11 ερωτήσεις για τη διατροφή

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.
Advertisements

Η ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ.
Ισορροπημένη διατροφή
ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΚΑΙ ΒΛΑΒΕΡΕΣ ΤΡΟΦΕΣ
Πυραμίδα Υγιεινής Διατροφής
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΦΥΤΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Γ΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΕΛΛΗ -ΨΥΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
Εργασία για > Παπαδοπούλου Νικολέτα ΒΛ2 Σχολικό Έτος:
Διατροφή και υγεία «Οι κακοί ζουν για να τρώνε και να πίνουν, ενώ οι καλοί τρώνε και πίνουν για να ζήσουν» ΣΩΚΡΑΤΗΣ.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ : «ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ»
Μεσογειακή Διατροφή Μαρίνα Πόγκα Διαιτολόγος Διατροφολόγος
Χαράλαμπος Σπύρου Δάσκαλος ΛΕΥ14Γ3_Α06Δ 28/2/2006
ΜΑΘΗΜΑ :ομαδεΣ τροφιμων
Τι είναι η χοληστερόλη και γιατί μας ενδιαφέρει;
ΧΟΛΗΣΤΕΡΟΛΗ (ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ)
Τα μυστικα της υγειασ… για μικρουσ μαθητεσ
ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
τρώω καλύτερα ζω καλύτερα
Διονύσης Αναστάσιος Ομάδες Τροφών.
Μαθαίνω για τις… Ομαδεσ τροφιμων.
ΣΤΟΧΟΙ Ξηροί καρποί Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ:
ΤΡΩΝΕ ΣΩΣΤΑ ΟΙ ΝΕΟΙ;.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ.
Υγιεινή Διατροφή Αγωγή Υγείας Λουκάς Κμιέτσικ Χρήστος Αγγελόπουλος
Ομάδα 5η: Λίπη και έλαια.
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΟΜΑΔΑ:ΚΑΒΟΥΡΟPATTY.  Yγιεινή διατροφή εξασφαλίζει την υγεία αλλά και βελτιώνει την σωματική απόδοση. O καθορισμός της χρήσης.
Πρωτεΐνες & Υδατάνθρακες
Ομάδες Τροφών Ιωάννα & Σταυρούλα.
Μάθημα Οικιακής Οικονομίας Καθηγήτρια: Γκουτζουρέλα Μαρία
Ομάδες Τροφών Ελευθερία ΣΤ’1.
Η πυραμίδα των τροφίμων!
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ♪ ΑΦΘΟΝΙΑ ΤΡΟΦΩΝ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ (ΦΡΟΥΤΑ,ΛΑΧΑΝΙΚΑ,ΠΑΤΑΤΕΣ,ΟΣΠΡΙΑ) ♪ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ♪ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΩΝ.
Γιώργος Αθανασόπουλος Κατερίνα Αθανασοπούλου
Το πιο απαραίτητο υλικό για μια καλή σπιτική μαγειρική είναι η αγάπη για εκείνους για τους οποίους μαγειρεύεις Ομάδες τροφίμων.
Συνιστώμενες Διατροφικές Οδηγίες για τη διατήρηση υγιούς σωματικού βάρους Μπίλιου Διαμάντω Διαιτολόγος-Διατροφολόγος Εξειδικευμένη στις Διατροφικές.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ Α ΤΑΞΗ
ΠΑΧΥΣΑΡΚΙΑ Επιμέλεια παρουσίασης Καλοδήμου Ιωάννα
"Υγειηνή Διατροφή" Τα παιδιά χρειάζονται μία ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες του οργανισμού.
Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Ο γλυκός εχθρός της υγείας μας Σχολικό έτος Υπεύθυνοι καθηγητές: ΓΑΛΑΝΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΤΣΟΠΕΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ.
ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟΙ MASTER CHEF
Διατροφή & θηλασμός Νάσια Πασχαλέρη Διαιτολόγος-Γεροντολόγος(MSc)
Μάθημα διαιτολογίας C.D.A. College Limassol Χειμερινό εξάμηνο 2014 ΑΝΤΩΝΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ - ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ.
ΔΙΑΤΡΟΦΗ 3 ος Διαγωνισμός Έφηβου Μεσσήνιου Καταναλωτή.
Νερό Η σημασία του νερού στο σώμα μου. Γεια σας!!! Με λένε Άκη Νεράκη και θα σας διηγηθώ για ποιο λόγο με χρειάζεται το σώμα σας. Μια ιστορία απο τον Γιάννη.
Λίπη και έλαια Παπαηλιού Άννα.
BABY BOOM. HOW THE FIRST NINE MONTHS SHAPE THE REST OF YOUR LIFE.
Πεπτικό σύστημα Από τι αποτελείται το πεπτικό σύστημα;
Ισοζύγιο Ενέργειας Και Έλεγχος Βάρους θεωρεία & Άσκηση Πράξης ΕΞΑΜΗΝΟ Γ’
Πρόγραμμα Comenius Γυμνασίου Ζαγοράς Διατροφικές συνήθειες εφήβων Δεν ακολουθούν πρόγραμμα στη διατροφή τους Συνήθως δεν τρώνε πρωϊνό Καταναλώνουν.
ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΑΝΝΑ-ΜΑΡΙΑ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΓΕΩΡΓΙΑ ΡΟΥΠΑ.
ΑΠΟ ΤΙ ΕΙΣΑΙ ΦΑΓΗΤΑΚΙ; Κουτσομήτρου Θεοδώρα 2 ο Γυμνάσιο Καλαμάτας 2014.
ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΦΥΤΟΦΑΓΟΥΣ. ΟΡΙΣΜΟΣ Ως φυτοφάγος χαρακτηρίζεται εκείνος που συνειδητά έχει αποκλείσει από το καθημερινό του διαιτολόγιο την κατανάλωση.
ΤΡΩΩ ΥΓΙΕΙΝΑ...ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΣΩΣΤΑ!
Διατροφική Αγωγή ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Σ.Ε.Φ.Α.Α-Δ.Π.Θ.
Κατερίνα Τσιαδήμου Αρετή Παρδή Διονύσης Καραγιάννης Ζωή Γκιόζη
Κλινική διαιτολόγια ΟΜΑΔΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΚΑΤΑΡΤΗΣΗ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟΥ
Σχεδιασμός Διαιτολογίου για Φυσιολογικές Καταστάσεις ΙΙ
Κατάρτιση διαιτολογίου
DIETARY GUIDELINES FOR AMERICANS
ΧΡΥΣΑ ΜΑΝΤΖΑ ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ
Ξηροί καρποί.
Η ελληνική κουζίνα και τα οφέλη της
Διατροφή και Ασθένειες
« Μεσογειακή Διατροφή – Ομάδες Τροφίμων »
Οικιακή Οικονομία Α’ Γυμνασίου Μάθημα 12ο. ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ &ΨΩΜΙ
ΕΛΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ.
ΛΙΠΙΔΙΑ.
Ομάδες τροφίμων.
3.5 Δημητριακά και ψωμί.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

