Ελληνικό Μαθητικό Κοινοβούλιο 21/03/2016

Slides:



Advertisements
Παρόμοιες παρουσιάσεις
ΝΕΥΡΟΛΟΓΙΑ. ΚΕΦΑΛΑΛΓΙΕΣ Από τις πιο συχνά εμφανιζόμενες αδιαθεσίες στον ανθρώπινο πληθυσμό Παρατηρείται στο 70-75% των γυναικών, 55-60% των ανδρών Μπορεί.
Advertisements

ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ CRM ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΣΑΒΒΙΔΗΣ.
Ελληνική Νομοθεσία για την Προστασία των Ζώων ANIMAL RIGHTS HUMAN WRONGS ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ.
Συνοπτικό Πρόγραμμα Προετοιμασίας Ομάδων στο Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο.
ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
Νομική των Ζώων στην Ελλάδα Νομική Προστασία των Ζώων στην Ελλάδα Βάσω Τάκη – Δικηγόρος ANIMAL RIGHTS HUMAN WRONGS ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΦΙΛΟΖΩΙΚΗ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ.
Χολινεργικοί Αγωνιστές. Φάρμακα που επιδρούν στο Αυτόνομο ΝΣ Δρουν διεγείροντας ή αποκλείοντας νευρώνες του αυτόνομου ΝΣ Χολινεργικά (επιδρούν σε υποδοχείς.
Μέτρηση απόδοσης διαδικασιών αποθήκευσης μιας βιομηχανικής μονάδας 1 Δημήτρης Φωλίνας, 1 Διονύσης Τσιριγώτης, 2 Ιωάννης Μανίκας 1ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας.
Ανοϊκά σύνδρομα. Απώλεια μνήμης Κατάθλιψη Διαταραχή του συναισθήματος Δυσπραξία Διαταραχές λόγου Ευφορική διάθεση Συμπτώματα Διωκτικό παραλήρημα Παραληρηματκές.
HUMAN RESOURCE MANAGEMENT II CHAPTER 7 HUMAN RESOURCE MANAGEMENT II CHAPTER 7 Η Αξιολόγηση της Απόδοσης των Εργαζομένων.
Επιπτώσεις & μέτρα πρόληψης τοξικών και χημικών ουσιών.
Νευρολογικά προβλήματα Κακώσεις του νωτιαίου μυελού Επιδημιολογία Επίπεδο και βαρύτητα της βλάβης Κλινική εξέταση Απεικονιστικές εξετάσεις Αντιμετώπιση.
ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΩΜΑΤΙΚΩΝ- ΨΥΧΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Α. ΣΩΜΑΤΟΜΟΡΦΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ Β. ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΜΕ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Γ. ΣΥΝΝΟΣΗΡΟΤΗΤΑ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ-ΣΩΜΑΤΙΚΩΝ.
HUMAN RESOURCE MANAGEMENT ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ.
ΜΑΘΗΜΑ 6ο. ΑΝΟΙΕΣ  Η άνοια είναι μια γενική κατηγορία γνωστικής δυσλειτουργίας με πολλές αιτίες.  Είναι μια ομάδα δυσλειτουργιών με πολλαπλά γνωστικά.
1 Μηχανογραφημένη Λογιστική ΙI Εξέλιξη των Λ.Π.Σ. Χύτης Ευάγγελος Ελληνική Δημοκρατία Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ηπείρου.
ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΕΝΔΟΚΡΙΝΩΝ ΑΔΕΝΩΝ
«Διατροφή – Τρόφιμα» Ερευνητική Εργασία Α’ τάξης Επιβλέποντες καθηγητές: Μπόσμος Ιωάννης (ΠΕ06) Πολύζου Αγλαΐα (ΠΕ11) Πολύζου Αγλαΐα (ΠΕ11) 1.
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 10 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚ H ΣΤΗΝ ΠΡ A ΞΗ Βασικές αρχές στρατηγικής των επιχειρήσεων GERRY JOHNSON, KEVAN SCHOLES, RICHARD WHITTINGTON 10-1.
