ΚΡΙΣΗ;!.

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
Ας ξεκινήσουμε με μια μικρή αναδρομή (αμέσως μετά τις εκλογές)  Αφού εκπληρώθηκαν όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις...
Advertisements

Ενίσχυση της Πράσινης Επιχειρηματικότητας
A tour of new features introducing Future Energy.
Η Γη σε αριθμούς και εικόνες !!!!
Δραστηριότητα 6: Από πού έρχονται και πού πηγαίνουν οι μετανάστες; Διαφάνεια 1: Στόχος >Να εξετάσουμε μερικά στοιχεία για τα πρότυπα της μετανάστευσης.
Η ΠΕΙΝΑ ΣΤΟΝ ΤΡΙΤΟ ΚΟΣΜΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ
Θα μπορούσε στην φωτογραφία, αν δεν φαίνονταν ο φοίνικας, να ήταν ένας άλλος πλανήτης, χωρίς περιβάλλον για ανθρώπινη ζωή;; Λέμε: Ένας κούκος δεν φέρνει.
Δασκάλες: Ολυμπία Κουκουμά
Η Ασία ακόμη «διψάει» ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: Γιαννησ Φ.
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ
Συνάρτηση FV Σύνταξη FV(Επιτόκιο; Αριθμός περιόδων ;Δόση αποπληρωμής ; Παρούσα αξία ;Τύπος)
Μαρί-Ελένη Περαντινού ΒΔ’3 ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟ ΣΤΟΝ ΜΑΚΡΟΚΟΣΜΟ
Η γη μασ Η ΓΗ ΜΑΣ.
SN 1987A Παρουσίαση Ερευνητικής Πρότασης. 1. Υπερκαινοφανείς Ορισμένοι αστέρες κατά το τέλος της ζωής τους (αφού κάψουν όλο το υδρογόνο που περιέχουν)
ΗΗΜΕΙΑ.
Εάν μειώναμε τον πληθυσμό της Γης στο μέγεθος μίας μικρής πόλης με 100 ανθρώπους, διατηρώντας τις αναλογίες θα ήταν ως εξής:
Διαμεσολάβηση και πραγματική οικονομία
Προβλήματα πολλαπλασιαστικών δομών
 Αν θέλουμε να πούμε για οικονομία  ας μην εννοούμε την παρανομία  κι ούτε να εννοούμε την κατανάλωση  ίσως η λέξη προέρχεται από την ‘άλωση’ Ορίστε.
Νέλλη Τζάκου – Λαμπροπούλου Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής Εθνική Τράπεζα Ο ρόλος του Τραπεζικού Τομέα στην επανεκκίνηση του Real Estate Prodexpo.
ΚΑΛΩΣ ΗΛΘΑΤΕ ΣΤΗΝ AGEL Agel - η επόμενη εταιρεία δισεκατομμυριούχος.
Κατάγομαι από ένα ορεινό χωριό του Ζαγορίου. Έζησα στον τόπο καταγωγής μου μέχρι την ηλικία των 9 ετών και, στη συνέχεια, εγκαταστάθηκα με την οικογένειά.
Ποιον χάρτη να διαλέξω;
Διάσκεψη Τύπου Αναπληρωτή Προέδρου ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου 22 Φεβρουαρίου 2011 «Τις εκπτώσεις τις πληρώνει ο φορολογούμενος»
ΥΠΕΡΠΛΗΘΥΣΜΟΣ Γεωργούση Άννα Γκιούρα Κλαίρη Γολιδόπουλος Άγγελος
Τα χαρακτηριστικά του πληθυσμού της Ευρώπης
Περισσεύει το παραπλανητικό κλίμα Για τις κλιματικές αλλαγές.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Θανάσης Θεοφιλόπουλος
1η εργασία: Χρησιμοποιώντας τον χάρτη πυκνότητας πληθυσμού στη Γη καταλήξτε σε συμπεράσματα για την πυκνότητα του πληθυσμού της Ευρώπης Απάντηση: Εκτός.
Παγκόσμιος Χάρτης.
Το τέρας της πολυνομίας και η παραβατικότητα των Ελλήνων.
Επιμέλεια: Μάουλα Χριστίνα ΕΠΠΑΙΚ
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΠΡΩΤΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ … Μπορείς να σκεφτείς αν υπάρχει τίποτα άλλο που να μας δίνει χαρτί, φρούτα, καρπούς, ξυλεία, φωλιές για τα πουλιά και τα άλλα ζώα,
Βάλια Σκούρα Μελίνα Μερτζάνη
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΩΝ ΔΙΚΤΥΑΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ - FACEBOOK
Συνάρτηση LARGE Σύνταξη LARGE(Πίνακας; k). ΠίνακαςΕίναι ο πίνακας ή η περιοχή δεδομένων, των οποίων θέλουμε να καθορίσουμε την k-οστή μεγαλύτερη τιμή.
 Πληθυσμός :  Πληθυσμός :
Κεφάλαιο 7 Δημόσια οικονομικά σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης Μακροοικονομία.
Η Γη σε αριθμούς και εικόνες !!!!
Φωτοβολταϊκό στοιχείο
ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ Στ’ Δημοτικού. Κεφάλαιο 1: Το σχήμα και οι κινήσεις της Γης Η Γη είναι ένα ουράνιο σώμα. Το σχήμα της είναι σχεδόν σφαιρικό, ελαφρά συμπιεσμένο.
Διαχρονική Αξία του χρήματος Προτιμάτε ένα ευρώ σήμερα ή ένα ευρώ μετά από ένα έτος; (υποθέτουμε ότι δεν υπάρχει πληθωρισμός...) Έννοια του τόκου (κόστος.
Φόρος δαπάνης.. Φόρος επί της δαπάνης. Το ποσό του εισοδήματος που μεταβιβάζεται από την φορολογούμενη μονάδα στο δημόσιο εξαρτάται από το μέγεθος της.
Διαστήματα Εμπιστοσύνης για αναλογίες. Ποιοτικές μεταβλητές χαρακτηρίζονται εκείνες οι οποίες τα στοιχεία τους δεν έχουν μετρηθεί με κάποιον τρόπο – οι.
Η χώρα που διάλεξα να σας παρουσιάσω είναι η Γαλλία.
ΙΕΚ Γαλατσίου Στατιστική Ι Μάθημα 4
Γίνε μέρος της λύσης Τι; Πώς; Πότε;.
ΙΕΚ Γαλατσίου Στατιστική Ι
Έλεγχος της διακύμανσης
Στο βραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Παρασκευής 30/4/10 του καναλιού που μπαίνει στην… ουσία των Γεγονότων μας πέταξαν στη μούρη ορισμένα στατιστικά.
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ (Κ105)
Διερευνώντας το οικολογικό μας αποτύπωμα
ΧΡΟΝΙΚΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΡΓΩΝ
Η παρουσίαση του στατιστικού υλικού γίνεται με δύο τρόπους. 1 Η παρουσίαση του στατιστικού υλικού γίνεται με δύο τρόπους! 1. Ο πρώτος συνίσταται.
ΕΝΟΤΗΤΑ 1 – Κεφάλαιο 1: ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΤΟ ΗΛΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.
Έλλειψη νερού στην Αφρική - Μόλυνση υδροφόρου ορίζοντα από πολυεθνικές
Εργασία της μαθήτριας Άννας Μαρίας της τάξης ΣΤ
7. Η κατανομη των ηπειρων και των ωκεανων
Χρηματοδότηση της Επιχείρησης σας
Ενεργειακές Κοινότητες
Η κατανομή του πληθυσμού της Γης
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ (Κ105)
Chipita: Εμπειρίες από την Ινδική αγορά
2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ 2.3 Οικογενειακός προϋπολογισμός
Η αγορά Ευρωνομισμάτων
Κίνδυνος Χώρας.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

