Οδηγίες διατροφής για Παιδιά Αρχές διαιτολογίου
Αρχές Διαιτολογίου Ι Να παρέχει επαρκή θρέψη Ποικιλία Να είναι ευχάριστο σε υφή και γεύση Χρώμα
Αρχές Διαιτολογίου ΙΙ Χρόνος γεύματος σε ευχάριστο περιβάλλον Με ποικιλία συστάσεων και τροφίμων ‘Σύνθετες γεύσεις’ Σεβασμός στην όρεξη του παιδιού Αρέσκεια Δυσαρέσκεια
Αρχές Διαιτολογίου ΙΙΙ Μικρές μερίδες Αποφυγή γκρίνιας Προσοχή στο ανόρεκτο παιδί η σε πρόβλημα που σχετίζεται με το φαγητό
Αρχές Διαιτολογίου ΙV Πρόχειρα ενδιάμεσα γεύματα με υψηλή θερμιδική αξία Ανάγκες και απαιτήσεις θρεπτικών συστατικών Μικρή χωρητικότητα στομάχου
Αρχές διαιτολογίου V Όχι περιορισμός λιπους και χοληστερόλης σε παιδιά < 2 ετών. Περιορισμός σε ‘ζυμάρια, σάλτσες ,τηγανιτά, γλυκά’ <πηγές λιπιδίων : ψάρια ξηροί καρποί φυτικά έλαια(ελαιόλαδο)
Αρχές διαιτολογίου VI Αρρωστο παιδί υστερεί σε σχέση με την κατανάλωση τροφής Γάλα ‘ πλήρες’ μέχρι ηλικία 2 ετών Τρυφερό κρέας κομμάτια μεγέθους μπουκιάς Εποχιακά τρόφιμα (σε μέτριες ποσότητες)
Αρχές διαιτολογίου VII Όχι δίαιτα σε μικρή ηλικία Συνεργασία Διαιτολόγου με Παιδίατρο , Οικογενειακό Γιατρό Συμπληρώματα Βιταμινών και Ιχνοστοιχείων (Συνταγογράφηση)