Δημιουργήστε έναν πελάτη (όνομα και άλλα στοιχεία) Δημιουργήστε ένα προϊόν (κωδικός, ετικέτα, περιγραφή, χαρακτηριστικά, τιμή, φπα) Ελέγξτε τη λίστα αποθεμάτων.
Αναπτυξιακή Ψυχολογία: Έρευνα και Εφαρμογές
Δ.Ε.Υ.Α. και Οικονομική Κρίση
Σχολική Σύμβουλος Δημοτικής Εκπ/σης Ν. Ηρακλείου
Ας δούμε σε ποιο ενεργειακό επίπεδο μπορείς να φτάσεις!
ΔΙΑΛΕΞΗ 7 Καρδιαγγειακά προβλήματα Επείγουσες υπερτασικές καταστάσεις
« Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ: Η ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΓΙΗ ΕΝΗΛΙΚΗ ΖΩΗ».
Μ. Τσικνάκης – Α. Ρονιώτης – Ε. Μανιαδή |
ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ
Σύμβολα ανακύκλωσης και επεξήγηση.
Δημιουργία συστήματος υποστήριξης αποφάσεων και έλεγχο διαθεσιμότητας
ΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ… Η ΖΩΗ ΜΑΣ «Είμαστε ό,τι τρώμε»
Ανακύκλωση στο σπίτι και στην περιοχή μας
ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΟΥ??
Βρισκόμαστε σ’ ένα σχολικό εργαστήριο, όπου ο δάσκαλος της Χημείας μιλά για το Ουράνιο (U), μετά από απορία κάποιου μαθητή του. Είχε προηγηθεί το μάθημα.
Ελληνικό Μαθητικό Κοινοβούλιο __/__/2016,
ΚΥΤΤΑΡΟ .… ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ.
Αειφορική Γεωργία και Ανάπτυξη
Διατροφικεσ συνηθειεσ
Σέρρες, 2016 Πτυχιακή εργασία της Κωνσταντίνας Παπαζήση
Από το πετρέλαιο στη ζωή μας: PET, σύνθεση και χρήσεις
Eνδοκρινικά αίτια αρτηριακής υπέρτασης
ΣΧΟΛΗ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
ΔΙΑΛΕΞΗ 6 ΑΝΑΤΟΜΙΑ & ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΕΝΔΟΚΡΙΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ (ΕΣ)
Χρησιμοποιώ υπεύθυνα Ένα πάρτυ αλλιώτικο απο τ’άλλα!
Oργανικό ψυχοσύνδρομο
Νοσηλευτική φροντίδα ασθενών με καρκίνο
06/06/11.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ (CT, MRI) ΣΕ ΝΟΣΗΛΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ Μοδινού Όλγα1, Σκαραφίγκα Ιουλία2,
Ψηφιακή Επεξεργασία και Ανάλυση Εικόνας Ακαδημαϊκό Έτος
Υπογλυκαιμία Ιωάννης.Γ. Χαμπαίος
Ελληνικό Μαθητικό Κοινοβούλιο __/__/2016,
Νέα Οργανωτική Δομή & Λειτουργία της Διοίκησης: Οργανόγραμμα
Φυσική του ωτός και της ακοής
מיאלומה נפוצה, עקרונות אבחון וטיפול
06/06/11.
Σύγχρονη χειρουργική αντιμετώπιση 'υψηλής' συγγενούς κρυψορχίας
Παπαντώνη Εύα1, Τσεχελίδου Σοφία 2Ζαχαροπούλου Θεολογία3
ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ
Μεσογειακή διατροφή και μακροζωία
Τι ακριβώς αναπτύσσεται;
Βασική ανατομική οργάνωση
Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης 3ο Μάθημα «ERP»
«Τα ανθρώπινα Δικαιώματα»
Ελληνικό Μαθητικό Κοινοβούλιο __/__/2018
Απεικονιστικές μέθοδοι λειτουργίας και δομής εγκεφάλου.
TRAFFICKING-ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ
ΦΙΛΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΑ: Ο Συμβουλευτικός Σταθμός για
ΑΝΟΙΑ.
ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΕΠΙΝΕΦΡΙΔΙΩΝ
Πολιτική για τη δημιουργία Φιλικών Πόλεων για τα άτομα με Άνοια στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Θέλετε διαφορετική εικόνα σε αυτή τη διαφάνεια; Επιλέξτε.
Μεταγράφημα παρουσίασης:

