Βάσεις Δεδομένων και Παγκόσμιος Ιστός

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ
Advertisements

Διαχείριση πληροφοριών και επικοινωνίες Ονομ/νυμο Επιμορφωτή Επιμορφωτής: Ονομ/νυμο Επιμορφωτή ΥΠΕΠΘ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ»
Οι ιστοσελίδες ως πηγές πληροφόρησης και η αξιοπιστία τους
Στάδια διεξαγωγής εκπ/κής έρευνας
Αναζήτηση στο διαδίκτυο Για να μπούμε στον κόσμο του διαδικτύου, θα πρέπει να ξέρουμε ποια πόρτα να κτυπήσουμε!
ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ I ΔΡΥΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Σύστημα Τεκμηρίωσης, Διαχείρισης και.
IT-SKILLS Διάλεξη Παρουσιάσεις (PowerPoint)
Οδηγίες για τη συγγραφή εργασιών
Ειδικά Θέματα Η/Υ IIΕργαστήριο 1 Χ. Καραγιαννίδης1/17 Εισαγωγή στο Εργαστήριο Εισαγωγή στο FrontPage Εργαστήριο 1 Χαράλαμπος Καραγιαννίδης
ΘΕΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Μάθημα: Διαφήμιση και Δημόσιες Σχέσεις 11-Μαρτίου-2008
Εισαγωγικά Θέματα WWW Διαδικαστικά του μαθήματος 2007 – 2008.
Ειδική Ημερίδα για Ανάκτηση και Εξαγωγή Πληροφορίας Ειδική Ημερίδα για Ανάκτηση και Εξαγωγή Πληροφορίας Συζήτηση στρογγυλής τραπέζης.
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΒΑΣΕΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Τεχνολογίες Βάσεων Δεδομένων και Παγκόσμιος Ιστός Προκαταρκτικά.
Αρχιμήδης Ι αλληλεπίδραση ανθρώπου-υπολογιστή - τεχνολογίες διαδικτύου Τεχνολογίες προσβασιμότητας για άτομα με ειδικές ανάγκες ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ.
Tο project από τα μάτια των μαθητών  ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑ Tο σχολείο χώρισε τους μαθητές της Α’ Λυκείου σε 9 διαφορετικά project, ανάλογα με το.
Οδηγός Αναζήτησης Ιδρυματικού Αποθετηρίου
Παρουσιάσεις με την χρήση PowerPoint
ΕΝΟΤΗΤΑ 3 – Κεφάλαιο 7: Υπηρεσίες Αναζήτησης στον Παγκόσμιο Ιστό Λέξεις Κλειδιά: Διεύθυνση Ιστοσελίδας (URL), Θεματικοί Κατάλογοι, Λέξεις Κλειδιά (Key.
Εισαγωγή στην Επιστήμη των Υπολογιστών και Επικοινωνιών Γενικά για το μάθημα Σπύρος Κοκολάκης ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ.
Έργα των BOURDIEU BRAUDEL LEVI-STRAUSS
Διάλεξη 1 Εισαγωγή Επισκόπηση άσκησης Διάλεξη 1 1 Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Ανάπτυξη Λογισμικού Χειμερινό Εξάμηνο
Πρακτικές Σχεδιασμού Μαθήματος. Πρακτικές καλού σχεδιασμού μαθήματος Η συγκέντρωση του εκπαιδευτικού υλικού και η οργάνωση στο eclass γίνεται πλέον σε.
Η συλλογιστική για το σχεδιασμό. Για το μάθημαΙ  « Παραδοτέα :  Ασκήσεις  Σχεδιασμός και κατασκευή ενός λογισμικού με το Αβάκιο  Ένα κείμενο
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Γκζα Αναστασία Α. Μ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης
Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 4 η (2015 – 16) Βιβλιογραφική Έρευνα Δρ. Αλέξανδρος Αποστολακης
1 Βιβλιογραφική Ανασκόπηση Literature Review. 2 Τι είναι η Βιβλιογραφική Ανασκόπηση;  Είναι η ικανότητα του σπουδαστή- συγγραφέα-ερευνητή να ανατρέχει.
Α. ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΣ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΔΙΑΛΕΞΗ Παντελής Β. Ζήσης
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ι Τμήμα Λογιστικής ΤΕΙ Κρήτης Γιάννης Χρυσάκης
2 ο ΓΕΛ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Παρουσίαση Γ Τάξης Νέου Γενικού Λυκείου ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΝΟΜΟ 4327, ΦΕΚ 50/ΤΕΥΧΟΣ Α ́/ Σεπτέμβριος 2015.
Γνωσιακή Επιστήμη Οδηγίες. Αξιολόγηση Δεν προβλέπονται εξετάσεις για το μάθημα. Δεν προβλέπονται εξετάσεις για το μάθημα. Μία εργασία (60% του τελικού.
Καλώς ήλθατε, μαθητές! Όνομα δασκάλου. Πρόγραμμα τάξης 8:15 - 9:00Το σχολείο ξεκινά, παίρνουμε παρουσίες 9: :00Ανάγνωση και έκθεση 10: :00Ορθογραφία.
Παρατηρήσεις 1ης Εργασίας – Οδηγίες Εκπόνησης 2ης Εργασίας
Το πλαίσιο Διαλειτουργικότητας της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Τα καινοτόμα χαρακτηριστικά του Διαδικτύου και η ευρεία του αποδοχή από τις νεαρές ηλικίες καλλιέργησαν την ιδέα της αξιοποίησής του ως ένα εργαλείο στην.
Εισαγωγή στο πρόγραμμα microsoft word
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Ένα δάσκαλος δημιουργεί ιστολόγια
Οδηγίες για τη συγγραφή εργασιών
Επιχειρηματική Πολιτική και Στρατηγική
ΜΥΛΟΙ.
«Το αλφαβητάρι της Ιλιάδας»
Που και πως ψάχνουμε.
Βάσεις Δεδομένων και Παγκόσμιος Ιστός
Δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου
Παρουσιάζουν οι : Αποστόλης Τσιριβάκος Βασίλης Χουβαρδάς από το Ε2
Μεθοδολογια εκπαιδευτικης ερευνας
Μεθοδολογία Έρευνας Διάλεξη 9η Σύνταξη Πτυχιακής Εργασίας
Συνηρημένα ρήματα σε –αω (ενεργητική & μέση φωνή)
Ζωγράφου Αθηνά (ΠΕ02)-Κοπατσάρη Γεωργία (ΠΕ03)
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ
5ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΜΗΜΑ Α4 ΣΧ.ΕΤΟΣ
ΤΜΗΜΑ Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
Όνομα σχολείου Ημερομηνία
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ
ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ – ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ, ΙΣΤΟΧΩΡΩΝ ΚΑΙ ΠΥΛΩΝ
Εφαρμογές ιστού και δημιουργία ιστοσελίδων
ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑΣ
Η παρουσίαση αυτή ίσως προκαλέσει συζήτηση με το κοινό από την οποία θα προκύψουν ενέργειες. Χρησιμοποιήστε το PowerPoint για να καταγράψετε τις ενέργειες.
Οι ιστοσελίδες ως πηγές πληροφόρησης και η αξιοπιστία τους
Επιχειρηματική Πολιτική και Στρατηγική
ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΣΑΣ
Καλώς ήλθατε, μαθητές! Όνομα δασκάλου.
Βιβλιογραφική Ανασκόπηση
A.ΤΕΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΛΟΧΡΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΜΗΜΑ Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης
ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Εικονογράφηση: Πριάμη Ευγενία
Παράδειγμα στόχος Έμπνευση Ενέργειες/εργασίες Πόροι Σκέψεις
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Βάσεις Δεδομένων και Παγκόσμιος Ιστός Βιβλιογραφική εργασία