11 ερωτήσεις για τη διατροφή http://www.youdiet.gr/rocketlabs-topmenu-99/71-2010-02-05-01-02-55/1326--13-

1. Ποια τρόφιμα έχουν τις περισσότερες φυτικές ίνες; α) τα μαρούλια β) οι ντομάτες γ) τα αγγούρια

1. Ποια τρόφιμα έχουν τις περισσότερες φυτικές ίνες; α) τα μαρούλια β) οι ντομάτες γ) τα αγγούρια Οι ντομάτες έχουν τις περισσότερες φυτικές ίνες (από τα παραπάνω λαχανικά), ενώ τα μαρούλια τις λιγότερες. Για να ενισχύσετε τον οργανισμό σας με ακόμα περισσότερες φυτικές ίνες προσθέστε στην διατροφή σας το μπρόκολο (4 γρ. φυτικών ινών) και λάχανο ψιλοκομμένο (περίπου 2 γρ. περισσότερα φυτικές ίνες).

2. Το κοτόπουλο με  πέτσα έχει περισσότερο κορεσμένο λίπος από ό, τι η μπριζόλα; α) Σωστό β) Λάθος

2. Το κοτόπουλο με  πέτσα έχει περισσότερο κορεσμένο λίπος από ό, τι η μπριζόλα; α) Σωστό β) Λάθος

3. Ο καφές έχει περισσότερη καφεΐνη από το τσάι.  α) Σωστό β) Λάθος

3. Ο καφές έχει περισσότερη καφεΐνη από το τσάι.  α) Σωστό β) Λάθος Υπάρχει περισσότερη καφεΐνη στον καφέ αλλά όχι σε πολύ μεγάλη διαφορά. Για παράδειγμα, ο στιγμιαίος καφές έχει μόνο περίπου 90 χιλιοστόγραμμα καφεΐνη, και το μαύρο τσάι περιέχει περίπου 85 χιλιοστόγραμμα καφεΐνη.

