5ο Δημοτικό Σχολείο Κω Το κοινωνικό Σχολείο, το πράσινο Σχολείο, το Σχολείο που καινοτομεί, το συνεργατικό Σχολείο.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης
Advertisements

αποτελούν, για κάθε χώρα, δείκτες «Πολιτισμού και Ανάπτυξης»
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σχολή Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης Εξωτερική Αξιολόγηση – Επιστημονική.
Εκπαιδευτικο Σενάριο (Σχέδιο Εργασίας)
Σκοταράς Νικόλαος, Σχ. Σύμβουλος ΠΕ12, Δρ. Ε.Μ.Π Ιστοσελίδα :
Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Αναστασία Οικονόμου, Προϊσταμένη Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών σε θέματα.
Φιλοθέη-Ψυχικό 2013 Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα
ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «Ι.Μ.ΔΕΛΑΣΑΛ» - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ -
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΘΑΡΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΙΠΕΡΤΗ
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου
Teachers4Europe Χρύσα Παπαλαζάρου 1ο Δημοτικό Σχολείο Χαϊδαρίου.
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Δ.Ε.
Περιφερειακό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. με θέμα: «Μαθαίνοντας τα μυστικά του σχολικού κήπου, εμπνεόμαστε και δημιουργούμε.»
ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Δ΄Δ/ΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
1. ΣΤΟΧΟΣ ΤΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ( ) 300 επιμορφωτές επιμορφωμένοι εκπαιδευτικοί (ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04, ΠΕ60/70) 2.
ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Υπουργική Απόφαση: Φ.353.1/324/105657/Δ1) Εκπαιδευτικοί Παράλληλης Στήριξης 1.
Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ: ΠΟΡΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Λεωνίδας Κυριακίδης Τμήμα Επιστημών της Αγωγής,
ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Dr. ΜΗΤΣΙΟΥ ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ- ΝΕΥΡΟΨΥΧΟΛΟΓΟΣ.
Η ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ ΤΗΣ ΩΣ ΜΟΡΦΗ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Ενιαίο Πλαίσιο Προγράμματος Σπουδών Πληροφορικής.
Συνεργασίες σχολείων στην Ευρώπη
Η κοινωνία εμπιστεύεται το σχολείο Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στη Σχολική Μονάδα Ο θεσμός.
Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών Χίου
Καλώς ορίσατε στη 2 η εκδήλωση στη 2 η εκδήλωση για τις για τις Φυσικές Επιστήμες.
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΟ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: Στρατηγικές ένταξης και επικοινωνίας Ευάγγελος Πεπές.
9ο Γυμνάσιο Καλλιθέας «Μάνος Χατζιδάκις»
ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ.
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης.
Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) 2 Επίπεδα 1.Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) 2.Διδακτορικό Δίπλωμα (Δ.Δ.) Αναφέρεται σε ίδιες ή συναφείς.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Η ελιά στον τόπο μας»
5 ο Γυμνάσιο Γαλατσίου Ενημέρωση Γονέων 21/9/2011.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Λάδι, ο πράσινος χρυσός»
Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Θεσπρωτίας
… ένα σχολείο για όλους… μαθητές, γονείς, κοινότητα Ευγενία Νιάκα: Σχολική Σύμβουλος Περιφερειακή Υπεύθυνη Συντονισμού του Προγράμματος ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Δ΄ ΔIEYΘΥΝΣΗ Π.Ε. ΑΘΗΝΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «…Ελιά και Λάδι ……»
“Let’s give breath to earth!” (Ας δώσουμε μια αναπνοή στη Γη)
ΠΑΚΕ Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου Πανεπιστήμιο Πατρών, Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης & της Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.
ΜΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ «ΕΝΕΡΓΟΚΛΑΔΕΥΤΕΣ» ΤΟΥ ΕΠΑ.Λ. ΓΕΡΑΣ «ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΒΙΟΜΑΖΑ ΕΛΙΑΣ Εκμετάλλευση για την παραγωγή ενέργειας» Παρουσίαση Προγράμματος.
Γιάννης Τζωρτζάκης Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ12 Αξιολόγηση με Πίνακες Διαβαθμισμένων Κριτηρίων (rubrics) στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Αποτελεσματικότητα της σχολικής μονάδας: ο ρόλος του διευθυντή Μαργαρίτα Χριστοφορίδου 14 Μαρτίου 2013.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ «ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» ΤΕΚΕ Έλενα Πουλλή Επιστημονικός Λειτουργός Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας.
Με αφορμή το Πρόγραμμα Αριάδνη: Ομάδα τάξη & ένα δημιουργικό εργαστήρι για γονείς Καικιλία Γ. Κατσιβαρδά Ψυχολόγος, MSc Εκπαιδευτικός ΠΕ
Αντικείμενο και κλάδοι της Παιδαγωγικής Επιστήμης.
Εύη Μακρή-Μπότσαρη Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας
Επιβλέπουσα Καθηγήτρια: Βασιλική Ασκητοπούλου
Καλώς ορίσατε στην εκδήλωση για τις Φυσικές Επιστήμες.
Διδακτική της Πληροφορικής
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου
Βιολογία Γυμνασίου.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου στην Προσχολική Εκπαίδευση
για την επιλογή σκοπών και στόχων κατά το σχεδιασμό ΑΠ
ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης:
Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο»
Βασικές διαδικασίες 1ου έτους εφαρμογής
Ιθκιέρδο Μαρία Ιωακίνα
Προετοιμασία για την ανάληψη προγράμματος
Μετά το σχεδιασμό και την υλoποίηση των προγραμμάτων ΠΕ…
“ΑΝΑΚΥΚΛΟΣ ΙΣΧΥΣ” project Διαχειριζόμαστε με καινοτόμους πρακτικές 5 ρεύματα Ανακυκλώσιμων προϊόντων Μαζί μας οι Ενεργοί Πολίτες Διαχειρίζονται -Αξιοποιούν.
Δομή Παρουσίασης Γνωριμία με το βιβλίο Γεωγραφίας Α’ Γυμνασίου
Γενική Εκτίμηση (άπαξ)
Ελληνογερμανική Αγωγή
Εκπαιδευτικο Σενάριο (Σχέδιο Εργασίας)
ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ 8ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ-ΛΥΚΕΙΑΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
ΠΑΚΕ Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου
1 ο Νηπιαγωγείο Οβρυάς
Μεταγράφημα παρουσίασης:

