Ομάδα Εργασίας: Μαυροφρύφη Αφροδίτη Γκουντελίτσα Κατερίνα Ραφτογιάννη Παρασκευή-Δήμητρα Τορονίδου Μαρία Φλώρινα, Ιούνιος 2017.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Α. Αναλυτικό Α’ Γυμνασίου
Advertisements

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ.
Τα μυστικά της διαφήμισης: Ψυχαγωγία
Τάξεις 2 Κανάλι 1: Ένα διαδικτυακό κανάλι για το διάστημα
Παρουσίαση από τους μαθητές της 5Α Τάξης Anna Thomas Οι απόψεις των παιδιών και των δασκάλων για τη σχολική στολή.
Εκπαιδευτικο Σενάριο (Σχέδιο Εργασίας)
Τι είναι το Σχέδιο Εργασίας (Project) και τι μέθοδος Project;
Υπουργείο Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) Καινοτόμες δράσεις για την ενίσχυση της φιλαναγνωσίας.
Η αξιολόγηση των σχολικών βιβλίων Κοινωνικών Επιστημών της Πέμπτη τάξης Akdoğan Dr. Fazıl Küçük Τάξη 5 Rabiya Mentes.
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ RELEASE ‘‘Towards Achieving Self Regulated Learning as a Core in Teachers” In-Service Training in Cyprus Δημοτικό Σχολείο Άγιος Σπυρίδωνας.
Γυμνάσιο Νέας Κυδωνίας
Διοργανώνουμε ένα συνέδριο. ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ  Στόχοι: έρευνα, δημιουργικότητα, συνεργασία, ευρηματικότητα, παραγωγή έργου, ευθύνη, γνώσεις, αυτενέργεια. 
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ
Διαφοροποίηση στα δοκίμια αξιολόγησης Πρακτικές εφαρμογές Ευαγγελία Μοναστήρα Κυπριακή Εκπαιδευτική Αποστολή.
Το Εκπαιδευτικο Σενάριο είναι:
8oς Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πρωτοπόρων Εκπαιδευτικών
Ειδική Θεματική Δραστηριότητα Τμήμα Βπ– Τομέα Πληροφορικής 1 ου ΕΠΑΛ Λιβαδειάς Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αθανασίου Παρασκευή ΠΕ19/ Σκίτσος Δημήτριος ΠΕ.
Σχεδιασμός – Οργάνωση –Υλοποίηση προγράμματος Αγωγής Υγείας
 Τα παιδιά της Α΄ Τάξης εξαιρούνται από το πρόγραμμα.  Παρατηρήσαμε ότι τα παιδιά που εισέρχονται για πρώτη χρονιά στο σχολείο χρειάζονται χρόνο για.
ΤΙΤΛΟΣ ΚΑΛΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ
«Σχολείο …παγίδα» Μαθητική έρευνα των παιδιών της τάξης ΣΤ΄1 του 11ου Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου.
Μόκιας Γιάννης ΚΣΕ ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ Β 1 ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ Σύγχρονες διδακτικές μέθοδοι και ΤΠΕ.
Πρόγραμμα Σπουδών ΤΠΕ-Τεχνολογίες Πληροφορίας Επικοινωνίας ΣΤ’ τάξης.
Αποστόλης Καλέμας - Γιάννης Μόκιας Επιμόρφωση Β Επιπέδου ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (BLOG) Blog = Web + Log =δικτυακή καταχώρηση.
Tο project από τα μάτια των μαθητών  ΕΓΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΜΑΘΗΜΑ Tο σχολείο χώρισε τους μαθητές της Α’ Λυκείου σε 9 διαφορετικά project, ανάλογα με το.
Διδακτική προσέγγιση βασισμένη σε δραστηριότητες αξιοποιώντας το διαδίκτυο.
Χρήση και αξιοποίηση ΤΠΕ στην διδακτική διαδικασία
Υποέργο 03: Επιμόρφωση Επιμορφωτών και Εκπαιδευτικών για την εφαρμογή του Προγράμματος Εκμάθησης της Αγγλικής Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών ΠΕΑΠ.
Η χρήση του Kidspiration στη Διδασκαλία της Ιστορίας
Καλέμας Απόστολος Επιμόρφωση Β Επιπέδου ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ (BLOG) Blog = Web + Log =δικτυακή καταχώρηση.
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗ ΜΕ ΤΙΣ «ΙΔΕΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ» 1 Ν. Αμανατίδης.
Πρακτικές Σχεδιασμού Μαθήματος. Πρακτικές καλού σχεδιασμού μαθήματος Η συγκέντρωση του εκπαιδευτικού υλικού και η οργάνωση στο eclass γίνεται πλέον σε.
Έρευνα με ερωτηματολόγιο σε μαθητές της Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου του 3 ου Γυμνασίου Βύρωνα Σχολική χρονιά Η φιλία στην αρχή της εφηβείας.
