H μεγαλη εκρηξη.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Γένεση, εξέλιξη και μέλλον του Σύμπαντος
Advertisements

Ανάλυση του πλαισίου αλλαγών/ Case studies Γεώργιος Μιχαήλ Κλήμης ΜΒΑ, PhD Πάντειο Πανεπιστήμιο.
GEORGES LEMAITRE ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΔΑΝΑΗ ΑΓΓΕΛΙΔΑΚΗ
CERN- Εκπαίδευση Τεχνολογία Συνεργασία Έρευνα και Ανακάλυψη Εμμανουήλ Τσεσμελής (CERN) 16 Νοεμβρίου 2011.
Αναστασιάδης Αντώνιος 1 Ερευνητική Εργασία 1η 1η 1η 1η Ομάδα ΝΤΟΥΣΝΙΚΟΥ Μανώλης ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ Γιάννης ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ Παναγιώτης ΜΙΚΡΟΠΟΥΛΟΣ Μιχάλης ΠΕΤΣΙΑΝΗΣ.
Σχεδιασμός Προγράμματος αλλαγής: Οι επιλογές Γεώργιος Μιχαήλ Κλήμης ΜΒΑ, PhD Πάντειο Πανεπιστήμιο.
ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ Η ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΕΊΝΑΙ EΝΑ ΑΠO ΤΑ ΟΜΟΡΦΟΤΕ- ΡΑ ΑΞΙΟΘΕ- ΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.
Ταξινόμηση κατά Hubble, Σμήνη Γαλαξιών, Σκοτεινή Ύλη
H ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ
0,20 € 1 € 2 € 4 € 6 € 9 € 12 € 0,10 € 3 € Ποιό είναι το νόμισμα της Αγγλίας;
1 Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών Σε συνεργασία με: την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος 4 ο Τριήμερο.
9. Αρχή και πορεία του κόσμου
Οικονομία και οικολογία στην ενέργεια Γίνεται; Το χρώμα της ενέργειας Ομάδα: Big Bang Κρασσά Θάλεια Λιάπη Εμμέλεια Μιλιόνη Λαμπρινή Μιχόπουλος Μανώλης.
Το Σύμπαν.
Σύγχρονα εργαλεία on-line εκπαίδευσης για τις φυσικές επιστήμες
Διημερίδα Αστροφυσικής
BIG BANG Πτολεμαϊκό και Κοπερνίκειο Σύστημα
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.
Η περιοχή του σχολείου μας ΤΑΞΗ Γ΄ 2 Η ΕΝΟΤΗΤΑ 1 η Παρουσίαση.
Order of Adjectives 1.Opinionγνώμη 2.Sizeμέγεθος 3.Ageηλικία 4.Shapeσχήμα 5.Colourχρώμα 6.Originκαταγωγή 7.Materialυλικό 8.Purposeσκοπός 9.+ Objectτο αντικείμενο,
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΚΟΖΑΝΗΣ 2 Ο ΓΕΛ ΚΟΖΑΝΗΣ Θ έμα:«Από το σύμπαν στο μικρόκοσμο, κυνηγώντας το σωματίδιο Higgs» ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ:
Μαθηματικά και Λογοτεχνία
ΘΡΗΣΚΕΙΑ & ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΦΥΣΙΚΗ
Ο. Τ. Ο. Ε. – Ημερίδα Το οικονομικό περιβάλλον που διαμορφώθηκε στην Ελλάδα από : τις επιπτώσεις της διεθνούς χρηματοπιστωτικής κρίσης από.
Small spaces Big ideas! ΜΙΚΡΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ. ΠΟΛΛΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΕΝΙΑΙΟΣ ΧΩΡΟΣ/ΔΙΑΧΩΡΙΣΤΙΚΑ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ ΤΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ.
Εταιρική Ταυτότητα Τα τελευταία 52 χρόνια, η ΕΨΙΛΟΝ ΕΨΙΛΟΝ Α.Ε. παράγει κυρίως πλάκες επίστρωσης και κυβόλιθους, υψηλής ποιότητας, με μεγάλη αντοχή στο.
Ε ΝΔΙΑΜΕΣΗ ΕΞΕΤΑΣΗ Άντρη Τζιωνή. Δ ΙΣΑΚΧΑΡΙΤΕΣ 2 σάκχαρα ενωμένα Σακχαρόζη: Γλυκόζη+ Φρουκτόζη “επιτραπέζια ζάχαρη” Προέρχεται από τα ζαχαροκάλαμα και.
