Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Η παρουσίαση φορτώνεται. Παρακαλείστε να περιμένετε

Ο ΡΟΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗ

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Παρουσίαση με θέμα: "Ο ΡΟΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗ"— Μεταγράφημα παρουσίασης:

1 Ο ΡΟΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗ
Στην αρχή της σχολικής ζωής, το παιδί είναι πολύ πιο ευάλωτο καθώς αφήνει την οικογένεια του και εντάσσεται στο σχολικό σύνολο. Το σχολείο θα πρέπει να είναι ευχάριστο καθώς αποτελεί πια το φυσικό περιβάλλον κάθε παιδιού. Οι καθηγητές αποτελούν βασικό ρόλο σε αυτό καθότι ασκούν επιρροή στους μαθητές καθημερινά.

2 Οι καθηγητές με τους μαθητές τους πρέπει να έχουν μία καλή και αμφίδρομη σχέση, να μπορούν να επικοινωνούν, να συνεργάζονται, να σέβεται ο ένας τον άλλο και να υπάρχει εμπιστοσύνη μεταξύ τους για να γίνεται ευχάριστο το μάθημα. Η συμπεριφορά ανάμεσα τους θα πρέπει να είναι στάση ζωής και όχι προσποίησης.

3 Περίπου οι μισοί μαθητές αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους καθηγητές τους. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη δυσαρέσκεια του μαθήματος. Μερικές φορές γίνονται διάφορες διακρίσεις ανάλογα με την καταγωγή, τον τρόπο σκέψης, την εξωτερική εμφάνιση, το φύλο και τον χαρακτήρα τους. Μπορεί ακόμα να είναι λίγο περισσότερο αυστηρός με κάποιον αναλόγως με την συμμετοχή και την παρουσία του μέσα στο μάθημα, αλλά ακόμα και με την διάθεση του ίδιου του καθηγητή.

4 Όπως ο καθηγητής ασκεί επιρροή στα παιδιά αυτό συμβαίνει και αντίθετα
Όπως ο καθηγητής ασκεί επιρροή στα παιδιά αυτό συμβαίνει και αντίθετα. Κάθε μαθητής έχει διαφορετική άποψη για τον κάθε καθηγητή, ανάλογα με το μάθημα που διδάσκει.

5 Για να υπάρξει μία υγιής σχέση θα πρέπει να το συζητήσουν και να βρουν μία λύση...

6 ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ...
ΑΡΒΑΝΙΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΙΚΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΟΤΙΝΗ ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΛΙΑΛΙΑΡΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ-ΑΘΑΝΑΣΙΑ


Κατέβασμα ppt "Ο ΡΟΛΟΣ ΜΑΘΗΤΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗ"

Παρόμοιες παρουσιάσεις


Διαφημίσεις Google