5ο Δημοτικό Σχολείο Κω Το κοινωνικό Σχολείο, το πράσινο Σχολείο, το Σχολείο που καινοτομεί, το συνεργατικό Σχολείο.

  Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας αποφασίσαμε μεταξύ όλων των άλλων να αξιοποιήσουμε το συγκριτικό πλεονέκτημα του περιβάλλοντος χώρου του διδακτηρίου μας. Το Σχολείο διαθέτει περίπου πέντε στρέμματα ακάλυπτου χώρου, όπου μέσα σ’ αυτά υπάρχει και ο Σχολικός Ελαιώνας μας.

Η ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ Αποφασίσαμε να σχεδιάσουμε και να εφαρμόσουμε το καινοτόμο πρόγραμμα «Ελιά-λάδι-επεξεργασία-τυποποίηση» από τη σχολική χρονιά 2014-2015 και συνεχίζουμε την υλοποίησή του το τρέχον σχολικό έτος, 2015-2016.

ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΣ Συνεργαζόμαστε με: Το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου μας Με γονείς του Σχολείου Με το Ελαιοτριβείο «Κωακός Ελαιώνας» Με τη Σχολική Επιτροπή Δήμου Κω Με τον Δήμο Κω Με το Επαρχείο Κω Με τη Σχολική Σύμβουλο της 6ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δωδεκανήσου Με Γεωπόνους Με Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κω 

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ Επιδιώκουμε οι μαθητές μετά το πέρας του προγράμματος θα είναι σε θέση να: Κατανοούν την αξία της φύσης και των προϊόντων της. Γνωρίζουν τις θετικές συνέπειες της αειφορίας. Κατανοούν τις έννοιες «κοινωνικό-συνεργατικό-πράσινο-αειφόρο σχολείο». Συνεργάζονται και να κατανοούν την έννοια της ομάδας. Αποκτήσουν δεξιότητες συλλογής, οργάνωσης και επεξεργασίας, συσχέτισης, αξιολόγησης και αξιοποίησης πληροφοριών. Εξοικειωθούν με την επιστημονική μεθοδολογία και έρευνα. Γνωρίζουν την αξία του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα για την ανάπτυξη του τόπου. Γνωρίζουν τα επαγγέλματα του τόπου τους, σχετικά με τον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα ανάπτυξης.