Ευρωπαϊκή Δημόσια Πολιτική Σπύρος Μπλαβούκος Δημήτρης Μπουραντώνης
Βαρύτητα-Βαρυτικά Κύματα. Φύση της Βαρύτητας-Νευτώνεια φυσική Isaac Newton ( ) Ο Νεύτων περιέγραψε στον νόμο της παγκόσμιας έλξης την βαρύτητα.
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ IDentifEYE ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ - ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 8-11.
Σπύρος Καλτσάς Ακαδημία Πλάτωνος – Προγράμματα για ενήλικες πολίτες 9 ος κύκλος 2.2 – Από το Big Bang στο σήμερα Asteroid day 30/6/15.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Παράθυρο με θέα τη Γη 3ο ΓΕΛ Παλαιού Φαλήρου ο τετράμηνο
Σχολικός Εκφοβισμός 1.Συναισθηματικός 2.Σωματικός 3.Ηλεκτρονικός
Ας δούμε σε ποιο ενεργειακό επίπεδο μπορείς να φτάσεις!
Η κοσμολογία ως περιγραφή του συνόλου της ύλης
1η θεματική ενότητα Εισαγωγή
«ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»
Αγγλία Παναγιώτα Μαριάννα.
Στρατηγικές ελέγχου ολοκλήρωσης
Εργαστήρι για «Ευφυή συστήματα συμψηφισμού» Πιλοτικό πρόγραμμα εγκατάστασης έξυπνων μετρητών Από τους στόχους στην υλοποίηση Ιωάννης Παπαγεωργίου Αρχή.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ
Τι είναι; Τι περιλαμβάνει;
Γενικό Λύκειο Αναβύσσου Ερευνητική εργασία Β΄ τάξης Σχολικό έτος:
Project Ο ΈΡΩΤΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ:ΑΛΕΞΙΟΥ ΜΑΡΙΑ
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ Έλενα Σιδέρη ΤΜΗΜΑ: Β3.
Υπεύθυνος καθηγητής: Παλάσκας Μιχάλης
ΜΙΑ ΠΑΝΟΡΑΜΙΚΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΚΟΣΜΟΛΟΓΙΑΣ
Ερωτήσεις Ποιες οι μεγάλες διαμάχες του 20ου αιώνα
ΔΙΑΣΤΗΜΑ Πληροφορίες, εικόνες και άλλα σχετικά.
Ένα ταξίδι με πολύ φαντασία
Οι εβραϊκές και οι χριστιανικές χρονολογήσεις για την αρχή της Δημιουργίας και οι απόψεις της Σύγχρονης Αστροφυσικής Στράτος Θεοδοσίου αφυπηρετήσας Αναπληρωτής.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ
ALICE in PLASMA-LAND.
Παρουσίαση Ερευνητικών Ενδιαφερόντων
Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον ΑΕΠΠ
This is your presentation title
ΕΘΙΜΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Στη Γερμανία το διάστημα που προηγείται των Χριστουγέννων είναι πολύ σημαντικό. Για τις οικογένειες τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα,
Πυρηνική Φυσική και Φυσική Στοιχειωδών Σωματιδίων (5ου εξαμήνου, χειμερινό ) Τμήμα T2: Κ. Κορδάς & Δ. Σαμψωνίδης Μάθημα 1β Μια εισαγωγή στο αντικείμενο.
BIG ISSUES IN SMALL HANDS
ΤΡΟΠΟΙ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΜΙΑΝΤΟΥ ΣΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ & ΕΔΑΦΗ
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ.
Το project παρουσιάζουν
Το project παρουσιάζουν
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018 Δώρο 25 αναπτήρες
Προκλήσεις Ολιστικής Αναπτυξιακής Στρατηγικής
ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ERP
Ανοιχτά Δεδομένα στην Ελλάδα: από το Παρόν στο Μέλλον
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ -ΣΥΝΘΕΤΑ ΥΛΙΚΑ
Μεταγράφημα παρουσίασης:

h μεγαλη εκρηξη

Τι είναι η μεγάλη έκρηξη; o Η Μεγάλη Έκρηξη (Big Bang, Μπιγκ Μπανγκ) είναι κοσμολογική θεωρία σύμφωνα με την οποία το σύμπαν δημιουργήθηκε από μια υπερβολικά πυκνή και θερμή κατάσταση, πριν από περίπου 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια. o Η θεωρία αυτή για τη δημιουργία του σύμπαντος είναι η πιο διαδεδομένη αυτή τη στιγμή στην επιστημονική κοινότητα.

Ποια είναι η Θεωρία αυτής της έκρηξης; Εισηγητής της θεωρίας υπήρξε ο Βέλγος Αββάς και αστρονόμος Ζωρζ Λεμαίτρ. Ύστερα από τις διαπιστώσεις ότι: o Οι λύσεις της Θεωρίας της σχετικότητας προέβλεπαν ως αρχή του Σύμπαντος μια μαθηματική ανωμαλία. o Εφόσον η εντροπία (το μέτρο της αταξίας) του σύμπαντος ολοένα και αυξάνει θα υπήρχε στιγμή στο παρελθόν με ελάχιστη εντροπία όπου η ύλη θα είχε την μέγιστη δυνατή πυκνότητα.

Με βάση αυτές τις δύο παρατηρήσεις πρότεινε ως αρχή του σύμπαντος το αρχικό άτομο, όπου ολόκληρη η μάζα του Σύμπαντος είναι συγκεντρωμένη σε ένα και μοναδικό σημείο και οχωρόχρονος δεν έχει ακόμα δημιουργηθεί. Το αρχικό άτομο εν καιρώ εξερράγη και από την ύλη που εκτοξεύτηκε δημιουργήθηκαν οι γαλαξίες και τα αστέρια.

Ποια είναι τα στάδια της μεγάλης έκρηξης; Διαστολή Σύμπαντος Βίαιο φαινόμενο κατά το οποίο ο χώρος μεταξύ των γαλαξιών αυξανόταν με ταχύτητα μεγαλύτερη του φωτός. Ακτινοβολία μικροκυμάτων Ο Πενζίας και ο Γουίλσον ανακάλυψαν μια ακτινοβολία (-270 C) η οποία ερχόταν ομοιόμορφα από κάθε πλευρά του σύμπαντος. Κατανομή Γαλαξιών Διαπιστώθηκε ότι η πυκνότητα των γαλαξιών πρέπει να μειώνεται όσο αυξάνεται η ηλικία του σύμπαντος.

Το «πριν» της μεγάλης έκρηξης… Ο χρόνος και ο χώρος δεν είχαν οντότητα. Υπήρχε μόνο ο κοσμικός πυρήνας, ο αρχικός εκείνος σπόρος των απεριόριστων διαστάσεων, που περιέκλειε μέσα του ολόκληρο το σύμπαν. Τα πάντα ήταν συγκεντρωμένα σε εναν χώρο μικρότερο από άτομο. Ο χρόνος και ο χώρος, όλα άρχισαν με τη "Μεγάλη Έκρηξη". Έτσι, δεν έχει κανένα νόημα να μιλάει κάποιος για γεγονότα που συνέβησαν πριν από την Ώρα Μηδέν, γιατί πριν από αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ροή του χρόνου.

Ο χρόνος και ο χώρος, όλα άρχισαν με τη "Μεγάλη Έκρηξη" Ο χρόνος και ο χώρος, όλα άρχισαν με τη "Μεγάλη Έκρηξη". Έτσι, δεν έχει κανένα νόημα να μιλάει κάποιος για γεγονότα που συνέβησαν πριν από την Ώρα Μηδέν, γιατί πριν από αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ροή του χρόνου.

Εργάστηκαν οι παρακάτω μαθητές: Ελευθερία Ντούλια Ευριδίκη Ουζούνη Βάσια Μπιζντούνα Κώστας Παναγιωτόπουλος