Γ. Αλεξιάδης.  Εκπαιδευτική δραστηριότητα, κατά την οποία οι περισσότερες ή και όλες οι πληροφορίες που απαιτούνται για την επίλυση ενός προβλήματος.
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΛΛΗ ΜΟΥΡΑΤΗ-ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ 1.
Κατή Αργυρώ Πρωτοψάλτου Θεόφιλος Τσαρτσαράκης Αντώνιος
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής Μάθημα: Πληροφορική και νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση Φοιτήτριες: Γκουντελίτσα Κατερίνα.
Πληροφορική & Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση
Αντωνιάδου Σοφία Ζυγούρης Φώτης Καπουλίτσας Θανάσης
Παρουσίαση στο Slideshare «Η ελληνική εκπαιδευτική blogoσφαιρα»
Ομάδα Εργασίας: Μαυροφρύδη Αφροδίτη Γκουντελίτσα Κατερίνα Ραφτογιάννη Παρασκευή-Δήμητρα Τορονίδου Μαρία Φλώρινα, Ιούνιος 2017.
Βιολογία Γυμνασίου.
Ένα δάσκαλος δημιουργεί ιστολόγια
Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης ΠΜΣ Επιστήμες της Αγωγής Μάθημα: Πληροφορική και νέες τεχνολογίες στην εκπαίδευση Φοιτήτριες: Γκουντελίτσα Κατερίνα.
Το ερωτηματολόγιο για το σχολικό εκφοβισμό ως μέσο ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης όλου του σχολείου 1ο Γυμνάσιο Πεύκης Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία.
Παραγωγή Ηλεκτρονικού Προϊόντος – ψηφιακός πίνακας ανακοινώσεων
Παρουσίαση στο μάθημα «Διγλωσσία και εκπαίδευση»
Στα πλαίσια της ενότητας της Γλώσσας «Ατυχήματα» και της θεματικής ενότητας των Μαθηματικών «Συλλογή και επεξεργασία δεδομένων», αποφασίσαμε να εκπονήσουμε.
ΤΙ ΕIΝΑΙ ΤΟ WEB2 Το Web 2.0 αναφέρεται σε μια αναμενόμενη δεύτερη γενιά του Web που επιτρέπει στα άτομα να δημιουργούν, να δημοσιεύουν, να ανταλλάσσουν,
Προσχολική Παιδαγωγική
Αντωνιάδου Σοφία Ζυγούρης Φώτης Καπουλίτσας Θανάσης
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Κ.Α) Ετήσιο Πρόγραμμα Τάξης Γ΄2
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Κ.Α) Ετήσιο Πρόγραμμα Τάξης A΄1
ΠΕΡΙΓΡΑΦΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ 24Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΒΑΛΑΣ Ε
Πληροφορική & Νέες Τεχνολογίες στην Εκπαίδευση
Slideshare.
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ 2ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
ΣΧΕΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( PROJECT)
Διδακτικές ενότητες Αξιολόγηση μαθήματος
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Κ.Α) Ετήσιο Πρόγραμμα Τάξης Β΄2
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ (Κ.Α) Ετήσιο Πρόγραμμα Τάξης Β΄1
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Η φιλία στην αρχή της εφηβείας
Διαδικασία/Βήματα υλοποίησης
Δομή Παρουσίασης Γνωριμία με το βιβλίο Γεωγραφίας Α’ Γυμνασίου
Παρακαλούμε μην κάνετε ΚΛΙΚ, εκτός αν σας ζητηθεί.
Εκπαιδευτικο Σενάριο (Σχέδιο Εργασίας)
Συνέντευξη σε εκπαιδευτικούς για ΑΠ
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: Βασικές Έννοιες της Πληροφορικής σελ. 12 Λέξεις Κλειδιά: Δεδομένα (Data), Πληροφορία (Information), Επεξεργασία (Processing), Υπολογιστής.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ομάδα Εργασίας: Μαυροφρύφη Αφροδίτη Γκουντελίτσα Κατερίνα Ραφτογιάννη Παρασκευή-Δήμητρα Τορονίδου Μαρία Φλώρινα, Ιούνιος 2017

Οριζόντια Ομάδα Κάθετη Ομάδα Αξιολόγησης Εμπειρίας & Βίντεο Οριζόντια Ομάδα Το Ιστολόγιος της Τάξης Κάθετη Ομάδα

Ομάδα Αξιολόγησης Εμπειρίας & Βίντεο

Στόχοι Δημιουργία ερωτηματολογίου συνεντεύξεων για την αρχή & το τέλος του έργου. Πραγματοποίηση συνεντεύξεων με τους φοιτητές πριν & μετά το έργο & απομαγνητοφώνησή τους. Αποστολή report στην αρχή & στο τέλος του έργου σε όλους. Δημιουργία βίντεο με τη διαδικασία κατασκευής του βιβλίου.

