Στισ γειτονιεσ των Αστεγων

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Παρουσίαση του θεσμού των Ολοήμερων Δημοτικών Σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Το παράδειγμα του 4 ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης 1.
Advertisements

O ρόλος του γονιού στην Ψυχοκινητική Ανάπτυξη του παιδιού. Κάτια Σοφιανού Παιδίατρος –Aναπτυξιολογος 2015.
Δ.Π.Θ. ΤΕΦΑΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ «ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ» ΜΑΘΗΜΑ: ΚΙΝΗΣΗ, ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΑΘΗΣΙΑΚΕΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΕΣ Υπεύθυνη καθηγήτρια Μ. Μιχαλοπούλου.
Εργασία Ecomobility Εκπαιδευτήρια Καντά Έτος: 2012 Υπεύθυνη Καθηγήτρια : Τζώρτζη Μαρία.
ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ »
Κεφάλαιο 23 Η ζωή στις εύκρατες περιοχές. Εύκρατες περιοχές Εύκρατες ονομάζονται οι περιοχές που βρίσκονται ανάμεσα στην τροπική ζώνη και τις πολικές.
Κεφάλαιο 33 Οι σχέσεις των κρατών της Ευρώπης και η Ευρωπαϊκή Ένωση.
ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΕΣ ΕΠΗΛΗΨΙΑ ΗΛΙΑΣΗ ΘΕΡΜΟΠΛΗΞΙΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΘΕΩΡΙΑ.
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Ι. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Θεολόγος Καθηγητής DEA Εκκλησιαστικής Ιστορίας ΑΠΘ Δρ. Θεολογίας ΑΠΘ a
Κεφάλαιο 28 Η χλωρίδα και η πανίδα – Η βλάστηση της Ευρώπης.
Μαρία Η. Χαϊτίδου – Άννα Σπύρτου. Παιδαγωγική Γνώση Περιεχομένου (ΠΓΠ): μια γνώση αποκλειστική των εκπαιδευτικών Παιδαγωγική Γνώση Περιεχομένου (ΠΓΠ):
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΧΩΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΣΕ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ.
Προγραμματισμός Δράσης Επιχείρησης.
Η εκπαίδευση δεν ήταν πάντοτε όπως σήμερα ….
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ:ΕΝΑ ΕΥΡΥ ΠΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΖΗΤΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ.
Δημιουργία-Επιμέλεια: Φιλιππούσης Γεώργιος
Οθόνη εισόδου στο περιβάλλον του λογισμικού
Ποιες είναι οι πιθανές παρενέργειες των ΟΒΕΑ;
ΟΡΙΣΜΟΙ ΑΡΘΡΟ 31: ΟΡΙΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ…………………………………………….
ΦΑΙΑΚΙΔΑ: ΕΝΟΤΗΤΑ 11 ζ Η Φαιακίδα αποτελεί ένα επεισόδιο της ενότητας του “Νόστου” της Οδύσσειας (αγώνας του Οδυσσέα να επιστρέψει στην Ιθάκη).
Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση
Δρ. Χριστακόπουλος Γιάννης
ΤΙΤΛΟΣ ανοιχτης εκπαιδευτικης πρακτικης
Μαρία Η. Χαϊτίδου – Άννα Σπύρτου
Αντωνιάδου Σοφία Ζυγούρης Φώτης Καπουλίτσας Θανάσης
ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Ένα σώμα μπορεί να βρεθεί σε τρεις φυσικές καταστάσεις. Π.χ. Το νερό το συναντάμε στη φύση ως ΑΕΡΙΟ (υδρατμοί στα σύννεφα) ΣΤΕΡΕΟ.
Kant: Ηθική Φιλοσοφία Ενότητα 1η:Αγαθή Βούληση Παύλος Κόντος
Η πολύ λαίμαργη φάλαινα που έφαγε την θάλασσα (του Ευγένιου Τριβιζά)
Αισθητηρας λ 13/4/2018.
Παρουσίαση θέματος – Προϋποθέσεις επιτυχίας
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΡΙΑΝΟΥ ΣΤΗ Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ Λιναρίτη Μαρία 6ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.
1η Νοσηλευτική Ημερίδα Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Νοσηλευτικής
Το νερο στη λογοτεχνια και στην επιστημη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΕΛ ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ ΣΧ. ΕΤΟΣ ΜΑΘΗΤΕΣ: Επιβλέποντες εκπαιδευτικοί:
3ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής
Οι κάτοικοι και τα κράτη της Αφρικής
Κεφάλαιο 22 Η ζωή στα τροπικά δάση.
Σχολικός εκφοβισμός Ιστορίες (1ο μέρος) Παρατηρητές
Ήθη και έθιμα της Κεφαλονιάς
Αξιολόγηση VIDEO μικροδιδασκαλίας
Δράσεις και προτάσεις για το
Δημιουργική εργασία ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗΣ
Καρέκλη Ελένη Βοσινάκης Παντελής Ευαγγελακάκης Κωνσταντίνος
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
Θέμα Μεταπτυχιακής Εργασίας
7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου Κρήτης
3ο Γυμνάσιο Τούμπας Θεσσαλονίκης Προκοπίου Αικατερίνη Φιλόλογος
Η Ένταξη παιδιών με απώλεια ακοής στη γενική εκπαίδευση
ΒΙΟΛΟΓΙΑ Γ΄ΛΥΚΕΙΟΥ Γενικησ παιδειασ
ΛΙΠΙΔΙΑ.
Κεφάλαιο 35 Τα κράτη της Ασίας.
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 2o ΓΕΛ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ.
1ο Γυμνάσιο Ανατολής Σχολικό έτος
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Πα.Γ.Ν.Η.)
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο
ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΔΑΛΚΥΡΙΑΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 2014.
Η θέση και το φυσικό περιβάλλον της Νότιας Αμερικής
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Σχ. Έτος: ……3Ο ΓΕΛ ΓΛΥΦΑΔΑΣ………
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ
ΑΡΙΣΤΕΙΑ & ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η ζωή στις πολικές περιοχές
Επιστημονική Υπεύθυνη: Αλεξάνδρα Ανδρούσου Επόπτης: Σταύρος Σταύρου
B' ΤΑΞΗ Το εσωτερικό του Η/Υ
59ο Γενικό Λύκειο Αθηνών Σχολικό έτος
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014 – 2020
Ερευνητικη εργαςια Α΄ Λυκειου Τιτλος: "Τροποι ψυχαγωγιας των εφηβων" Τμημα : Α5 δευτερο τετραμηνο γΕΛ Παιανιας, ςχολικο ετος:
Γυμνάσιο Κωνσταντινουπόλεως Στροβόλου
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΝ ΨΗΦΙΑΚΟ ΚΟΣΜΟ
Γνωστική ανάπτυξη Piaget
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Στισ γειτονιεσ των Αστεγων

