Το σχολείο που ήταν οι δικοί μου, το σχολείο που είμαι και το σχολείο που θα ήθελα να είμαι. Ο σκοπός αυτής της ερευνητικής εργασίας είναι οι μαθητές.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Η ζωή μου: Ερευνώ-ανακαλύπτω τον κόσμο. Σχεδιάζω το μέλλον μου.
Advertisements

Σημ.: Οι ώρες διδασκαλίας που αναφέρονται σε κάθε φάση και στάδιο είναι κατά προσέγγιση.
Στο σχολείο Κάθε μέρα στο σχολείο, η δασκάλα ζητάει από τα παιδιά να διαβάσουν από το βιβλίο και να γράψουν στο τετράδιο. Τα παιδιά διαβάζουν από το βιβλίο.
Εαρινό εξάμηνο 2014 Εισηγητής: Χρήστος Μπαντάνης Δάσκαλος
Μέρος Α΄ - Έρευνα •Η έρευνα έγινε βάσει ερωτηματολογίων που μοιράστηκαν σε παιδιά δημοτικών σχολείων του Ηρακλείου, στα οποία έχει γίνει χρήση υπολογιστών.
• ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ • ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ • ΣΤΟΧΟΙ • ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ • ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ - ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ.
Με πόση ασφάλεια χρησιμοποιούμε το διαδίκτυο;
Παρουσίαση από τους μαθητές της 5Α Τάξης Anna Thomas Οι απόψεις των παιδιών και των δασκάλων για τη σχολική στολή.
Η δομή του μαθήματος των μαθηματικών στο σύγχρονο ΤΕΙ Σάλτας Βασίλειος, Τσιάντος Βασίλειος Γενικό Τμήμα Θετικών Επιστημών ΤΕΙ Καβάλας.
Το μάθημα της Πληροφορικής Η πραγματικότητα σήμερα!!! ΗΥ-302:Διδακτική της Πληροφορικής Επιμέλεια-Παρουσίαση Γεωργία Αδαμοπούλου Εύα Νοικοκυράκη.
Πρόληψη επιθετικότητας Πρόληψη επιθετικότητας ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ : ΘΕΜΑ Παρουσιάζουν οι Μαθήτριες του τμήματος ΑΥ1 – Ε.Π.Α.Λ Γλυφάδας •Κιουστελίδη Δανάη.
Έρευνα για το Βιβλίο Δημοτικό Σχολείο Αλάμπρας Σχολική χρονιά
Η αξιολόγηση των σχολικών βιβλίων Κοινωνικών Επιστημών της Πέμπτη τάξης Akdoğan Dr. Fazıl Küçük Τάξη 5 Rabiya Mentes.
ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΩ Βασικές δεξιότητες μελέτης. Β. Βασιλείου.
Quatuor Squilla Θέμα: "Πώς επηρέασε η χρήση της κινητής τηλεφωνίας τις διαπροσωπικές σχέσεις και ποια νέα ήθη και γλώσσα εισήγαγε στη σύγχρονη καθημερινότητα;"
Σενάρια διδασκαλίας ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.
Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή
Στην τάξη μου.
Διαχείριση της σχολικής τάξης
ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ!!!
ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ Ι
Η ελευθερία στο σχολείο γίνεται πραγματικότητα
Θα εμπιστευόσασταν τη καλή λειτουργία του αυτοκινήτου σας σε ένα γιατρό ;
Φυλλο του Καθηγητη. Teacher’s Age Ποιο ειναι το αντικειμενο διδασκαλιας σας?
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Α΄ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ ΤΜΗΜΑ 2. ΘΕΜΑ:ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΕΥΚΛΕΙΔΗ -ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ-ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ.
Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας «Είμαστε ό,τι τρώμε»
Η ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ στην Α Λυκείου
ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ TMHMA ΣΤ2
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Μία διδακτική π ρόταση για το μάθημα : « Αρχές οργάνωσης και διοίκησης των ε π ιχειρήσεων » ΤΣΙΟΥΚΑ ΣΩΤΗΡΙΑ.
Η ζωή μου: Ερευνώ-ανακαλύπτω τον κόσμο. Σχεδιάζω το μέλλον μου.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΚΙΚΑΣ ΤΑΞΗ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΤΜΗΜΑ 1ο
Διδασκαλια και Μαθηση με Χρηση ΤΠΕ
Γεωλογία – Γεωγραφία Β ΄ Γυμνασίου
ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΕΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΤΟΥΣ Δήμητρα Σκιάνη Νίνα Καλύβα Μαργαρίτα Δουκάκη Άννα.
Εργασία της ομάδας Εφήβων Συμβούλων Συνήγορου του Παιδιού Πρώτη περίοδος: Ιανουάριος – Μάρτιος 2009 ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Το δικαίωμα έκφρασης.
ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΝΝΑ ΓΑΛΟΥΠΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΤΑΠΑΝΑ ΣΤΑΜΑΤΙΑ.
OIKOΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ – ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ 14 ο μαθητικό συνέδριο με θέμα περιβαλλοντικές, κοινωνικές και οικονομικές πτυχές της αειφορίας «Αυτός ο κόσμος.
ΔΙΑΣΧΟΛΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ «ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ - ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΟ ΕΠΑΛ» 2 Ο ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ – ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΚΟΥΤΑΡΕΩΣ 2 Ο ΕΠΑΛ ΣΕΡΡΩΝ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ Εισηγήτριες:
Σας καλωσορίζουμε στο Εργαστήριο Φυσικής Ι. Καλή αρχή! Καλό πτυχίο! ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ. ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΟΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
Αφήγηση Παράδειγμα ανάλυσης. Παράγοντες επιλογής Ένα βασικός παράγοντας, για να επιλέξω να γίνω εκπαιδευτικός ήταν ότι και οι δύο μεγαλύτερες αδελφές.
Θ’ Δημοτικό Σχολείο Καψάλου (Κ.Β’) Μια παρουσίαση για τη περιβαλλοντική δράση του σχολείου μας κατά τη σχολική χρονιά
Εκπαιδευτικές τεχνικές Π.Απόστολος. Προσχολική ηλικία Της Εύας της αρέσουν οι δραστηριότητες του νηπιαγωγείου αλλά καμιά φορά κολλάει στην αγαπημένη της.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Ένα παραμύθι για το διαδικτυακό εκφοβισμό
Βιολογία Γυμνασίου.
ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
Παραδείγματα εκπαιδευτικών ερευνών δράσης
Βιωματική Δράση Α΄Τάξης 2ου Γυμνασίου Πεύκης
Το ερωτηματολόγιο για το σχολικό εκφοβισμό ως μέσο ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλου του σχολείου 1ο Γυμνάσιο Πεύκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία.
«Το σχολείο που ήταν οι δικοί μου, το σχολείο που είμαι και το σχολείο που θα ήθελα να είμαι» ΜΕΛΗ ΟΜΑΔΑΣ Ανοικτόγλου Γιώργος Αϊβαλιώτης Χρήστος.
Εξορθολογισμός διαχείριση διδακτέας ύλης
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΤΣΑΚΗΣ 25 Σεπτεμβρίου 2015 ΣΤ1.
Project Β’: Το σχολείο στο σινεμά
5o ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΥΟΣΜΟΥ ΜΑΘΗΜΑ: ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ Α’ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΘΕΜΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ Βασίλης Κ. Λευτέρης Μ . Γκόρικ Χ.
Η ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Αναζητώντας το καλό κλίμα στο σχολείο
ΣΧΟΛΙΚΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΠΑΡΕΛΘΟΝ-ΠΑΡΟΝ-ΜΕΛΛΟΝ
Σενάριο (Παρένθεση) - Τελεία.
Ο ΡΟΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗ
Όνομα μαθητή: Ελισσάβετ Δουλοπούλου
Λίγα λόγια για σένα. Αυτό το προγραμματάκι έγινε για να σε
Αφήγηση Παράδειγμα ανάλυσης.
Τίτλος έρευνας: Το internet μέρος της ζωής μας
Παρουσίαση κρίσιμου συμβάντος
Ένας διαθεματικός προβληματισμός με αφορμή
Κωνσταντίνα Αντωνίτσα
Το Σχολείο μου.
ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΘΕΟΛΟΓΟΣ. Ερωτηματολόγιο 278 μαθητές Β και Γ Λυκείου (Απρίλιος – Μάιος 2018)
ΜΕΤΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ: 1/ θ Νηπιαγωγείο Φράγκα
1/θ Νηπιαγωγείο Ριόλου
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Το σχολείο που ήταν οι δικοί μου, το σχολείο που είμαι και το σχολείο που θα ήθελα να είμαι. Ο σκοπός αυτής της ερευνητικής εργασίας είναι οι μαθητές του Α’1 να συγκεντρώσουν πληροφορίες για το σχολείο του παρελθόντος και του παρόντος και πως περιμένουν το σχολείο να είναι στο μέλλον. Πιο συγκεκριμένα για τον τρόπο διδασκαλίας, για την διδακτέα ύλη, για την ενδυμασία,για τα βιβλία,για τα ωράρια,για τα μέσα που χρησιμοποιούν για να πάνε σχολείο,για την βία στα σχολεία,για τους δασκάλους. Οι μαθητές του Α΄1 Φίλιππος Κανταράκιας ,Στέργιος Βογιατζής και Σταμάτης Ιωάννου.

