ΥΛΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ:ΣΤΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ!!!
Advertisements

3o ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ – ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014.
Κίνηση φορτίου σε μαγνητικό πεδίο
Ένα ταξίδι στο μικρόκοσμο
Τι χαρακτηριστικά έχουν τα Υλικά Σώματα;
Μπορούμε να δούμε τα άτομα…..
2.8 Άτομα και μόρια.
Αν κόψουμε τη γη μας στη μέση, πώς θα είναι; Τι θα συναντήσουμε;
ΥΛΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ Εισαγωγή στη Δομή της Ύλης που θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις καλύτερα τις έννοιες των μαθημάτων που ακολουθούν. Δεν υπάρχει αντίστοιχο μάθημα.
Το Φορτίο Τα πρωτόνια και τα ηλεκτρόνια έχουν ηλεκτρικό φορτίο. Το ηλεκτρικό φορτίο έχει δύο μορφές. Το θετικό και το αρνητικό. Τα ηλεκτρόνια έχουν αρνητικό.
Γνωριμία με τον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή
4 ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Έχουμε ζουμάρει σε μια μικρή περιοχή ενός υλικού και βλέπουμε μια μικρή ομάδα ομοίων μορίων του υλικού. Φυσικά το υλικό απαρτίζεται από αμέτρητα μόρια,
1.3 ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΤΟΥ ΑΤΟΜΟΥ
Δυνάμεις του 10: κοσμικό ταξίδι, από το Σύμπαν των γαλαξιών μέχρι το άτομο.
Από τι είναι φτιαγμένος ο κόσμος μας;
Τρόποι ηλέκτρισης ενός σώματος
άτομα και μόρια Άτομα και μόρια
1.4 ΤΡΟΠΟΙ ΗΛΕΚΤΡΙΣΗΣ ΚΑΙ Η ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ (1ο μέρος)
ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να, Διαδικασία του σχεδίου
(Μαθητές της Ε’ Τάξης) Δασκάλα Αναστασία Τσίλη Ε΄τάξη
Διημερίδα Αστροφυσικής
2.9 Υποατομικά σωματίδια – Ιόντα
Υποατομικά σωματίδια – Ιόντα
Ελληνογερμανική Αγωγή Εξωπλανήτης είναι κάθε πλανήτης που περιστρέφεται γύρω από ένα άλλο άστρο, είναι δηλαδή κάθε πλανήτης που ανήκει σε κάποιο.
6.4 ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ, ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ & ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ
ΣΤΟΧΟΣ : Ο μαθητής να μπορεί να, Προοπτική
Δυνάμεις – Σωματίδια Δυναμεις Εξ’ αποστάσεως Εξ’ επαφής Τα λεγόμενα σωματίδια φορείς δυνάμεων είναι υπεύθυνα για την αλληλεπίδραση των σωμάτων που βρίσκονται.
ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΕΡΕΗ ΥΓΡΗ ΑΕΡΙΑ ΡΕΥΣΤΑ
ΣΕΛΗΝΗ. Ο ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΓΗΣ
Γιώργος Χατζηπαναγιώτης
2ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
ΚΟΜΗΤΕΣ.
02. ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΥΛΗΣ – ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΦΟΡΤΙΟ
Χρήση Αναλογικών Μodels στη διδασκαλία της Χημείας.
ΑΤΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑ.
Άτομα και μόρια.
ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ.
 Πήραμε μια λεκάνη με νερό και βάλαμε μέσα έναν πορτοκαλί κόκκο που ονομάζεται Διχρωμικό Κάλλιο.  Παρατηρήσαμε ότι ο κόκκος άρχισε να διαλύεται και.
Δομή ατόμου Κάθε άτομο αποτελείται από: Πυρήνα και ηλεκτρόνια.
Η ΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ.
Κάντε κλικ για τη συνέχεια Δημιουργήθηκε από την Γκρούγια Πασχαλίνα Η κίνηση των μορίων.
Από τι είναι φτιαγμένος ο κόσμος μας; Ποιο είναι το πιο έξυπνο παιγνίδι του κόσμου;
Κατά τη διάρκεια των χιλιάδων ετών της ιστορίας της κινεζικής γλώσσας, μπορούμε να δούμε καθαρά πώς τα εργαλεία και τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για.
Ηλεκτρισμός Ο εκπαιδευτικός: Τουλιόπουλος Φώτης. Ο όρος ηλεκτρισμός είναι ένας πολύ γενικός όρος. Μπορεί να περιγραφεί ως ροή ενέργειας μέσα στην ύλη.
Τί τους θέλουμε τους επιταχυντές;
Πυροχημική ανίχνευση μετάλλων
ΑΤΟΜΙΚΗ ΘΕΩΡΙΑ: ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΑ.
Ειρήνη Ελμίρα Ευτυχία ΣΤ΄1
Υποατομικά σωματίδια - Ιόντα
Ηλιακο συστημα.
Η ΒΑΡΥΤΗΤΑ (ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ)
Σχετική ατομική και μοριακή μάζα
Το εσωτερικό της Γης.
Θερμότητα.
Οι καταστάσεις (ή φάσεις) της ύλης
Τεχνολογια υλικων Θεωρητική Εισαγωγή.
Υποατομικά σωματίδια – Ιόντα
ΚΕΦ 8 ΣΕΛ 43 ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΦ 11 ΣΕΛ 53 ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ 4
ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ : Οι Αλχημιστές
ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Χριστιάνα Αρης.
ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΣ- ατομο Μάθημα: Τεχνολογία Τμήμα: Γ΄2 Σχολική χρονιά: Πρότυπο Γυμνάσιο Ευαγγελικής Σχολής.
Ηλιακό Σύστημα.
Υποατομικά σωματίδια Ατομικός και μαζικός αριθμός Ισότοπα
Επαναληπτικές ερωτήσεις Φυσικής
PROJECT 4: ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
Αυτό είναι ένα ταξίδι το οποίο αρχίζει και τελειώνει με αποστάσεις δύσκολες να συλληφθούν με το ανθρώπινο μυαλό. Είναι καταγεγραμμένες σε επιστημονική.
Καταπληκτικό! Ήλεκτρον ή Κεχριμπάρι
Αυτές οι μηχανές λειτουργούν πάντα;
Εισαγωγή στα αέρια. Τα σώματα σε αέρια κατάσταση είναι η πιο διαδεδομένη μορφή σωμάτων που βρίσκονται στο περιβάλλον μας, στη Γη. Η ατμόσφαιρα της Γης.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΥΛΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ Παντού γύρω μας υπάρχει ύλη. Όλα τα σώματα, στερεά, υγρά ή αέρια, μικρά ή μεγάλα είναι φτιαγμένα από ύλη, όπως και εμείς οι ίδιοι. Η ύλη μπορεί να είναι σκληρή σαν το ατσάλι, μαλακή σαν την πλαστελίνη, αόρατη όπως ο αέρας, όμορφη όσο ένα λουλούδι. Ο κόσμος που μας περιβάλλει αποτελείται από υλικά σώματα. Μόνο στο κενό δεν υπάρχει ύλη.

ΥΛΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ Ο άνθρωπος εδώ και χιλιάδες χρόνια προσπάθησε να αξιοποιήσει την ύλη. Τη χρησιμοποίησε ως τροφή, κατασκεύασε από αυτήν ενδύματα και καταλύματα, την επεξεργάστηκε, για να κατασκευάσει εργαλεία και αντικείμενα που κάνουν τη ζωή του πιο εύκολη.

ΥΛΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ Η ύλη αποτελείται από μικροσκοπικά σωματίδια, τόσο μικρά που δισεκατομμύρια από αυτά χωρούν στο κεφάλι μιας καρφίτσας. Μικραίνοντας ένα δισεκατομμύριο περίπου φορές και παρατηρώντας προσεκτικά, θα ανακαλύπταμε επίσης ότι και τα μόρια αποτελούνται από μικρότερα σωματίδια ύλης, που ονομάζουμε άτομα. Αλλά και τα άτομα αποτελούνται από ακόμη μικρότερα σωματίδια, τα πρωτόνια και τα νετρόνια, που αποτελούν τον πυρήνα του ατόμου, και τα ηλεκτρόνια, που περιστρέφονται γύρω από τον πυρήνα.

Προσομοιώσεις ΥΛΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ Τα στερεά, υγρά και αέρια υλικά σώματα Τα υλικά σώματα τα διακρίνουμε εύκολα σε στερεά, υγρά και αέρια, ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται. Στα στερεά σώματα τα μόρια κινούνται πολύ κοντά το ένα στο άλλο και κοντά σε μόνιμες θέσεις τις οποίες δεν αλλάζουν, έτσι ώστε ούτε να πλησιάζουν μεταξύ τους ούτε να απομακρύνονται. Στα υγρά σώματα, τα μόρια κινούνται αλλάζοντας συνεχώς θέσεις, αλλά παραμένουν κοντά το ένα στο άλλο χωρίς να πλησιάζουν ή να απομακρύνονται μεταξύ τους. Στα αέρια σώματα, τα μόρια κινούνται ελεύθερα αλλάζοντας συνεχώς θέσεις, χωρίς να πλησιάζουν πολύ μεταξύ τους, μπορούν όμως να απομακρύνονται το ένα από το άλλο όσο είναι δυνατό. Προσομοιώσεις

Αλχημιστές Το Μεσαίωνα ( 14ος – 15ος αιώνας) οι αλχημιστές αναζητούσαν τρόπους, για να μετατρέψουν την ύλη από μία μορφή σε μία άλλη. Οι αλχημιστές χρησιμοποιούσαν περίεργες μεθόδους, στις οποίες εναλλάσσονταν η επιστημονική γνώση και η μαγεία. Βασική επιδίωξη των αλχημιστών ήταν να μετατρέψουν μία κοινή πέτρα σε πολύτιμο χρυσάφι. Είναι σίγουρα περιττό να αναφέρουμε ότι δεν τα κατάφεραν ποτέ!

ΥΛΙΚΑ ΣΩΜΑΤΑ Διαβάζουμε από το βιβλίο μαθητή (πράσινο): σελ. 12 – όλη σελ. 13 – Αλχημιστές σελ.15 – τα στερεά, υγρά και αέρια