Το αυτοκίνητο που κινείται με νερό.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ελληνογαλλική Σχολή ‘’Άγιος Παύλος’’
Advertisements

Κανιούρα Ανθή Κεντρωτή Κατερίνα Αμπαρτσουμιάν Σάββας
ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΟΞΥΓΟΝΟΣΥΓΚΟΛΛΗΣΗ Αρχή λειτουργίας (6.1)
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΥΔΡΟΓΟΝΟ (κυψέλες ενέργειας).
Αρχή.
ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΦΟΡΔΑΚΟΣ
Βιομηχανία χλωρίου-αλκάλεως
TEST ΑΈΡΙΑ ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ.
3.0 ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 3.2 ΠΥΚΝΩΤΕΣ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
Ηλιακή μονάδα αποθήκευσης Το πάνω μέρος με 2 τρύπες για τα αισθητήρια θερμοκρασίας. Πάνελ κενού στο μπροστινό μέρος.
ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Η ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ
1.4 Οι υδρογονάνθρακες ως καύσιμα
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΗΛΙΑΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Παρουσίαση τελικών αποτελεσμάτων ερευνητικού προγράμματος συγχρηματοδοτούμενο από το Ίδρυμα.
ΥΒΡΙΔΙΚΑ & ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
ΚΥΨΕΛΕΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ Επιμέλεια: Γ. Χαριστός, Γ. Νερούτσου
Μεταλλουργία Σιδήρου – Χυτοσιδήρου Θεωρία και Τεχνολογία Δρ. Α. Ξενίδης Ε.Μ. Πολυτεχνείο Σχολή Μηχανικών Μεταλλείων – Μεταλλουργών Εργ. Μεταλλουργίας 6o.
Φύλλο εργασίας 4 Μετρήσεις θερμοκρασίας- η βαθμονόμηση
Αυτοκίνητο του υδρογόνου
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
Μέτρα προστασίας από την ατμοσφαιρική ρύπανση
ΥΔΡΟΓΟΝΟΚΙΝΗΣΗ Νινο Σιναϊ Αρης Μερκάι Γιτσας Ανδρεας.
Ηλεκτρικό- Υβριδικό αυτοκίνητο
ΑΣΠΑΙΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ : ΕΥΡΕΝΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ.
1ο Τ.Ε.Ε-ΕΠΑΛ Άργους & 1ο Σ.Ε.Κ. Άργους
Ecodriving-Οικολογικά αυτοκίνητα
Γεωθερμία -Ορισμός Με τον όρο «Γεωθερμία» ορίζεται η εκμετάλλευση της ενέργειας από το εσωτερικό της γης από όπου με τη χρήση μιας γεωθερμικής αντλίας.
ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΜΟΡΦΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
2ο ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ
Οι υδρογονάθρακες ως καύσιμα. Η καύση είναι η πρώτη χημική αντίδραση που χρησιμοποιήθηκε από τους ανθρώπους για … θέρμανση μαγείρεμα Κατασκευή αντικειμένων.
Άτομα και μόρια.
Παρουσίαση Εργασιών Υπεύθυνοι Καθηγητές Κακουλιδου Γεωργακοπουλος Δ.Παπαδημητρίου Μ.Κορκούτι.
Μαθημα τεχνολογιασ εργασια αξιολογησησ β’ τριμηνου θεμα: ενεργεια
ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Σχολείο: 7ο Λύκειο Πάτρας Τμήμα: Α’1
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
Εγώ και τα τροχοφόρα. Χάρτης Πως μετακινούνται οι πολίτες; Ποδήλατο Μηχανάκι Αυτοκίνητο Πατίνι Μ.Μ.ΜΜε τα πόδια.
Εναλλακτικά αυτοκίνητα. Αυτοκίνητα με αέρια καύσιμα Τα καύσιμα που χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητα αυτού του τύπου –υγραέριο, που είναι μίγμα προπανίου (30%)