Ερωτήσεις Ερωτηματολογίου (Προσωπικές) 1η Τι πιστεύεις ότι θα αποκομίσεις από τη συμμετοχή σου στο project; 2η Κρίνεις σημαντική την συμβολή σου για την ολοκλήρωση του project; 3η Είσαι διατεθειμένος/η να εργαστείς σε καθημερινή βάση για την ολοκλήρωση του έργου; 4η Θεωρείς ότι οι δεξιότητές σου ταιριάζουν με την ομάδα στην οποία ανήκεις;

Ερωτήσεις Ερωτηματολογίου (Ομάδας) 5η Πώς πιστεύεις ότι θα είναι η συνεργασία σου με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας σου? 6η Ποιος είναι ο κοινός σας σκοπός και οι στόχοι της ομάδας σου; 7η Ο διαχωρισμός των ομάδων θεωρείς πως έγινε με σωστό / δίκαιο τρόπο; 8η Παρατηρήσαμε πως οι ομάδες εργασίας είναι 8. θεωρείς πως ο αριθμός αυτός, θα διευκολύνει ή θα δυσχεραίνει την ολοκλήρωση του έργου;

Ερωτήσεις Ερωτηματολογίου (Γενικές) 9η Πιστεύεις πως είναι εφικτή η ολοκλήρωση του project στο αναμενόμενο χρονικό διάστημα; 10η Το συγκεκριμένο βιβλίο νομίζεις ότι θα είναι όντως χρήσιμο στον εκπαιδευτικό κλάδο; Και αν ναι με ποιον τρόπο; 11η Η ιδέα της δημιουργίας ενός τέτοιου βιβλίου & ως προς το σχεδιασμό και ως προς το περιεχόμενο, θεωρείς ότι αποτελεί μία καινοτομία;

Το ιστολόγιο της Τάξης

Δομή Κεφαλαίου Πως χρησιμοποιείται; Τι είναι; Ανάλυση Δομής. 1 Τι είναι; 2 Πως χρησιμοποιείται; 3 Ανάλυση Δομής. 4 Παραδείγματα.

«Το ιστολόγιο της τάξης» Στόχοι Σκοπός Παρουσίαση ιστολογίων σε επίπεδο τάξης. Στόχοι Μελέτη ιστολογίων. Καταγραφή των ιστολογίων. Ερμηνεία του ιστολογίου σε επίπεδο τάξης. Γνωστοποίηση των καλύτερων ιστολογίων. «Το ιστολόγιο της τάξης» Η ομάδα με θέμα «το ιστολόγιο της τάξης» θα συλλέξει τις επόμενες εβδομάδες το υλικό, θα γνωστοποιήσει τα ιστολόγια σε ολόκληρη την κοινότητα μάθησης .

Ιστολόγια σε επίπεδο τάξης « 3ο Δημοτικό Σχολείο Παλαιού Φαλήρου» Το συγκεκριμένο ιστολόγιο οργανώνεται σε επίπεδο τάξης. Υπάρχει ενδεικτικά αρκετό υλικό για κάθε τάξη ξεχωριστά. http://www.3dimpfaliro.gr/ http://2dimovryas.blogspot.gr/ «Το ιστολόγιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Οβρυάς» https://paoakaimaresi.blogspot.gr/?expref=next-blog Το ιστολόγιο αυτό οργανώθηκε με βάση όλες τις θεματικές ενότητες που αφορούν παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς Α’ Δημοτικού. «Πάω Α’ και Μ’ αρέσει» http://diadiktiakitajhig.blogspot.gr/ «Η Τρίτη διαδικτυακή τάξη»

Ιστολόγια σε επίπεδο τάξης «Τα απίθανα Τριτάκια» http://iliadisili.blogspot.gr/ «Η Β’ Δημοτικού στο Διαδίκτυο» http://bclassatweb.blogspot.gr/ «Πηγαίνω στην Τετάρτη» http://taniamanesi.blogspot.gr/