Δ΄ ΟΜΑΔΑ: ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ-ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Κρεμλίνο Μόσχας,Ρωσία Λεπίδας Γιάννης.
Advertisements

Η φύλαξη των ανατολικών συνόρων και οι Ακρίτες
Ναοί & Μοναστήρια της περιοχής Βατίκων
Ιωάννα Ιωάννου Μαρίνα Χατζηχάννα Στ’ τάξη
Βασίλης Κοντογιάννης Κορίνα Χρίστου Ε΄τάξη 10/3/2014
1. Ο Ελληνορωμαϊκός κόσμος την εποχή του Χριστού στη γη Ισραήλ
Ζήνωνας Παπαδούρης Τάξη Γ’2
ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Γιαννης Πουρσανιδης Ε’1
Θρησκευτικός Τουρισμός
Η’ Δημοτικό Σχολείο Πάφου - Ιορδάνειο Ιστορία Δ’ Τάξης
Πραγα η «χρυση πολη».
Οι τιμές ελέγχονται από τους ιππότες. Στην αγορά μπορείς να δεις και δρώμενα.
12. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ορθοδοξίας
Ομαδα : Δ ΜΠΟΥΚΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΑΛΟΥΔΗ ΜΑΡΙΑ ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
Σταυροφορίες.
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗ ΕΠΑΡΧΙΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ
ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΜΑΡΙΑ ΒΛΑΣΣΗ.
Ανάμεσα στις περιοχές που κατέλαβαν οι Σελτζούκοι ήταν και τα Ιεροσόλυμα, η ιερή πόλη που έζησε και δίδαξε ο Χριστός. O αυτοκράτορας Αλέξιος Α', ο Κομνηνός,
ΣΤΡΑΤΙΩΤΗΣ-ΑΓΡΟΤΗΣ Στον τομέα της οργάνωσης της αγροτικής παραγωγής, που ήταν και η βάση της βυζαντινής οικονομίας, φαίνεται πως τον 7ο και 8ο αιώνα επικράτησε.
Το οικονομικό και κοινωνικό σύστημα του Μεσαίωνα
7. Οικονομία και κοινωνία στη Δυτική Ευρώπη
Μνημεία της Κύπρου Τα μνημεία για τα οποία θα μιλήσουμε βρίσκονται στην επαρχία Πάφου της Κύπρου. Η Πάφος είναι μία από τις πιο όμορφες τουριστικές περιοχές.
ΘΕ 5: Διάσπαση και αντιπαλότητα στις θρησκείες Φώτης Έξαρχος Β ’1.
Αρχαιολογικά μνημεία και αξιοθέατα της πόλης της Αμμοχώστου
Βασίλειος Μπρουζούκης & Δημήτρης Μπουσιόπουλος.
Λεσχη αναγνωσης Υπατια ελενα στροπωνιατη
ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΜΑΔΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΕΤΣΑΣ ΓΙΑΝΝΑ ΜΠΕΛΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΑΝΗ
ΤΑ ΕΠΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
6o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ
1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο
Οι σταυροφορίες και η πρώτη άλωση της Πόλης.
Ρωμαϊκά μνημεία στην Θεσσαλονίκη
Μαριέττα Μαρία.  Η λέξη Ακρόπολη προέρχεται από το συνδυασμό των λέξεων άκρος και πόλις και κυριολεκτικά σημαίνει πόλη στην άκρη (ή σε ακρότατο). Για.
TO ΦΕΟΥΔΑΡΧΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ Μάθημα: Θρησκευτικά Υπ. Καθηγητής: Γ. Καπετανάκης Μαθήτρια: Κατερίνα Ζιάκα Τμήμα: Β1 Σχολικό έτος:
Αγγλία Λονδίνο.
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ- ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΑΤΡΑΣ. Η θέση της Πάτρας και σημεία ενδιαφέροντος H Πάτρα είναι μια πόλη στην Δυτική Ελλάδα που βρέχεται στα βόρεια από.
ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ ΑΡΕΤΟΣ. ΕΙΚΟΝΕΣ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ.
Η βυζαντινή Κύπρος Κεφάλαιο 37 ο Η παρουσίαση διαμορφώθηκε από τον Πέτρο Σαμούχο.
ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Το Άγιο Όρος αποτελεί αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού Κράτους, που βρίσκεται στη χερσόνησο του Άθω της Χαλκιδικής στη Μακεδονία. Ελληνικού.
Μυρσίνη Μαλιόγκα Ε H Ροτόντα είναι κτίσμα το οποίο προοριζόταν για μαυσωλείο του Γαλέριου. Λόγω της μη χρήσης του αργότερα μετατράπηκε σε χριστιανικό.
Η Ακρόπολη και τα μνημεία της
Η ΑΡΧΑΙΑ ΑΜΑΘΟΥΝΤΑ Μαρίνος Νεοκλέους Νικόλας Γερολέμου Χριστόφορος Πολυστυπιώτης.
Η ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ. Αναφέρεται με το όνομα αυτό, που σημαίνει κυριολεκτικά την πόλη τη χωμένη στην άμμο, από τον 4ο μ.Χ. αιώνα. Και πράγματι, η Αμμόχωστος υπήρξε.
ΑΠΟ ΤΟΥΣ: ΚΥΡΙΑΚΟ ΑΔΑΜΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟ ΑΔΑΜΟΥ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΠΑΜΠΑΛΗ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΠΑΜΠΑΛΗ ΣΤΑΥΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΣΤΑΥΡΙΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ ΑΛΕΞΑΝΤΡΟΥ ΧΡΥΣΤΑΛΛΑ.
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΓΙΑΡΙΟΥ Τάξη Ε3/ 2012 Νίκος Χαραλαμπάκης Βαγγέλης Πανταλώνας Άγγελος Κοψαχείλης.
ΚΟΥΡΙΟ, ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ, ΚΟΛΟΣΣΙ Λάρα Πάτσι, Ηλιάνα Αχιλλέως.
Η ΠΟΛΗ ΦΑΝΤΑΣΜΑ. 2 3 Εικόνες από την Αμμόχωστο Αμμόχωστος Εισαγωγή Η δεύτερη μεγαλύτερη επαρχία της Κύπρου Βρίσκεται στα ανατολικά της Κύπρου Υπάρχουν.
12. Τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Ορθοδοξίας
Μάθημα: Πολιτική Παιδεία
Από το Μάρκο Φοινικαρίδη Νοέμβριος, 2016
Αξιοθέατα Θεσσαλονίκης
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Θ.Ε.1 ΔΡ.7 Λουβουλίνα Μαρία Β1
Κεφ. 2. Το νόημα και η εξέλιξη της χριστιανικής λατρείας
ΤΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ
Ο ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ
ΚΟΡΩΝΗ.
Δανάη Κακαβά 13ο γυμνάσιο Πατρών Β’1
Mμνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς UNESCO
ΚΑΣΤΡΟ ΠΑΤΡΑΣ Όλγα Καϊμακά Ε΄ Τάξη 43ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας.
Ομαδα: …? (Β2) Μαριάννα Αδαμάκη Δήμητρα Ζιώγα Γιώργος Κόκκινος
Βυζάντιο Νέα Ρώμη-Κωνσταντινούπολη Άλωση 1204 Άλωση 1453
Ι.Μ. ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
Καστρο κερκυρασ 13ο Γυμνασιο πατρων 2017 Λυδία Χείρα Β'1.
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ ΣΤΗ ΔΥΣΗ
Τα ρωμαϊκά μνημεία Θεοδώρα Μπάφα Ε’2.
Το Κάστρο Αγίου Γεωργίου Κεφαλονιάς
Ο Λεωνίδας Α’ της Σπάρτης γεννιέται περί το 540 π. x
Η Κωνσταντινούπολη οχυρώνεται και στολίζεται με έργα τέχνης Διαμόρφωση παρουσίασης Ούρδας Ιωάννης 2013.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Δ΄ ΟΜΑΔΑ: ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ-ΣΤΑΥΡΟΦΟΡΟΙ Αλέξανδρος Παρδαλός Ιωάννα Σκούρα Γιώργος Παπαργύρης Γιάννης Καλαντζής