Ομάδα 1η: «Οι λόγοι που τους οδήγησαν στο δρόμο» Παππάς Βασίλης Πεππέ Μαρία Ελένη Παυλίδης Γιάννης Πίττα Χριστιάννα Πλακίδας Λευτέρης

Άστεγος είναι μόνο όποιος κοιμάται στο δρόμο;

Άστεγοι είναι: ---- Όσοι μένουν στο δρόμο: Σε χαρτόκουτα ή σε παγκάκια. ----Όμως είναι κι αυτοί που φιλοξενούνται προσωρινά σε ξενώνες ή φίλους Καθώς και ----όσοι μένουν σε σπίτια, αλλά δεν έχουν τα απαραίτητα να ζήσουν. Κομμένο ρεύμα, νερό και χωρίς τρόφιμα.

Ποιοι είναι οι λόγοι που τους οδήγησαν στον δρόμο;

Γιατί; Παλιότερα: ---- Από αντίδραση στον καταναλωτισμό ή επειδή τους εγκατέλειψαν οι δικοί τους. Σήμερα ---- Η οικονομική κρίση προκαλεί μακροχρόνια ανέργους ----η εξάρτηση από ναρκωτικά, η απουσία μιας οικογένειας, η μετανάστευση και η προσφυγιά.

«Η αστεγία απέχει μόνο δυο μηνιάτικα απ` τον καθένα μας»

2η ομάδα: ««Συνθήκες ζωής των αστέγων» Ρηγοπούλου Αναστασία Σαπουλίδη Φωτεινή Σκόρδος Μιχάλης Σχίλλο Σωτήρης Χαρίτου Γαρυφαλιά

Πού σιτίζονται, πού πλένονται, πού βρίσκουν τα φάρμακά τους;

Σκληρός ο χειμώνας και το καλοκαίρι Οι πιο σκληρές μέρες για τους αστέγους είναι οι πολύ ζεστές και οι πολύ κρύες χειμωνιάτικες νύχτες. Τότε φιλοξενούνται σε ειδικές κλιματιζόμενες αίθουσες που διαθέτουν οι δήμοι, αλλά δυσκολεύονται να αφήσουν το πόστο τους, επειδή δεν είναι σίγουροι ότι θα το ξαναβρούν.

μπορούν για λίγα βράδια να φιλοξενηθούν σε ξενώνες, να σιτισθούν σε κουζίνες αλληλεγγύης που οργανώνουν οι δήμοι, οργανώσεις πολιτών και η εκκλησία.

Όμως, η ζωή μπορεί ακόμα και τώρα να δώσει κάποιες μικρές χαρές. Μουντιάλ Αστέγων Όμως, η ζωή μπορεί ακόμα και τώρα να δώσει κάποιες μικρές χαρές. https://www.youtube.com/watch?v=gvnPaVigRuQ

Οι Άστεγοι φωτογραφίζουν

Το βλέμμα των αστέγων Η ματιά σε αντικείμενα πεταμένα, σε ανθρώπους του δρόμου, σε πρόσωπα αόρατα. Μια άλλη αφήγηση της κρίσης, απ` όσους την έζησαν στο πετσί τους.