Υγραεριοκίνηση: Το τελευταίο διάστημα, στην Ελλάδα η υγραεριοκίνηση γνωρίζει πολύ μεγάλη άνθιση. Ουσιαστικά, αποτελεί μια περιβαλλοντική πρόταση, που εκτός.
ΟΜΑΔΑ 2 ΧΡΥΣΟΜΑΛΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤIΝΟΣ ΡΑΜΙΩΤΗΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ ΠΛΑΣΤΑΡΑΣ ΝΙΚΗΤΑΣ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΩΣ ΚΑΥΣΙΜΟ ΣΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ.
Ανανεώσιμες και μη ανανεώσιμες πηγές ενέργειας Ευστράτιος- Ευάγγελος 1 Ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης Π.Τ.Δ.Ε. Α.Π.Θ Σχολική χρονιά:
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑ Α ΝΤΑΓΚΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΚΟΘΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑ Α ΝΤΑΓΚΑΛΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΚΕΦΑΛΑΣ.
ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Βασικές πληροφορίες Πλεονεκτήματα Μειονεκτήματα Ιστορική αναδρομή Χάρτης εννοιών Σχετικό βίντεο EXCEL Ερωτήσεις.
Λεωφορείο χωρίς οδηγο- Τεχνολογία Λεωφορείου Είμαστε οι : Κατσικάρη Αθανασία Παπαποστόλου Ξένια Καντζούρα Κατερίνα Γκαραγκούνη Έλενα.
Χημικές ενώσεις – Χημικά στοιχεία
5A ΣΗΜΕΙΩΣΗ : Πλήρης αναφορά Βιβλιογραφίας θα αναρτηθεί με την ολοκλήρωση των σημειώσεων.
Η ατομική βόμβα από τη σκοπιά της φυσικής
ATOMIKH ΘΕΩΡΙΑ ● Η ύλη αποτελείται από εξαιρετικά μικρά σωματίδια: τα άτομα , τα οποία δεν μπορούν να διαιρεθούν (δεν τέμνονται) σε μικρότερα. ● Τα άτομα.
ΚΑΝΑΒΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Α.Ε.Μ: Η ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΗ ΆΣΚΗΣΗ
(ΔΑΣΚΑΛΑ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΣΧ.Τ.)
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 1 ΕΠΑΛ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ : κ.Μαυροματάκη
Η επιρροη του φαινομενου του θερμοκηπιου στην καθημερινη Μασ ΖΩΗ
ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ
Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας
ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΚΛΑΣ.
ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ:ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ, ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ
ΠΥΡΟΛΥΣΗ ΒΙΟΜΑΖΑΣ.
Το φαινόμενο του θερμοκηπίου:
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΑΣ
Χρήση οικολογικής ενέργειας στο οργανωμένο λιανεμπόριο
ΤΜΗΜΑ : Πρακτικών Ασκήσεων Διδασκαλίας (ΠΑΔ)
Ηλεκτρικό κύκλωμα Ηλεκτρικό κύκλωμα είναι κάθε διάταξη που περιέχει ηλεκτρική πηγή αγωγούς, μέσω των οποίων μπορεί να διέλθει ηλεκτρικό ρεύμα .
Εξαιρετικά πειράματα με απλές και φθηνές ιδιοκατασκευές
1o ΣΕΚ ΛΑΡΙΣΑΣ Μίχας Παναγιώτης
ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΘΕΡΜΟΔΥΝΑΜΙΚΗ
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ Το φυσικό αέριο σχηματίστηκε πριν από εκατομμύρια χρόνια από μικροοργανισμούς που καταπλακώθηκαν στο υπέδαφος. Μετά την εξόρυξή του μεταφέρεται.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Το αυτοκίνητο που κινείται με νερό

