζόμενη στην ελεύθερη βούληση και την πλήρη ανιδιοτέλεια. Όμως τίποτα δεν κάνεις σωστά αν δεν το κάνεις με αγάπη, για αυτό ως συνήθως οι εθελοντές είναι άνθρωποι που είναι παθιασμένοι με αυτό που κάνουν. Αγαπούν τον τόπο που ζουν, τη γειτονιά τους και θέλουν να την κάνουν καλύτερη, αγαπούν την τέχνη, το περιβάλλον, τον συνάνθρωπο και θέλουν να δώσουν από την αγάπη που έχουν για να βοηθήσουν αλλά κυρίως για να βοηθηθούν οι ίδιοι.

Γιατί λένε ότι ο εθελοντισμός είναι η μη αμειβόμενη εργασία Γιατί λένε ότι ο εθελοντισμός είναι η μη αμειβόμενη εργασία.. Και όμως κάνουν λάθος. Η ανταμοιβή του εθελοντή είναι τεράστια. Η ηθική ανταμοιβή. Γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος γιατί μαθαίνεις να συγκινείσαι. Αυτό που οι γρήγοροι ρυθμοί της ζωής μας έχουν κάνει να το ξεχάσουμε. Δηλαδή να συν-κινείσαι. Να κινείσαι μαζί με τους άλλους. Μέσα από αυτό παίρνεις δύναμη και η δύναμη είναι ζωή!

Δημιουργία ενός τραγουδιού για τον εθελοντισμό

Η ομάδα εθελοντών του 1ου Γενικού Λυκείου Θεσσαλονίκης, η Θεσσαλονίκη- Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014 και το ελληνικό τμήμα της Διεθνούς Εθελοντικής Καμπάνιας “Let’s do it Greece” καθαρίζουμε τα Τείχη της πόλης.

Συμμετοχή στον μαραθώνιο στο πλευρό των παιδιών της ΕΛΕΠΑΠ Διαμαντοπούλου Φαίη

Τα λόγια των παιδιών αξιολογώντας το πρόγραμμα Εκείνη την ημέρα (10/10/13) νιώσαμε αγαλλίαση και ευτυχία που εμείς 13 παιδιά και η κ. Μαρούχα συμβάλαμε ώστε να γίνει πιο όμορφο το σχολείο μας. Και σήμερα η συνάντηση μας κύλισε σε ένα ευχάριστο, εποικοδομητικό, οργανωτικό αλλά κατά τα άλλα χαλαρό κλίμα. Αισθανθήκαμε πολύ όμορφα γιατί ο καθένας μας συμμετείχε ενεργά. Μετά την επίσκεψη μας στο κέντρο Α.Μ.Ε.Α. Νιώσαμε πολύ όμορφα που καταφέραμε να βοηθήσουμε συμβολικά και να δώσουμε χαρά σε κάποιους συνανθρώπους μας.

ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία Ιωακίνα Ιθκιέρδο Αβραάμ Γεωργία , Αζίμ Νάζια , Αλεξοπούλου Δήμητρα, Γελαμοϊδου Ελένη Γκάτσε Θεοδώρα, Διαμαντοπούλου Φαίη, Κεχαγιά Μαρία , Κουτσοκώστα Χαρά, Κωνσταντινίδου Λιάνα , Μουδούρη Δανάη, Μπαζέλλι Μορένα , Μπατσιούρας Παναγιώτης Ντόνα Σμαράγδα , Παπαντωνίου Μαρκέλα Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία Ιωακίνα Ιθκιέρδο