ΚΡΙΣΗ;!

Ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα Απλοί υπολογισμοί Ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα

Η αντίδραση και οι απλοί υπολογισμοί που έστειλε ένας τηλεθεατής στο CNN: Το σχέδιο διάσωσης των τραπεζών με τα χρήματα των φορολογουμένων θα κοστίσει: 700 δις$ που πρόκειται να δοθούν στις αμερικανικές τράπεζες + 500 δις $ που έχουν ήδη πάρει, + τα δισεκατομμύρια € που θα δώσουν ή έχουν ήδη δώσει οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στις «καταρρέουσες» τράπεζές τους.

Για να αντιληφθούμε τα μεγέθη, ο τηλεθεατής έκανε τον παρακάτω υπολογισμό: “ Ο πληθυσμός του πλανήτη είναι 6,7 δισεκατομμύρια άνθρωποι. Αν διαιρέσουμε μόνο τα 700 δις $ με τα 6,7 δις του πληθυσμού της γής, παίρνουμε 104 εκατομμύρια $ / κάτοικο”.

   “Αν δίναμε αυτό το ποσόν σε κάθε κάτοικο του πλανήτη, όχι μόνο θα ξεριζώναμε τη φτώχεια, αλλά και κάθε άνθρωπος στη Γη θα γινόταν εκατομμυριούχος”. Και συμπεραίνει: “μου φαίνεται πως υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα με την κατανομή του πλούτου στη Γη...”

Σε κάθε τετραμελή οικογένεια πχ, θα αντιστοιχούσαν 1,733 δις € Ας πάρουμε την περίπτωση της Γαλλίας με τα 60 εκατομμύρια κατοίκων και τα 26 δις € -χρήματα των φορολογουμένων-που επενδύει η γαλλική κυβέρνηση στις τράπεζες: 26 δις € / 60 εκ κάτοικοι = 433,33 εκατομμύρια € για κάθε Γάλλο πολίτη. Σε κάθε τετραμελή οικογένεια πχ, θα αντιστοιχούσαν 1,733 δις €

Με τέτοια ποσά οι οικογένειες θα μπορούσαν να αποπληρώσουν τα δάνειά τους με μεγάλη ευκολία και επομένως δεν θα υπήρχε κρίση. Ακόμη και με πολύ μικρότερα ποσά θα μπορούσαν να το κάνουν και να ξαναρχίσουν επιπλέον να καταναλώνουν.

Η κρίση βασιλεύει και οι κυβερνήσεις μας κοροϊδεύουν. Τα χρήματα πάνε σ’εκείνους που τα έχασαν με πειραματισμούς και «πρωτοποριακές» επενδύσεις, και τίποτα δεν μένει για τους ανθρώπους.

Διαδώστε το!

ΤΕΛΟΣ