Ελληνικό Μαθητικό Κοινοβούλιο 21/03/2016 Υλικό προετοιμασίας για την ομάδα εργασίας: 2ου Γενικού Λυκείου Αλίμου

Περιεχόμενα Βασικά χαρακτηριστικά και λειτουργίες του εγκεφάλου. Η λειτουργία του ύπνου. Όνειρα και μνήμη. Νόσοι του εγκεφάλου (μορφές και αίτια). Ειδικοί επιστήμονες που ερωτήθηκαν Σύνδεσμοι για επιπλέον υλικό Communicator-Preis

Ο ανθρώπινος εγκέφαλος Το θέμα Ο ανθρώπινος εγκέφαλος

Προετοιμασία του θέματος Κατά την προετοιμασία του θέματος αναζητήθηκε σύγχρονο υλικό στο διαδίκτυο σε ελληνικές και ξένες διευθύνσεις. Στη συνέχεια ήρθαμε σε επαφή με πανεπιστημιακούς καθηγητές για να ζητήσουμε τη γνώμη και τη θέση τους για στοιχεία και απόψεις που ήρθαν σε γνώση μας. Επεξεργαστήκαμε όλα τα δεδομένα που είχαμε συγκεντρώσει και μετά από διάλογο και συνεργασία, σαν ομάδα, καταλήξαμε στο υλικό που παρουσιάζουμε και θα υποστηρίξουμε στη συνέχεια. Communicator-Preis

Βασικά χαρακτηριστικά του εγκεφάλου Ο εγκέφαλος αποτελεί: Το πολυπλοκότερο τμήμα του ανθρώπινου οργανισμού Βασικό ρυθμιστή και συντονιστή όλων των οργάνων Communicator-Preis

Λειτουργίες του εγκεφάλου ● Ο εγκέφαλος είναι ένα όργανο το οποίο εκτελεί, κατά βάση, έξι θεμελιώδεις λειτουργίες. Αυτές είναι: η αισθητική λειτουργία η κινητική λειτουργία η συναισθηματική έκφραση η ενστικτώδης συμπεριφορά η λειτουργία της σκέψης η λειτουργία της γλώσσας. Communicator-Preis

Ο εγκέφαλος αποδίδει σε κάθε αίσθηση ένα πληθυσμό κυττάρων Communicator-Preis

Ο ύπνος είναι μια φυσιολογική κατάσταση για τα άτομα που διαθέτουν κεντρικό νευρικό σύστημα Ο ύπνος επηρεάζει τις καθημερινές μας δραστηριότητες. Ο ύπνος ελέγχεται από ομάδες νευρώνων που βρίσκονται στο στέλεχος του εγκεφάλου. Το κατά πόσο θα κοιμόμαστε ή θα είμαστε ξύπνιοι, ελέγχεται από τους νευροδιαβιβαστές.  Μια άλλη ουσία που ονομάζεται αδενοσίνη, φαίνεται ότι αυξάνεται μέσα στο αίμα όταν παραμένουμε συνέχεια άγρυπνοι. Communicator-Preis

Η στέρηση ύπνου επηρεάζει αρνητικά γνωστικές λειτουργίες όπως: η προσοχή, η λογική, η λήψη αποφάσεων, η ικανότητα στρατηγικού σχεδιασμού, η γλωσσική επικοινωνία οι επικοινωνιακές δεξιότητες η μάθηση και η μνήμη ●

Το σχολείο είναι κουραστικό Ο εγκέφαλος στο «κόκκινο». Όταν οι μαθητές και οι μαθήτριες συγκεντρώνουν την προσοχή τους να κατανοήσουν και να αντιληφθούν τις έννοιες στα διάφορα μαθήματα η δραστηριότητα του εγκεφάλου αυξάνεται, καταναλώνει μεγάλες ποσότητες ενέργειας και καταπονείται. Ηλεκτροεγκεφαλογράφημα σε συνθήκες ηρεμίας συνθήκες αυξημένης συγκέντρωσης της προσοχής

Όνειρα – η αντιπαράθεση Οι επικρατέστερες απόψεις σχετικά με την ερμηνεία των ονείρων: Τα όνειρα μας προετοιμάζουν για επικίνδυνες καταστάσεις. - Σπύρος Ευθυμιόπουλος Τα όνειρα απεικονίζουν τα βαθύτερα συναισθήματα και σκέψεις μας. -Σίγκμουντ Φρόυντ

Τεχνικές απεικόνισης Η πρώτη λειτουργική τεχνική που αναπτύχθηκε ονομάστηκε  PET. Πρόσφατα, αναπτύχθηκε μία διαφορετική τεχνική, που ονομάζεται  MRI. Καταγραφή της ηλεκτρικής δραστηριότητας του εγκεφάλου με EEG. Καταγραφή της ηλεκτρικής δραστηριότητας του εγκεφάλου με ERP.

Πως βοηθά ο ύπνος την μνήμη και την μάθηση; ● Επανεπεξεργασία των νωπών αναμνήσεων ● Ένταξή τους στην αποθήκη της μακροπρόθεσμης μνήμης. ● Αρχειοθέτηση πληροφοριών από τον εγκέφαλο.