Σε τι έγκειται η εργασία Προτεινόμενα θέματα

Πως ξεκινάτε Επιλογή ενός ερευνητικού θέματος που σας ενδιαφέρει Μπορείτε αν έχετε κάτι στο μυαλό σας να το συζητήσουμε ...ή να επιλέξετε κάτι από την λίστα των προτεινόμενων θεμάτων Ψάχνετε να βρείτε υλικό για το θέμα αυτο Σχετική δουλειά που να έχει δημοσιευτεί σε πρακτικά συνεδρίων ή σε περιοδικά Το web είναι μια καλή αρχή: δοκιμάστε κάποια μηχανή αναζήτησης, επίσης από το DBLP και από τις home pages των συγγραφέων Επιλέγετε κάποια αντιπροσωπευτικά papers και τα διαβάζετε 3-4 papers είναι ενας καλός αριθμός Βάσεις Δεδομένων και Παγκόσμιος Ιστός

Τι πρέπει να κάνετε Για το θέμα που επιλέξατε θα φτιάξετε μια παρουσίαση σε PowerPoint, την οποία θα κάνετε σε κάποιο από τα τελευταία μαθήματα Πρέπει να διαρκεί γύρω στην μισή ώρα Υπολογίστε γύρω στις 25 διαφάνειες Πριν την παρουσίαση στο μάθημα, θα πρέπει να έχετε παραδώσει: 1. Μια εκτύπωση της παρουσίασης 2. Μια αναφορα λίγων σελίδων (ενδεικτικά 3-5) που να αναφέρει τα ονόματα όσων συμμετείχαν, τα papers στα οποία βασίστηκε, και ένα κείμενο που να συνθέτει αυτά που διαβάσατε στα papers Προθεσμία παράδοσης: Παρασκευή, 21 Μαϊου Βάσεις Δεδομένων και Παγκόσμιος Ιστός

Σε τι έγκειται η εργασία Προτεινόμενα θέματα

Μερικά θέματα Ερευνητικές κατευθύνσεις στις Βάσεις Δεδομένων Asilomar report, Lowell report Διαχείριση Web sites: Araneous Atzeni, Mecca, Merialdo. Διαχείριση αλλαγών σε βάσεις SSD και XML Chawathe οπωσδήποτε, Fabio Grandi για κατευθύνσεις Personalization σε Βάσεις Δεδομένων Γιούλη Κούτρικα και Γιάννης Ιωαννίδης, ICDE Βάσεις Δεδομένων και Παγκόσμιος Ιστός

Μερικά θέματα (2) Active XML Semantic Web και RDF Abiteboul Semantic Web και RDF WWW Consortium Web services: SOAP, WSDL, UDDI Tutorial EDBT 2004, WWW Consortium Μέθοδοι αποθήκευσης XML SIGMOD Record 31(1), 2002: “The design and performance evaluation of alternative XML storage strategies” Βάσεις Δεδομένων και Παγκόσμιος Ιστός