4. Τα τρόφιμα χωρίς λιπαρά έχουν λιγότερες θερμίδες από τα κανονικά τρόφιμα. α) Σωστό β) Λάθος

Αν και ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό. Προσοχή Αν και ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό ... Προσοχή! Ο μύθος που άρχισε στη δεκαετία του 1970 από τις ΗΠΑ είναι ότι το λίπος είναι ένα "κακό" τρόφιμο. Αυτό οδήγησε στην παραγωγή προϊόντων χωρίς λιπαρά, που συχνά περιέχουν τις ίδιες θερμίδες με τα προϊόντα χωρίς λίπος (fat free versions). Οι άνθρωποι συνηθίζουν να τρώνε περισσότερα από τα προϊόντα χωρίς λιπαρά, αλλά δεν είναι πάντοτε καλύτερα και ίσως μερικές φορές είναι χειρότερα από τα κανονικά τρόφιμα.

5. Τα καφετιά αυγά είναι πιο θρεπτικά από τα άσπρα αυγά. α) Σωστό β) Λάθος

5. Τα καφετιά αυγά είναι πιο θρεπτικά από τα άσπρα αυγά. α) Σωστό β) Λάθος

6. Ποια από τα παρακάτω φρούτα θεωρούνται ως τα καλύτερα; α) τα μήλα β) το καρπούζι γ) οι φράουλες

6. Ποια από τα παρακάτω φρούτα θεωρούνται ως τα καλύτερα; α) τα μήλα β) το καρπούζι γ) οι φράουλες Οι φράουλες είναι γεμάτες από φυτικές ίνες και περιέχουν 60% περισσότερη ποσότητα βιταμίνης C από ό, τι το γκρέιπφρουτ. Αποτελούν επίσης καλή πηγή βιταμίνης Α και καλίου. Βέβαια πρέπει να τονιστεί ότι πρέπει να στοχεύουμε σε ποικίλη κατανάλωση φρούτων καθημερινά.

7. Θα πρέπει να αποφεύγετε τα αυγά, αν έχετε υψηλή χοληστερόλη. α) Σωστό β) Λάθος

7. Θα πρέπει να αποφεύγετε τα αυγά, αν έχετε υψηλή χοληστερόλη. α) Σωστό β) Λάθος

8. Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, αποφύγετε τους ξηρούς καρπούς. α) Σωστό β) Λάθος

8. Αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, αποφύγετε τους ξηρούς καρπούς. α) Σωστό β) Λάθος Οι ξηροί καρποί είναι γεμάτοι φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Επειδή περιέχουν πολλές θερμίδες, προσέξτε το μέγεθος της μερίδας των ξηρών καρπών, αλλά μην τα αποφεύγετε. Είναι νόστιμα, θρεπτικά και προσθέτουν γεύση σε σαλάτες αλλα και στα φαγητά κατσαρόλας. Τα καρύδια αποτελούν μια ιδιαίτερα καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία προστατεύουν κατά των καρδιακών παθήσεων και του καρκίνου. Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε.

9. Η ασπαρτάμη είναι επικίνδυνη για την υγεία σας. α) Σωστό β) Λάθος

9. Η ασπαρτάμη είναι επικίνδυνη για την υγεία σας. α) Σωστό β) Λάθος

10. Πίνοντας κρύο νερό επιταχύνετε η απώλεια βάρους. α) Σωστό β) Λάθος

10. Πίνοντας κρύο νερό επιταχύνετε η απώλεια βάρους. α) Σωστό β) Λάθος Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό! Δυστυχώς, κάποιο «ποτό» ή κάποιο συγκεκριμένο τρόφιμο, δεν θα σας κάνει να χάσετε βάρος. Επίσης, αν υπερκαταναλώνετε οποιοδήποτε τρόφιμο, τότε θα πάρετε βάρος. Το νερό, κρύο ή ζεστό, είναι καλό για σας, αλλά δεν θα σας κάνει να χάσετε βάρος.

11. Για να αυξηθεί η μυική μάζα, θα πρέπει να τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη. α) Σωστό β)Λάθος

11. Για να αυξηθεί η μυική μάζα, θα πρέπει να τρώτε περισσότερη πρωτεΐνη. α) Σωστό β)Λάθος Οι μύες σας χρειάζονται επαρκείς θερμίδες και σωστή άσκηση για να «αναπτυχθούν». Εάν τρώτε περισσότερες πρωτεΐνες από αυτές που χρειάζεστε, μπορεί να αποθηκεύσετε την πρωτεΐνη ως λίπος.