Ο ΙΠΠΟΤΗΣ Ήταν ένα είδος ευγενούς πολεμιστή στο μεσαίωνα αλλά και ένας τιμητικός στρατιωτικός τίτλος. Ο στρατιώτης αυτός ήταν έφιππος, βαριά οπλισμένος και θωρακισμένος με ολόσωμη πανοπλία για να προστατεύεται από τα χτυπήματα των αντιπάλων του. Ζούσε σε κάστρα, ενώ ακολουθούσε ένα συγκεκριμένο κώδικα συμπεριφοράς. Τον τίτλο του ιππότη προσέφερε συνήθως ο βασιλιάς ως αναγνώριση των πολύτιμων υπηρεσιών κάποιου προς το κράτος. Επίσης ως ανταμοιβή για τις στρατιωτικές υπηρεσίες που προσέφεραν τους παρέχονταν μεγάλες εκτάσεις γης.

Εκπαίδευση ιπποτών Οι ιππότες έπαιρναν μικρά παιδιά κυρίως αγόρια και τους δίδασκαν πώς να χειριστούν το ξίφος και την ασπίδα που τους δινόταν. Με αυτόν τον τρόπο τα αγόρια από πολύ νωρίς γινόταν ιππότες και μπορούσαν να παρουσιαστούν σε κατάσταση μάχης. Επίσης εξασκούνταν στην ιππασία και το κυνήγι. Στις βασικές δεξιότητες συγκαταλέγονταν ‘ ο χειρισμός του αλόγου’. Γι’ αυτό το λόγο είχε στην κατοχή του το καλύτερο άλογο, ακριβό και βαρύ οπλισμό. Πάνω από όλα ήταν καλός πολεμιστής και στρατιώτης, αλλά και ένας ευγενής που διακρίνονταν για τους τρόπους του και τη συμπεριφορά του.

ΑΞΙΕΣ Καθήκον κάθε ιππότη ήταν να προστατεύει τους αδύναμους και τους ανυπεράσπιστους. Σιγά- σιγά αναπτύχθηκε ένας κώδικας συμπεριφοράς που περιελάμβανε: στρατιωτική ικανότητα και πειθαρχία, συνετή κοινωνική ζωή και πίστη στη θρησκεία.

ΕΝΔΥΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ Η ενδυμασία των ιπποτών αποτελούνταν από μια πανοπλία , μια ασπίδα , μια περικεφαλαία και το ξίφος τους. Οι μανδύες των ιπποτών είχαν δια φορετικό χρώμα, τις περισσότερες φορές για να ξεχωρίζουν το κάθε τάγμα.

ΙΠΠΟΤΕΣ ΣΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ Οι πιο ξακουστοί ιππότες στον μεσαίωνα ήταν οι ιππότες της στρογγυλής τραπέζης. Οι Ιππότες της Στρογγυλής Τραπέζης είναι ένας αγγλικός θρύλος του Αρθουριανού κύκλου, σύμφωνα με τον οποίο οι Ιππότες αυτοί είχαν θέση στη Στρογγυλή Τράπεζα στην αυλή του Βασιλιά Αρθούρου. Στη Στρογγυλή Τράπεζα δεν υπήρχε κεφαλή του τραπεζιού, κάτι που συμβόλιζε την ισότητα μεταξύ όλων των μελών.

ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ

Οι Ιωαννίτες Ιππότες Οι Ιωαννίτες Ιππότες, είναι Ιπποτικό Τάγμα, που ξεκίνησε ως αμαλφικό νοσοκομείο στην Ιερουσαλήμ το 1080 για να παρέχει φροντίδα στους φτωχούς, άρρωστους ή τραυματισμένους προσκυνητές των Αγίων Τόπων. Μετά τη Χριστιανική εκστρατεία στην Ιερουσαλήμ το 1099, κατά την πρώτη Σταυροφορία, έγινε θρησκευτικό και πολεμικό τάγμα με δική του διοίκηση αναλαμβάνοντας την προστασία των Αγίων Τόπων.

ΤΑΓΜΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ

Οι Ιππότες της Ρόδου Το 1309 το νησί πουλήθηκε στο τάγμα των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη της Ιερουσαλήμ. Το τάγμα ιδρύθηκε το 12ο αιώνα στην Ιερουσαλήμ με στόχο τη νοσηλεία και περίθαλψη των προσκυνητών και σταυροφόρων, αλλά πολύ σύντομα μετεξελίχθηκε σε μάχιμη στρατιωτική μονάδα, η οποία απέκτησε μεγάλες εκτάσεις γης.

Οι Ιππότες του Ναού Ο Ούγος ντε Παιν ήταν ο ιδρυτής και ο πρώτος μεγάλος μάγιστρος του τάγματος των Ιπποτών του Ναού. Οι ιππότες αυτοί, την ημέρα των Χριστουγέννων του 1119 μ.Χ. στο ναό του Αγίου Τάφου της Ιερουσαλήμ ενώνονται με τους τρεις κλασσικούς μοναστικούς όρκους για πενία, αγνότητα, υποταγή και έναν επιπλέον όρκο για προστασία των προσκυνητών, με παρουσία του Πατριάρχη. Έτσι, λοιπόν, συγκροτείται ο πρώτος πυρήνα του Τάγματος των Φτωχών Ιπποτών του Χριστού. Αυτό είναι ένα τάγμα μοναστικό που τα μέλη του, όμως, διαθέτουν σπαθί και πανοπλία.