Πρώτη ιστορικά καταγεγραμμένη διάγνωση του αλτσχάιμερ το 1908

Κατανόηση και θεραπεία των διάφορων μορφών άνοιας ΑΝΟΙΑ : είναι η απώλεια πνευματικών ικανοτήτων που προϋπήρχαν, σαν αποτέλεσμα εκφύλισης, της λειτουργίας και καταστροφής των νευρώνων του ανθρώπινου εγκεφάλου. ΕΙΔΗ ΑΝΟΙΩΝ: Αγγειακής αιτιολογίας Άνοια Alzheimer Εγκεφαλοπάθειες Τοξικής αιτιολογίας άνοιες Μεταβολικής αιτιολογίας άνοιες

Συχνότητα της Άνοιας στους ηλικιωμένους Επιπολασμός Άνοιας ανά ηλικία: 1% στα 60 έτη 2% στα 65 έτη 8% στα 75 έτη 32% στα 85 έτη

Η νόσος Alzheimer είναι η πιο κοινή μορφή άνοιας μεταξύ ατόμων ηλικίας άνω των 65 ετών

Συμπτώματα της νόσου Alzheimer Προοδευτική , εκφυλιστική ασθένεια του εγκεφάλου που χαρακτηρίζεται από : Προοδευτική απώλεια μνήμης και άλλων γνωστικών λειτουργιών. Αλλαγές στη συμπεριφορά, την προσωπικότητα , την κρίση και τις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής. Προβλήματα στην εκτέλεση πράξεων, που έως τότε γνώριζε πολύ καλά να κάνει, προβλήματα λόγου και προσανατολισμού στο χώρο. Είναι η πιο κοινή αιτία άννοιας μεταξύ των ανθρώπων ηλικίας 65 ετών και άνω.

Ο εγκέφαλος των ασθενών με Alzheimer είναι ατροφικός και συρρικνωμένος

Μορφές & αίτια της νόσου Alzheimer Σποραδική: είναι η πλέον συχνή, δεν φαίνεται κληρονομήσιμη και η εκδήλωση συμπτωμάτων λαμβάνει χώρα μετά τα 65 έτη. Οικογενειακή: είναι σπάνια (>10%), θεωρείται αυτοσωμική επικρατούσα διαταραχή και η εκδήλωση συμπτωμάτων αφορά σε ηλικίες των 30-65 ετών.

Ειδικοί επιστήμονες που ερωτήθηκαν Σπύρος Ευθυμιόπουλος (Καθηγητής Νευροβιολογίας, Τμήμα Βιολογίας, Πανεπιστήμιο Αθηνών). Κ. Κατερίνα Αδάμ (Βοηθός Ερευνήτρια, Ινστιτούτο Τεχνολογιών, Πληροφορικής και Επικοινωνιών, Θεσσαλονίκη). Communicator-Preis

Σύνδεσμοι για επιπλέον υλικό http://www.neurobiologyofaging.org/article/S0197-4580(11)00346-0/abstract?cc=y= http://www.hindawi.com/journals/ijad/2014/349249/ http://www.livescience.com/29365-human-brain.html http://studentparliament.weebly.com/uploads/2/3/5/5/23551418/neuropsychological_correlates_of_the_p300_in_patients_with_alzheimers_disease.pdf https://www.youtube.com/watch?v=UdCmqHwriFY https://www.youtube.com/watch?v=5iV0ThBmXmA http://panacea.med.uoa.gr/topic.aspx?id=897 Communicator-Preis

Συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Συμμετέχοντες στο πρόγραμμα Γίδαρη Ερμιόνη Δημητριάδη Ελίνα Μπακαλίδου Ευριδίκη Παλαδά Ιωάννα Παπαλαμπροπούλου Όλγα Πετρόπουλος Θεόδωρος Ράπτης Γρηγόρης Σκριμιζέας Στράτος Σπυρόπουλος Ζήσης Τσαούσης Κωνσταντίνος Φουρνοδαύλου Παναγιώτα Συντονιστής: Γιασεμής Ηλίας (Δρ Βιολογίας, καθηγητής ΜΕ)

Στοιχεία επικοινωνίας 2ο Γενικό Λύκειο Αλίμου Ε.Βενιζέλου 4, 174 56, Άλιμος Τηλ. επικοινωνίας: 210 9922618 Communicator-Preis