εξαιρεσεις σχολειων οπως των ιδιοτικων η των πιο ​​ΡΟΥΧΑ Τα ρούχα στα σημερινά σχολεία είναι ανάλογα με την επιλογη των μαθητων με μερικες  εξαιρεσεις σχολειων οπως των ιδιοτικων η των πιο  επισημων. Αν τα ρουχα καποιου μαθητη ή μαθητριας ειναι υπερβολικα προσβλητικα ή προκλητικα τιμωρουνται.​ ​

ΩΡΑΡΙΑ Τα ωραρια στα σημερινα σχολεια ειναι συνηθως απο 6 εως 8 ωρες αναλογα με τις ταξεις. Ασκουνται την  καθημερινη με την εξαιρεση της περιπτωσης  που υπαρχει π.χ. μια σημαντικη γιορτη, απεργια καθηγητων, καταληψη, εκλογες και αλλοι παραγοντες.​

ΒΙΒΛΙΑ​ Τα βιβλία στα σημερινά σχολεία αλλάζουν σχεδόν κάθε φορά που η διοίκηση της χώρας αλλάζει αλλά κυρίως αλλάζει το εξώφυλλο και οι αλλαγές είναι μικρομετατροπες. Οι μαθητές τα βιβλία στις μερες μας δεν τα μεταχειρίζονται με σωστό τρόπο γιατί τα γράφουν και τα ζωγραφίζουν.Επίσης μεγάλο ποσοστό των παιδιών καταστρέφουν τα βιβλία στο τέλος της χρονιάς​.Τα περισσοτερα βιβλια δεν χρειαζεται να τα αγορασουν τα παιδια εκτος απο τα τετραδια που τα αγοραζουν. Σχεδον για καθε μαθημα δινονται βιβλία.​

αλλάζει κάθε χρόνο και τη διδακτέα ύλη την ΔΙΔΑΚΤΕΑ ΥΛΗ​ Η διαδακτέα ύλη όσο περνάνε τα χρόνια όλο και ελλατωνεται σε ορισμένα μαθήματα οπως ιστορία,κείμενα,βιολογία κ.α. Η διδακτέα ύλη επίσης είναι η βάση της εξεταστέας υλης.Η εξεταστέα ύλη  αλλάζει κάθε χρόνο και τη διδακτέα ύλη την  αλλάζει το υπουργείο παιδείας. 

Το τμήμα Α’1 με την βοήθεια του κυρίου Πάρνου δημιούργησε ένα ερωτηματολόγιο για της ανάγκες της ερευνητικής εργασίας.

8.Θα σκεφτόσουν να κάψεις-καταστρέψεις το βιβλίο σου στο τέλος τη χρονιάς; Με το ερώτημα αυτό θέλουμε να βρούμε πια σχέση έχουν τα παιδιά με το σχολικά βιβλία. Παρατηρούμε ότι ένα σημαντικό ποσοστό μαθητών γύρο στο 36% δεν θα σκεφτεί να καταστρέψει τα βιβλία στο τέλος της σχολικής χρονιάς αλλά επίσης είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι περίπου 2 στους 3 μαθητές θα σκεφτούν από λίγο έως πολύ να καταστρέψουν τα βιβλία τους

9.Το μεγαλύτερο κίνητρο για να παρακολουθήσεις μια διδακτική ώρα είναι για να μην πάρεις απουσία; Με το ερώτημα αυτό θέλουμε να βρούμε αν το μεγαλύτερο κίνητρο για να παρακολούθηση ένας μαθητής μια διδακτική ώρα είναι το να μην πάρει απουσία.Ένα σημαντικό ποσοστό των μαθητών περίπου στο 46% των μαθητών είπαν πως δεν παρακολουθούν μια διδακτική ώρα για να μην πάρουν απουσία κάτι που μας κάνει να πιστεύουμε πως το μάθημα είναι ευχάριστο για τους μαθητές.

10.Κατά πόσο νομίζεις πως οι γνώσεις που σου προσφέρει το σχολείο είναι χρήσιμες; Με το ερώτημα αυτό θέλουμε να βρούμε αν τα παιδιά πίστευαν ότι οι γνώσεις που τους προσφέρει το σχολείο είναι χρήσιμες.Ένα σημαντικό ποσοστό των μαθητών γύρο στο 73% πιστεύει πως το σχολείο προσφέρει χρήσιμες γνώσεις πράγμα που σημαίνει πως τα παιδιά θεωρούν ότι το σχολείο είναι σημαντικό.

11.Όταν προετοιμάζεσαι για ένα μάθημα ποιος είναι ο πιο σημαντικός λόγος που το κάνεις; Με το ερώτημα αυτό θέλουμε να βρούμε για πιο λόγο προετοιμάζονται οι μαθητές για ένα μάθημα.Ένα σημαντικό ποσοστό των μαθητών γύρο στο 44% προετοιμάζεται για το βαθμό πράγμα που μας δείχνει ότι μάλλον πολλά παιδιά βρίσκουν το διάβασμα βαρετό. Όμως ένα αξιοσημείωτο ποσοστό μαθητών γύρο στο 36% προετοιμάζονται για την γνώση πράγμα που μας δείχνει ότι επίσης πολλά παιδιά διαβάζουν γιατί τους αρέσει.