Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Τάξη Γ΄ Σχ. έτος 2007-08 Υπεύθυνη εκπ/κός : Μαρία Τσουλφά.

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Τάξη Γ΄ Σχ. έτος 2007-08 Υπεύθυνη εκπ/κός : Μαρία Τσουλφά."— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Τάξη Γ΄ Σχ. έτος 2007-08 Υπεύθυνη εκπ/κός : Μαρία Τσουλφά

2 Εμείς, οι μικροί μαθητές της Γ΄ τάξης και η δασκάλα μας κ. Μαρία Τσουλφά, παίρνοντας αφορμή απ΄ όσα καθημερινά μαθαίνουμε στα μαθήματά μας και ακούμε από τα Μ.Μ.Ε., ασχοληθήκαμε απ΄ την αρχή της σχ. χρονιάς με θέματα σχετικά με το περιβάλλον. Διαπιστώσαμε ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη μόλυνση. Όλοι ξέρουμε ποιος και τι φταίει αλλά δε βρίσκουμε ποιος θα εφαρμόσει αυτό που λέμε. Όλοι το αφήνουμε για τους άλλους. Έτσι αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τον εθελοντισμό και φτιάξαμε τη δική μας εθελοντική ομάδα. Φτιάξαμε τις δικές μας αφίσες, βγήκαμε στους δρόμους της πόλης μας καταγράψαμε τις παρατηρήσεις μας και τις δώσαμε στο δήμαρχο της πόλης μας, ο οποίος δέχτηκε με χαρά να τις συζητήσει μαζί μας και να ακούσει τις προτάσεις μας. Κάναμε αφίσες και τις τοιχοκολλήσαμε σε όλα τα σχολεία και σε πολυσύχναστους χώρους. Τυπώσαμε και μοιράσαμε σε όλα τα παιδιά του Σχολείου μας υφασμάτινες τσάντες για τα ψώνια μας, σε μια προσπάθεια για να μειώσουμε τη χρήση της πλαστικής σακούλας που τόσο μολύνει το περιβάλλον. Οι τσάντες αυτές ήταν προσφορά του φαρμακείου Ν. Μπονοβόλια – Β. Παύλου και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας τους οποίους και ευχαριστούμε. Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας είχαμε τη χαρά, στις 29 Νοεμβρίου, να φιλοξενήσουμε στο Σχολείο μας, εκπροσώπους απ΄ τις τρεις εθελοντικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στο χωριό μας : Τη Φιλόπτωχο «Αγία Μαρίνα», την Ομάδα Διάσωσης του Ε.Ο.Σ. Λιτοχώρου και τη Δημοτική Χορωδία «Ι. Σακελλαρίδης» - Αιμοδοσία – Δωρητές Οργάνων Σώματος. Πολύ σεμνά, η κ. Αικατερίνη Αδαμοπούλου, ο κ. Αθανάσιος Μέγας, ο Πέτρος Μυτιληναίος και ο κ. Παναγιώτης Χρυσικός μας εξήγησαν για το ρόλο της ύπαρξης της ομάδας τους και για το αθόρυβο έργο τους. Τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, γιατί εδώ και 50 χρόνια η πρώτη, 30 η δεύτερη και 10 η τρίτη ομάδα προσφέρουν στο συνάνθρωπό μας. Αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και κάνουν περήφανο το χωριό μας. Μήπως λοιπόν, όλοι μαζί, μπορούμε να γίνουμε μια μεγάλη ομάδα και να εφαρμόσουμε στην πράξη όσα συζητούμε στην παρέα μας; Όλα όσα αφορούν το περιβάλλον, δηλαδή όλους εμάς; Ας προστατέψουμε πρώτα το δικό μας τόπο, αρχίζοντας από τώρα !

3

4

5

6 ΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

7

8 ΦΙΛΟΠΤΩΧΟΣ «ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ»

9 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ «Ι. ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ» ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΩΜΑΤΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ

10 ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ Ε.Ο.Σ. ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ

11 5 ΙΟΥΝΙΟΥ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

12

13

14

15


Κατέβασμα ppt "ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ Τάξη Γ΄ Σχ. έτος 2007-08 Υπεύθυνη εκπ/κός : Μαρία Τσουλφά."

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google