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΣ

Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ

Η ΣΥΓΚΟΜΙΔΗ

Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΛΑΔΙΟΥ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ «ΚΩΑΚΟΣ ΕΛΑΙΩΝΑΣ»

Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΕΛΑΙΟΤΡΙΒΕΙΟ «ΚΩΑΚΟΣ ΕΛΑΙΩΝΑΣ»

Η ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ

Η ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ

Η ΔΙΑΔΕΣΗ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ Στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων Στο Χριστουγεννιάτικο παζάρι από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

ΟΙ ΤΣΑΚΙΣΤΕΣ ΕΛΙΕΣ Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ Τάξης με τη βοήθεια γονέων φτιάχνουν τσακιστές ελιές και τις οποίες τυποποιούν. Διατίθενται όπως και το λάδι στο χριστουγεννιάτικο παζάρι.

ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ   ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ Μέρος του λαδιού μας το 2015 μεταποιείται σε σαπούνι, τυποποιείται και διατίθεται στην τελική εκδήλωση του Σχολείου τον Ιούνιο του 2016 από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ ΜΑΣ Τη Δευτέρα, 16-12-2015 η ΣΤ΄ Τάξη του Σχολείου μας επισκέφτηκε το ΕΚΦΕ-ΚΩ (κέντρο έρευνας, τεχνικής και παιδαγωγικής υποστήριξης της εργαστηριακής διδασκαλίας των μαθημάτων Φυσικών Επιστημών και σύμβουλοι για την οργάνωση των σχολικών εργαστηρίων) με αφορμή την υλοποίηση του καινοτόμου προγράμματος "ελιά-λάδι-επεξεργασία- τυποποίηση". Έδρα του κέντρου είναι ο υπέροχος χώρος που διαμορφώθηκε στο παλιό σχολείο του Λαγουδιού (ορεινό χωριό της Κω). Ο υπεύθυνος αυτού του κέντρου, Γιάννης Παπαδάκης, τον οποίο και ευχαριστούμε, παρουσίασε στα παιδιά: 1. Πείραμα με μείγματα. 2. Πείραμα μέτρησης της πυκνότητας του λαδιού. 3. Πείραμα μέτρησης της οξύτητας του λαδιού μας. Να τονίσουμε ότι η οξύτητα του λαδιού μας είναι 0,5, που σημαίνει ότι το λάδι μας είναι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. 4. Παρατήρηση με το μικροσκόπιο τα φύλλα φυτών και μεταξύ αυτών της ελιάςτου κέντρου, Γιάννης Παπαδάκης, τον οποίο και ευχαριστούμε, παρουσίασε στα παιδιά: 1. Πείραμα με μείγματα. 2. Πείραμα μέτρησης της πυκνότητας του λαδιού. 3. Πείραμα μέτρησης της οξύτητας του λαδιού μας. Να τονίσουμε ότι η οξύτητα του λαδιού μας είναι 0,5, που σημαίνει ότι τολάδι μας είναι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. 4. Παρατήρηση με το μικροσκόπιο τα φύλλα φυτών και μεταξύ αυτών της ελιάς

ΟΛΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ ΜΑΣ ΣΤΟΧΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-2017

ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ

Ο ΠΥΡΗΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ ΩΣ ΚΑΥΣΙΜΟ ΤΟΥ ΚΑΥΣΤΗΡΑ Στόχος μας είναι η μετατροπή του καυστήρα κεντρικής θέρμανσης του Σχολείου μας να μετατραπεί σε καυστήρα με καύσιμο τον πυρήνα της ελιάς.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ Ο Διευθυντής και οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου μας ευχαριστούμε το Athena International Olive Oil Competition 2016 για την αποδοχή της τιμητικής συμμετοχής μας στο διεθνή διαγωνισμό ελαιόλαδου που διοργανώνεται για το 2016. Η φιλοσοφία του Σχολείου μας, μεταξύ όλων των άλλων, είναι και η συνεργασία με φορείς , που συμβάλλουν στον προσδιορισμό του σύγχρονου, κοινωνικού, πράσινου, αειφόρου και συνεργατικού Σχολείου. Με βάση την ταυτότητα του Σχολείου μας ελπίζουμε σε μια πιο συστηματική συνεργασία μαζί σας.