3η ομάδα: «Πώς αντιμετωπίζονται οι Άστεγοι;» Περφούντη Γκρέτα Ρέλλια Παυλίνα Σπαντιδάκη Μαριάννα Χατζάκη Ευαγγελία Χατζηθεοδώρου Αθηνά

Πώς αντιμετωπίζονται οι άστεγοι;

Ο πολιτισμένος κόσμος σήμερα: Στις ΗΠΑ Αστυνομικοί σκοτώνουν άστεγο Γαλλία: Πέντε άστεγοι νεκροί από το κρύο. Πεθαίνει ένας κάθε 20 ώρες Γαλλία: Οι ταυτότητες της ντροπής: Αναγκάζουν τους αστέγους να φορούν ταμπελάκι με κίτρινο τρίγωνο! Πάτρα: Ραντίζουν με χλωρίνη τρόφιμα στα σκουπίδια ώστε να μην τα παίρνουν οι άποροι ΗΠΑ: Ποινικοποιούν αστέγους και συσσίτια!

Οι πολίτες; https://www.youtube.com/watch?v=9Wk38bW8whc

Οι δικές μας ταμπέλες Είναι οι ταμπέλες που κρατά ο καθένας μας την ώρα που προσπερνά έναν άστεγο, χωρίς να ακουμπήσει το βλέμμα πάνω του: Φόβος αδιαφορία άγχος Ο εαυτός μου επιβίωση βιασύνη ανασφάλεια απόλυση άγνοια Ψώνια ενόχληση

4η ομάδα: «Δομές αλληλεγγύης» Παππά Χριστίνα Παπαντωνάκη Εύα Πολάτογλου Χρυσάφης Ταργαζίκη Υπαπαντή Τσιμπούρης Γιώργος

Υπάρχουν δομές αλληλεγγύης;

Όταν η πολιτεία αδιαφορεί…..

5η ομάδα: «Σχεδία» Σιταρά Μαργαρίτα Τσουβελεκάκης Αιμίλιος Τσούμα Καλλιόπη Φλώκης Παναγιώτης Χαρμπής Γιώργος

«Σχεδία»

Το περιοδικό δρόμου Θα το βρείτε σε κεντρικά σημεία της Αθήνας και έξω από τους σταθμούς του Μετρό. Η τιμή του 3 ευρώ (τα μισά για τον πωλητή κ τα υπόλοιπα για την επανέκδοση της Σχεδίας) Το πουλούν άνεργοι και άστεγοι της Αθήνας. Το μοναδικό περιοδικό δρόμου στην Ευρώπη όπου υπάρχει λίστα αναμονής πωλητών. Στόχος: Η κοινωνικοποίηση των ανθρώπων του περιθωρίου και Η επιβίωση και επανένταξή τους στην κοινωνία

Αόρατες διαδρομές

Δράσεις της Σχεδίας Αόρατες Διαδρομές:  ένα πρόγραμμα περιηγήσεων στο κέντρο της Αθήνας με οδηγούς (νυν και πρώην) αστέγους. Αόρατες, όπως αόρατοι και οι άνθρωποι του δρόμου Ο χάρτης της διαδρομής: Ξενώνες φιλοξενίας, Κέντρα Σίτισης, Δομές στήριξης. (Σωκράτους, Μενάνδρου, Ζήνωνος, Πειραιώς: οι δρόμοι που συνήθως αποφεύγουμε, εμείς οι «κανονικοί» )

Αόρατες διαδρομές…

Όλοι μπορούμε………..

«Ένας καφές σε περιμένει» Ένα μεγάλο δίκτυο καταστημάτων σας περιμένει να προπληρώσετε (κεράσετε) έναν καφέ που θα τον απολαύσει ένας άστεγος. Στη δική μας περιοχή (Βύρωνας) θα τον βρείτε στην «Πάστα Φλώρα».

Η συνέντευξη

Η συνέντευξη: Οι μαθητές Σωτήρης Σχίλλο και Παναγιώτης Φλώκης συναντήθηκαν στα γραφεία του περιοδικού «Σχεδία» και στο κοινωνικό πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα «Λαμπηδόνα» με συνεργάτη του περιοδικού και δύο αστέγους που φιλοξενούνται σε ξενώνα. Από τη συνέντευξη, τις ερωτήσεις της οποίας συνέταξε ομάδα μαθητών της ερευνητικής, ένα μέρος δημοσιεύουμε στο video που ακολουθεί.

Ευχαριστούμε ---Το Γιώργο Αράπογλου, συνεργάτη του περιοδικού «Σχεδία», τον Αντώνη και τον Ξενοφώντα για τη συνέντευξη που μας έδωσαν. ---Επίσης, ευχαριστούμε το φωτογράφο Σπύρο Στάβερη για τον πολύτιμο χρόνο που διέθεσε τόσο για μια πρώτη επαφή με τον κόσμο της φωτογραφίας όσο και για την παρουσία του στις «Αόρατες Διαδρομές». Υπεύθυνη Προγράμματος: Μαρρέ Παναγιώτα.