Η συσκευή που διασπά το νερό Περιεχόμενα Το αυτοκίνητο Η συσκευή που διασπά το νερό Κόστος Φωτογραφικό υλικό

Το αυτοκίνητο Το αντίδοτο στον πονοκέφαλο που προκαλούν οι συνεχώς αυξανόμενες τιμές των καυσίμων αλλά και το περιβαλλοντολογικό αδιέξοδο του πλανήτη αποτελεί η δημιουργία ενός αυτοκινήτου που διανύει την απόσταση 80 χιλιομέτρων καταναλώνοντας μόλις ένα λίτρο νερού. Τα ευχάριστα νέα έρχονται από την Ιαπωνία και συγκεκριμένα από την ιαπωνική φίρμα Genepax, η οποία εξέλιξε ένα πρωτοποριακό σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιεί ως καύσιμη ύλη το νερό Περιεχόμενα

Νερό το καύσιμο του μέλλοντος Η εταιρεία αυτή λοιπόν (Genepax) κατασκεύασε μια συσκευή η οποία αν τροφοδοτηθεί με νερό μπορεί να παράγει ενέργεια για να κινήσει έναν κινητήρα. Στην πράξη ο μηχανισμός λειτουργίας οφείλεται στο υδρογόνο. Το νερό δηλαδή με το οποίο τροφοδοτείτε το ρεζερβουάρ, διασπάται σε υδρογόνο και οξυγόνο. Η ιδέα για να χρησιμοποιηθεί νερό σαν παροχή υδρογόνου, αντί να αποθηκεύουμε το υδρογόνο σε δεξαμενές με υψηλή πίεση και χαμηλές θερμοκρασίες φαίνεται να είναι η λύση στο πρόβλημα για καθαρά, ασφαλή και φθηνά καύσιμα (τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως) . Περιεχόμενα

Η συσκευή που διασπά το νερό Το νερό μπορεί να διασπαστεί μέσω ηλεκτρόλυσης (βυθίζοντας δύο ηλεκτρόδια ενωμένα σε μια μπαταρία σε ένα δοχείο με νερό) σε υδρογόνο και οξυγόνο, αλλά η εταιρεία δεν κάνει κάτι τέτοιο. Η καινοτομία της οφείλεται σε μεμβράνη και συγκεκριμένα σε μία ειδική membrane electrode assembly (MEA) η οποία έχει ενσωματωμένο ένα υλικό (περισσότερες πληροφορίες δεν δίνονται) το οποίο έχει την ιδιότητα να διασπά το νερό σε υδρογόνο και οξυγόνο μέσω χημικής αντίδρασης. Περιεχόμενα

Η συσκευή που διασπά το νερό Με αυτή την διαδικασία τερματίζεται η ανάγκη για υδρογόνο, όπως και η χρήση εξειδικευμένων καταλυτών και δεξαμενών αποθήκευσης. Παράλληλα το συγκεκριμένο σύστημα παραγωγής ενέργειας έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, που μένει να αποδειχθεί από τις δοκιμές εξέλιξης του πρωτότυπου αυτοκινήτου. Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, το πειραματικό όχημα έχει τη δυνατότητα να καλύψει απόσταση 80 χιλιομέτρων καταναλώνοντας μόλις ένα λίτρο νερού με την "έκλυση" μηδενικών ρύπων. Η λειτουργία της γεννήτριας, που βρίσκεται τοποθετημένη στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, διαφοροποιείται από τη στιγμή που παρεμβάλλεται η μεμβράνη ηλεκτροδίων της Genepax. Περιεχόμενα

Κόστος Μέχρι στιγμής το κόστος κατασκευής μιας τέτοιας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ανέρχεται στα 18.500 δολάρια, ωστόσο η ευρεία παραγωγή της αναμένεται να το περιορίσει κατά 3/4. Περιεχόμενα

Φωτογραφικό υλικό Περιεχόμενα

Τέλος της παρουσίασης Περιεχόμενα

Περιεχόμενα

Περιεχόμενα

Περιεχόμενα

Περιεχόμενα

Περιεχόμενα