Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ένα ταξίδι με πολύ φαντασία

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ένα ταξίδι με πολύ φαντασία"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ένα ταξίδι με πολύ φαντασία
ΔΙΑΣΤΗΜΑ Ένα ταξίδι με πολύ φαντασία

2 Πώς δημιουργήθηκε ο κόσμος;
Κατά επιστημονικής άποψης, ο κόσμος δημιουργήθηκε από τη σύγκρουση τεράστιων κομητών φτιαγμένους από σκόνη. Έτσι, από μια έκρηξη ονόματι “Big Bang”, δημιουργήθηκε το σύμπαν. Ως δημιουργισμός, στην πιο ευρεία μορφή του, εννοείται η θρησκευτική πίστη πως το σύμπαν και η ζωή δημιουργήθηκε εκ του μηδενός από μια θεϊκή οντότητα, απορρίπτοντας κατά αυτό τον τρόπο τις γνωστές επιστημονικές εξηγήσεις σχετικά με τη δημουργία του κόσμου και ειδικότερα την εξελικτική βιολογία.

3 Ηλιακό Σύστημα Το Ηλιακό σύστημα περιλαμβάνει τον Ήλιο και όλα τα αντικείμενα τα οποία κινούνται σε τροχιά γύρω από αυτόν μέσα στο πεδίο βαρύτητάς του, είτε περιστρεφόμενα άμεσα γύρω από αυτόν είτε κινούμενα σε τροχιές γύρω από άλλα σώματα που κινούνται γύρω από τον Ήλιο.

4 Πλανήτες Πλανήτης, σύμφωνα με τον σύγχρονο ορισμό της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης (IAU), ονομάζεται κάθε ουράνιο σώμα που (α) βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο και όχι γύρω από κάποιο άλλο σώμα, (β) διαθέτει επαρκή μάζα και βαρύτητα ώστε να έχει αποκτήσει σφαιρικό σχήμα και (γ) κυριαρχεί στην τροχιακή ζώνη στην οποία κινείται. Οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι οκτώ: Ερμής, Αφροδίτη, Γη, Άρης, Δίας, Κρόνος, Ποσειδώνας και Πλούτωνας.

5 Διαστημικές Αποστολές
Η εξερεύνηση του διαστήματος είναι η φυσική εξερεύνηση των ουράνιων σωμάτων και γενικά οτιδήποτε περιλαμβάνει τις τεχνολογίες, την επιστήμη, και την πολιτική σχετικά με τις διαστημικές προσπάθειες. Στις 4 Οκτωβρίου 1957 δόθηκε μία μεγάλη ώθηση στον συγκεκριμένο τομέα με την εκτόξευση του Σπούτνικ 1, του πρώτου ανθρώπινου κατασκευάσματος που μπήκε σε τροχιά, η οποία έδωσε το έναυσμα για τον διαστημικό αγώνα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Σοβιετικής Ένωσης. Ο πρώτος άνθρωπος που πήγε στο διάστημα ήταν ο Γιούρι Γκαγκάριν με το Βοστόκ 1 το 1961.

6 Κομήτες και Αστεροειδής
Οι κομήτες είναι ουράνια σώματα που σε αντίθεση με τους απλανείς αστέρες και τους πλανήτες παρουσιάζουν όψη νεφελώδη (κόμη), ενώ η ύλη από την οποία συνίστανται μερικές φορές επιμηκύνεται υπό μορφή μακριάς ουράς όταν διέρχονται κοντά από τον Ήλιο. Οι αστεροειδείς είναι τα μικρά σώματα του Ηλιακού συστήματος, που είναι σε τροχιά γύρω από τον Ήλιο. Η συντριπτική πλειονότητα των αστεροειδών είναι συγκεντρωμένη σε δύο Ζώνες: στην Κύρια ζώνη αστεροειδών και στη Ζώνη του Κάιπερ.

7 Μαύρες Τρύπες Μαύρη τρύπα είναι μια συγκέντρωση μάζας σημαντικά μεγάλης ώστε η δύναμη της βαρύτητας να μην επιτρέπει σε οτιδήποτε να ξεφεύγει από αυτή, παρά μόνο μέσω κβαντικής συμπεριφοράς. Το βαρυτικό πεδίο είναι τόσο δυνατό, ώστε η ταχύτητα διαφυγής κοντά του ξεπερνά την ταχύτητα του φωτός. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι τίποτα, ούτε καν το φως, δεν μπορεί να ξεφύγει από τη βαρύτητα της μαύρης τρύπας, εξ ου και η λέξη «μαύρη».

8 Δεν είμαστε μόνοι! Τα ΑΤΙΑ έχουν συνδεθεί εδώ και χρόνια με την ύπαρξη ευφυών όντων από άλλους πλανήτες και τις επισκέψεις τους στον πλανήτη μας. Κατά τη θεωρία αυτή, τα ΑΤΙΑ είναι τα μεταφορικά σκάφη (διαστημόπλοια) των εξωγήινων αυτών όντων από τον πλανήτη τους στον δικό μας ή και αλλού. Όλα αυτά είναι ψέματα. Ωστόσο, έχουν ανακαλυφθεί εξωγήινοι μικροοργανισμοί στον πλανήτη Άρη.

9 Προστασία Η Γη προστατεύεται από μια αέρια ασπίδα που ονομάζεται ατμόσφαιρα. Η ατμόσφαιρα μας προστατεύει από κομήτες, αστεροειδής κ.α. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια η ατμόσφαιρα αρχίζει να καταστρέφεται από την τρύπα του όζοντος.

10 Το διάστημα είναι τεράστιο με πολλούς κινδύνους.
Σας ευχαριστούμε για την παρακολούθηση!


Κατέβασμα ppt "Ένα ταξίδι με πολύ φαντασία"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google