Τευτονικό Τάγμα Οι Τεύτονες Ιππότες ,είναι αποστρατιωτικοποιημένο Γερμανικό ιπποτικό τάγμα. Έχει την καταγωγή του στους Ναΐτες Ιππότες, ωστόσο η αφορμή για τη δημιουργία του ήταν παρόμοια με αυτή των Ιωαννιτών: το τάγμα δημιουργήθηκε αρχικά την περίοδο της Γ΄ Σταυροφορίας ως προσωπικό ενός νοσοκομείου που στήθηκε από Γερμανούς εμπόρους και προσκυνητές στην Άκρα, για να προσφέρει υπηρεσίες περίθαλψης και ξεκούρασης στους τραυματίες και ταλαιπωρημένους Γερμανούς που μετείχαν στην πολιορκία της πόλης.

Το Τάγμα της Περικνημίδας Το Τάγμα της Περικνημίδας Το Ευγενέστατο Τάγμα της Περικνημίδας είναι ένα Ιπποτικό Τάγμα, το οποίο αρχικά δημιουργήθηκε στη μεσαιωνική Αγγλία και στις μέρες μας τα μέλη του προέρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο ή άλλα μέλη της Βρετανικής Κοινοπολιτείας. Αποτελεί το πρώτο σε τάξη τάγμα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ιπποτικά Φρούρια

Το Κρακ των Ιπποτών Το Κρακ των Ιπποτών είναι φρούριο κτισμένο από σταυροφόρους, το οποίο βρίσκεται στη Συρία και είναι ένα από τα σημαντικότερα μνημεία μεσαιωνικής στρατιωτικής αρχιτεκτονικής στον κόσμο.

Κάστρο της Κώς Το κάστρο των Ιπποτών: Χτισμένο στη δεξιά μεριά του λιμανιού, αποτελεί το επιβλητικότερο μνημείο της Ενετοκρατίας. Διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση και αποτελεί κλασικό δείγμα επιβλητικής αμυντικής της εποχής του. Έχει διπλό τείχος και τάφρο. Κατασκευάστηκε το 15ο αι. αλλά ολοκληρώθηκε το 16ο αι..

Φρούριο Αγίου Νικολάου Το φρούριο του Άγιου Νικόλαου βρίσκεται διπλά στο λιμάνι της Ρόδου και κτίστηκε από τους Ιωαννίτες ιππότες το 1464.

Κάστρο του Αρχαγγέλου Το κάστρο του αρχαγγέλου κτίστηκε και αυτό από τους Ιωαννίτες ιππότες το 1320 στο χωριό του Αρχαγγέλου που βρίσκεται 27 χλμ από τη Ρόδο.

Κάστρο Αντιμάχειας Είναι κτισμένο στην Αντιμάχεια της Κώς και ήταν ένα αμυντικό κάστρο του νησιού. Κτίστηκε από τους Ιωαννίτες ιππότες τον 15ο αι.

Κάστρο του Ασκληπιείου Το κάστρο του ασκληπιείου είναι κτισμένο στο ασκληπιείο της Ρόδου και έχει κτιστεί από τους Ιωαννίτες ιππότες κατά τον 15ο αι.

Πηγές http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1_%CF%84% CE%BF%CF%85_%CE%91%CE%B3%CE%AF%CE%BF%CF%85- %CE%99%CF%89%CE%AC%CE%BD%CE%BD%CE%B7_%CF%84%CE%B7%CF%82_% CE%99%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B1%CE%BB%CE%AE%CE%B C http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF %81%CE%AF%CE%B1:%CE%A4%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1_%CF%84%CE%B7 %CF%82_%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%BD%CE%B7%CE%BC%C E%AF%CE%B4%CE%B1%CF%82 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9C%CE%B5%CF%83%CE%B1%CE%AF%CF%89%CE %BD%CE%B1%CF%82 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%99%CF%89%CE%B1%CE%BD%CE%BD%CE%AF%C F%84%CE%B5%CF%82_%CE%99%CF%80%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B5%CF%82 http://www.troktikaras.com/2008/06/video.html http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9F%CF%8D%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CE%BD% CF%84%CE%B5_%CE%A0%CE%B1%CE%B9%CE%BD http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%BD%C E%B9%CE%BA%CF%8C_%CE%A4%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1 http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CF%81%CE%B1%CE%BA_%CF%84%CF%89%C E%BD_%CE%99%CF%80%CF%80%CE%BF%CF%84%CF%8E%CE%BD